Jump to content

dvd-r dvd+r

skoupas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κάποιος ποια η διαφορά του dvd-r me to dvd+r στα άδεια δισκάκια dvd. Έχω ένα lamtop με dvd NEC DVD +RW. Τα περισσότερα άδεια dvd σε πολλαπλή συσκευασία είναι dvd-r. Θα μπορέσω να κάνω εγγραφή με αυτόν τον τύπο? Μέχρι τώρα έχω χρησιμοποιήσει dvd+r με επιτυχία.

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα!

Η διαφορά ανάμεσα στα dvd-r dvd+r είναι:

1.Τα dvd-r είναι τα πρώτα dvd-r που κυκλοφόρησαν στην αγορά προτού βγουν τα dvd+r.

2.Τα dvd+r είναι τα τελευταία που βγήκαν με αυτό το φορμάρισμα.

3. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα 2 είναι η συμβατότητα με τα επιτραπέζια dvd player όσο αφορά της ταινίες και μόνο. Όσο αφορά για δεδομένα για H/Y δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα σε αυτά τα 2 format dvd-r dvd+r αν φυσικά υποστηρίζει και τα 2 format το μηχάνημα σου.

4. Τα dvd+r είναι ποιο ακριβά από τα dvd-r για τους παραπάνω ευνόητους λόγους.

http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg

Βρε παιδιά, μην παραπληροφορείτε αν δεν είστε σίγουροι! Καλό είναι να επιβεβαιώνουμε κάτι πριν το γράψουμε εδώ μέσα. Υπάρχουν άνθρωποι που βασίζονται σ'αυτά που διαβάζουν εδώ! Τα dvd-r και +r έχουν ακριβώς τις ίδες τιμές! http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1091&Nav_Section_Id=824&Catalog_Id=6&Merchant_Id=1&pcount=0&sts_cid=3

Κι αν υπήρχε λόγος να είναι κάποιο format πιο ακριβό, αυτό θα ήταν το dvd-r καθώς είναι πίσω σε τεχνολογική εξέλιξη από το dvd+r κι άρα δισκάκια αντίστοιχης ταχύτητας βγαίνουν πιο μετά σε dvd-r format.

Οσο για ασυμβατότητα, δεν υφίσταται! Ολα τα dvd players της αγοράς υποστηρίζουν αναπαραγωγή dvd+r κανονικότατα αλλά ακόμα κι αν κάποιο (παλιό, 2 χρόνων+) dvd player έχει ψιλοπροβλήματα, όλα τα νέα recorders (εκτός της plextor) έχουν δυνατότητα να γράψουν τα dvd+r σαν dvd-video ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.

Οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο είναι μάλλον αμελητέες για τον κοινό χρήστη πλέον. Για να απαντήσω και στον φίλο skoupas, υπάρχει τρόπος να δεις τι υποστηρίζει το dvd writer σου. Αν έχεις το Nero, τότε πας στην επιλογή Recorder: Choose Recorder όπου θα βρεις πληροφορίες για τα format που υποστηρίζει το recorder σου.

Μιχάλης :alien:

Να ρωτήσω και εγώ κάτι?

Πού μπορούμε να δούμε αν το επιτραπέζιο DVD player μας είναι συμβατό με DVD+R και DVD-R? Εγώ έχω ένα Pariket(!)

Και επίσης θέλω να ρωτήσω τι είναι το DVD +-R?

Βασικά την διαφορά μεταξύ -r και +r δεν την έχω καταλάβει ακόμα...αλλά έμαθα πως έχουν την ίδια τιμή και εξαρτάται τι θα πάρεις απο το αν το DVD αντιγραφικό σου είναι - ή +

Namaste!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος GreekCharmed ( 8 Σεπ. 2004 , 11:38)

Να ρωτήσω και εγώ κάτι?

Πού μπορούμε να δούμε αν το επιτραπέζιο DVD player μας είναι συμβατό με DVD+R και DVD-R? Εγώ έχω ένα Pariket(!)

Και επίσης θέλω να ρωτήσω τι είναι το DVD +-R?

Βασικά την διαφορά μεταξύ -r και +r δεν την έχω καταλάβει ακόμα...αλλά έμαθα πως έχουν την ίδια τιμή και εξαρτάται τι θα πάρεις απο το αν το DVD αντιγραφικό σου είναι - ή +

Αυτό σημαίνει ότι το dvdrw υποστηρίζει και τα 2 φορμά.

Δηλαδή γράφει και τα -rw αλλά και τα +rw

Tώρα πλεόν τα ποιο πολλά dvdrw υποστηρίζουν και τα 2φορμά

Φιλικά Δημήτρης

GreekCharmed λογικα στο ενχειριδιο θα το λεει αυτο.

Διαφορες μεγαλες δεν υπαρχουν(στην ταχυτητα κ αξιοπιστια εγγραφης ελεγαν οτι θα υπερτερουν τα + αλλα τελικα.....τα ιδια....)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michpan ( 8 Σεπ. 2004 , 01:02)

Βρε παιδιά, μην παραπληροφορείτε αν δεν είστε σίγουροι! Καλό είναι να επιβεβαιώνουμε κάτι πριν το γράψουμε εδώ μέσα. Υπάρχουν άνθρωποι που βασίζονται σ'αυτά που διαβάζουν εδώ! Τα dvd-r και +r έχουν ακριβώς τις ίδες τιμές! http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1091&Nav_Section_Id=824&Catalog_Id=6&Merchant_Id=1&pcount=0&sts_cid=3

Κι αν υπήρχε λόγος να είναι κάποιο format πιο ακριβό, αυτό θα ήταν το dvd-r καθώς είναι πίσω σε τεχνολογική εξέλιξη από το dvd+r κι άρα δισκάκια αντίστοιχης ταχύτητας βγαίνουν πιο μετά σε dvd-r format.

Οσο για ασυμβατότητα, δεν υφίσταται! Ολα τα dvd players της αγοράς υποστηρίζουν αναπαραγωγή dvd+r κανονικότατα αλλά ακόμα κι αν κάποιο (παλιό, 2 χρόνων+) dvd player έχει ψιλοπροβλήματα, όλα τα νέα recorders (εκτός της plextor) έχουν δυνατότητα να γράψουν τα dvd+r σαν dvd-video ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.

Οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο είναι μάλλον αμελητέες για τον κοινό χρήστη πλέον. Για να απαντήσω και στον φίλο skoupas, υπάρχει τρόπος να δεις τι υποστηρίζει το dvd writer σου. Αν έχεις το Nero, τότε πας στην επιλογή Recorder: Choose Recorder όπου θα βρεις πληροφορίες για τα format που υποστηρίζει το recorder σου.

Μιχάλης :alien:

Όσο αφορά την παραπληροφόρηση δεν νομίζω να έδωσα από πλευράς μου αντίθετος εσύ κανείς αυτό που αναφέρεις μόνος σου. Το να λες ότι είναι ίδιες η τιμές και στα 2 format είναι σχετικό, διότι παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα το τη θα πάρεις. Έχω ασχοληθεί πάνω από 3 χρόνια σχετικά με τα dvd players – dvd recorder, και δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα που αναφέρεις εσύ. Οπότε καλό θα ήταν να είμαστε ποιο προσεχτική και όχι να δίνουμε μια ιστοσελίδα που αναφέρει κάποια dvd-r dvd-+r με ίδιες τιμές διότι δεν παίζει μόνο ρόλο το format αλλά και τη επίστρωση έχει το κάθε dvd-r dvd-+r σε θέμα εγγραφής-συμβατότητας- ποιότητας και πολλά άλλα. Και αν δεν πρόσεξες τι έλεγα στην προηγούμενη ενότητα αυτά που αναφέρω και εδώ αφορούν για εγγραφή dvd video. Για το PC είναι ποιο απλά τα πράγματα οπός αναφέρω στην προηγούμενη απαντήσει μου όσο αφορά για δεδομένα, και δεν έχει τόσο πολλή σημασία το τη θα πάρεις από πλευράς dvd-r dvd-+r κ.τ.λ.

http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg