Jump to content

Linux vs Windows

kallitheotis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος EchiDNA ( 6 Σεπ. 2004 , 13:28)

Ο προβληματισμός μου είναι πόσο εύκολο είναι να γίνει μια τέτοια εγκατάσταση σε μια τόσο μικρή επιχείρηση, είμαστε στην Ελλάδα και ως επι το πλείστον τέτοιου είδους επιχειρήσεις υπάρχουν.... οι οποίες ούτε έχουν αλλά και ούτε θα προσλάβουν ποτέ sysadmin γιατί πολύ απλά δεν το αντέχουν οικονομικά και δεν θα υπάρχει και δουλεία γι' αυτόν....

Δεν θα υπάρχει δουλειά για τον sysadmin??? Όπως είχα προαναφέρει, είναι δύσκολο να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα, με την καθιερωμένη νοοτροπία μας. Δουλειά σαφώς και θα υπάρχει. Η επιχείρηση σαφώς και θα τον χρειάζεται. Αυτό που απομένει είναι να το καταλάβει και το boss.

σε μια μικρή όμως εγκατάσταση τι γίνεται??? Ποιός ξέρει για να υποστηρίξει??? Μη μου πείτε οι εταιρείες που κάνουν service σε υπολογιστές και έχουν και κάποια χαζοσυμβόλαια υποστήριξης μαζί με την αγορά τους

Μα ακριβώς για να γλυτώσεις από αυτούς τα κάνεις όλα. Γιατί αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις τον κάθε έμπορο να σου προσφέρει αυτό από το οποίο βγάζει περισσότερα κι όχι αυτό που σου χρειάζεται ή σε βολεύει περισσότερο.

Ξέρεις τι προτείνω εγώ στους φίλους μου? Να τους στήσω εγώ το δίκτυο στην εργασία τους, να τους φτιάξω τα workstations, να τους δείξω το περιβάλλον εργασίας στο linux και να γλυτώσουν τα κέρατα που πρέπει να πληρώνουν στην MS και σε άλλους. Θα έχουν τα μηχανάκια τους, θα παίζουν κανένα παιχνιδάκι, emails, σελιδούλες και irc και τίποτα peer2peer να βρίσκουν τραγουδάκια. Επιπλέον δεν θα φοβούνται το attachment που φαίνεται να το έστειλε κάποιος περίεργος φίλος και με το firewall/router που θα έχουν θα μπορούν να χρησιμοποιούν την (πεπερασμένου bandwidth) γραμμούλα τους με τον proxy τους και το mailserver τους και θα είναι ήσυχοι ακόμα κι όταν αμοληθεί o νέος blaster. Στους φίλους μου τα κάνω εγώ και δεν χρειάζεται να πληρώσουν sysadmin όσο έχω χρόνο και τα καταφέρνω. Syggnomi από τους υπόλοιπους, αλλά μάλλον θα πρέπει να βρουν κι εκείνοι φίλους ή να πληρώσουν κάποιον. Και πάλι κερδισμένοι θα είναι.

(ενημερωτικά)

Το wallpaper στο KDE αλλάζει περίπου όπως και στα windows (φυσικά οι χρήστες δεν ξέρουν να το αλλάξουν ούτε στα wins).

Και φυσικά παίζουμε ΚΑΙ πασιέντζες :p

(* και quake! Αλλά όχι στη δουλειά - εκεί στήνουμε μόνο τους servers :D )

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

• Απαντήσεις 120
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VaradeRo ( 7 Σεπ. 2004 , 06:29)

(ενημερωτικά)

Το wallpaper στο KDE αλλάζει περίπου όπως και στα windows (φυσικά οι χρήστες δεν ξέρουν να το αλλάξουν ούτε στα wins).

Και φυσικά παίζουμε ΚΑΙ πασιέντζες :p

(* και quake! Αλλά όχι στη δουλειά - εκεί στήνουμε μόνο τους servers :D )

Ναι μπορούμε όπως και να κάνουμε και πολλά άλλα πράγματα, είναι γεγονός....

....δεν ξέρεις τι πλάκα έπαθα το 98-99 όταν πήγα με το sax να αλλάξω την ανάλυση σε ένα pc στο εργαστήριο που δούλευε ένας φίλος (και ο καθηγητής του, εκ Σουηδίας, δεν ήθελε να δώσει δραχμή στη μικροσοφτ, οπότε τους έβαλε suse) o οποίος προφανώς δεν είχε τους σωστούς drivers για την κάρτα γραφικών και αναβόσβηνε η οθόνη.... και γίναμε ρόμπες.... (όχι ότι ήξερε κανένας να το φτιάξει...) ....φάγαμε όμως μερικές ώρες με το manual και καταφέραμε μετά κόπων και βασάνων να το επαναφέρουμε....

....σ' εκείνο το σημείο είχα πεί ότι δεν το ξαναπιάνω στα χέρια μου.... με έβαλε όμως ο seeker ξανά στο χορό.... (μου έδειξε το desktop του) και από κει και πέρα προχωράμε ακάθεκτοι....

....αλλά ομολογουμένως το λινουξάκι έχει αρκετό δρόμο ακόμα.....

Φιλικά Γιώργος

....σ' εκείνο το σημείο είχα πεί ότι δεν το ξαναπιάνω στα χέρια μου.... με έβαλε όμως ο seeker ξανά στο χορό.... (μου έδειξε το desktop του) και από κει και πέρα προχωράμε ακάθεκτοι....

Thanks, αλλά το desktop μου δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο.

Ομορφιά; Την να την κάνεις την ομορφιά σε ένα "επαγγελματικό" λειτουργικό(λίνουξ) που δεν απευθύνεται σε χόουμ χρήστες;;

Εμπάσει περιπτώσει, όσον αφορά την... ομορφιά στα παράθυρα, ή λέξη "skin" σας λέει τίποτα; ;)

Καλα trobocop πρεπει να κατσεις να patchareis τα win και να βρεις καποιο skin που να μην σου βγαζει τα fonts κινεζικα.Ολοκληρη ιστορια για να κανεις τα windows να μοιαζουν με linux. ;)

ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ

http://us.f2.yahoofs.com/bc/4075d3b4_c4a2/bc/pics/nnsoul.gif?bfiToLBBKsr7ReJc

Ε; Τι πρέπει να κάτσω να κάνω λέει; :lol: Τo Windows Blinds τo έχεις ακουστά; Για να αναφέρω ΈΝΑ μόνο πρόγραμμα!

Και γιατί να τα κάνω να μοιάζουν με λίνουξ; Με Mac θέλω να τα κάνω να μοιάζουν! :p :p :p Κάτω η MS!!! :D

trobocop τα προγραμματα που εχω χρησιμοποιησει εγω χρειαζονταν ενα patch για το uxtheme.dll γι'αυτο και σου ειπα.Δεν το ηξερα αυτο το προγραμμα και οτι δεν το χρειαζεται.

Φιλιππε ωραιο το site

ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ένα patch μερικών kb είναι όλο κι όλο, αυτό για το uxtheme.dll. Δεν είναι δα κανά service pack :p

Όταν μπει, όλα τα skins δουλεύον κανονικά

gkr41 δεν ξερω για αυτο.Εγω ειχα προβλημα με τα fonts που χρησιμοποιουσαν τα θεματα και τα ελληνικα.

ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ

Όταν το theme χρησιμοποιεί μη ελληνική γραμματοσειρά, αυτή συνήθως αντικαθίσταται αυτόματα από κάποια ελληνικη. Αν δε γίνει αυτό, μπορείς να την αλλάξεις μόνος σου με κάποια άλλη.

καλα και των windows μια χαρα ειναι τα θεματα.Αλλωστε αν θελουμε ομορφια μπενουμε στον πιγκουινο.

ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® ( 8 Σεπ. 2004 , 11:51)

Εμπάσει περιπτώσει, όσον αφορά την... ομορφιά στα παράθυρα, ή λέξη "skin" σας λέει τίποτα; ;)

Παιδιά αφήστε τα skin στην άκρη γιατί εμένα μου γονάτισαν την CPU (και μιλάμε για δυνατή CPU)

Ενώ στο Linux ακόμα και με τις πιο "εξωτικές" ρυθμίσεις για εμφάνιση ποτέ δεν είχα πτώση στην απόδοση.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis ( 8 Σεπ. 2004 , 17:46)

trobocop τα προγραμματα που εχω χρησιμοποιησει εγω χρειαζονταν ενα patch για το uxtheme.dll γι'αυτο και σου ειπα.Δεν το ηξερα αυτο το προγραμμα και οτι δεν το χρειαζεται.

Ε, για αυτό είμαστε στο φόρουμ, για να ανταλλάζουμε γνώσεις και εμπειρίες! Ούτε εγώ ήξερα ότι χρειάζεται πατς για τοπ ντι-ελ-ελ που λες! Το θεωρούσα δεδομένο ότι δεν χρειάζεται!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker ( 8 Σεπ. 2004 , 22:17)

Παιδιά αφήστε τα skin στην άκρη γιατί εμένα μου γονάτισαν την CPU (και μιλάμε για δυνατή CPU)

Ενώ στο Linux ακόμα και με τις πιο "εξωτικές" ρυθμίσεις για εμφάνιση ποτέ δεν είχα πτώση στην απόδοση.

Καλά το λίνουξ είναι γνωστό ότι δεν έχει τρελές απαιτήσεις σε hardware, και αυτό είναι από τα μεγαλύτερα πραγματικά πλεονεκτήματά του απέναντι στα παράθυρα.

Και το πρόβλημα δεν τό έχουν τόσο όσοι ψάχνουν έστω και λίγο πιο είναι το ιδανικό hardware για μελλοντικές αναβαθμίσεις... Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια σύνθεση του Πλαισίου όταν πρωτοβγήκαν τα XP: Value for money!!! Τρέξτε να πάρετε!!! Με 64 ολόκληρα ΜΒ RAM!!! Τη στιγμή που ή ίδια η MS λέει 128 και τα περιοδικά όχι κάτω από 256...

Τέσπα, είναι παρηγοριά να ξέρω ότι όταν πεπαλαιωθεί εντελώς ο παλιός μου υπολογιστής όσον αφορά τα παράθυρα θα μπορώ να τρέξω με πιγκουίνους :D

Ναι trobocop εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που αναφερεις.Οι ανθρωποι των linux εχουν κανει πολυ καλη δουλεια οσον αφορα το hardware και σε αυτο οφειλονται και τα πολλα προβληματα ασυμβατοτητας με πολλες συσκευες.Στα linux δεν θα παιξει κατι το οποιο εχει τους "περιπου σωστους" drivers οπως μερικες φορες στα win.Ομως αν κατι τρεξει ξερεις οτι θα τρεχει παντα.Επισης οι ελαχιστες απαιτησεις των linux σε hardware ειναι πραγματικα απιστευτο αν σκεφτεις οτι και τα linux εχουν πολλες ολοκληρωμενες και "βαριες" εφαρμογες.

ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ

Συνεχίζοντας στο post του kalitheotis, πάρτε να'χεται winDOSαδες!!!!

Coyote Linux ή κάντε ενα 486 firewall, router. :cool:

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Ok θα κάνω το παλιό μου firewall....

....αλλά δεν μπορώ να κάνω τον καινούριο να ΜΠΕΙ ΣΤΟ INTERNET!!!!!

Φιλικά Γιώργος

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος EchiDNA (10 Σεπ. 2004 , 10:44)

Ok θα κάνω το παλιό μου firewall....

....αλλά δεν μπορώ να κάνω τον καινούριο να ΜΠΕΙ ΣΤΟ INTERNET!!!!!

Τα θές όλα δικά σου :p :eek: :p , σιγά-σιγά θα μπει.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Άντε για να δείτε τι γραφικά έχει το Linux, δείτε λίγο το desktop μου με full transparency κάτω από τον καινούργιο Xorg 6.8. Εδώ! (150KB)
Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis ( 9 Σεπ. 2004 , 16:08)

Οι ανθρωποι των linux εχουν κανει πολυ καλη δουλεια οσον αφορα το hardware και σε αυτο οφειλονται και τα πολλα προβληματα ασυμβατοτητας με πολλες συσκευες.Στα linux δεν θα παιξει κατι το οποιο εχει τους "περιπου σωστους" drivers οπως μερικες φορες στα win.Ομως αν κατι τρεξει ξερεις οτι θα τρεχει παντα.Επισης οι ελαχιστες απαιτησεις των linux σε hardware ειναι πραγματικα απιστευτο αν σκεφτεις οτι και τα linux εχουν πολλες ολοκληρωμενες και "βαριες" εφαρμογες.

Χμμ... Εμένα η Sound Blaster Audigy 2 ZX έχει απαράδεκτους drivers στο Linux. Οταν λειτουργεί κάποιο CD/DVD drive βγαίνουν περίεργοι θόρυβοι από τα ηχεία, και όταν αυξάνω την ένταση η ποιότητα του ήχου πέφτει κατακόρυφα. Αυτό δεν παρατηρείται στα Windows.

Και οι ελάχιστες απαιτήσεις στο Linux αναφέρονται κυρίως στο ότι μπορείς μα το τρέξεις και χωρίς γραφικό περιβάλλον, για δουλειές τύπου server. Αν μπορούσες να τρέξεις και τα Windows χωρίς παράθυρα τα αποτελέσματα θα ήταν τα ίδια...