skoupas Δημοσιεύτηκε September 7, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 7, 2004 Θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κάποιος ποια η διαφορά του dvd-r me to dvd+r στα άδεια δισκάκια dvd. Έχω ένα lamtop με dvd NEC DVD +RW. Τα περισσότερα άδεια dvd σε πολλαπλή συσκευασία είναι dvd-r. Θα μπορέσω να κάνω εγγραφή με αυτόν τον τύπο? Μέχρι τώρα έχω χρησιμοποιήσει dvd+r με επιτυχία. Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Samael Δημ. September 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 Ποιο μοντελο ειναι το Laptop? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skoupas Δημ. September 7, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 FUJITSU SIEMENS AMILO A ME AMD ATHLON 2.6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Samael Δημ. September 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 Aν μου πεις το συγκεριμενο μοντελο(Α7620 πχ) μπορω να σου πω μονο.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skoupas Δημ. September 7, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 FUJITSU SIEMENS AMILO A ME AMD ATHLON 2.6 Α7620 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christos1 Δημ. September 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 Καλησπέρα! Η διαφορά ανάμεσα στα dvd-r dvd+r είναι: 1.Τα dvd-r είναι τα πρώτα dvd-r που κυκλοφόρησαν στην αγορά προτού βγουν τα dvd+r. 2.Τα dvd+r είναι τα τελευταία που βγήκαν με αυτό το φορμάρισμα. 3. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα 2 είναι η συμβατότητα με τα επιτραπέζια dvd player όσο αφορά της ταινίες και μόνο. Όσο αφορά για δεδομένα για H/Y δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα σε αυτά τα 2 format dvd-r dvd+r αν φυσικά υποστηρίζει και τα 2 format το μηχάνημα σου. 4. Τα dvd+r είναι ποιο ακριβά από τα dvd-r για τους παραπάνω ευνόητους λόγους. Παράθεση http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisgr Δημ. September 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 Na prosthesw pws pio symvata einai ta dvd-r kai me pc kai me DVD Player. Bebaia pleon opws anaferthike kai ta PC pleon ypostirizoun kai to +r format. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. September 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 Βρε παιδιά, μην παραπληροφορείτε αν δεν είστε σίγουροι! Καλό είναι να επιβεβαιώνουμε κάτι πριν το γράψουμε εδώ μέσα. Υπάρχουν άνθρωποι που βασίζονται σ'αυτά που διαβάζουν εδώ! Τα dvd-r και +r έχουν ακριβώς τις ίδες τιμές! http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1091&Nav_Section_Id=824&Catalog_Id=6&Merchant_Id=1&pcount=0&sts_cid=3 Κι αν υπήρχε λόγος να είναι κάποιο format πιο ακριβό, αυτό θα ήταν το dvd-r καθώς είναι πίσω σε τεχνολογική εξέλιξη από το dvd+r κι άρα δισκάκια αντίστοιχης ταχύτητας βγαίνουν πιο μετά σε dvd-r format. Οσο για ασυμβατότητα, δεν υφίσταται! Ολα τα dvd players της αγοράς υποστηρίζουν αναπαραγωγή dvd+r κανονικότατα αλλά ακόμα κι αν κάποιο (παλιό, 2 χρόνων+) dvd player έχει ψιλοπροβλήματα, όλα τα νέα recorders (εκτός της plextor) έχουν δυνατότητα να γράψουν τα dvd+r σαν dvd-video ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο είναι μάλλον αμελητέες για τον κοινό χρήστη πλέον. Για να απαντήσω και στον φίλο skoupas, υπάρχει τρόπος να δεις τι υποστηρίζει το dvd writer σου. Αν έχεις το Nero, τότε πας στην επιλογή Recorder: Choose Recorder όπου θα βρεις πληροφορίες για τα format που υποστηρίζει το recorder σου. Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisgr Δημ. September 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 H asymbatotha yfistatai mono se epitrapezio DVD recorder player analoga kata periptwsi. Sto PC nai ontws den yfistatai. Gia tis times den to prosexa ta idio einai . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Samael Δημ. September 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 Εδω εισαι http://www.thelab.gr/attachment.php?s=&postid=88767 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skoupas Δημ. September 8, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GreekCharmed Δημ. September 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 Να ρωτήσω και εγώ κάτι? Πού μπορούμε να δούμε αν το επιτραπέζιο DVD player μας είναι συμβατό με DVD+R και DVD-R? Εγώ έχω ένα Pariket(!) Και επίσης θέλω να ρωτήσω τι είναι το DVD +-R? Βασικά την διαφορά μεταξύ -r και +r δεν την έχω καταλάβει ακόμα...αλλά έμαθα πως έχουν την ίδια τιμή και εξαρτάται τι θα πάρεις απο το αν το DVD αντιγραφικό σου είναι - ή + Παράθεση Namaste! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jim87 Δημ. September 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος GreekCharmed ( 8 Σεπ. 2004 , 11:38) Να ρωτήσω και εγώ κάτι? Πού μπορούμε να δούμε αν το επιτραπέζιο DVD player μας είναι συμβατό με DVD+R και DVD-R? Εγώ έχω ένα Pariket(!) Και επίσης θέλω να ρωτήσω τι είναι το DVD +-R? Βασικά την διαφορά μεταξύ -r και +r δεν την έχω καταλάβει ακόμα...αλλά έμαθα πως έχουν την ίδια τιμή και εξαρτάται τι θα πάρεις απο το αν το DVD αντιγραφικό σου είναι - ή + Αυτό σημαίνει ότι το dvdrw υποστηρίζει και τα 2 φορμά. Δηλαδή γράφει και τα -rw αλλά και τα +rw Tώρα πλεόν τα ποιο πολλά dvdrw υποστηρίζουν και τα 2φορμά Παράθεση Φιλικά Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Samael Δημ. September 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 GreekCharmed λογικα στο ενχειριδιο θα το λεει αυτο. Διαφορες μεγαλες δεν υπαρχουν(στην ταχυτητα κ αξιοπιστια εγγραφης ελεγαν οτι θα υπερτερουν τα + αλλα τελικα.....τα ιδια....) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christos1 Δημ. September 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michpan ( 8 Σεπ. 2004 , 01:02) Βρε παιδιά, μην παραπληροφορείτε αν δεν είστε σίγουροι! Καλό είναι να επιβεβαιώνουμε κάτι πριν το γράψουμε εδώ μέσα. Υπάρχουν άνθρωποι που βασίζονται σ'αυτά που διαβάζουν εδώ! Τα dvd-r και +r έχουν ακριβώς τις ίδες τιμές! http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1091&Nav_Section_Id=824&Catalog_Id=6&Merchant_Id=1&pcount=0&sts_cid=3 Κι αν υπήρχε λόγος να είναι κάποιο format πιο ακριβό, αυτό θα ήταν το dvd-r καθώς είναι πίσω σε τεχνολογική εξέλιξη από το dvd+r κι άρα δισκάκια αντίστοιχης ταχύτητας βγαίνουν πιο μετά σε dvd-r format. Οσο για ασυμβατότητα, δεν υφίσταται! Ολα τα dvd players της αγοράς υποστηρίζουν αναπαραγωγή dvd+r κανονικότατα αλλά ακόμα κι αν κάποιο (παλιό, 2 χρόνων+) dvd player έχει ψιλοπροβλήματα, όλα τα νέα recorders (εκτός της plextor) έχουν δυνατότητα να γράψουν τα dvd+r σαν dvd-video ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο είναι μάλλον αμελητέες για τον κοινό χρήστη πλέον. Για να απαντήσω και στον φίλο skoupas, υπάρχει τρόπος να δεις τι υποστηρίζει το dvd writer σου. Αν έχεις το Nero, τότε πας στην επιλογή Recorder: Choose Recorder όπου θα βρεις πληροφορίες για τα format που υποστηρίζει το recorder σου. Μιχάλης :alien: Όσο αφορά την παραπληροφόρηση δεν νομίζω να έδωσα από πλευράς μου αντίθετος εσύ κανείς αυτό που αναφέρεις μόνος σου. Το να λες ότι είναι ίδιες η τιμές και στα 2 format είναι σχετικό, διότι παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα το τη θα πάρεις. Έχω ασχοληθεί πάνω από 3 χρόνια σχετικά με τα dvd players – dvd recorder, και δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα που αναφέρεις εσύ. Οπότε καλό θα ήταν να είμαστε ποιο προσεχτική και όχι να δίνουμε μια ιστοσελίδα που αναφέρει κάποια dvd-r dvd-+r με ίδιες τιμές διότι δεν παίζει μόνο ρόλο το format αλλά και τη επίστρωση έχει το κάθε dvd-r dvd-+r σε θέμα εγγραφής-συμβατότητας- ποιότητας και πολλά άλλα. Και αν δεν πρόσεξες τι έλεγα στην προηγούμενη ενότητα αυτά που αναφέρω και εδώ αφορούν για εγγραφή dvd video. Για το PC είναι ποιο απλά τα πράγματα οπός αναφέρω στην προηγούμενη απαντήσει μου όσο αφορά για δεδομένα, και δεν έχει τόσο πολλή σημασία το τη θα πάρεις από πλευράς dvd-r dvd-+r κ.τ.λ. Παράθεση http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts