Jump to content

Περί... Apple products γενικότερα

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια καλησπέρα κ από μένα!! και μια ερώτηση!! πια εφαρμογή χρησιμοποιείται για τις εργασίες, notes, υποχρεώσεις κ υπενθυμίσεις κατά την διάρκεια της μέρας??

Έχω δοκιμάσει γύρω στις 10 κ δεν έχω μείνει ικανοποιημένος απόλυτα απο καμια!!!

Είναι πολυ πιθανό να ειμαι περίεργος κ υπερβολικός κ να ζητάω πολλά, αλλά μου φαίνεται υπερβολικό να μην υπάρχει μια εφαρμογή που να να σου υπενθυμίζει τα διαφορα tasks και todos χωρίς να αποθηκεύονται στο server του κάθε application, και χωρίς να είσαι συνδεμένος στο ίντερνετ!!

Φίλε Μιχάλη αυτό που ζητάς δεν γίνεται. Υπάρχουν αρκετές αξιολογότατες εφαρμογές του είδους (π.χ. Pocket Informant, Appigo ToDo, κλπ), αλλά ο μόνος τρόπος ειδοποίησης επερχόμενων tasks είναι τα push notifications. Δυστυχώς το iPhone δεν έχει open eventing ώστε να είναι δυνατή η διασύνδεση των system alerts με userland εφαρμογές, και ως γνωστόν η Apple δεν επιτρέπει background user apps, ώστε να είναι δυνατή η χρήση third party event daemons. Έτσι θα πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιήσεις κάποια από τις υπάρχουσες GTD εφαρμογές που όμως απαιτούν internet connection ώστε να λειτουργούν τα push notifications, ή τέλος να αρκεστείς στο built-in calendar app το οποίο δεν έχει αυτό τον περιορισμό, αλλά ταυτόχρονα έχει πολύ μικρότερες δυνατότητες εμφάνισης και διαχείρισης. Προσωπικά, αν και αγόρασα κάποιες από τις γνωστότερες εφαρμογές κατέληξα και ο ίδιος να χρησιμοποιώ το built-in calendar.app καθώς θεωρώ την πρακτική των pushed alerts εντελώς αντιπαραγωγική και τεχνικά επιεικώς ανόητη. :)

Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω!

• Απαντήσεις 17,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• ktsak

1057

• CarpeNoctum

1174

• zaharakis

1501

• soom

1462

Φίλε Θάνο σ ευχαριστώ πολύ. το todo το χω δοκιμάσει αλλα μ αφήνει παγερά αδιάφορο. ίσως να κάνω κ κατι λάθος στην παραμετροποίηση των apps, αρχάριος γαρ!! θα δοκιμάσω κ κάποιες που χουν μείνει κ ίσως βγάλω άκρη... σ ευχαριστω

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΜΙΧΑΛΗΣ Mesi.im abalos

dell 10" mac os X 10.6.4 "minimac" thanks to ktsak

the best thread in Myphone Περι ανεμων και υδατων για πρωην κατοχους HD και νυν iPhone Κάντε την παρέα μας πιο οικεία

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν Μιχάλη δεν σε ικανοποίησε το ToDo της Appigo, τότε το μόνο πραγματικά καλό εναλλακτικό πρόγραμμα είναι το Pocket Informant, τα υπόλοιπα δεν λένε τίποτα. Μπορείς να το δοκιμάσεις αν και αυτό επίσης πάσχει από τα ίδια ακριβώς προβλήματα που προανάφερα. Δυστυχώς αν αληθεύουν όσα διάβασα προ καιρού, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 4G ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται η επόμενη έκδοση του iPhone, όπου η Apple φημολογείται πως θα ενσωματώσει event triggering με ανοιχτό SDK για χρήση local notifications από τρίτες εφαρμογές. Μέχρι τότε όμως, πολύ φοβάμαι πως θα πρέπει να υπομείνεις τα push notifications ή το ενσωματωμένο ημερολόγιο, καθώς καμμιά απολύτως εφαρμογή δεν χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνική (ούτε μπορεί).

Μιας κι εχω την ιδια αποψη με το Θανο, αυτο που κανω ειναι να χρησιμοποιω πολυ το notes που εχει καλη συνεργασια με το apple mail και μπορω πολυ ευκολα να μετατρεψω ενα mail η ενα κομματι του mail se note και κατα δευτερον το oem calendar, βαζοντας υπενθημισεις to do η ολοημερες υπενθημισεις που τις ρυθμιζω να μενουν μεχρι το ανωτερο περιθωριο ημερων που εχω διαθεσημο για την καθε εργασια.

Κι αυτο συγχρονιζει με το *mac, τοσο σαν ημερολογειο όσο και σαν αυτονομο to do.

Τα notifications οπως διαπίστωσα οτι ξεφτηλίζουν την μπαταρια και τα χρησιμοποιω μονο αν περιμενω κατι επειγον κυριως για mail.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Φίλε Θάνο σ ευχαριστώ πολύ. το todo το χω δοκιμάσει αλλα μ αφήνει παγερά αδιάφορο. ίσως να κάνω κ κατι λάθος στην παραμετροποίηση των apps, αρχάριος γαρ!! θα δοκιμάσω κ κάποιες που χουν μείνει κ ίσως βγάλω άκρη... σ ευχαριστω

Δοκιμασε τα fastfinga & sketch pad θα παθεις πλακα!

Εγω αυτα χρησιμοποιω για αμεσες σημειωσεις αλλα και για οποια εγχρωμα προχειρα σχεδιακια θελω να κανω ;)

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

δεν ποσταρετε καμια today screen να δουμε κανα theme,ετσι να παρουμε καμια ιδεα.

μολις γυρισω θα σας ανεβασω κανα 2 που χρησιμοποιω εγω .

Ασε που σας χρωσταω και απο χθες καποια πραγματακια :p

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

Θα βάλω και εγώ αργότερα μερικά Screenshots από το θέμα που έχω αυτόν τον καιρό.;)

Δεν είναι κάτι το φοβερό, απλά αλλάζει τα εικονίδια και το bg...

Όσο για ημερολόγιο και To Do, δοκίμασα διάφορα ToDo, To Do και τέτοια.. Αλλά όλα με αφήνουν αδιάφορο. Και ότι θέλω από το ημερολόγιο που έχει το iPhone.

Και σε συνδυασμό με το Lock Calendar από το Cydia τα έχω όλα στην LockScreen απλά και λιτά.. Χωρίς περιττά και ιστορίες και έτσι θα τα αφήσω από φαίνεται μέχρι τέλους...

Δεν αλλάζω. Θα σας δείξω με screenshots αργότερα όμως...

εγω αποφασισα να αγορασω και ενα Hero τελικα.

θελω να το δοκιμασω για να ετοιμαστω για το Bravo.

το iPhone 3GS μου παραμενει σαν κυριο κινητο μου μεχρι να ερθει...

δεν θα το πουλησω.Τουλαχιστον οχι ακομα...

και καποια παλια screens

http://img51.imageshack.us/img51/8548/img0006q.pnghttp://img20.imageshack.us/img20/2192/img0032u.png

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Αν το Bravo Δημήτρη έρθει με τα χαρακτηριστικά που ακούγονται, με 512MB RAM που είδα πως φημολογείται, και ταυτόχρονα μπορεί να δεχτεί original Google ROMs τότε με βλέπω να το αγοράζω και εγώ. Θα εξαρτηθεί βέβαια από τις μέχρι τότε αναγγελίες περί νέων iPhone και WM7. :)

Όσο για το Hero, ποιό παράγγειλες ή σκέφτεσαι, το άσπρο ή το καφέ;

το iPhone 3GS μου παραμενει σαν κυριο κινητο μου μεχρι να ερθει...

δεν θα το πουλησω.Τουλαχιστον οχι ακομα...

και καποια παλια screens

http://img51.imageshack.us/img51/8548/img0006q.pnghttp://img20.imageshack.us/img20/2192/img0032u.png

Μητσαρα δωσε info!!!!

Το συζηταγαμε για αυτο το προγραμμα της lock screen μερικες :cool: δεκαδες σελιδες ποιο πισω:lol:

εγω δεν ηξερα οτι εχει κυκλοφορησει.... Εκτος και αν ειναι αλλο :confused:

pik...................

αυτη η οθονη που εχεις στο κλειδωμα δεν γινετε να εμφανιζετε ετσι στο springboard?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για κάντε μου μια χάρη και πείτε μου πως θα περάσω τις φωτογραφίες από το iPhone στον υπολογιστή??

Συγχρόνισα με έναν άδειο φάκελο που έφτιαξα για αυτόν τον σκοπό αλλά δεν πέρασε τις φωτογραφίες....:(

Για κάντε μου μια χάρη και πείτε μου πως θα περάσω τις φωτογραφίες από το iPhone στον υπολογιστή??

Συγχρόνισα με έναν άδειο φάκελο που έφτιαξα για αυτόν τον σκοπό αλλά δεν πέρασε τις φωτογραφίες....:(

Γινεται αυτο το πραγμα; Δε γινεται!

Αν κρινω απο τα iPods, γιοκ, ..οfficially δηλαδη. Καπως αλλιως, ισως.:)

ƒ

Αλεξανδρε ανοιξε το iPhoto.

εκει θα τις βρεις.

και μετα κανεις import ολες.

αν λες γι αυτες που εχεις βγαλει εσυ...

milena δεν γινεται να εχεις ετσι την οθονη σε springboard...

Δημητρη πιο μετα θα βρω τα λινκ γιατι τα εχω ξεχασει!!!!!

ειναι ευκολο ομως λιγο δουλεια θελει και σε 30λεπτα ειναι ετοιμο.

ειναι αλλο το δικο μου μου φαινεται αλλα δεν θυμαμαι!

:p

τα εχω βαρεθει αυτα..

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Αν ανοίξω το Picasa θα κάνει την ίδια δουλειά??

Σκεφτόμουν αν κάνω tag ονόματα, θα μου τις κάνει χάλια τις φωτογραφίες???:worry::worry::confused:

Τώρα ή το Picasa ή το iPhoto την έχει την δυνατότητα... :X

Δεν ξερω αν καταλαβα καλα.

θελεις να μεταφερεις τις φωτο που εχεις τραβηξει με το iphone στο pc?

Αν θελεις αυτο τοτε καθε φορα που συνδεεις iphone-pc, το iphone φαινεται σαν φωτογραφικη μηχανη στο my computer.

Animula vagula blandula hospes comesque corporis quae nunc abibis in loca pallidula rigida nudula...

Tάκης

Ping!, Messi.im> tak1s

Βρε soom-o επιτρέπεται ενας τελειοφοιτος τους φυσικου να μην ξερει κατι τετοιο:p:lol:

Για το πως θα περάσεις αυτες που εχεις τραβηξει με την καμερα του iphone σου ειπε ο pic.

Τωρα θα σου πω ενα τροπο για καλύτερη διαχειριση των φωτογραφιών στο iPhoto και τροπο να τις συγχρονιζεις με το iphone.

Το*iPhoto οπως και το itunes κρατουν τα αρχεια τους (φωτο και τραγουδια) σε δικες τους libraries. Οπότε αν εχεις και τα πρωτότυπα στον εσωτερικο σκληρό σου, πιανουν διπλό χώρο.

Εγω για να αποφυγω κατι τετοιο χρησιμοποιω το τεράστιο εξωτερικο που εχω, για να κρατω ῞μήτρα῞ από βαρια αρχεια οπως (φωτο, μουσικη, ταινίες κ.λ.π.)

Απο εκει εισαγω στις βιβλιοθηκες οτι θελω να χρησιμοποιησω.

Εχω χωρησει τον εξωτερικό σε 3 μερη (Media, Aplications, Files).

Πάμε τωρα στον συγχρονισμο. Αφου εχεις φτιαξει το iPhoto με τις φωτογραφίες καταχωρημενες σε events (οι φωτο που εχεις στον σκληρό σ ενα φακελο και προερχονται απο καποιο γεγονος π.χ. Γεννεθλια 2009, μεταφερονται σ ενα ξεχωριστό event που παιρνει την ονομασια του φακέλου που τις περιέχει.

Πας στο iTunes στο photos και ξετικάρεις την επιλογη συχρονισμου όλων των photos.

Αμεσως σου βγαζει ολα τα events που εχεις στο iphoto για να επιλεξεις.

Τικαρεις ποια απο αυτα θες να εχεις και στο iphone, οπότε συγχρονιζονται μονο αυτά.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Η lockscreen και home screen που χρησιμοποιώ

Ωραια και τα 2. Any infos ? Καλησπερα σε ολους :D

Κωστας (Pterarxos)

Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων"  We Think Different 

http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png

Βρε soom-o επιτρέπεται ενας τελειοφοιτος τους φυσικου να μην ξερει κατι τετοιο:p:lol:

Για το πως θα περάσεις αυτες που εχεις τραβηξει με την καμερα του iphone σου ειπε ο pic.

Τωρα θα σου πω ενα τροπο για καλύτερη διαχειριση των φωτογραφιών στο iPhoto και τροπο να τις συγχρονιζεις με το iphone.

Το*iPhoto οπως και το itunes κρατουν τα αρχεια τους (φωτο και τραγουδια) σε δικες τους libraries. Οπότε αν εχεις και τα πρωτότυπα στον εσωτερικο σκληρό σου, πιανουν διπλό χώρο.

Εγω για να αποφυγω κατι τετοιο χρησιμοποιω το τεράστιο εξωτερικο που εχω, για να κρατω ῞μήτρα῞ από βαρια αρχεια οπως (φωτο, μουσικη, ταινίες κ.λ.π.)

Απο εκει εισαγω στις βιβλιοθηκες οτι θελω να χρησιμοποιησω.

Εχω χωρησει τον εξωτερικό σε 3 μερη (Media, Aplications, Files).

Πάμε τωρα στον συγχρονισμο. Αφου εχεις φτιαξει το iPhoto με τις φωτογραφίες καταχωρημενες σε events (οι φωτο που εχεις στον σκληρό σ ενα φακελο και προερχονται απο καποιο γεγονος π.χ. Γεννεθλια 2009, μεταφερονται σ ενα ξεχωριστό event που παιρνει την ονομασια του φακέλου που τις περιέχει.

Πας στο iTunes στο photos και ξετικάρεις την επιλογη συχρονισμου όλων των photos.

Αμεσως σου βγαζει ολα τα events που εχεις στο iphoto για να επιλεξεις.

Τικαρεις ποια απο αυτα θες να εχεις και στο iphone, οπότε συγχρονιζονται μονο αυτά.

Κώστα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες..

Και μόνο που τις βλέπω βαριέμαι να κάτσω να το κάνω...

Και τις έχω περάσει στον σκληρό και στο iPhoto και στο Picasa νομίζω όλες.. Και αναρωτιόμουν πως γίνεται να γέμισε τόσο πολύς σκληρός τόσο γρήγορα.. Μάλλον γιατί είναι διπλές... Πωωωω... :( Μια ταλαιπωρία τώρα.. Και άντε τώρα να στρώσει...

Δηλαδή τώρα, περνάω όλες τις φωτογραφίες από τον εσωτερικό σκληρό στο iPhoto και μετά τις βάζω όλες όπως είναι σε εξωτερικό σκληρό, ε?

Τώρα, Picasa και iPhoto συνεργάζονται ή αν τις βάλω τις φωτογραφίες και στα δύο θα τις έχω και τότε διπλές?

..και καποια παλια screens

http://img51.imageshack.us/img51/8548/img0006q.png

Μητσο, καμια οδηγια - πληροφορια ? :worry:

Κωστας (Pterarxos)

Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων"  We Think Different 

http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png

Κώστα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες..

Και μόνο που τις βλέπω βαριέμαι να κάτσω να το κάνω...

Και τις έχω περάσει στον σκληρό και στο iPhoto και στο Picasa νομίζω όλες.. Και αναρωτιόμουν πως γίνεται να γέμισε τόσο πολύς σκληρός τόσο γρήγορα.. Μάλλον γιατί είναι διπλές... Πωωωω... :( Μια ταλαιπωρία τώρα.. Και άντε τώρα να στρώσει...

Δηλαδή τώρα, περνάω όλες τις φωτογραφίες από τον εσωτερικό σκληρό στο iPhoto και μετά τις βάζω όλες όπως είναι σε εξωτερικό σκληρό, ε?

Τώρα, Picasa και iPhoto συνεργάζονται ή αν τις βάλω τις φωτογραφίες και στα δύο θα τις έχω και τότε διπλές?

To picasa πλεον δεν το χρειαζεσαι εκτος κι αν σ ενδιαφερει να ανεβαζεις τις φωτο σου στον σερβερ τους. Διεγραψε το με το clean app

Αν εχεις περασει ολες σου τις φωτο στο iphoto μετεφερε τους φακελους σ ενα εξωτερικο για σιγουρο backup και για να μην πιανεις χωρο.

Κανε το ιδιο και στην μουσικη

Ο εξωτερικος είναι λίγο φασαρια αλλα τελικα νομιζω οτι ειναι καλυτερα απο το να εχεις γεματο τον εσωτερικο.

Μητσο, καμια οδηγια - πληροφορια ? :worry:

για πρωτη γευση απο εδω θυμαμαι τα εκανα ολα.

και μετα με ψαξιμο απο το μενου που υπαρχει στα settings.

ομως πρωτα θα περασετε το κανονικο Lockinfo και μετα περναει το theme.

θελει λιγο ψαξιμο...

οριστε και αλλο ενα.

βασικα θελει με ssh να αλλαξεις τις πολεις εκτος αν τις εχουν καταχωρησει οι ιδιοι σαν setting δεν θυμαμαι.

Δημήτρης

XS Max 512gb.

To picasa πλεον δεν το χρειαζεσαι εκτος κι αν σ ενδιαφερει να ανεβαζεις τις φωτο σου στον σερβερ τους. Διεγραψε το με το clean app

Αν εχεις περασει ολες σου τις φωτο στο iphoto μετεφερε τους φακελους σ ενα εξωτερικο για σιγουρο backup και για να μην πιανεις χωρο.

Κανε το ιδιο και στην μουσικη

Ο εξωτερικος είναι λίγο φασαρια αλλα τελικα νομιζω οτι ειναι καλυτερα απο το να εχεις γεματο τον εσωτερικο.

Ωραία το σβήνω το Picasa τότε.. Και θα κατεβάσω και το Photoshop μόλις μπορέσω...

Επίσης, για να γράψεις όμως σε εξωτερικό σκληρό δίσκο δεν θέλεις ειδική διαδικασία? Γιατί τα Mac σε σκληρό δεν μπορεί να γράψει έτσι απλά....:worry::worry:

• The title was changed to Περί... Apple products γενικότερα
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned