Jump to content

Περί... Apple products γενικότερα

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παντως δεν εχει απιστευτη πλακα που το Ipad,τρεχει Iphone OS,και οχι το αντιστροφο?Who's the daddy?:D
"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

• Απαντήσεις 17,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• ktsak

1057

• CarpeNoctum

1174

• zaharakis

1501

• soom

1462

Καλησπερα παιδια. Με αφορμη τα posts 2-3 σελιδες πριν , θυμηθηκα σημερα να δοκιμασω το dropbox. Απορω τοσο καιρο που ημουνα και δεν το ειχα ανακαλυψει ! :cool:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ::::

Η microsoft δίνει δωρεάν licence keys των Windows σε φοιτητές.

Εγώ δικαιούμαι και θα αποκτήσω.

Δείτε και εσείς.

Δίνω τα links που χρειάζονται:

http://www.e-academy.com/

Για εμάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μπαίνουμε εδώ: http://www.cc.uoc.gr/msdnaa_gr.html

Εσείς αλλού. Ψάξτε το. Χθες το βράδυ το έμαθα.

Εντελώς κατά τύχη το έμαθα από έναν φίλο που σπουδάζει στην Ιατρική και ήταν εχθές στο Φυσικό για διάβασμα.

Edited by soom

Αλέξανδρε όταν λές licence keys εννοείς για τα windows 7.

Γενικότερα ήξερα την συμφωνία της χώρας μας με την ms και ήξερα οτι δικαιούμαστε δωρεάν windows αλλά έψαχνα καιρό να μάθω αν μπορώ να πάρω τα 7.

Έχεις καμια ιδέα τι γίνεται?

Ριξτε μια ματια εδω. Και εγω απο εδω κατεβασα τα δικα μου με τα στοιχεια που εχω για τη σχολη μου. Αυτο ειναι για το Αριστοτελειο. Λογικα υπαρχει αντιστοιχο για ολα τα ελληνικα πανεπιστημια. Edited by Geezor

Ριξτε μια ματια εδω. Και εγω απο εδω κατεβασα τα δικα μου με τα στοιχεια που εχω για τη σχολη μου. Αυτο ειναι για το Αριστοτελειο. Λογικα υπαρχει αντιστοιχο για ολα τα ελληνικα πανεπιστημια.

Kαι γω ΑΠΘ είμαι. Για πες λίγο την διαδικασία. Πως γίνεται να πάρεις το λογισμικό?

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=263975

Έφτιαξα και ένα θέμα στο Computing για να το μάθουν και άλλοι.

Στέφανε και Πάρη, δυστυχώς δεν ξέρω παραπάνω πληροφορίες. Θα μάθω, όμως, και θα ενημερώσω!

:)

Kαι γω ΑΠΘ είμαι. Για πες λίγο την διαδικασία. Πως γίνεται να πάρεις το λογισμικό?

Εχεις λογαριασμο στο auth για να βλεπεις π.χ. online τους βαθμους σου και να κανεις δηλωση μαθηματων ? Αν οχι , πας στη γραμματεια σου η στο βιολογικο καπου και αποκτας εναν. Μετα με αυτα τα στοιχεια κανεις login στη σελιδα που εδωσα και κατεβαζεις οτι θελεις. Τοσο απλα :cool:

Εχεις λογαριασμο στο auth για να βλεπεις π.χ. online τους βαθμους σου και να κανεις δηλωση μαθηματων ? Αν οχι , πας στη γραμματεια σου η στο βιολογικο καπου και αποκτας εναν. Μετα με αυτα τα στοιχεια κανεις login στη σελιδα που εδωσα και κατεβαζεις οτι θελεις. Τοσο απλα :cool:

Ναι έχω! Τώρα το κατάλαβα που πάτησα Add to Chart και μου έβγαλε την γνωστή φόρμα που κάνουμε log in.

Πολύ ωραία thnx για την info.

@soom ωραίος Αλεξ το συνεχίζουμε εκεί αν είναι το θέμα.:happy:

Τρομερή πληροφορία. Χέστηκα από την χαρά μου εχθές που το έμαθα!!!!

Συνεχίζουμε όπου θέλετε!

ΥΓ. Δεν είναι ανάγκη να πας στο βιολογικό για να πάρεις κωδικούς για βλέπεις online βαθμούς.. Εμείς πάμε στους admins της σχολής (που χειρίζονται servers, online περιοχές μας, και τέτοια υπολογιστικά - εξού και υπολογιστικό κέντρο)!:)

δωσε κανενα λινκ Δημητρη γιατι η εικονα που παραθετεις ειναι πολυ μικρη για να διαβαστει οτι γραφει :O

χιλια συγνωμη παιδες.

εδω ειστε.

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Το street view είναι εργαλείο όπως και να το κάνουμε. Το παρίσι είναι σχεδόν πλήρως χαρτογραφημένο απο την google και εύχομαι το ίδιο να συμβεί και στην Αθήνα και βεβαίως σε όλη την Ελλάδα.

Φίλε να την κανεις τη μετάβαση. Ως πρώην νοκιακιας μπήκα με προβληματισμό στην πλατφορμα της apple και δεν το μετανιωσα.

1. Λογισμικό άψογο με πλειαδα εφαρμογών.

2.gps με μουσική μπορείς να έχεις. Αλλά multitasking με gps απ οσο ξερω, οχι.

3. Το igo που έχω αγοράσει δεν ειναι καλά ενημερωμένο περιμενω να αναβαθμισουν τους χάρτες. Για άλλα προγράμματα δεν ξερω.

Φίλε να την κανεις τη μετάβαση. Ως πρώην νοκιακιας μπήκα με προβληματισμό στην πλατφορμα της apple και δεν το μετανιωσα.

1. Λογισμικό άψογο με πλειαδα εφαρμογών.

2.gps με μουσική μπορείς να έχεις. Αλλά multitasking με gps απ οσο ξερω, οχι.

3. Το igo που έχω αγοράσει δεν ειναι καλά ενημερωμένο περιμενω να αναβαθμισουν τους χάρτες. Για άλλα προγράμματα δεν ξερω.

με backrounder και kirikae μπορεις να εχεις multitasking ;)

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

Χαιρεται. Ειμαι κατοχος ενος ι8910 ομνια.

Πολυ καλο κινητο, ευχαριστημενος μεν, αλλα θα ηθελα να κανω την μεταβαση σε Iphone (σορρυ αν ειναι ακυρο που ποσταρω εδω, αν ειναι να μεταφερθει).

Στην θεση μου θα το κανατε εσεις? Μιλαω σιγουρα για 3gs. Με εχει εκπληξει η τρομερη ταχυτητα του καθως σιγουρα και οι εφαρμογες του.

Τα βασικα πραγματα που δεν ξερω εαν θα με βολεψουν ειναι

1. Το λογισμικο του

2. Η ελλειψη multitasking αποτι ακουω, αν και το μονο που με ενδιαφερει ειναι το Multitasking οταν εχω το gps

3. Οι χαρτες ειναι αρκετα ενημερωμενοι? Και η χρεωση για την πλοηγηση ποσο παει περιπου? Εννοω, με ενα προγραμμα της vodafone με 1gb download για λιγο browsing (οταν λεω λιγο, μερα παρα μερα και αν) και χρηση gps ( 1 - 2 φορες το μηνα ή σε κανα ταξιδι) θα με καλυψει?

To 1GB είναι υπεραρκετό εκτός αν βλέπεις συνέχεια ταινίες από το youtube και ακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με streaming εκτός χώρου που υπάρχει προσβάσιμο wi-fi δίκτυο.

Όλα τα προγράμματα πλοήγησης (εκτός του google maps αλλά αυτό έτσι και αλλιώς δεν είναι το πλέον κατάλληλο για πλοήγηση οδήγησης με αυτοκίνητο) έχουν ήδη κατεβασμένους τους χάρτες όταν τα αγοράζεις επομένως δεν καταναλώνεις δεδομένα από το data plan σου την ώρα που τα χρησιμοποιείς.

Πάντως η άποψή μου είναι ότι αν κυρίως σε ενδιαφέρει η πλοήγηση οδήγησης θα πρέπει να στραφείς σε εξειδικευμένη λύση (PNA) και όχι στο iPhone.

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Επειδή το είχαμε συζητήσει πριν λίγες μέρες με τον Αλέξανδρο (soom) αλλά και επειδή πιστεύω ότι θα ενδιαφέρει περισσότερους, σας παραθέτω εδώ ένα πολύ καλό συγκριτικό τεστ μαζί με πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις σχετικά με τα περιβάλλοντα virtualisation σε mac os x με τα οποία μπορεί να τρέξει κανείς windows (και άλλα λειτουργικά συστήματα) μέσα στο mac os x.

Γιατί δεν πρέπει να πάνε χαμένες τόσες δωρεάν άδειες για τα 7, έτσι δεν είναι; ;)

Κώστα έχω αρχίσει να καταλήγω στο συμπέρασμα ότι για να δουλέψει σωστά το Virtual Machine θέλει σίγουρα 4GB Ram. Εγώ του έχω δώσει 2 από τα 4 διαθέσιμα (Windows 7) και πάει χειρότερα και από Vista σε netbook φορτωμένο. Με λίγα λόγια απλά ΔΕΝ. Και μάλιστα το Installation είναι καθαρότατο. Οι μόνες εφαρμογές που έχει πάνω είναι του Office 2007.

Θα φάει delete το VM από το iMac και όταν πάρω το MBP θα του περάσω εκεί τα 7άρια με Bootcamp. Εξάλλου ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλω Windows είναι το Word γιατί με το Word του Office for Mac μερικές φορές υπάρχουν ασυμβατότητες στα πολύπλοκα κείμενα (TOCs, Headers, Fonts) που χρησιμοποιώ/γράφω για το διδακτορικό.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

To 1GB είναι υπεραρκετό εκτός αν βλέπεις συνέχεια ταινίες από το youtube και ακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με streaming εκτός χώρου που υπάρχει προσβάσιμο wi-fi δίκτυο.

Όλα τα προγράμματα πλοήγησης (εκτός του google maps αλλά αυτό έτσι και αλλιώς δεν είναι το πλέον κατάλληλο για πλοήγηση οδήγησης με αυτοκίνητο) έχουν ήδη κατεβασμένους τους χάρτες όταν τα αγοράζεις επομένως δεν καταναλώνεις δεδομένα από το data plan σου την ώρα που τα χρησιμοποιείς.

Πάντως η άποψή μου είναι ότι αν κυρίως σε ενδιαφέρει η πλοήγηση οδήγησης θα πρέπει να στραφείς σε εξειδικευμένη λύση (PNA) και όχι στο iPhone.

Ετσι και αλλιως εαν δεν βρω να πουλησω καπου το ι8910, θα μπω σε προγραμμα συμβολαιου, αρα με συμφερει αυτο της vodafone με τα 77 ευρω νομιζω το 420 plus (ειμαι ηδη στην vodafone οποτε δεν σκεφτομαι cosmote).

Βασικο μου λαθος ηταν οτι δεν διευκρινησα οτι το gps το χρησιμοποιω σπανια, απλα αναφερθηκα σε αυτο στην περιπτωση που το χρησιμοποιω. Π.χ. καποιο βρωμοστενο στην αθηνα, ή καποια περιοχη που δεν ξερω, αρα 3-4 φορες το μηνα μονο, και αν..

Τωρα μια αλλη ερωτηση που ηθελα να κανω, καπου ειδα εδω στο φορουμ κατι για νεο iphone? Αν οντως ισχυει αυτο, ποτε αναμενεται?

Κώστα έχω αρχίσει να καταλήγω στο συμπέρασμα ότι για να δουλέψει σωστά το Virtual Machine θέλει σίγουρα 4GB Ram. Εγώ του έχω δώσει 2 από τα 4 διαθέσιμα (Windows 7) και πάει χειρότερα και από Vista σε netbook φορτωμένο. Με λίγα λόγια απλά ΔΕΝ. Και μάλιστα το Installation είναι καθαρότατο. Οι μόνες εφαρμογές που έχει πάνω είναι του Office 2007.

Θα φάει delete το VM από το iMac και όταν πάρω το MBP θα του περάσω εκεί τα 7άρια με Bootcamp. Εξάλλου ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλω Windows είναι το Word γιατί με το Word του Office for Mac μερικές φορές υπάρχουν ασυμβατότητες στα πολύπλοκα κείμενα (TOCs, Headers, Fonts) που χρησιμοποιώ/γράφω για το διδακτορικό.

Στη δική μου περίπτωση Νίκο, στο Air με Parallels 5 δίνω στα Windows 7 1 GB και μένει άλλο 1 για το OS X χωρίς να αντιμετωπίζω προβλήματα ταχύτητας (βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό). Δεν ξέρω μόνο αν βοηθάει το SSD και έτσι συγκαλύπτεται το πρόβλημα.

Το σίγουρο είναι ότι στο MacPro με 4 GB και 2 πυρήνες δικούς τους τα 7 πετάνε.

Ο Κώστας (Te_salat) που από όσο ξέρω χρησιμοποιεί και αυτός virtual machine πως τα πάει;

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, σκέφτεσαι να προσθέσεις μνήμη στο iMac; νομίζω ότι θα του κάνει καλό έτσι και αλλιώς.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Ετσι και αλλιως εαν δεν βρω να πουλησω καπου το ι8910, θα μπω σε προγραμμα συμβολαιου, αρα με συμφερει αυτο της vodafone με τα 77 ευρω νομιζω το 420 plus (ειμαι ηδη στην vodafone οποτε δεν σκεφτομαι cosmote).

Βασικο μου λαθος ηταν οτι δεν διευκρινησα οτι το gps το χρησιμοποιω σπανια, απλα αναφερθηκα σε αυτο στην περιπτωση που το χρησιμοποιω. Π.χ. καποιο βρωμοστενο στην αθηνα, ή καποια περιοχη που δεν ξερω, αρα 3-4 φορες το μηνα μονο, και αν..

Τωρα μια αλλη ερωτηση που ηθελα να κανω, καπου ειδα εδω στο φορουμ κατι για νεο iphone? Αν οντως ισχυει αυτο, ποτε αναμενεται?

Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον πάρεις το 1GB data plan μπορεί και να μην χρειάζεσαι να αγοράσεις εφαρμογή (οι τιμές κυμαίνονται από 60-100 ευρώ) αλλά να χρησιμοποιήσεις το google maps καταναλώνοντας λίγα ΜΒ από το data plan σου.

Κατά πάσα πιθανότητα ανακοίνωση τέλος Ιουνίου 2010, κυκλοφορία εντός του καλοκαιριού στις ΗΠΑ και Ελλάδα από Σεπτέμβριο.

Στη δική μου περίπτωση Νίκο, στο Air με Parallels 5 δίνω στα Windows 7 1 GB και μένει άλλο 1 για το OS X χωρίς να αντιμετωπίζω προβλήματα ταχύτητας (βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό). Δεν ξέρω μόνο αν βοηθάει το SSD και έτσι συγκαλύπτεται το πρόβλημα.

Το σίγουρο είναι ότι στο MacPro με 4 GB και 2 πυρήνες δικούς τους τα 7 πετάνε.

Ο Κώστας (Te_salat) που από όσο ξέρω χρησιμοποιεί και αυτός virtual machine πως τα πάει;

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, σκέφτεσαι να προσθέσεις μνήμη στο iMac; νομίζω ότι θα του κάνει καλό έτσι και αλλιώς.

Κώστα για να είμαι ειλικρινής στην αρχή σκεφτόμουνα ότι αυτό το lag που ένιωθα ήταν κόμπλεξ μετά τη συνήθεια στην ταχύτητα του MacOSX. Μέχρι που σήμερα το πρωί έκατσε η κοπέλα μου να δουλέψει στο Word και το έκλεισε για να γυρίσει το Mac γιατί είπε ότι ήταν τραγικά αργό.

Μπορεί να φταίει το Fusion δεν ξέρω. Σε σένα σίγουρα ο SSD πρέπει να κάνει μεγάλη διαφορά γιατί σε μένα στο Fusion όταν κάνεις installation βγάζει ένα τεράστιο Warning να μη δώσεις κάτω από 2GB Ram στη VM. Ίσως το Parallels να είναι και καλύτερο στο κάτω κάτω της γραφής.

Όσο για τη Ram δεν το σκέφτομαι. Το έχω αποφασίσει ήδη. Μέσα στον επόμενο μήνα θα του προσθέσω άλλα 4. Δεν έχω παράπονο έτσι όπως πάει αλλά το κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο (100 ευρώ), το πέρασμα των dimms γίνεται σε ένα λεπτό κυριολεκτικά στο iMac και είναι κρίμα να υπάρχουν δύο κενές θέσεις :lol:.

Κώστα για να είμαι ειλικρινής στην αρχή σκεφτόμουνα ότι αυτό το lag που ένιωθα ήταν κόμπλεξ μετά τη συνήθεια στην ταχύτητα του MacOSX. Μέχρι που σήμερα το πρωί έκατσε η κοπέλα μου να δουλέψει στο Word και το έκλεισε για να γυρίσει το Mac γιατί είπε ότι ήταν τραγικά αργό.

Μπορεί να φταίει το Fusion δεν ξέρω. Σε σένα σίγουρα ο SSD πρέπει να κάνει μεγάλη διαφορά γιατί σε μένα στο Fusion όταν κάνεις installation βγάζει ένα τεράστιο Warning να μη δώσεις κάτω από 2GB Ram στη VM. Ίσως το Parallels να είναι και καλύτερο στο κάτω κάτω της γραφής.

Όσο για τη Ram δεν το σκέφτομαι. Το έχω αποφασίσει ήδη. Μέσα στον επόμενο μήνα θα του προσθέσω άλλα 4. Δεν έχω παράπονο έτσι όπως πάει αλλά το κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο (100 ευρώ), το πέρασμα των dimms γίνεται σε ένα λεπτό κυριολεκτικά στο iMac και είναι κρίμα να υπάρχουν δύο κενές θέσεις :lol:.

Δοκίμασε και το Parallels, όπως γράφει στο link που έδωσα πριν αλλά και από προσωπική εμπειρία είναι (φαίνεται; ) ταχύτερο από το Fusion.

Όσο για τη RAM όπως λένε και οι αγγλοσάξωνες, the more the merrier ;)

Για πηγή αγοράς, αν δεν το έχεις ήδη υπόψη σου, θα σου συνιστούσα να ρίξεις μια ματιά στο ευρωπαϊκό site της Crucial με πολύ καλούς οδηγούς επιλογής μνήμης για κάθε κατασκευαστή (όχι μόνο apple), αναλυτικές οδηγίες (όπου χρειάζεται, γιατί όπως λες στο imac είναι πανεύκολο) και καλές τιμές.

Έτσι όπως τα λέτε, θα του βάλω και εγώ άλλα 4...! :lol:

Ζηλεύω..! :happy:

Θα εκφέρω και εγώ άποψη όταν με το καλό το κάνω (Parallels 5 όμως). Μετά θα δοκιμάω και αυτό που είπα στον Κώστα, να βάλω αρχικά με bootcamp τα 7 που θα πάρω από την σχολή που έγραψα παραπάνω, και μετά στο Virtual Machine θα του βάλω να τρέξει τα 7 που έχω βάλει στο bootcamp.. Να δω αν γίνεται.:)

Όσο για τον Κώστα και τον SSD, σίγουρα, αλλά 100% θα κάνει μεγάλη διαφορά... Εμείς που δεν έχουμε...:X Κάποια στιγμή θα βάλουμε:lol:

• The title was changed to Περί... Apple products γενικότερα
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned