Jump to content

Αποστολή δέματος από ΙΔΙΩΤΗ και αντικαταβολή

Dogie
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά,

θέλω να αγοράσω κάτι πραγματάκια από έναν ιδιώτη, τα οποία θα μου τα στείλει με κούριερ.

Γίνεται να τα πληρώσω με αντικαταβολή; δηλαδή να πληρώσω με την παραλαβή και τα έξοδα αποστολής και το ποσό που πρέπει να δώσω για την αγορά των πραγμάτων;

Ευχαριστώ πολύ. :)

Για να γίνει όμως αυτό (πληρωμή με αντικαταβολή και έξοδα αποστολής και το κόστος των πραγμάτων) δεν πρέπει να μου κόψει ο αποστολέας απόδειξη;

Γιατί αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Χωρίς απόδειξη θα τα λάβω...

Δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, έτσι;

----- προσθήκη μηνύματος 112 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ευχαριστώ πολύ.

Για να γίνει όμως αυτό (πληρωμή με αντικαταβολή και έξοδα αποστολής και το κόστος των πραγμάτων) δεν πρέπει να μου κόψει ο αποστολέας απόδειξη;

Γιατί αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Χωρίς απόδειξη θα τα λάβω...

Δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, έτσι;

για να σε κόψει απόδειξη πρέπει να είναι κατάστημα και όχι ιδιώτης. το κόστος αποστολής και αντικαταβολής το ξέρεις?

Ο αποστολέας θα πει στον κούριερ ότι θέλει από σένα το 'α' ποσό να πάρει + το κόστος μεταφοράς και αντικαταβολής θα είναι εξτρά το οποίο θα το χρεωθείς εσύ.

το εξτρα ποσο ειναι γυρω στα 12 ευρώ και το ποσο που πληρωνεις για το προιον το παίρνει ο αποστολέας μετα ενα μηνα περιπου.
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

το εξτρα ποσο ειναι γυρω στα 12 ευρώ και το ποσο που πληρωνεις για το προιον το παίρνει ο αποστολέας μετα ενα μηνα περιπου.

12€ για την αντικαταβολή? Δε νομίζω ότι είναι τόσο, με γενική ταχυδρομική που έχω στείλει είναι πολύ λιγότερα (2-3€ αν δεν κάνω λάθος) και τα λεφτά μπαίνουν στο λογαριασμό σε 1-2 εβδομάδες. Θα χρειαστεί αριθμός λογαριασμού μαζί με iban. Επίσης, το courrier δε το νοιάζει αν έχεις κόψει απόδειξη, τιμολόγιο ή οτιδήποτε. Τουλάχιστον σε μένα δεν έχουν ζητήσει ποτέ.

..κάτι μαγικό!

Όχι ρε παιδιά, ούτε απόδειξη χρειάζεται, ούτε τίποτα. Το κουριερ ούτε καν ξέρει τι έχει συζητηθεί μεταξύ σας....
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

12€ για την αντικαταβολή? Δε νομίζω ότι είναι τόσο, με γενική ταχυδρομική που έχω στείλει είναι πολύ λιγότερα (2-3€ αν δεν κάνω λάθος) και τα λεφτά μπαίνουν στο λογαριασμό σε 1-2 εβδομάδες. Θα χρειαστεί αριθμός λογαριασμού μαζί με iban. Επίσης, το courrier δε το νοιάζει αν έχεις κόψει απόδειξη, τιμολόγιο ή οτιδήποτε. Τουλάχιστον σε μένα δεν έχουν ζητήσει ποτέ.

με acs πριν λιγα χρονια, αυτή την εμπειρία είχα.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Καλά, η ACS δεν ξέρει τί ζητάει...

Τώρα τελευταία έκανε κάτι εκπτώσεις, αλλά και πάλι είναι πάνω απο τον ανταγωνισμό οι τιμές.

Σαν τις εκπτώσεις του γερμανού ενα πράγμα...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Με Ελτά ταχυμεταφορές είχα στείλει εγώ σε κάποιον άλλο ένα πακέτο. Είχα βγάλει αγγελία και πωλούσα κάτι. Η αξία του προιόντος ήταν 120 ευρώ και η αντικαταβολή 5 ευρώ (πραγματικό νούμερο, ούτε περισσότερα, ούτε λιγότερα), δηλαδή σύνολο 125 ευρώ. Είπα στον υποψήφιο αγοραστή ότι θα πληρώσει 125 ευρώ όταν παραλάβει το δέμα. Το παρέλαβε, πλήρωσε τον κούριερ, και 2 μέρες μετά είχα τα λεφτά στην τσέπη μου. Τα λεφτά πέρασα από το κατάστημα των Ελτά ταχυμεταφορές και τα πήρα, δεν μου τα βάλανε στην τράπεζα.
i8vv46-6.png