Jump to content

Περί... Apple products γενικότερα

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτό το οποίο δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω είναι το τί αλλάζει το jailbrake του iphone? Στην πράξη δηλαδή, τί είναι διαφορετικό στην συσκευή μετά από το "σπάσιμο" της? Είναι πχ δωρεάν οι εφαρμογές? Πάλι μέσω itunes γίνονται τα πάντα? Το bluetooth είναι ενεργοποιημένο για αποστολή και παραλαβή προς όλους? Γίνεται να βάλεις εικόνες και φωτογραφίες μέσα στο κινητό, χωρίς την χρήση του itunes?

• Απαντήσεις 17,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• ktsak

1057

• CarpeNoctum

1174

• zaharakis

1501

• soom

1462

Η απάντηση σε όλα είναι ναι.

Ναι μπορείς να βάλεις φωτογραφίες και χωρίς την χρήση του iTunes.

Ναι μπορείς να βάλεις δωρεάν τις εφαρμογές του AppStore και χωρίς την χρήση του iTunes (σπασμένες εννοώ).

Ναι μπορείς να στείλεις ότι θέλεις, όπου θέλεις με bluetooth (υπάρχει εφαρμογή. Ήταν σε beta και δεν ξέρω αν κυκλοφόρησε επίσημα).

Και εκτός αυτών, αποκτάς πρόσβαση σε 3500+ θέματα που αλλάζουν ριζικά την εμφάνιση του τηλεφώνου και σε πολλά ακόμα.

Μερικά αναφέρθηκαν.

Ένα ακόμα είναι ότι αποκτάται η πρόσβαση στο file system. Όπως στο HD2 με τον Phone Explorer (Resco, etc) μπορείς να πας σε έναν φάκελο και να κάνεις ότι θέλεις, έτσι μπορείς και στο iPhone. Αλλά με JB..

Αντώνη, γενικά ζύγισε τι θέλεις και τι όχι. Και από την στιγμή που έχεις την δυνατότητα να παίξεις με το iPhone της κοπελιάς σου, κάντο. "Ανταλλάξτε" για μια δύο εβδομάδες, και κάνε στο iPhone ότι θέλεις. Και δες ποιο σε καλύπτει πιο πολύ. ;):)

Εφόσον σου δίδεται η δυνατότητα, εκμεταλλεύσου τη!:shifty:

Αυτό το οποίο δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω είναι το τί αλλάζει το jailbrake του iphone? Στην πράξη δηλαδή, τί είναι διαφορετικό στην συσκευή μετά από το "σπάσιμο" της? Είναι πχ δωρεάν οι εφαρμογές? Πάλι μέσω itunes γίνονται τα πάντα? Το bluetooth είναι ενεργοποιημένο για αποστολή και παραλαβή προς όλους? Γίνεται να βάλεις εικόνες και φωτογραφίες μέσα στο κινητό, χωρίς την χρήση του itunes?

εχεις καποιες δυνατοτητες που πριν δεν ειχες οπως αποστολη αρχειων με bleutooth, αναφορα παραδοσης μηνυματων, μετρητη χαρακτηρων στα sms..

Ναι σχεδον ολες τις εφαρμογες μπορεις να τις εχεις δωρεαν!!

επισης μπορεις να επεμβεις στην εμφανιση του μενου της συσκευης με παρα πολλα themes κλπ κλπ :):)

:cool:

Αυτό που ξεχασε ο Αλέξανδρος και είναι το πιο σημαντικό είναι η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών που δεν υπάρχουν στο AppStore γιατί χρησιμοποιούν APIs τα οποία δεν διαθέτει επίσημα η μαμά apple. Παράδειγμα: η δυνατότητα να βάλεις add on στο σαφάρι για κατέβασμα αρχείων με αποθήκευση κατεύθειαν στο file system και όχι σε άλλη εφαρμογή. Η δυνατότητα να βάλεις add on στην εφαρμογή του YouTube και πολλές πολλές άλλες εφαρμογές 3rd party.

Γενικά οι μισοί κάνουν το jb για να περνάνε σπασμένα μόνο και οι άλλοι για να εκμεταλευθουν και την παραπάνω δυνατότητα απελευθερώνοντας διάφορες άλλες λειτουργίες της συσκευής.

Σωστός ο Νίκος...

Γενικό συμπέρασμα: Τα κάνει όλα. Ορισμένα με τον τρόπο του, ορισμένα παραδοσιακά. Παραδοσιακά για τα δεδομένα της Apple πάντα!:)

Εφόσον σου χρειάζεται κάτι, ψάχνεις και το βρίσκεις. Και να είσαι βέβαιος ότι για τα περισσότερα υπάρχει αυτό που θέλεις! ;)

Ναι ρε παιδια αλλα στα ''καινουργια΄΄ iphone δεν γινεται jailbreak. Ετσι δεν ειπατε?

τωρα πως θα το κανει ο φιλος δηλαδη στο νεο iphone της κοπελας του?

Δεν είπε κανείς ότι δεν γίνεται.

Απλά δεν κρατιέται μετά από restart...;)

Μια χαρά γίνεται και παραγίνεται κανονικότατα!

δηλαδη αμα σου κλεισει απλα χανεις τα παντα και πρεπει να ξανακανεις αυτη την διαδικασια?

Δηλαδη η apple εκανε τοση φασαρια και εβαλε καινουργια bootrom μονο και μονο γιαυτο?

Αν σου κλείσει, απλά το ξανασυνδέεις με τον υπολογιστή, τρέχεις το ίδιο αρχείο που σου έκανε το jailbreak και είναι όλα εκεί. Όλα. ;)

τοτε γιατι εχει αναφερθει επανηλλημενα οτι τα νεα iphone δεν γινονται jailbreak?

ή εαν γινουν θα εχουν προβληματα

Εσείς το έχετε όλοι "σπασμένο", λόγω των επιπλέων δυνατοτήτων? Όσοι από εσάς δεν το έχετε "σπασμένο", για ποιόν λόγο δεν το έχετε?

Εσείς το έχετε όλοι "σπασμένο", λόγω των επιπλέων δυνατοτήτων? Όσοι από εσάς δεν το έχετε "σπασμένο", για ποιόν λόγο δεν το έχετε?

εγω μολις το πηρα και ακομα φοβαμαι να το σπασω ειδικα με οτι εχω διαβασει για τα ''καινουργια'' .

Επισης δεν με ενδιαφερουν themes κτλ.

Ουτε με νοιαζουν τοσο τα παιχνιδια

οποτε να ρισκαρω να πληρωσω 50-80 ευρω για ορισμενες εφαρμογες που θα χρειαστω δεν νομιζω οτι ειναι μεγαλο ποσο προκειμενου να παθει κατι το τηλεφωνο

@zigouri

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Κανένα. Επιπλέον του ότι πρέπει να το συνδέσεις στον υπολογιστή αν κλείσει ή γίνει επανεκκίνηση, όλα καλά.

@Αντώνη

Από όσο ξέρω, συνειδητά το έχουν «εργοστασιακό» ο Θάνος-foxx και ο Κώστας-kkalog. Αλλά γενικά, από ένα σημείο και μετά τα βαριέσαι όλα. Κρατάς μόνο αυτά που σου χρειάζονται. Ο Νίκος για παράδειγμα δεν ζει χωρίς Safari Download Manager, Attachments, iFile. Το απαιτεί η χρήση που περιμένει από ένα τηλέφωνο. Εγώ, πχ, δεν θέλω να μείνω χωρίς τα SBsettings που βγαίνουν με το swipe στην top bar. Ο καθένας τα δικά του!

Αλλά και σε εργοστασιακή μορφή, μια χαρά συνηθίζεται.. Απλά μετά δεν μπορείς να κάνεις τυχόν δοκιμές για εφαρμογές που θα ήθελες να αγοράσεις.;) Άλλος ένας λόγος.

Εγώ πάντως εκτός 1-2 φορές και αυτό για δοκιμή, δεν το έχω jailbroken.

Ο λόγος είναι η πολύ σταθερότερη συμπεριφορά, η μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας και το ότι προτιμώ να πληρώνω ότι εφαρμογές χρησιμοποιώ ώστε να λειτουργούν σωστά χωρίς τη χρήση αμφίβολης αποτελεσματικότητας και σταθερότητας σπασιμάτων.

Σίγουρα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα το JB, και συγκεκριμένα πως είναι ο μόνος τρόπος υπέρβασης αρκετών άκρως εκνευριστικών περιορισμών του iPhone OS. Έχει όμως και κόστος που αργά ή γρήγορα γίνεται αντιληπτό. :)

Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω!

Παιδια για ενα προβλημα που εχω και δεν μπορω να λυσω που πρεπει να ρωτησω? ειναι λειτουργικο το προβλημα και συγκεκριμενα οταν χρησιμοποιω το ιντερνετ

Παιδια για ενα προβλημα που εχω και δεν μπορω να λυσω που πρεπει να ρωτησω? ειναι λειτουργικο το προβλημα και συγκεκριμενα οταν χρησιμοποιω το ιντερνετ

Και δεν το λες μήπως και βοηθήσουμε;

Εγώ πάντως εκτός 1-2 φορές και αυτό για δοκιμή, δεν το έχω jailbroken.

Ο λόγος είναι η πολύ σταθερότερη συμπεριφορά, η μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας και το ότι προτιμώ να πληρώνω ότι εφαρμογές χρησιμοποιώ ώστε να λειτουργούν σωστά χωρίς τη χρήση αμφίβολης αποτελεσματικότητας και σταθερότητας σπασιμάτων.

Σίγουρα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα το JB, και συγκεκριμένα πως είναι ο μόνος τρόπος υπέρβασης αρκετών άκρως εκνευριστικών περιορισμών του iPhone OS. Έχει όμως και κόστος που αργά ή γρήγορα γίνεται αντιληπτό. :)

+1000 και από εμένα.

Το είχα jailbroken μέχρι που βεβαιώθηκα ότι θα κυκλοφορήσουν επίσημα τα ελληνικά στο πληκτρολόγιο γιατί ήταν ο μόνος ουσιαστικός λόγος να θυσιάσω την ευκολία, οικονομία χρόνου και ασφάλεια που έχει κανείς με ένα μη jailbroken τηλέφωνο, κατά τη δική μου πάντα εκτίμηση.

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Και δεν το λες μήπως και βοηθήσουμε;

οκ. το τηλεφωνο το εχω μολις λιγες μερες οποτε μπορει να σας φανει αφελης η ερωτηση, αλλα δεν καταφερα να βρω λυση οσο και αν προσπαθησα απο τις ρυθμισεις και οσο και αν προσπαθησα απο τις οδηγιες χρησεωσ του iphone απο την σελιδα τη apple

το προβλημα ειναι το εξης.....οταν μπαινω στον σαφαρι και θελω να γραψω την ιστοσελιδα που θελω να επισκεφτω εχω την επιλογη μεταξυ ελληνικων και αγγλικων(πατωντας την υδρογειο μου βγαζει αγγλικο πληκτρολογιο). Και ετσι πηγαινω στο σαιτ που θελω. Αν ομως παω στο google πχ και θελω να αναζητησω κατι στα λατινικα-αγγλικα δεν μου βγαζει την επιλογη στο ππληκτρολογιο με τα αγγλικα(την σφαιρα την υδρογειο)

Εχω επιλογη μονο ''ΑΒΓ'' και ''123'' . Το ιδιο γινεται και σε σαιτ που θελω να κανω εισοδο οπως το myphoneforum ας πουμε.

Το ιδιο παρατηρησα οτι γινεται και στα μηνυματα και στην ''αναζητηση'' του iphone

Tι πρεπει να κανω παιδια?

ειμαι σιγουρος οτι ειναι κατι απλο αλλα δεν το βρηκα οσο και αν εψαξα

μαλλον το βρηκα

πρεπει να ενεργοποιησω τα πληκτρολογια που θελω απο τις ρυθμισεισ

Edited by nervous
συνεχομενα μηνυματα ,χρησιμοποιησε την Τροποποιηση

μαλλον το βρηκα

πρεπει να ενεργοποιησω τα πληκτρολογια που θελω απο τις ρυθμισεισ

Με πρόλαβες. Εννοείται πως πρέπει. :)

σορρυ παιδια για το ποστ. Το βρηκα. Απλα επρεπε να ρυθμισω ποια πληκτρολογια θελω. Αμα το βραδυ εισαι κουρασμενος το μυαλο δεν λειτουργει σωστα τελικα. Σορρυ και παλι .απλα μου το εβγαζε μονο στο σαφαρι και ειχα κολησει

Τελικα με τα τελευταια που διαβασα αποφασισα να μην το ''σπασω''. Μονο αυτο για την μπαταρια μου εφτανε. Μιας και ειναι τριγυρω καποιοι που δεν το εχουν σπασει απο οτι βλεπω......

Ποια apps θα μου προτεινατε για αρχη? Ποια δηλαδη πλεον θεωρειτε απαραιτητα κατα καποιον τροπο? αν και καποια ειναι δωρεαν ακομα καλυτερα

Μιας και δεν εχουμε την δυνατοτητα να τα κατεβαζουμε ολα και να κραταμε οποια θελουμε

Edited by nervous
συνεχομενα μηνυματα ,χρησιμοποιησε την Τροποποιηση

σπεραααα...!! (πολυ βαρης και ασηκωτος...χαχαχαχ) :D

ας μου πει λιγο καποιος που το κανω αυτο..!!

4) Συνδεθείτε μέσω ssh στο iphone και πηγαίνετε στην διαδρομή "/private/var/stash/Ringtones.xxxxxx" (ΣτΜ*: όπου xxxxxx διαφορετικά γράμματα ή/και νούμερα κάθε φορά που θα κάνετε restore τη συσκευή σας) και εκεί με drag & drop μεταφέρετε το αρχείο ".m4r" που μετονομάσατε.

Ο μοναδικός λόγος που θα έκανα jb είναι για να μπορώ να έχω τον έλεγχο των φακέλων μου κλπ. όπως στο νοκια n97 και όλα τα υπόλοιπα νοκια που είχα.

Αυτός είναι και ο καημός μου στο iphone για να πω και την αλήθεια.

σπεραααα...!! (πολυ βαρης και ασηκωτος...χαχαχαχ) :D

ας μου πει λιγο καποιος που το κανω αυτο..!!

4) Συνδεθείτε μέσω ssh στο iphone και πηγαίνετε στην διαδρομή "/private/var/stash/Ringtones.xxxxxx" (ΣτΜ*: όπου xxxxxx διαφορετικά γράμματα ή/και νούμερα κάθε φορά που θα κάνετε restore τη συσκευή σας) και εκεί με drag & drop μεταφέρετε το αρχείο ".m4r" που μετονομάσατε.

καλησπερα σε ολοην την παλιοπαρεα :D

Παρη χρειαζεσαι το iphone browser (δωρεαν εφαρμογη) για να κανεις αναζητηση και file exploring στο μηλο σου ;)

http://code.google.com/p/iphonebrowser/downloads/list (την 1.93 κατεβασε)

Ο μοναδικός λόγος που θα έκανα jb είναι για να μπορώ να έχω τον έλεγχο των φακέλων μου κλπ. όπως στο νοκια n97 και όλα τα υπόλοιπα νοκια που είχα.

Αυτός είναι και ο καημός μου στο iphone για να πω και την αλήθεια.

ελα να μου το πεις μετα απο λιγο καιρο αυτο παλι :rolleyes:

καποια στιγμη που θα το μαθεις το τηλεφωνο,θα σταματησεις να το χρειαζεσαι τοσο,οσο νομιζες οτι το ειχες αναγκη στις αρχες :D:lol:

Edited by zaharakis

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

• The title was changed to Περί... Apple products γενικότερα
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned