sundance Δημοσιεύτηκε December 3, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 3, 2013 θελω ενα gps (πλοηγος), που να εχει και τις εξης δυνατοτητες: 1. να μπορει να μου δειχνει real time το στιγμα μου αν παω σε ενα δασος (μπορω να φορτωσω πχ το google maps και να με δειχνει εκει?) 2. να μπορει να καταγραφει την διαδρομη μου στο βουνο, και μετα να την φορτωσω στο google earth ευχαριστω!!! υγ. καποιο απο αυτα εχει αυτες τις δυνατοτητες? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. December 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2013 θελω ενα gps (πλοηγος), που να εχει και τις εξης δυνατοτητες: 1. να μπορει να μου δειχνει real time το στιγμα μου αν παω σε ενα δασος (μπορω να φορτωσω πχ το google maps και να με δειχνει εκει?) 2. να μπορει να καταγραφει την διαδρομη μου στο βουνο, και μετα να την φορτωσω στο google earth ευχαριστω!!! υγ. καποιο απο εχει αυτες τις δυνατοτητες? πάρε γκαρμιν μόνο. Nuvi 30 Αυτό είναι αυτοκινήτου με 5 ωρες αυτονομία και το μόνο που παιρνει ΚΑΙ τοπογραφικούς χάρτες. με εξτρα τροφοδοτικάκι παει οσο θέλεις. και εδώ τα ορειβατικά η αυτό αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sundance Δημ. December 3, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2013 για το nuvi λεει 2 ωρες αυτονομια, οχι 5 :wacko: αν παω σε nuvi λεω να παρω το 40 ή το 50, να εχει λιγο μεγαλυτερη οθονη, αρκει να μην χανει σε αυτονομια. δηλαδη με το nuvi, μπορει να μου πεταει στιγμα σε τοπογραφικο χαρτη, google maps κλπ, και να φορτωνω την διαδρομη μου σε google earth? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. December 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2013 για το nuvi λεει 2 ωρες αυτονομια, οχι 5 :wacko: αν παω σε nuvi λεω να παρω το 40 ή το 50, να εχει λιγο μεγαλυτερη οθονη, αρκει να μην χανει σε αυτονομια. δηλαδη με το nuvi, μπορει να μου πεταει στιγμα σε τοπογραφικο χαρτη, google maps κλπ, και να φορτωνω την διαδρομη μου σε google earth? Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το στίγμα. Τα γκαρμιν έχουν δικούς τους χάρτες, δεν έχουν σχέση με γκουγκλ μαπς. Έχουν καταγραφή πορείας, που μετά τη βλέπεις στο Google Earth, αλλά το αντίστροφο απαιτεί ακριβότερη συσκευή με μικρότερη αυτονομία. Όσο μεγαλύτερη οθόνη έχουν τόσο περισσότερη μπαταρία αδειάζουν. Και στα βουνά δεν βρίσκεις μπριζα. Τα ορειβατικά είναι η σωστή λύση αλλά κοστίζουν. Αλλά ότι και να πάρεις, γκαρμιν να είναι. Τα υπόλοιπα δεν κάνουν για βουνό. Σε τηλέφωνο ναβιτελ. Για βουνό πάντα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sundance Δημ. December 4, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2013 τελεια!!! ευχαριστω!!! μαλλον με βλεπω για nuvi 30 ή 40. τους τοπογραφικους χαρτες τους αγοραζω ή ειναι δωρεαν? μπορω καπου να δω κανενα σκρινσιοτ να παρω μια γευση? η μπαταρια κραταει 5 ωρες οσο λες, εισαι κατοχος του nuvi? παντως google maps, δεν μπορω να φορτωσω πανω ε? απλα μου αρεσει η μορφη τους, με δεντρακια, τρισδιαστατο αναγλυφο κλπ χεχεχε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. December 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2013 τελεια!!! ευχαριστω!!! μαλλον με βλεπω για nuvi 30 ή 40. τους τοπογραφικους χαρτες τους αγοραζω ή ειναι δωρεαν? μπορω καπου να δω κανενα σκρινσιοτ να παρω μια γευση? η μπαταρια κραταει 5 ωρες οσο λες, εισαι κατοχος του nuvi? παντως google maps, δεν μπορω να φορτωσω πανω ε? απλα μου αρεσει η μορφη τους, με δεντρακια, τρισδιαστατο αναγλυφο κλπ χεχεχε Στο βουνό σε ενδιαφέρει η λεπτομέρεια και όχι τα φρουφρού. το 40 τρώει πολύ η οθόνη του. Το 30 έχω και κρατάει 5 ωρες με σβήσιμο όταν δεν χρειάζεται. Με εξωτερικές μπαταρίες κρατάει ακόμα περισσότερο. Οι τοπογραφικοί χάρτες είναι 2 κυρίως οι εξής 3. Ανάβαση, topo drive hellas, osm. Με αυτούς είσαι πλήρως καλυμμένος. Στην πόλη έχουμε autodrive hellas, CNEU, OSM Επίσης τα τοπογραφικά έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά, αδιαβροχοποίηση και τεράστια αυτονομία, αλλά είναι ακριβότερα. Επομένως αγοράζεις για αυτοκίνητο και το χρησιμοποιείς στο βουνό, με οικονομία. Οταν είμαστε στο βουνό, δεν περπατάμε και κοιτάμε την οθόνη, αλλά κοιτάμε τη φύση γύρω μας.:) στη συσκευή υπάρχει προεγκατεστημένος χαρτης με life time αναβαθμίσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sundance Δημ. December 5, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2013 αρχοντας!!! τα τοπογραφικα, δεν εχουν navigation (να βγαζει βελακια που στριβεις, φωνη κλπ) σε ασφαλτινους δρομους, σωστα? θα παρω το 30. 5 ωρες με σβησιμο, εννοεις σβησιμο την οθονη, ενω το gps λειτουργει? (εγω δεν θα μπορω να σβηνω την συσκευη, διοτι κυριως στο βουνο με ενδιαφερει η καταγραφη της διαδρομης, οποτε ποση αυτονομια να υπολογιζω? ενα 3ωρο θα το εχω, με ελαχιστη χρηση της οθονης?) αυτους τους χαρτες που λες, περαν του προεγκατεστημενου, τους αγοραζω? ποιον μου προτεινεις για ασφαλτο-πλοηγηση και ποιον για βουνο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. December 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2013 αρχοντας!!! τα τοπογραφικα, δεν εχουν navigation (να βγαζει βελακια που στριβεις, φωνη κλπ) σε ασφαλτινους δρομους, σωστα? θα παρω το 30. 5 ωρες με σβησιμο, εννοεις σβησιμο την οθονη, ενω το gps λειτουργει? (εγω δεν θα μπορω να σβηνω την συσκευη, διοτι κυριως στο βουνο με ενδιαφερει η καταγραφη της διαδρομης, οποτε ποση αυτονομια να υπολογιζω? ενα 3ωρο θα το εχω, με ελαχιστη χρηση της οθονης?) αυτους τους χαρτες που λες, περαν του προεγκατεστημενου, τους αγοραζω? ποιον μου προτεινεις για ασφαλτο-πλοηγηση και ποιον για βουνο? το πρώτο σωστα αλλα οχι τελείως. το 30-40αρι δεν έχουν δυνατότητα τα κλείνει μόνο η οθόνη. Στα παλιά έκλεινε. Τώρα το μόνο που μπορεις να κάνεις είναι να χαμηλώνεις το φωτισμό στο 0 χειροκίνητα. Μόνο για τράκιν (καταγραφή) θα σου πρότεινα μια εφαρμογή για αντροιντ όπου μπορει να κάνει ολοήμερη καταγραφή με ελάχιστη κατανάλωση στο κινητό. Θα μιλήσουμε για χάρτες, όταν έλθει η ώρα, γιατί τα γκάρμιν ανήκουν σε ένα μεγάλο οικοσύστημα. Είναι μιας μορφής "επιστήμη".:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sundance Δημ. December 6, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2013 βλεπω εισαι πολυ καταρτισμενος, ευχαριστω!!! δεν με ενδιαφερει για κινητο, γιατι δεν εχω και ουτε θελω να αποκτησω σμαρτ φοουν και συναφεις ανοησιες. :p :lol: φωτο εχω, gps θα παρω, οποτε δεν χρειαζομαι smart bullshit phone. αλλωστε 5-10 καταγραφες θελω να κανω σε βουνο, με μαξ χρονο καπου στις 3 ωρες, οποτε πιστευω θα με καλυψει το 30 (και μετα προβολη στο google earth). Και θα το εχω και για κανα ταξιδι με αμαξι. θελω να ξερω ομως κοστος για χαρτες, να δω τι κασε θα μου βγει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. December 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2013 βλεπω εισαι πολυ καταρτισμενος, ευχαριστω!!! δεν με ενδιαφερει για κινητο, γιατι δεν εχω και ουτε θελω να αποκτησω σμαρτ φοουν και συναφεις ανοησιες. :p :lol: φωτο εχω, gps θα παρω, οποτε δεν χρειαζομαι smart bullshit phone. αλλωστε 5-10 καταγραφες θελω να κανω σε βουνο, με μαξ χρονο καπου στις 3 ωρες, οποτε πιστευω θα με καλυψει το 30 (και μετα προβολη στο google earth). Και θα το εχω και για κανα ταξιδι με αμαξι. θελω να ξερω ομως κοστος για χαρτες, να δω τι κασε θα μου βγει! Διαφωνώ με την άποψή σου για σμαρτφον. Είναι εργαλείο εκτός από το τηλέφωνο. Με 40 - 50 € αγοράζεις ένα μεταχερισμενο από χρυσή ευκαιρία και ταχεις όλα. Και καταγραφή και real time tracking και τα πάντα. Για ξανά σκέψου το. Τώρα με ένα εξωτερικό τροφοδοτικό μπορείς να αυξήσεις τον χρόνο. Κόστος γύρω στο 20αρικο. Για χάρτες.... εξαρτάται από το τι θέλεις ακριβώς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
frog03 Δημ. December 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2013 Διαφωνώ με την άποψή σου για σμαρτφον. Είναι εργαλείο εκτός από το τηλέφωνο. Με 40 - 50 € αγοράζεις ένα μεταχερισμενο από χρυσή ευκαιρία και ταχεις όλα. Και καταγραφή και real time tracking και τα πάντα. Για ξανά σκέψου το. Τώρα με ένα εξωτερικό τροφοδοτικό μπορείς να αυξήσεις τον χρόνο. Κόστος γύρω στο 20αρικο. Για χάρτες.... εξαρτάται από το τι θέλεις ακριβώς. pavlitakis καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη/βοήθειά σου σ'αυτό το θέμα που βλέπω ότι το γνωρίζεις καλά. Κάνω εξορμήσεις στη φύση ως ερασιτέχνης με αυτοκίνητο ή πεζοπορία και θέλω μια συσκευή η οποία θα κάνει καταγραφή της πορείας,υψομέτρου να δείχνει το στίγμα πάνω σε υπάρχουσα διαδρομή κ.α.Υπάρχει ένα nokia 520 με το δωρεάν gps της noki το οποίο είναι οκ αλλα δεν υπάρχουν apps που να γνωρίζω.Το here maps δεν κάνει αυτά που θέλω.Δοκίμασα το gps calculator το οποίο μου κατέγραψε πολύ καλά την διαδρομή με όλα τα καλά.Λέει ότι μπορεί να κάνει export σε gpx , kml , html-πρακτικά πως μπορώ να χρησημοποιήσω αυτά τα files?.Εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να έχω αποθηκευμένα τα δεδομένα σε στυλ garmin connect,οπότε εξετάζω και την αγορά ενός e-trex 20 με topodrive maps αλλά 230euros πολλά είναι.Υπάρχει στα σχέδια μου η αγορά ενός τηλεφώνου.Θα πρότεινες κάποιο nokia για τους λόγους που είπα ή κάποιο android με μια καλή εφαρμογή?Ή μήπως μια συσκευή garmin? Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. December 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2013 pavlitakis καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη/βοήθειά σου σ'αυτό το θέμα που βλέπω ότι το γνωρίζεις καλά. Κάνω εξορμήσεις στη φύση ως ερασιτέχνης με αυτοκίνητο ή πεζοπορία και θέλω μια συσκευή η οποία θα κάνει καταγραφή της πορείας,υψομέτρου να δείχνει το στίγμα πάνω σε υπάρχουσα διαδρομή κ.α.Υπάρχει ένα nokia 520 με το δωρεάν gps της noki το οποίο είναι οκ αλλα δεν υπάρχουν apps που να γνωρίζω.Το here maps δεν κάνει αυτά που θέλω.Δοκίμασα το gps calculator το οποίο μου κατέγραψε πολύ καλά την διαδρομή με όλα τα καλά.Λέει ότι μπορεί να κάνει export σε gpx , kml , html-πρακτικά πως μπορώ να χρησημοποιήσω αυτά τα files?.Εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να έχω αποθηκευμένα τα δεδομένα σε στυλ garmin connect,οπότε εξετάζω και την αγορά ενός e-trex 20 με topodrive maps αλλά 230euros πολλά είναι.Υπάρχει στα σχέδια μου η αγορά ενός τηλεφώνου.Θα πρότεινες κάποιο nokia για τους λόγους που είπα ή κάποιο android με μια καλή εφαρμογή?Ή μήπως μια συσκευή garmin? Ευχαριστώ Κινητό με αντροιντ είναι μονόδρομος. Η μεγάλη οθόνη τρώει πολύ μπαταρία, ειδικά αν κοιτάς συχνά. Ενα ορειβατικο είναι η καλύτερη λύση. Ενα γκαρμιν nuvi 30 είναι φτηνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκτός αυτοκινήτου χρήση. Ο τόπο ντραιβ δεν λέει τπτ. Καλύτερη ο αναβασις. Αυτά σε γενικές γραμμές. Διάβασε προηγούμενα ποστ, μην γράφω τα ίδια. Πιο πολλά τηλεφωνικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
frog03 Δημ. December 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2013 Κινητό με αντροιντ είναι μονόδρομος. Η μεγάλη οθόνη τρώει πολύ μπαταρία, ειδικά αν κοιτάς συχνά. Ενα ορειβατικο είναι η καλύτερη λύση. Ενα γκαρμιν nuvi 30 είναι φτηνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκτός αυτοκινήτου χρήση. Ο τόπο ντραιβ δεν λέει τπτ. Καλύτερη ο αναβασις. Αυτά σε γενικές γραμμές. Διάβασε προηγούμενα ποστ, μην γράφω τα ίδια. Πιο πολλά τηλεφωνικά. Οκ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αν θες στείλε μου το τηλ. με pm και τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσω μαζί σου φίλε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts