Jump to content

Εγκατάσταση της ADSL γραμμής από τη Vivodi - Βοήθεια!

Guest PranKsteR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά σε όλους, έχω κάνει την αίτηση στη vivodi για απόκτηση ADSL γραμμής από το ιδιόκτητο δίκτυο της για ιντερνετ και σταθερή τηλεφωνία.

Θέλω να εγκαταστήσω εγώ τη γραμμή και όλες τις συσκευές...

Δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά θα είχε ενδιαφέρον (τουλάχιστον) να το προσπαθήσω :D

Όποιος τα έχει καταφέρει ας μου στείλει κάποιες αρχικές οδηγίες. Ευχαριστώ!

Ερώτηση:

για την εγκατάσταση θα χρειαστώ κάποιες έξτρα συσκευές, καλώδια κλπ εκτός από αυτά που θα μου στείλει η vivodi;

Στο adslgr.com forum θα βρείς αρκετές πληροφορίες (υπάρχουν άρθρα που σε βοηθούν βήμα βήμα).

Εαν θα πάρεις δώρο το modem + DSL phone, ζήτα ο εξοπλισμός να είναι προρυθμισμένος. Έτσι το μόνο που θα κάνεις είναι να συνδέσεις τα καλώδια (πολύ απλό).

Guest PranKsteR

μόλις έγινα μέλος στο παραπάνω site αλλά ακόμη δε μου έχει στείλει το μειλ για την ενεργοποίηση του λογαρισμού μου...

Τώρα τελευταία άρχισα να μπαίνω στην ιδέα του ADSL και θα ήθελα να κάνω μόνος μου ότι (θεωρητικά) παιρνάει από τοχέρι μου!

Ευχαριστώ παιδιά (ευχαριστώ ariadgr), πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο φορουμ θα βρω ότι πληροφορίες χρειάζομαι.

FFTLTUUXP

Guest PranKsteR

AAA και κάτι άλλο...

ασ μου στείλει καποιος τις εντυπώσεις του από την υπηρεσία (ιντερνετ και φωνή μαζί από vivodi)... η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου θα έχει προβλήματα? η ποιότητα πως είναι?

Μην αγχώνεσαι για την εγκατάσταση. :)

Δεν είναι τίποτα και εκτός αυτού ο τεχνικός που θα έρθει για να μετρήσει τη γραμμή θα σε βοηθήσει κι ας μην έχεις επιλέξει να πληρώσεις εγκατάσταση. :!:

(τουλάχιστον εμένα με βοήθησε σε ένα σημείο που είχα κολλήσει)

Πέρα από αυτό πες μας τι εξοπλισμό πήρες για να σε βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Guest PranKsteR

lewton δεν έχω ψάξει και πολύ για τον εξοπλισμό... απ'ότι γνωρίζω η vivodi μου παρέχει το μοντεμ δωρεάν, τί άλλα χρειάζομαι;

Ξέρω ότι το μοντεμ που μου δίνει δεν είναι και ότι καλύτερο όμως σκοπεύω να το αλλάξω στην πορεία...

Για γρήγορο σερφάρισμα και download με P2P προγράμματα το συγκεκριμένο μόντεμ δεν θα με ικανοποιήσει στην αρχή τουλάχιστον;

Guest PranKsteR

thanx again ariadgr

δηλάδή από τη στιγμή που θα μου συνδέσουν τη γραμμή στο κουτί της πολυκατοικίας μου και αφού μετρήσουν τη γραμμή (αν όλα πάνε καλά) το μόνο που έχω να κάνω είναι να συνδέσω το μόντεμ με την (προηγουμένως) ανενεργή γραμμή του ΟΤΕ η οποία έχει περάσει πλέον στα χέρια της vivodi.

την τηλεφωνική συσκευή πώς θα το συνδέσω; (θα χρησιμοποιήσω και την υπηρεσία DSL phone)

Συγνώμη αν οι απορίες είναι απλές, κουραστικές ή "χαζές" αλλά είμαι καινούργιος στον κόσμο του DSL και θα ήθελα... να μην αφήσω κενά!

Και κάτι άλλο...

Αν έχεις ανενεργή γραμμή του ΟΤΕ (και φυσικά δε σκοπεύεις να την ενεργοποιήσεις μέσω ΟΤΕ, δηλ δε θες να πληρώνεις πάγιο στον ΟΤΕ)

τότε μπορείς μόνο να την κάνεις full LLU στη vivodi, ε?

το shared LLU απαιτεί να είναι ενεργοποιημένη η γραμμή από τον ΟΤΕ έτσι δεν είναι;

FFTLTUUXP!

Αν έχεις ανενεργή γραμμή του ΟΤΕ (και φυσικά δε σκοπεύεις να την ενεργοποιήσεις μέσω ΟΤΕ, δηλ δε θες να πληρώνεις πάγιο στον ΟΤΕ)

τότε μπορείς μόνο να την κάνεις full LLU στη vivodi, ε?

το shared LLU απαιτεί να είναι ενεργοποιημένη η γραμμή από τον ΟΤΕ έτσι δεν είναι;

Ναι και στα δύο.

δηλάδή από τη στιγμή που θα μου συνδέσουν τη γραμμή στο κουτί της πολυκατοικίας μου και αφού μετρήσουν τη γραμμή (αν όλα πάνε καλά) το μόνο που έχω να κάνω είναι να συνδέσω το μόντεμ με την (προηγουμένως) ανενεργή γραμμή του ΟΤΕ η οποία έχει περάσει πλέον στα χέρια της vivodi.

την τηλεφωνική συσκευή πώς θα το συνδέσω; (θα χρησιμοποιήσω και την υπηρεσία DSL phone)

Για να μην παιδευτείς με τις συνδέσεις, αγόρασε ένα switch. Πάνω στο switch συνδέεις το speedtouch και το ATA 186 με καλώδια UTP straight (patch cord). Επίσης στο switch θα συνδεθεί το pc σου με κάρτα δικτύου.

Αν θες να συνδέσεις ένα pc μόνο, δεν χρειάζεται το switch. Συνδέεις το speedtouch (modem) με το ATA και το ΑΤΑ με το pc.

Ζήτα να σου τα στείλουν προρυθμισμένα. Πρόσεχε γιατί για το dsl phone μπορεί να επιμένουν ότι δεν μπορείς να το βάλεις μόνος σου.

Εμένα δεν μου μετρήσαν ποτέ την γραμμή.

Για σχόλια / προβλήματα / επιδόσεις του DSLnet δες εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=4860

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Δε χρειάζεται switch για το ata 188. Αλλά τώρα φέρνουν το 186. Μπορεί βέβαια να το συνδέσει μέσω usb, αλλά είναι πιο δύσκολος τρόπος (drivers και προβλήματα) με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Guest PranKsteR

Δηλαδή, μπορώ να συνδέσω το ΑΤΑ μέσω USB ή μέσω κάρτας δικτύου και σεις μου προτείνετε το δεύτερο...

η σύνδεση με την κάρτα δικτύου δηλαδή είναι πιο εύκολη; απαιτεί drivers κλπ;

Το ΑΤΑ θα ζητήσω να μου το στείλουν προρυθμισμένο;

Το ΑΤΑ μου παρέχει δυο τηλεφωνικές γραμμές ενώ εκεί μπορώ να συνδέσω και το ΜΟΝΤΕΜ.... μετά το μόντεμ δε θα το συνδέσω στον υπολογιστη;

Λοιπόν, αύριο θα πάρω τηλέφωνο να δω πως πάει η αίτηση μου... Λογικά σε λίγες μέρες (και αν όλα πάνε καλά) θα μου έχουν φέρει τη γραμμή...

Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια θα τη χρειαστώ εκείνες τις μέρες...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

FFTLTUUXP

φιλικά, γιάννης

Guest PranKsteR
Μπορεί βέβαια να το συνδέσει μέσω usb, αλλά είναι πιο δύσκολος τρόπος (drivers και προβλήματα) με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

μιλάει για την εγκατάσταση μέσω USB αλλά δε διευκρινίζει τί γίνεται στην περίπτωση σύνδεσης μέσω κάρτας δικτύου! Ευχαριστώ και πάλι ήσασταν πολύ κατανοητοί :D

FFTLTUUXP <- stay tuned!

δεν συνδέεις το ΑΤΑ στον υπολογιστή με USB, αλλά το modem. Συμφωνώ με τον ariadgr ότι αν τώρα φαίρνουν ΑΤΑ με μία θύρα δικτύου μόνο, τότε καλύτερη λύση είναι αυτή του switch. Όχι ότι δεν θα δουλέψει αλλιώς φυσικά.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::