Jump to content

Metal - Τα Άπαντα

ifrit
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 2,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

heyyy :) anyone miss me? ;)

Καλά κανείς δεν ήρθε k0Rn?

Εννοείται το καλύτερο live ever...αχ.. <3

Κάτι είδα για soad να λέτε...άμα κάτσει κι αυτό ε δε θέλω τπτ άλλο από τη ζωή μου είμαι οκ..!

Μακααααρι.... :cry:

Και έλεγα πότε θα σκάσει μύτη η Tinkerbell να μας πει ότι έρχονται οι Soad! Όλοι το ευχόμαστε αλλά μέχρι στιγμής είναι μόνο φήμες...Anyway, welcome back! :)

Better to save the mystery than surrender to the secret

Μόλις τσέκαρα το email μου:

SYSTEM OF A DOWN SET TO RELEASE HYPNOTIZE NOVEMBER 22 ON CD AND DUALDISC

Six months after System of a Down's Mezmerize debuted at number one on Billboard's Top 200 Albums chart, the uncompromising and outspoken quartet returns with Hypnotize, part two of a promised two-album set. American Recordings/Columbia will release two versions of Hypnotize, the band's fifth studio album, on November 22.

Both the CD and DualDisc versions feature 12 new songs as well as artwork by Vartan Malakian, father of SOAD's guitarist/singer Daron. The packaging for Hypnotize is specially designed to physically join Mezmerize and Hypnotize together, forming one unified product with continuous artwork. Additionally, the DualDisc edition will contain exclusive behind-the-scenes footage showing the making of both records.

More importantly, the albums interlock musically. The final track on Hypnotize, "Soldier Side" completes "Soldier Side Intro," which appears as the opening track on Mezmerize.

HYPNOTIZE Track Listing

1. "Attack"

2. "Dreaming"

3. "Kill Rock 'n Roll"

4. "Hypnotize"

5. "Stealing Society"

6. "Tentative"

7. "U-Fig"

8. "Holy Mountains"

9. "Vicinity of Obscenity"

10. "She's Like Heroin"

11. "Lonely Day"

12. "Soldier Side"

:up:

Αυτο με τον πατερα του Νταρον μου κανει λιγο ξεκαρφωτο... :confused: εκτος κι αν εχει ταλεντο ο ανθρωπος :p

15 Νοεμβριου ειχαν πει... τωρα ακουμε 22 :(

Αυτο το πηρες απο το σαιτ τους;jamez29

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είμαι γραμμένος στο newsletter των SOAD (τα νέα του group που βγαίνουν στο site τους μου τα στέλνουν με email). O πατέρας του Daron έχει κάνει το artwork για τα Mezmerize/Hypnotize. To 15/11 δεν ήταν επίσημο ;)

ποιος περιμένει... τουλάχιστον ελπίζω να είναι όσο καλό ήταν και το mezmerize και να αξίζει η αναμονή
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16 KBytes.

Tinkerbell welcome back

Οι 69 eyes καλοι ηταν;

Αδιάφοροι..αφού όλοι ανυπομονούσαν για koRn,ποιός να τους προσέξει αυτούς?!Ούτως ή άλλως η μουσική τους δε μου λέει τπτ ;)

Και έλεγα πότε θα σκάσει μύτη η Tinkerbell να μας πει ότι έρχονται οι Soad! Όλοι το ευχόμαστε αλλά μέχρι στιγμής είναι μόνο φήμες...Anyway, welcome back!

Ελπίζω να μου σκάσουν τα καλά νέα soon :D

http://tinypic.com/m7e35j.jpg

Παίδες από Pain of Salvation ποια albums έχετε να προτείνετε?

Αυτοί παίζουν prog metal?

Γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι αυτούς :)

Χωρίς να το κατέχω το θέμα, ξέρω ότι τα πιο κλασσικά/αντιπροσωπευτικά τους θεωρούνται τα Perfect Element και Remedy Lane. Εγώ έχω το Be το οποίο είναι φοβερό αλλά είναι άλλη φάση (δεν το λες metal αλλά μάλλον prog rock, και φυσικά πρόκειται για ένα από τα πιο ψαγμένα στιχουργικά concept όλων των εποχών). Είναι πολύ καλοί, χωρίς να έχουν τα υπερ-τεχνικά σημεία a-la Dream Theater.

Χωρίς να το κατέχω το θέμα, ξέρω ότι τα πιο κλασσικά/αντιπροσωπευτικά τους θεωρούνται τα Perfect Element και Remedy Lane. Εγώ έχω το Be το οποίο είναι φοβερό αλλά είναι άλλη φάση (δεν το λες metal αλλά μάλλον prog rock, και φυσικά πρόκειται για ένα από τα πιο ψαγμένα στιχουργικά concept όλων των εποχών). Είναι πολύ καλοί, χωρίς να έχουν τα υπερ-τεχνικά σημεία a-la Dream Theater.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Να αρχίσει με τα θεϊκά Remedy Lane & The Perfect Element Pt.1 και μετά να τσεκάρει και το ανεπανάληπτο Be.

Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά, το Perfect Element Pt.1 το έχω βρει 10Ε οπότε θα είμαι proud owner απο αύριο!! :D

Παίδες ποιο είναι για σας το μοναδικό υπέρτατο αγαπημένο μέταλ τραγούδι?

Paradise Lost - Forever Failure... Probably my favourite song ever...

BTW ποιό είναι για σας το καλύτερο/πιο πορωτικό riff που έχετε ακούσει ποτέ; Your all-time favourite riff. Εμένα είναι το εισαγωγικό riff του For Whom The Bell Tolls των Metallica... Μπορεί να είναι τόσο απλό αλλά έχει και κάτι το τόσο πορωτικό, κάτι που με τρελαίνει!

ΝΑΝΑΝΑ-ΝΑΝΑΝΑΝΑΝΑ :cool:

Σαν ΜΕΤΑΛ τραγουδι μου αρεσει πιο πολυ το Harwester of sorrow των Metalica. Σαν riff το God Of Thunder των KISS

Παίδες από Pain of Salvation ποια albums έχετε να προτείνετε?

The perfect element l, Entropia, BE, one hour by the concrete lake...

"Meletise" ta me tin parapanw seira.... ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat,

Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'?

The perfect element l, Entropia, BE, one hour by the concrete lake...

"Meletise" ta me tin parapanw seira.... ;)

Αν αυτος ειναι ο καλυτερος τους δισκος τοτε δεν θα προχωρησω και στους αλλους... :( Μονο το ashes αξιζει και αυτο ειναι και μετριο κομματι( παιδικο ρεφρεν).

Μπηκα καταλαθος τη σελιδα των Novembers Doom. Εχει ακουσει κανενας το τελευταιο "The pale haunt departure"? Κατεβασα οσα mp3 ειχε στο site τους καθως και το βιντεο. Δεν μπορω να σχηματισω ολοκληρωμενη αποψη. Το καθε κομματι ειναι διαφορετικο. Ακομη και τα "The pale haunt departure" και "swallowed by the moon" που ειναι στον ιδιο δισκο. Το στυλ τους ειναι κατι αναμεσα σε opeth(με λιγοτερα prog στοιχεια) και my dying bride (με πιο γρηγορα death riff). Εχεις κανεις να προτινει δισκο? ελεγα μαζι με το καινουριο να παρω και το "To Welcome the Fade".

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Συμφωνώ με τον songless_bird για τους POS. Πολύ καλή μπάντα αλλά πολύ proggresive για τα γούστα μου και η μουσική τους δε μου λέει και πολλά για να προχωρήσω και να μελετήσω τα -εντυπωσιακά- στιχουργικά concepts τους..

Προς Songless_Bird και Ifrit: Το ότι δε σας αρέσει ένα ιδίωμα -progressive στην προκειμένη περίπτωση- δε σημαίνει ότι δεν αξίζει και η μπάντα. Πχ εγώ δε θα έμπαινα στον κόπο να σχολιάσω μία καθαρόαιμη black metal μπάντα απ'τη στιγμή που δεν ακούω το συγκεκριμένο ιδίωμα... ;)

Όσο για τους στίχους των PoS, ελάχιστα είναι τα συγκροτήματα με τόσο ψαγμένους στίχους/θεματολογία.

Προς Songless_Bird και Ifrit: Το ότι δε σας αρέσει ένα ιδίωμα -progressive στην προκειμένη περίπτωση- δε σημαίνει ότι δεν αξίζει και η μπάντα. Πχ εγώ δε θα έμπαινα στον κόπο να σχολιάσω μία καθαρόαιμη black metal μπάντα απ'τη στιγμή που δεν ακούω το συγκεκριμένο ιδίωμα... ;)

Όσο για τους στίχους των PoS, ελάχιστα είναι τα συγκροτήματα με τόσο ψαγμένους στίχους/θεματολογία.

Πρωτα με ενδιαφερει η μουσικη και μετα ο στιχος. Και οταν ειπα για παιδικο ρεφρεν στο ashes εννουσα τη μουσικη :O Που γιαωμενα το σκοτωνει οσο καλο στιχο και να εχει.

Για μενα "προοδευτικη" μουσικη ειναι αυτο που ακουσα στο Grand declaration of war των Mayhem, Στο Lateralus των Tool, στο International 666 των Dodheimsgard,στο Leviathan των Mastodon, στο Written in waters των Ved Buens Ende, ολοι σχεδον οι δισκοι των Arcturus και Ulver...

Συγκροτηματα που εννουνται σημερα prog πχ Dream Theater , για μενα κακως τους δινεται αυτος ο χαρακτηρισμος. Περα απο υψηλη τεχνικη δεν εχουν προσφερει τιποτα το διαφορετικο και τιποτα παραπανω απο τους Rush...Progressive θα πρεπει να εννοουμε καθε τι πειραματικο και νεο για μενα...

edit: Γουσταρω πολυ τα prog στοιχεια των Opeth παντως ;)

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Συμφωνώ 100% με την άποψη ότι progressive δεν πρέπει να θεωρείται κάτι που έχει τυποποιηθεί, αλλά κάθε group που σπρώχνει τα όρια της μουσικής στα άκρα (όχι τόσο τεχνικά, αλλά συνθετικά) και ψάχνεται γενικά. Συμφωνώ επίσης με τους δίσκους που αναφέρεις (όσους έχω ακούσει-θεοί οι Mastodon) και θα συμπλήρωνα τους Isis, Dillinger Escape Plan, System Of A Down.

Όσο για τους Theater το 'χουμε ξανασυζητήσει, ξέρεις τη γνώμη μου και πόσο τους γουστάρω, και εγώ σέβομαι τη δικιά σου. Αντικειμενικά πάντως πιστεύω πως με το Images & Words έκαναν τη δική τους επανάσταση στο prog (με όλη τη σημασία της λέξης) και στον σκληρό ήχο γενικότερα. Σκέψου απλά τι επικρατούσε το 92 στη σκληρή μουσική: ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ και θεοποίηση (μέσω των εταιρειών και της επιτυχίας των Nirvana) ενός μέτριου ιδιώματος όπως το grudge. Ναι, οφείλουν πολλά στους Rush, αλλά πήγαν τη μουσική των Καναδών ένα βήμα παραπέρα, συνδιάζοντας το metal με σχεδόν κάθε ιδίωμα που παίζεται με την εξάχορδη ηλεκτρική θεά... ;) Από κει και πέρα σε κάθε δίσκο τους συνεχίζουν να ψάχνονται και να δοκιμάζουν τα συνθετικά (κυρίως) όριά τους, βγάζοντας τουλ. άλλα 2 αριστουργήματα (Awake, SFAM)

To octavarium γιατι δεν το αναφερεις? :D Μετριος δισκος , οχι τεχνικα, αλλα συνθετικα. Τιποτα το ιδιαιτερο. Μην σου πω οτι ειχε αρκετα 60s-70s κλεμμενα (επιτηδες?) στοιχεια. Για το images θα συμφωνησω. Ηταν το μεγαλο τους μπαμ και ισως ο μονος δισκος που θα κατσω να ακουσω , ισα με 3 ολοκληρα κομματια. Αλλα το 92 για μενα βγαλανε οι megadeth τη δισκαρα countdown to extinction που ηταν μεγαλη αλλαγη στον ηχο τους και ετσι ειχα κατι νεο να ακουω(ψεματα! Απο το απο το 94 ακουω μεταλ :alien: ) :lol:

Τελικα οι Novembers Doom θα γινουν μια απο τις αγαπημενες μου μπαντες!

Καντε το κοπο να κατεβασετε απο το site τους τα Silent Tomorow,Swallowed by the Moon και Dark Fields For Brilliance.

off topic posts splitted

(να ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση επέμβασης και να ευχαριστήσω για τις συγκρατημένες αντιδράσεις ;) :) )

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::