Jump to content

Περί... Apple products γενικότερα

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν... Για να λυθούν οι απορίες ορισμένων για το τι μπορεί να κάνει το iphone και τι τελικά είναι, ορίστε ένα post σεντόνι για να εξηγήσω ορισμένα πράγματα μέσα από τη δική μου εμπειρία μετάβασης από τα WM στο iphone.

Αρχικά, ας πάρουμε δύο ακρωνύμια τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον: PDA και PPC: Το πρώτο σημαίνει Personal Digital Assistant και το δεύτερο Pocket Personal Computer. Διαβάζω συχνά από πολλούς (και ομολογώ ότι το έλεγα και γω πριν δουλέψω το iphone) ότι το iphone δεν είναι pda.

Τι είναι ένα PDA;

Ένα PDA είναι μια συσκευή που έχουμε στην τσέπη μας και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε εν κινήση ορισμένες εργασίες. Πλέον τα pda είναι και τηλέφωνα κάτι που παλαιότερα δεν ίσχυε. Ποιές είναι αυτές οι εργασίες που θέλει ένας χρήστης από τον προσωπικό ψηφιακό του βοηθό;

Ημερολόγιο, Εργασίες, Email, Internet Browsing, Διαχείριση αρχείων και επεξεργασία αυτών. Τελευταία ζητάμε και άλλες λειτουργίες όπως το gps navigation, η λήψη βίντεο και φωτογραφίας και άλλα.

Μια WM συσκευή κάνει όλα τα παραπάνω με τρόπο που όσοι σχεδόν διαβάζετε αυτό το thread γνωρίζετε αρκετά καλά μιας και στο παρελθόν είχατε μια τουλάχιστον τέτοια συσκευή. Πάμε να δούμε τι από αυτά κάνει και το iphone και πώς. Πριν αρχίσω την ανάλυση διευκρινίζω ότι μιλάω για συσκευή με Jailbreak. Επιχειρήματα του στυλ "Όχι με Jailbreak και αηδίες" τα θεωρώ a priori άκυρα και χωρίς ουσία. Όπως όταν μια WM συσκευή την πιάσει ένας έμπειρος χρήστης θα πάει και θα πειράξει τη registry, το SPL, θα αλλάξει rom και όλα αυτά για να φέρει εκείνος τη συσκευή στα μέτρα του, έτσι και με το iphone το jailbreak είναι αυτό που σου επιτρέπει να φέρεις τη συσκευή εκεί που θες εσύ. Τέλος, δεν θα αναφερθώ στα αρνητικά της συσκευής μιας και το έχω κάνει στο παρελθόν. Ο σκοπός του παρόντος ποστ είναι να απαντήσει στην ερώτηση:

Είναι το iphone ένα pda;

Πάμε λοιπόν...

Ημερολόγιο: Βασικό στοιχείο ενός pda. Στο iphone το ημερολόγιο δουλεύει άψογα. Μπορεί να συγχρονιστεί με outlook, exchange server, google calendar, ical καλύπτοντας έτσι όλη τη γκάμα πιθανών εφαρμογών που μπορεί να χρησιμοποιεί ο χρήστης στο σπίτι ή στη δουλειά. Προσωπικά, συγχρονίζω με exchange server το ημερολόγιο της δουλειάς, και με google calendar το προσωπικό μου ημερολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι προφανώς η συσκευή μου λαμβάνει τα ραντεβού μου χωρίς να χρειάζεται να τη συνδέσω σε υπολογιστή και όλες οι ενημερώσεις γίνονται μέσω internet. Για τις συγκεκριμένες λειτουργίες δε χρειάζεται jailbreak.

Email: Επίσης ουσιώδες στοιχείο. Στο iphone συγχρονίζει κανονικά με outlook αν θέλετε. Προσωπικά έχω και πάλι το gmail μου και το exchange της δουλειάς, το πρώτο με fetch data κάθε 15 λεπτά και το δεύτερο με push άμεσα. Σε ένα μη-jailbroken iphone δε μπορεί κάποιος να προσθέσει attachments σε ένα email. Συγκεκριμένα αρχεία όπως φωτογραφίες και βίντεο μπορούν να αποσταλούν με email μέσα από τις εφαρμογές τους. Αν δηλαδή θέλετε να στείλετε email με μια εφαρμογή ανοίγετε το album, επιλέγετε τη φωτογραφία, γράφετε το κείμενο και αποστολή. Αυτό για ένα pda θα ήταν λίγο. Και εδώ έρχεται η προσφορά του jailbreak. Περνώντας έναν file manager όπως το iFile μπορεί ο χρήστης να αποστείλει οποιοδήποτε αρχείο υπάρχει στη συσκευή (και παραπάνω από ένα) με email. Η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει πρώτα να ανοίξει το πρόγραμμα του iFile να επιλέξει τα αρχεία που θέλει και μετά να πατήσει το φακελάκι του email για να τα στείλει γράφωντας το μήνυμα που θέλει. Κανένας περιορισμός δηλαδή απλά διαφορά στον τρόπο.

Σημαντικό σε ένα email είναι να μπορείς να σώσεις τα attachments που έρχονται. Σε μη-jailbroken συσκευή δε γίνεται. Με jailbroken iphone απλά περνάει κάποιος το attachment saver και μπορεί σε συνδυασμό με το iFile να αποθηκεύσει ό,τι αρχείο του έρχεται όπου θέλει.

Τελευταίο σημείο για τα email είναι η ταχύτητα γραφής. Θα πω απλά έχοντας εμπειρία από WM και το κατά πολλούς κορυφαίο finger keyboard ότι μιλάμε για ασύγκριτα πράγματα. Η ταχύτητα γραφής στο iphone είναι αυτή τη στιγμή ασυναγώνιστη για συσκευές με touch screen.

Internet Browsing: Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που έχει χρησιμοποιήσει τον Opera σε WM συσκευή και τον Safari στο iphone και να πιστεύει ότι το browsing στον πρώτο είναι καλύτερο. Μιλάμε για άλλη εμπειρία. Τελείως ασύγκριτα. Δε θα μπω καν στη διαδικασία να γράψω κάτι περισσότερο. Σε μη jailbroken συσκευές δεν είναι δυνατό το κατέβασμα αρχείου στο Safari. Με το jailbreak γίνεται περνώντας απλά το Safari Download Manager.

GPS: Από τη στιγμή που όλες οι μεγάλες εταιρίες διαθέτουν εφαρμογές για πλοήγηση και στο iphone δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Απλά για τους κατόχους WM θα πω το εξής. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα πλοήγησης και προσπαθήστε ταυτόχρονα να έχετε το music player (όποιον θέλετε) να τρέχει από πίσω. Καθόλου ασυνήθιστη ενέργεια μιας και με ένα καλώδιο αυτές οι συσκευές συνδέονται στο αυτόκινητο για να ακούμε από αυτές τη μουσική που κουβαλάνε. Σε WM είναι σχεδόν αδύνατο αυτό το multitasking. Στο iphone γίνεται τόσο smoothly που σε κάνει να απορείς. Δεν υπάρχει ανάγκη για jailbreak για να γίνει αυτό μιας και τα περισσότερα προγράμματα πλοήγησης σου επιτρέπουν να τρέχεις από πίσω τη μουσική, κάποια από αυτά δε σε αφήνουν να τη διαχειρίζεσαι κιολας χωρίς να βγαίνεις από το πρόγραμμα.

Μουσική/Ταινίες: Το αν σε κάποιον αρέσει το ipod είναι θέμα γούστου. Και γω θα ήθελα να έχει περισσότερες λειτουργίες. Παρόλα αυτά δε νομίζω να θεωρεί κανείς ότι υπάρχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή μουσικής στο iphone. Πάμε όμως σε αυτό που έχει πιο μεγάλη σημασία. Το βίντεο. Στα WM όπως και στα μη jailbroken iphones χρειάζεται είτε να κατεβάσετε σε σωστό φόρματ είτε να κάνετε μόνοι σας encoding. Κοιτάχτε τώρα που είναι το καλό... Σε jailbroken συσκευές όπως καταβεζετε το αρχείο από το ιντερνετ για να το δείτε στο pc σας ή την τηλεόρασή σας μπορείτε χωρίς καμία μετατροπή να το πετάξετε στο iphone και με εφαρμογές όπως το yxflash ή το mplayer να το δείτε. Τόσο απλά. Α! και ξέχασα... Δεν κολλάει... Αν το αρχείο υποστηρίζεται τότε θα το δείτε να τρέχει smoothly.

Φωτογραφία: Μπορούμε να κάτσουμε να κάνουμε ένα σωρό αναλύσεις για το τι είναι ή δεν είναι καλή φωτογραφίκη μηχανή σε ένα pda. Στο HD με τα 5mp αν έκανες και κουνιόσουν λίγο η φωτογραφία έβγαινε σα φραπεδάκι. Το iphone διαθέτει 3.2mp και δεν έχει φλας. Το δεύτερο είναι έλλειψη αλλά και να είχε σπάνια θα τραβούσα φωτογραφίες τη νύχτα. Για άλλουν μπορεί να είναι σημαντικό. Κοίτα τώρα να δεις τι γίνεται: Jailbreak στη συσκευή και περνάς το photoshare web. Με το που τραβήξεις μια φωτογραφία πατάς χωρίς να πας σε άλλ εφαρμογή ένα κουμπάκι και την κάνεις Upload όπου γουστάρεις: facebook, twitter, flickr, imageshack και πάει λέγοντας.

Διαχείριση αρχείων: Ίσως από τα πιο σημαντικά κομμάτια. Το iPhone OS είναι ένα κλειστό λειτουργικό. Αυτό σημαίνει ότι όταν παραλαμβάνεις τη συσκευή και χωρίς καμία επέμβαση σε αυτή δε μπορείς να δεις τα αρχεία που έχει μέσα. Αυτή είναι και η αιτία που χωρίς το jailbreak δε μπορείς να κατεβάσεις αρχεία από τον Safari, να σώσεις attachments και γενικά να κινηθείς με το γνωστό τρόπο. Το jailbreak τα λύνει τελείως αυτά τα προβλήματα. Κανονικότατη πρόσβαση στα αρχεία με file manager, zip-άρισμα αυτών και πολλά άλλα.

Social Media: Facebook, Twitter, ανέβασμα αρχείων σε αυτά, αλλαγή status, φωτογραφίες, βίντεο. Αν χρησιμποιείτε αυτές τις υπηρεσίες τότε ο τρόπος που τα πράγματα γίνονται στο iphone δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη συσκεύη. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το πώς μπορεί να παίξει με αυτά είμαι στη διάθεσή του να του δώσω κι άλλες πληροφορίες.

Και επειδή οι πληροφορίες που μας παρέχει ένα pda πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή μας για πάρτε μια ιδέα από τη δουλειά που έχει κάνει ο panosha:

http://www.navimania.gr/showthread.php?t=19078

Επίσης, δε μπαίνω καν στον κόπο να διευκρινήσω ότι multitasking, smart dialing, themes, και ένα σωρό ακόμα λειτουργίες γίνονται κανονικότατα μετά το jailbreak. Ούτε προφανώς για την ταχύτητα της συσκευής η οποία είναι γνωστή σε όλους.

Τέλος, άφησα το Appstore. 85.000 εφαρμογές και σίγουρα οι περισσότερες είναι σκουπίδια. Κι όμως αυτό που θέλετε να κάνετε θα το βρείτε. Από video editing στην ίδια τη συσκευή σας μέχρι και την εκμετάλλευση της τεχνολογίας του augmented reality στα iphone 3GS.

Τελικά μήπως το iphone δεν είναι απλά ένα pda;;;

Αυτά και συγγνώμη αν σας κούρασα... Αν δεν κάλυψα κάποιον ας ρωτήσει ό,τι θέλει.

• Απαντήσεις 17,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• ktsak

1057

• CarpeNoctum

1174

• zaharakis

1501

• soom

1462

@CarpeNoctum

Το πόσο το ευχαριστήθηκα δεν λέγεται. Μπράβο σου !!!!

iPhone 4 32GB Black iOS 4.0.2 - iPhone 3GS 32GB Black iOS 4.0.1 // MacBookPro 15.4'' - 2.80 GHz

"Μόνη ξανά δεν θα σ' αφήσω, να μη μ' αφίσεις μόνο ποτέ" ...είπα κάποτε...

Κώστας @ Εξάρχεια & Αγ. Δημήτριος

Καλα ρε Δημητρη, δεν θυμασαι που τοι ειχαμε συζητησει στο thread του HD και ειχαμε πει οτι θα ανοιξουμε ξεχωριστο για να μην γεμιζουμε το αλλο με διαφορα ? :worry:

Και αντε δεν θυμασαι, συγχωρεισαι "λογω ηλικιας" , δεν βλεπεις κιολας, στην υπογραφη μου το εχω πρωτη μουρη το thread . Η κιαυτο συγχωρειται "λογω ηλικιας" :p? Αντε Καλως Ηρθες

καλως σας βρηκα απολολοτα προβατα :lol:

ρε σεις θελετε να με κανετε να παρω παλι μηλοφωνο παναθεμα σας??:confused:

οσο για τα περι ηλικιας...αφου τα ξερεις και με καταλαβαινεις :happy:

μια ερωτηση ...:rolleyes:

αν κολησει το iphone (σπανιο βεβαια) και εισαστε στο δρομο...και θελει hard reset....(restore δλδς )

τι κανετε?? :p

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

Ευτυχώς Δημήτρη το iphone δεν κινδυνεύει να κολλήσει μετά από το πέρασμα μιας οποιασδήποτε εφαρμογής ή theme όπως ένα WM. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θέλει προσπάθεια και μεγάλα λάθη. Μια φορά το έκανα και κόλλησε αλλά εν γνώση μου γιατί διέγραφα αρχεία συστήματος. Αν πάλι κολλήσει στο δρόμο θα πάμε σπίτι. Δε χάθηκε ο κόσμος. Αλλά όπως είπα.. ευτυχώς που δεν κινδυνεύει να κολλήσει τόσο εύκολα.

Ευτυχώς Δημήτρη το iphone δεν κινδυνεύει να κολλήσει μετά από το πέρασμα μιας οποιασδήποτε εφαρμογής ή theme όπως ένα WM. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θέλει προσπάθεια και μεγάλα λάθη. Μια φορά το έκανα και κόλλησε αλλά εν γνώση μου γιατί διέγραφα αρχεία συστήματος. Αν πάλι κολλήσει στο δρόμο θα πάμε σπίτι. Δε χάθηκε ο κόσμος. Αλλά όπως είπα.. ευτυχώς που δεν κινδυνεύει να κολλήσει τόσο εύκολα.

το ξερω Νικολα :)

αλλα ειναι τοσο βαρετο να μην κολαει/χαλαει και να μην εχεις κατι να εξελιξεις με αυτο το τηλ... :confused::happy:

ενω με τα wm....ολα θελουν πειραγμα/μετατροπη και αναγκη για εξελιξη :wacko:

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

το ξερω Νικολα :)

αλλα ειναι τοσο βαρετο να μην κολαει/χαλαει και να μην εχεις κατι να εξελιξεις με αυτο το τηλ... :confused::happy:

ενω με τα wm....ολα θελουν πειραγμα/μετατροπη και αναγκη για εξελιξη :wacko:

Τα ζητάει ο αποτέτοιος σας μου φαίνεται :lol:. Από τη μια γκρίνια ότι τα WM έχουν προβλήματα, από την άλλη τα θέλετε για να μη βαριέστε..

Όσο για εξέλιξη στο iphone διαφωνώ. Από τη μέρα που το πήρα (πάνε περίπου 2 μήνες) πάντα θα βρίσκω κάτι νέο να ασχολούμαι. Καινούριες εφαρμογές, καινούρια tweaks... Στην τελική χαίρομαι που έχω μια συσκευή που δουλεύει απροβλημάτιστα και μπορώ να πειραματίζομαι με το περιέχομενο της και όχι με το πώς να την κάνω να δουλέψει σωστά.

Τα ζητάει ο αποτέτοιος σας μου φαίνεται :lol:. Από τη μια γκρίνια ότι τα WM έχουν προβλήματα, από την άλλη τα θέλετε για να μη βαριέστε..

Όσο για εξέλιξη στο iphone διαφωνώ. Από τη μέρα που το πήρα (πάνε περίπου 2 μήνες) πάντα θα βρίσκω κάτι νέο να ασχολούμαι. Καινούριες εφαρμογές, καινούρια tweaks... Στην τελική χαίρομαι που έχω μια συσκευή που δουλεύει απροβλημάτιστα και μπορώ να πειραματίζομαι με το περιέχομενο της και όχι με το πώς να την κάνω να δουλέψει σωστά.

ειμαι 50-50 να ακυρωσω την προπαραγγελια του hd2...για αυτο τα λεω ...για να τα ακουω μπας και βαλω μυαλο...εστω και τωρα στα γεραματα:confused::O

ειμαι 50-50 να ακυρωσω την προπαραγγελια του hd2...για αυτο τα λεω ...για να τα ακουω μπας και βαλω μυαλο...εστω και τωρα στα γεραματα:confused::O

Δημήτρη, δεν εκπλήσσομαι καθόλου....:rolleyes::lol:

Αλλά δεν μπορώ να σου πω κάτι για το HD2.. Απλά εμένα μου φαίνεται, άλλο ένα HTC που απλά θα έχει διαφορετική οθόνη.. Για το Hardware, πόσο μπορείς να το αξιοποιήσεις...?:confused:

Δημήτρη εγώ πάντως στην προηγούμενη σελίδα είπα πώς τα βλέπω εγώ τα πράγματα. Τη συσκευή τη γνωρίζεις.. Αν και επειδή σε ξέρω, καλύτερα να περιμένεις το HD2 και να το πουλήσεις καμιά βδομάδα αφού το πάρεις για να μην έχεις τύψεις ότι δεν το δούλεψες :p

Δημήτρη εγώ πάντως στην προηγούμενη σελίδα είπα πώς τα βλέπω εγώ τα πράγματα. Τη συσκευή τη γνωρίζεις.. Αν και επειδή σε ξέρω, καλύτερα να περιμένεις το HD2 και να το πουλήσεις καμιά βδομάδα αφού το πάρεις για να μην έχεις τύψεις ότι δεν το δούλεψες :p

το θεμα δεν ειναι αυτο...το δοκιμαζω και μετα :rolleyes::lol:

σκεφτομαι για ποσο θα πεταω τα λεφτα μου ακομη,αναμενοντας ενα iphone με wm....:wacko:

το θεμα δεν ειναι αυτο...το δοκιμαζω και μετα :rolleyes::lol:

σκεφτομαι για ποσο θα πεταω τα λεφτα μου ακομη,αναμενοντας ενα iphone με wm....:wacko:

:lol::lol:

Α ρε Δημήτρη.. Και εγώ έτσι ήμουν.. Έτσι σκεφτόμουν, όπως εσύ.. Και τελικά έπεσα στον πειρασμό.......:X

@Νίκος :respect: απλά......

Λοιπόν... Για να λυθούν οι απορίες ορισμένων για το τι μπορεί να κάνει το iphone και τι τελικά είναι, ορίστε ένα post σεντόνι για να εξηγήσω ορισμένα πράγματα μέσα από τη δική μου εμπειρία μετάβασης από τα WM στο iphone.

Μια WM συσκευή κάνει όλα τα παραπάνω με τρόπο που όσοι σχεδόν διαβάζετε αυτό το thread γνωρίζετε αρκετά καλά μιας και στο παρελθόν είχατε μια τουλάχιστον τέτοια συσκευή. Πάμε να δούμε τι από αυτά κάνει και το iphone και πώς. Πριν αρχίσω την ανάλυση διευκρινίζω ότι μιλάω για συσκευή με Jailbreak. Επιχειρήματα του στυλ "Όχι με Jailbreak και αηδίες" τα θεωρώ a priori άκυρα και χωρίς ουσία. Όπως όταν μια WM συσκευή την πιάσει ένας έμπειρος χρήστης θα πάει και θα πειράξει τη registry, το SPL, θα αλλάξει rom και όλα αυτά για να φέρει εκείνος τη συσκευή στα μέτρα του, έτσι και με το iphone το jailbreak είναι αυτό που σου επιτρέπει να φέρεις τη συσκευή εκεί που θες εσύ.

Επέτρεψε μου ένα μικρό μόνο σχόλιο σε ό,τι αφορά το jailbreak (αφού ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ της οποιασδήποτε παραμετροποίησης της συσκευής, κυρίως από χρήστες οι οποίοι θέλουν πάντοτε κάτι περισσότερο):

Σε ό,τι αφορά την αποστολή αρχείων μέσω email, ως επισυναπτόμενα, μπορεί να γίνει για τους περισσότερους τύπους, μέσα από τις εφαρμογές που τα διαχειρίζονται (π.χ. αρχεία office). Επίσης, εφαρμογές όπως το iDisk ή το Dropbox επιτρέπουν την ανταλλαγή αρχείων χωρίς να είναι απαραίτητη η αποστολή τους μέσω email.

Μπορείς να σώσεις τα attachments και χωρίς jailbreak. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το quickoffice μπορείς να τα προωθήσεις στον server τους και να τα αποθηκεύσεις/χρησιμοποιήσεις μέσα από την εφαρμογή. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και άλλες εφαρμογές, νομίζω μία από αυτές είναι το good reader (ή το aji, δεν θυμάμαι...)

Μπορείς να κατεβάσεις από τον Safari ό,τι θέλεις (ακόμη και με τον λογαριασμό σου στο rapidhshare) χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το Download Manager. Το download manager κατεβάζει ακόμη και clips του Youtube ενώ η premium έκδοση (~1,5€) μπορεί να αποσυμπιέσει και τα zipαρισμένα.

Μπορείς να κάνεις upload την φωτογραφία σου ή το video και χωρίς jailbreak πρακτικά όπου θέλεις. Υπάρχουν εφαρμογές image shack, ilfickr, photoshop.com και πολλές άλλες ενώ η ίδια η συσκευή υποστηρίζει upload σε youtube και mobileme.

Επίσης, ξέχασες να αναφέρεις τα push notifications. Θεωρώ ότι αποτελούν ένα εξαιρετικό υποκατάστατο στα background tasks και πολύ καλή υλοποίηση multitasking στο iPhone. Μπορείς να λαμβάνεις ειδήσεις, ενημερώσεις, ims, tweets, alarms, requests κλπ κλπ χωρίς να χρειάζεται καμία από τις εφαρμογές να τρέχει στο περιθώριο. Επίσης, η Apple μπορεί να μην παρέχει πρόσβαση στις εφαρμογές συστήματος σε τρίτους ωστόσο τους έχει δώσει τα εργαλεία να ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους browser, maps, ipod ώστε να μην χρειάζεται να τρέχεις ταυτόχρονα περισσότερες από μία εφαρμογές για να εκτελέσεις περισσότερες από μία εργασίες. Αυτό για 'μένα είναι μία απόλυτα ρεαλιστική υλοποίηση multitasking.

Απλά ήθελα να συμπληρώσω κάποια πράγματα μια και ασχολούμαι με τη συσκευή εδώ και 3 χρόνια. Σε καμία περίπτωση δεν αναιρώ την θέση σου για το jailbreak, συμφωνώ μάλιστα ότι με αυτό κάποια πράγματα γίνονται πιο γρήγορα και πιο απλά. Υπάρχει ένα σχετικό κόστος ως προς την πιθανότητα να μην πάει κάτι καλά και να κολλήσει η συσκευή σε σημείο που να χρειάζεται restore (αυτό δεν συμβαίνει σε non-jailbroken) αλλά νομίζω αυτό είναι το ελάχιστο πρόβλημα για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το jailbreaking.

Χμμ, για μικρό το ξεκίνησα, μεγάλο μου βγήκε κι αυτό... Sorry!.. :)

εγω παντως την αποφαση μου την πηρα θα μεινω με το μηλαρακι μου και προσπερναω το leo,κατι μου λεει οτι το καλο πραμα θα ερθει μετα απο αυτο..παντως το xda ειναι καθημερινη επισκεψη standard ισως το μονο που μου λειπει απο την hd εποχη και απο τους βασικους λογους που θα επερνα παλι και wm συσκευη χωρις βεβαια να αποχωριστω το gs

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Δεν μπορώ να βρώ το tree των αρχείων του iphone.

Έχω βάλει , πχ, φώτο απο το pc στο iphone μέσω itunes. Μου είναι αδύνατον να βρώ που είναι με το iFile ή με το WinSCP.

iPhone 4 32GB Black iOS 4.0.2 - iPhone 3GS 32GB Black iOS 4.0.1 // MacBookPro 15.4'' - 2.80 GHz

εγω παντως την αποφαση μου την πηρα θα μεινω με το μηλαρακι μου και προσπερναω το leo,κατι μου λεει οτι το καλο πραμα θα ερθει μετα απο αυτο..παντως το xda ειναι καθημερινη επισκεψη standard ισως το μονο που μου λειπει απο την hd εποχη και απο τους βασικους λογους που θα επερνα παλι και wm συσκευη χωρις βεβαια να αποχωριστο το gs

Μέχρι στιγμής δεν μου λείπει τίποτα από τα WM... Αλλά τίποτα.....

Και δύσκολα με βλέπω να ξαναγυρνάω εκεί.... Δεν λέω μεγάλη κουβέντα όμως, αλλά το έχω λατρέψει το iPhone....

Δεν μετανιώνω την βόλτα στα WM, αλλά πραγματικά πολύ το καθυστέρησα....:X:rolleyes:

μαζι σου ειμαι μονο για τη χαρα του σκαλισματος και τιποτα αλλο,απλα περιμενω ενα ihtc :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

...

Περικλή δε διαφωνώ σε τίποτα. Αν εγραφα το πόστ αυτό σε οποιοδήποτε άλλο νήμα θα τα διευκρινιζα όλα αυτά μιας και αρκετά από αυτά τα χρησιμοποιώ. Ανέφερα μόνο αυτούς τους τρόπους ως σύγκριση με τα wm. Απλά για να δείξω ότι όπως γίνονται εκεί γίνονται και εδώ αρκεί να ξέρει κανείς πώς.

μαζι σου ειμαι απλα για το σκαλισμα και τιποτα αλλο,απλα περιμενω ενα ihtc :lol:

:lol::lol:

Ασχετο, αλλά παρατήρησα ότι μετά από χρήση γενικά, να χαζεύω mail, στο Internet, να παίζω κανα παιχνιδάκι, η RAM πέφτει αρκετά... Μετά, για να έχω πάλι μεγάλη και μπόλικη RAM, απλά κάνω ένα Respring μέσω του SBSettings και πάλι στα 160MB ελεύθερα πάει και είναι όλα τέλεια. Όχι ότι όταν πέφτει στα 70-80 καταλαβαίνει κάτι, απλά σε δουλειά να βρισκόμαστε...:happy::D

Μια ερωτησούλα έκανα. την είδατε?

@soom που βλέπεις τη RAM?

Μια ερωτησούλα έκανα. την είδατε?

Την είδα, αλλά δεν ξέρω τι να σου πω...

Δεν ξέρω που μπαίνουν οι φωτογραφίες από το iTunes.

ΑΥτό που μπορώ να σου πω, είναι ότι όταν το συνδέω στον υπολογιστή μου(Win XP Home), μου το βγάζει μέσα στο My Comptuter ως Alexandros' iPhone και αν μπω, πατήσω ένα Refresh(right click)(δεν ξέρω γιατί), μου εμφανίζει όλες τις φωτογραφίες που έχω στο τηλέφωνο... Αλλά από εκεί και πέρα....:X

franco απο οτι θυμαμαι η διαδρομη ειναι root/user/media/dcim

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Δεν μπορώ να βρώ το tree των αρχείων του iphone.

Έχω βάλει , πχ, φώτο απο το pc στο iphone μέσω itunes. Μου είναι αδύνατον να βρώ που είναι με το iFile ή με το WinSCP.

var/mobile/media/dcim/100apple

Αν σου πω ότι δεν θυμάμαι πως το έβαλα......

Θα σου πει ο Νίκος που ξέρει, εκτός αν το βρω....:confused::confused:

edit:

SBSettings/More/Extras & More και βάζω ON το *Statusbar Free Mem

και δίπλα στο ρολόι φαίνεται η ελεύθερη RAM... :) To βρήκα!!!!

var/mobile/media/dcim/100apple

Αυτό είναι για φωτο που πήρε το τηλ. Οι άλλες από itunes είναι το πρόβλημα

• The title was changed to Περί... Apple products γενικότερα
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned