Sephiroth_D88S Δημοσιεύτηκε August 25, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 25, 2004 Σπουδάζει κανείς στην σχολή "Βιομηχανικός Σχεδιασμός Δυτικής Μακεδονία"? Είναι καλή? Έχει προοπτικές? Ή είναι απο τις πολλές σχολές που δεν έχουν μέλλον στην Ελλας? Τα ενοίκια στην Κοζάνη είναι καλά? Πόσο κοστίζουν? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. August 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Sephiroth_D88S (25 Αύγ. 2004 , 19:55) Σπουδάζει κανείς στην σχολή "Βιομηχανικός Σχεδιασμός Δυτικής Μακεδονία"? Είναι καλή? Έχει προοπτικές? Ή είναι απο τις πολλές σχολές που δεν έχουν μέλλον στην Ελλας? Τα ενοίκια στην Κοζάνη είναι καλά? Πόσο κοστίζουν? Το κατάλληλο άτομο για να σου απαντήσει δεν είναι άλλος από... ΕΜΕΝΑ φυσικά. Είμαι φοιτητής στο ΒΣ στο πτυχίο μου (τώρα "παίζω τις καθυστερήσεις" :p). Όπως καταλαβαίνεις, μετά από 4 χρόνια στην Κοζάνη, γνωρίζω καλά τι "παίζει" εδώ πάνω. Ο Βιομηχανικός Σχεδιασμός σαν επάγγελμα είναι κάτι που πάντα θα αποφέρει κέρδη και δε θα κορεστεί ποτέ. Η ανάγκη για βιομηχανικά προϊόντα υπάρχει και θα υπάρχει πάντα. Εδώ πρέπει να τονίσω ότι βιομηχανικό προϊόν είναι το οτιδήποτε χρησιμοποιούμε, είτε αυτό είναι μια τσατσάρα για τα μαλλιά μας, είτε ένα αυτοκίνητο. Συνεπώς ο Βιομηχανικός Σχεδιασμός έχει παντού εφαρμογές (και άρα επαγγελματική αποκατάσταση). ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ: Οι προοπτικές της σχολής είναι πολύ καλές μιας και σου παρέχονται γνώσεις τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και κατασκευής και παραγωγής, οπότε μπορείς να βρεις δουλειά σε μια επιχείρηση τόσο ως σχεδιαστής όσο και ως μηχανικός παραγωγής. Φυσικά μπορείς μετά την περάτωση των σπουδών στο ΤΕΙ να συνεχίσεις για ένα μεταπτυχιακό, είτε μέσα στην Ελλάδα (στη Θεσ/νίκη ως Μηχανικός Παραγωγής αν δεν κάνω λάθος και στο Βόλο ως Μηχανολόγος Μηχανικός Βιομηχανίας), είτε στο εξωτερικό με ειδίκευση σε κάτι που θα σου αρέσει (φερ' ειπείν Automotive Design). ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: Εδώ δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω πολλά, μιας και το πρόγραμμα σπουδών απ' ότι όλα δείχνουν θα αλλάξει απο φέτος, πάντως από κάποια previews μπορώ να πω ότι θα είναι πιο ενδιαφέρον από άποψη μαθημάτων απ' ότι αυτό που παρακολουθούσα εγώ (δηλαδή έχουν αφαιρεθεί κάποια "άσχετα" μαθήματα όπως φερ' ειπείν η Λογιστική), αλλά μάλλον το ίδιο, αν όχι και περισσότερο, δύσκολο με το υπάρχον. Τα μαθήματα γενικά δεν περιορίζονται μόνο στο σχέδιο "αυτό καθ' αυτό" αλλά καλύπτουν όλο το φάσμα της διαδικασίας παραγωγής ενός βιομηχανικού αντικειμένου (ήτοι την αρχική ιδέα, τις δυνατότητες παραγωγής, τα υλικά, το κόστος κλπ). ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΕΙ: Ούτε ζέστη ούτε κρύο. Καλό αλλά "λίγο", μιας και το ΤΕΙ δεν είναι ικανό να φιλοξενήσει άνετα στους χώρους του τους 10000 φοιτητές που παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα (17000 εγγεγραμμένοι). Να έχεις στα υπ' όψιν σου ότι κάποια από τα μαθήματα που θα κάνεις ενδεχομένως να γίνονται και ΣΑΒΒΑΤΟ, ενώ αναπληρώσεις χαμένων ωρών συνήθως γίνονται τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ (εξ' ού και τα παρατσούκλια μας: Νυχτοφύλακες και Καθαρίστριες... ΒΣ = ΒοϊδοΣχολή επίσης :lol: ). Αυτό βέβαια συμβαίνει διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδος, αν και σύμφωνα με υποσχέσεις αυτό αναμένεται να λυθεί στο μέλλον. ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Ούτε ζέστη ούτε κρύο επίσης. 'Η μάλλον... πολύ κρύο, αν σκεφτείς ότι ο χειμώνας στην Κοζάνη είναι βαρύς. Ετοιμάσου για κρυολογήματα, εκτός αν εφοδιαστείς από νωρίς με βαριά ρούχα. Η Κοζάνη σαν πόλη δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο. Στον τομέα της διασκέδασης τα πράγματα είναι σχετικά καλά, μιας και προσφέρει αρκετές εναλλακτικές λύσεις για καφέ-ποτό-φαγητό-clubbing-cinema/dvd, πάντα βέβαια σε συνδιασμό με το μέγεθός της. ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ: Εδώ το θέμα χρειάζεται αρκετό "ψάξιμο" ώστε να βρεις ένα αξιόλογο σπίτι σε λογική τιμή. Οι Κοζανίτες το έχουν "χέσει" λίγο το ζήτημα, μιας και ζητάνε πολλά χρήματα σε σχέση με την κατάσταση των σπιτιών που παραδίσουν. Ενδεικτικά αναφέρω τιμές για νεόδμητες οικίες σε απόσταση 5-7 λεπτών από το κέντρο: Γκαρσονιέρα 20 τ.μ. -> €250, Δυάρι 40-50 τ.μ. -> €320, Τριάρι 70-80 τ.μ. -> €380. Φυσικά οι τιμές ποικίλουν, ανάλογα με την απόσταση του σπιτιού από την κεντρική πλατεία και με την κατάστασή του, ή με την ηλικία της οικοδομής και φυσικά με το "κολλημένο" μυαλό του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Εγώ δίνω για το τριάρι που μένω €360, το οποίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η πολυκατοικία είναι 20ετίας και η απόστασή του από το κέντρο μόλις 5 λεπτά με τα πόδια. Απόφυγε περιοχές για σπίτι που είναι πολύ μακριά από το κέντρο (όπως είναι τα Ηπειρώτικα ή ο Αγ. Αθανάσιος) γιατί το χειμώνα θα βαριέσαι να περπατάς μες στο χιόνι ή το κρύο. Το σημαντικό πλεονέκτημα της Κοζάνης είναι η ύπαρξη της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, η οποία είναι ουσιαστικά η θέρμανση του σπιτιού με τη χρήση νερού αντί πετρελαίου, κάτι που μειώνει το κόστος περίπου στο 50%. Μακριά λοιπόν από σπίτια χωρίς τηλεθέρμανση. ΓΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ: Θα το χαρακτήριζα ok. Σε μια καφετέρια ο καφές έχει €2.50, η μπύρα €3.00 και το ποτό €5.00. Το φοιτητικό εισητήριο για τα αστικά λεωφορεία από και προς το ΤΕΙ (απόσταση 4 km από το κέντρο της πόλης) έχει €0.50, η ίδια απόσταση για να γίνει με ΤΑΞΙ θέλει €2.20-2.40 (πέρισυ με την "σημαία" στο €1.50 ήθελαν €2 για να σε πάνε ΤΕΙ από την πιάστα στο κέντρο οπότε υπολογίζω κατά προσέγγιση για φέτος που η "σημαία" ανέβηκε στο €1.80, μιας και πλέον χρησιμοποιώ μόνο το αυτοκίνητό μου). Το φοιτητικό εισητήριο για απόσταση Κοζάνη - Αθήνα με το ΚΤΕΛ είναι στα €22 περίπου και το αντίστοιχο για τη Θεσ/νίκη στα €6 περίπου. Ένας καφές στο ΤΕΙ κοστίζει μόλις €0.35, ένα "ανάμικτο" (τοστ με ζαμπόν-κασέρι) €0.50 κι ένα μπουκαλάκι νερό €0.30. Επίσης τα βιβλιοπωλεία είναι αρκετά φτηνά σε θέματα εκτυπώσεων εργασιών, ενώ μπορείς να βρεις τα πάντα που σχετίζονται με το ΤΕΙ (για παράδειγμα ρώτησα σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων με είδη σχεδίου μεταξύ άλλων στην Αθήνα αν έχουν μια συγκεκριμένη μάρκα οικολογικων πλαστελινών και δεν τη γνώριζαν καν, ενώ στην Κοζάνη που τα βιβλιοπωλεία ξέρουν τι ζητούν οι καθηγητές θα τις βρεις μέχρι και στο πιο "παρακμιακό"). ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η σχολή αξίζει και με το παραπάνω μάλιστα, αρκεί να τη "γουστάρεις" κι εσύ και να είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της. Βλέπεις, η βάση της σχολής (αλήθεια, πόσο ήταν φέτος?) δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση το ποιόν της. Ελπίζω να σε κάλυψα. Αν όμως έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, είτε ποστάροντας εδώ, είτε κάνοντάς μου ένα pm, είτε στέλνοντάς μου ένα e-mail. Και όταν με το καλό ανέβεις, φρόντισε να μου πεις για να σε βοηθήσω αν χρειαστείς κάτι. Α, και κάνε γρήγορα, γιατί ήρθαν ήδη οι πρώτοι "φρέσκοι" και τα καλά σπίτια θα εκλέιψουν γρήγορα. Πληροφοριακά πάντως, οι εγγραφές πρέπει να ξεκινούν μετά τις 15/9, καθώς στις 14/9 τελειώνει η εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Για οποιαδήποτε απορία δες επίσης και στο site του ΤΕΙ (www.teikoz.gr) ή επικοινώνησε με το 24610-40161. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sephiroth_D88S Δημ. August 26, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2004 Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες είναι αρκετές χρήσιμες.Λοιπόν ας κάνω μερικές ερωτήσεις παραπάνω (δεν θα ενοχλήσω παρα πολύ). 1 - Προς τα προάστια πως πάνε οι τιμές (δεν μ' ενοχλεί το πολύ περπάτημα είμαι συνηθισμένος)? 2 - Τα σχέδια CAD με ποιό/α πρόγραμμα/τα τα σχεδιάζουν? 3 - Οι καθηγητές είναι εντάξει? 4 - Οι μετακινήσεις μέσα στην πόλη είναι εύκολες ή μπορείς να χαθείς εύκολα? (εννοώ ώς πρώτη φορά εκεί). 5 - Η σχολή τι ώρα ξεκινάει? 6 - Τα λεωφορεία έρχονται στις στάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα τον 5-10 λεπτών ή αργούν κάπως? 7 - Έχει κανένα videoclub σοβαρό,δηλαδή να έχει και παλιά DVD και καινούργια.(να ανανεώνεται βρε παιδί μου). Αυτά δεν νομίζω ότι θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Το e-mail σου ποιο είναι? Το δικό μου sephiroth@mail.gr Αυτά λοιπόν, γεια χαρά Εις το επανηδείν Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. August 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2004 1 - Προς τα προάστια πως πάνε οι τιμές (δεν μ' ενοχλεί το πολύ περπάτημα είμαι συνηθισμένος)? Είναι ίσως λίγο πιο χαμηλές, αλλά αυτό είπαμε ότι είναι και ανάλογα με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη και κατά πόσον θέλει να σε "γδάρει". ;) 2 - Τα σχέδια CAD με ποιό/α πρόγραμμα/τα τα σχεδιάζουν? Στη δική μου εποχή κάναμε το AutoCAD και το I-DEAS Master Series 6, το οποίο έχει αντικατασταθεί πλέον από το PRO Engineer 2003. Διδάσκονται επίσης: 3D Studio MAX, Rhinoceros (δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί αυτό), SPSS (στατιστικό πρόγραμμα), CMS (πρόγραμμα βάσης δεδομένων υλικών), CLIPS (έμπειρα συστήματα), ενώ υπάρχουν προγράμματα για σχεδιασμό και εξέλιξη λογισμικού (αντικειμενοστρεφή και δομημένο), για ολοκληρωμένα συστήματα παραγωγής κλπ. 3 - Οι καθηγητές είναι εντάξει? Οι καθηγητές είναι καλοί, αν και στα μικρά εξάμηνα έχουν έρθει κάτι καινούριοι που απ' όσο έχω μάθει προσπαθούν να κάνουν τη ζωή δύσκολη στους -ψαρωμένους- φοιτητές. Στα μεγαλύτερα εξάμηνα οι καθηγητές είναι πιο νορμάλ, με μερικές εξαιρέσεις βέβαια. Πάντως το θέμα είναι να τα έχεις κι εσύ καλά μαζί τους (δεν εννοώ βέβαια το "γλυψιμο" :p) 4 - Οι μετακινήσεις μέσα στην πόλη είναι εύκολες ή μπορείς να χαθείς εύκολα? (εννοώ ώς πρώτη φορά εκεί). Η πόλη δεν είναι και πολύ μεγάλη, οπότε μπορείς να τη συνηθίσεις σχετικά εύκολα. 5 - Η σχολή τι ώρα ξεκινάει? :blink: Ε? Αυτό εξαρτάται από τις ώρες που είναι τα μαθήματα. Να πω εδώ ότι οι θεωρίες είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ, δηλαδή αν θέλεις δεν πας (αν και η γνώμη μου είναι να πηγαίνεις γιατί θα χάσεις την μπάλα στο τέλος, ενώ τα εργαστήρια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, και το όριο παρουσιών είναι το 80% (δηλαδή αν γίνουν 10 μαθήματα σε ένα εργαστήριο στη διάρκεια του εξαμήνου πρέπει να έχεις παρουσιαστεί στα 8). Σημείωσε επίσης ότι ένα εργαστηριακό μάθημα έχει διάφορες μέρες και ώρες που διδάσκεται γι' αυτό και θα πρέπει να δεις το πρόγραμμά σου για το ποιές ώρες σε βολεύουν ώστε να δηλωθείς εκεί. 6 - Τα λεωφορεία έρχονται στις στάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα τον 5-10 λεπτών ή αργούν κάπως? Τα αστικά περνούν κάθε 15' τις καθημερινές και κάθε 30' ή 1h, ανάλογα με το αν είναι ώρα "αιχμής" ή όχι, τα Σ/Κ. 7 - Έχει κανένα videoclub σοβαρό,δηλαδή να έχει και παλιά DVD και καινούργια.(να ανανεώνεται βρε παιδί μου). Έχει ΠΟΛΛΑ video clubs (φοιτητούπολη γαρ) ενημερωμένα, με πιο σημαντικό από αυτα την αλυσίδα των Seven. Το mail μου είναι djqleez@yahoo.gr ;) Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rightman Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Εγώ πέρασα Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών. Αυτό που με χαλάει είναι ότι τα βιβλία είναι δανεικά :wacko: Και ο οδηγός σπουδών της ΔΑΠ 2005-2006 ανάφερε ότι πέτυχαν την δωρεάν χορήγηση βιβλίων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Χ1 ψάρακα; :p Εντάξει, το Χρηματοοικονομικό δεν είναι δύσκολη σχολή. Πολύ μπλαμπλά και σχεδόν καθόλου εργαστήρια. Πάντως, αν θέλεις τη συμβουλή μου, να παρακολουθείς καμία θεωρία γιατί στο τέλος θα τα βρεις μπαστούνια. Τα βιβλία δε νομίζω ότι θα δοθούν ποτέ στους μαθητές. Δύο ΤΕΙ, απ' όσο ξέρω, είναι που δανείζουν τα βιβλία στους φοιτητές και το ένα είναι της Κοζάνης. Την «καραμέλα» με τη δωρεάν χορήγηση βιβλίων την ακούω απ' όταν πέρασα εγώ επάνω. Μην πολυεμπιστεύεσαι τη ΔΑΠ. Μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στη ΣΔΟ (και τα τελευταία χρόνια και στη ΣΤΕΦ - δηλαδή σε όλο το ΤΕΙ), αλλά δεν την είδα τόσα χρόνια να κάνει κάτι ουσιαστικό για τους φοιτητές. Όχι πως οι άλλοι είναι καλύτεροι φυσικά. Όλοι κοιτούν πώς θα περάσουν κανένα μάθημα «στη ζούλα». Α, κάτι σχετικό με τα βιβλία: τα μόνα που κρατούσαμε εμείς (κι αυτό από το 2002, αν θυμάμαι καλά) ήταν αυτά που είχαν γράψει καθηγητές που μας κάνουν μάθημα (τρίχες κατσαρές δηλαδή), ενώ αργότερα, τα «τσακάλια» του ΒΣ αποφάσισαν ότι θα μας δώσουν max 8 βιβλία να κρατήσουμε. Δεν ντρέπονται λιγάκι λέω εγώ. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teitzis Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Χ1 ψάρακα; :p Τα βιβλία δε νομίζω ότι θα δοθούν ποτέ στους μαθητές. Δύο ΤΕΙ, απ' όσο ξέρω, είναι που δανείζουν τα βιβλία στους φοιτητές και το ένα είναι της Κοζάνης. Την «καραμέλα» με τη δωρεάν χορήγηση βιβλίων την ακούω απ' όταν πέρασα εγώ επάνω. Μην πολυεμπιστεύεσαι τη ΔΑΠ. Το δεύτερο, δεν ξέρω ποιό εννοείς εσύ, αλλά από προσωπική εμπειρία γνωρίζω οτι είναι της Καλαμάτας. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Try my mixtapes on Mixcloud! & Extremely rare tapes from my collection on my Soundcloud channel Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rightman Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Μιας και αναφερθήκαμε για βιβλία τα ίδια προβλήματα με την Κοζάνη υπάρχουν και στο ΤΕΙ Καστοριάς όπως αναφέρει ο Δημήτρης Λιάκος στην εφημερίδα ΘΕΜΑ της Κυριακής 1 Ιανουαρίου. «Τα βιβλία μοιράζονται δύο βδομάδες πριν κλείσει το ίδρυμα για Χριστούγεννα και ζητούνται πίσω μόλις τελείωση η εξεταστική. Πως όταν φεύγοντας από το ΤΕΙ με ένα πτυχίο, αν χρειαστούμε κάποια από τις γνώσεις μας που λάβαμε, θα ανατρέξουμε σε αυτήν;» Ο ίδιος εξηγεί γιατί δεν παρέχονται βιβλία. «Δεν προβλέπετε από τον προϋπολογισμό. Προβλέπονται όμως παχυλοί μισθοί για τους διοικητικούς. Ας έχουμε βιβλία, κύριοι, και ας μη βαφτούν τα κτίρια, ας έχουμε βιβλία και ας μην έχουμε φύλακες να φυλούν το ίδρυμα, ας έχουμε βιβλία και ας μην οργανώνει το Ίδρυμα ημερίδες, συνέδρια και ταξίδια για συμμετοχή σε ανάλογες εκδηλώσεις. Να ενημερωθούν οι νέοι στη συμπλήρωση μηχανογραφικού ώστε να μην εξαπατηθούν όπως εμείς και νομίζουν πως θα μορφωθούν». Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teitzis Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 «Δεν προβλέπετε από τον προϋπολογισμό. Προβλέπονται όμως παχυλοί μισθοί για τους διοικητικούς. Ας έχουμε βιβλία, κύριοι, και ας μη βαφτούν τα κτίρια, ας έχουμε βιβλία και ας μην έχουμε φύλακες να φυλούν το ίδρυμα, ας έχουμε βιβλία και ας μην οργανώνει το Ίδρυμα ημερίδες, συνέδρια και ταξίδια για συμμετοχή σε ανάλογες εκδηλώσεις. Να ενημερωθούν οι νέοι στη συμπλήρωση μηχανογραφικού ώστε να μην εξαπατηθούν όπως εμείς και νομίζουν πως θα μορφωθούν». Ας μου επιτράπεί να διαφωνήσω όσον αφορά το θέμα των φυλάκων και την διοργάνωση ημερίδων. Οι μέν φύλακες είναι απαραίτητοι όχι, βέβαια για να φυλάνε τους καθηγητές στα γραφεία τους, αλλά για να προστατεύουν την περιουσία του ιδρύματος η οποία έχει κοστίσει στον ελληνικό λαό εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ. Έπειτα, ένα επιστημονικό ίδρυμα δεν μπορεί να αποκοπεί από την ενημέρωση της λοιπής επιστημονικής κοινότητας η οποία είναι απαραίτητη στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Οπωσδήποτε θα πρέπει να δωθεί προτεραιότητα στο ζήτημα της διανομής συγγραμάτων χωρίς όμως να είναι απαραίτητο να αποκοπούν κάποιες από τις υπόλοιπες λειτουργίες. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Try my mixtapes on Mixcloud! & Extremely rare tapes from my collection on my Soundcloud channel Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Μιας και αναφερθήκαμε για βιβλία τα ίδια προβλήματα με την Κοζάνη υπάρχουν και στο ΤΕΙ Καστοριάς [...] Για να ακριβολογήσουμε, τα ΑΤΕΙ Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών αποτελούν το ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ουσιαστικά. Δεν είναι ξεχωριστά ιδρύματα. Τα κονδύλια του κράτους δίνονται στο ΑΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και από κει και πέρα γίνεται ο διαμοιρασμός στα παραρτήματα. Όσον αφορά το ΑΤΕΙ Κοζάνης, έχω ακούσει πολλές συνεντεύξεις του προέδρου κ. Γκανάτσιου, ο οποίος έχει αφήσει να εννοηθεί, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει πιθανότητα να κλείσει το ίδρυμα προσωρινά, διότι δεν υπάρχουν κονδύλια για την κάλυψη των παγίων εξόδων του (ΔΕΗ, θέρμανση κλπ). Οι φήμες μάλιστα είχαν οργιάσει για πιθανό κλείσιμό του τον περασμένο χειμώνα, κάτι που φυσικά δεν έγινε (και βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει και αυτόν που διανύουμε). Διατηρώ πάντως τις φοβίες μου για τον επόμενο... Και να κάνουμε και λίγο καλαμπούρι: όταν πέρασα στην Κοζάνη, το πάτωμα της εισόδου και του ισογείου γενικότερα του ιδρύματος ήταν καλυμμένο με τσιμέντο. So far so good. Το καλοκαίρι του 2001 αποφάσισαν να βάλουν πλακάκια κάτω για να ομορφύνουν, προφανώς, την εικόνα του. Το αποτέλεσμα: το χειμώνα 2002-2003 όποιος έμπαινε στο ισόγειο γλιστρούσε κι έπεφτε. Φαίνεται ότι οι εγκέφαλοι δεν είχαν προβλέψει πως ο χειμώνας στην Κοζάνη σημαίνει ΧΙΟΝΙΑ και ΠΑΓΟΣ! Θυμάμαι χαρακτηριστικά την άποψη της ΠΚΣ επί του θέματος, εν μέσω των παγίων απόψεων που διατυπώνει πάντα, σε κάποια συνέλευση: «Αντί να δώσουν λεφτά για υπολογιστές, στρώσανε πλακάκι για να σκοτωνόμαστε!». Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
songless_bird Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Στη Κοζανη κανει 9 μηνες χειμωνα και τρεις καταχειμωνο :lol: ε kotetsi? :p Αντε ολοι οι μεταλλαδες στο Φλου!!! Edit: Μια φιλη μου βρηκε τριαρι 5 λεπτα απο το κεντρο με 250€. Και οταν μιλαμε για τριαρι μιλαμε για 100 τμ σπιτι. Σε ανακαινισμενη πολυκατοικια 15 ετιας. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078 Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rightman Δημ. January 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2006 Όσον αφορά το ΑΤΕΙ Κοζάνης, έχω ακούσει πολλές συνεντεύξεις του προέδρου κ. Γκανάτσιου, ο οποίος έχει αφήσει να εννοηθεί, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει πιθανότητα να κλείσει το ίδρυμα προσωρινά.Ίδρυμα εννοούσε τα ΑΤΕΙ Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
songless_bird Δημ. January 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2006 Ίδρυμα εννοούσε τα ΑΤΕΙ Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών; Μαλλον μονο της Κοζανης. Ειναι κατι που το ακουω πρωτη φορα. Kotetsi απο που τις εχεις αυτες τις πληροφοριες? Δεν θυμαμαι τον Γκανατσιο να ειχε πει κατι τετοιο. Και περι παγιων μου φαινεται αστειο. Δεν υπαρχει περιπτωση να κλεισει ενα ιδρυμα που εκανε την Κοζανη να εχει ζωη. Λες τα κονδυλια να μην επαρκουν? Εγω νομιζω δεν επαρκουν για αυτους που τα τρωνε :mad: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078 Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. January 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2006 Μαλλον μονο της Κοζανης. Ειναι κατι που το ακουω πρωτη φορα. Kotetsi απο που τις εχεις αυτες τις πληροφοριες? Δεν θυμαμαι τον Γκανατσιο να ειχε πει κατι τετοιο. Και περι παγιων μου φαινεται αστειο. Δεν υπαρχει περιπτωση να κλεισει ενα ιδρυμα που εκανε την Κοζανη να εχει ζωη. Λες τα κονδυλια να μην επαρκουν? Εγω νομιζω δεν επαρκουν για αυτους που τα τρωνε :mad: Αν τον άκουγες σε συνεντεύξεις του στο West και -κυρίως- στο Top τα ίδια θα συμπέραινες. Επίσης, δεν το έχει αφήσει να εννοηθεί μόνο ο Πρόεδρος αλλά το έχω ακούσει κι από καθηγητές, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα. Anyway, δε νομίζω φυσικά ότι θέλει κανείς να κλείσει το ίδρυμα, και η περίπτωση αυτή θεωρείται ακραία, αλλά από την άλλη όλα πρέπει να τα περιμένει κανείς, ειδικά στο ΑΤΕΙ Κοζάνης, που για τον Α ή Β λόγο οι επιχορηγήσεις δε μοιράζονται σωστά. * Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων θέλω να δηλώσω ότι δεν ανήκω σε οποιαδήποτε φοιτητική παράταξη του ΑΤΕΙ. Εγώ κοιτούσα να βγάλω τη σχολή μου κι όχι τα μάτια μου στις συνελεύσεις. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
songless_bird Δημ. January 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2006 Λειπω 6 μηνες απο την Κοζανη ,που να τον ακουσω? :) Οχι οτι ειναι ατομο που μπορεις να το ακουσεις ευκολα :lol: Δυσαρεστο αν γινει. Ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα ιδρυματα στην Ελλαδα :( Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078 Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rightman Δημ. January 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2006 Δεν υπαρχει περιπτωση να κλεισει ενα ιδρυμα που εκανε την Κοζανη να εχει ζωη. Λες τα κονδυλια να μην επαρκουν? Εγω νομιζω δεν επαρκουν για αυτους που τα τρωνε :mad:Αυτό ξαναπέστω H συνεισφορά των Φοιτητών στην πόλη της Κοζάνης Η ΕΙΣΡΟΗ "ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ" ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 95.000.000 € Ή 30.000.000.000 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ.. ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΥΣΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. Επιπλέον παραδοσιακά καφενεία ανακαινίζομαι και γίνονται σύγχρονες καφετέριες και πολλά άλλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rightman Δημ. May 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2007 Ανεργία στη Κοζάνη 12% και στη Ελλάδα 8% περίπου. Σύν τις άλλης υπάρχουν και περιστατικά ξύλου όποιος δεν συμμορφώνεται στο αφεντικό του. http://www.sourdos.gr/comment.php?comment.news.1565 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. May 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2007 αυτα π ξερω εγω ειναι αν εισαι παρταλι θα κανεις snowboard ski ktl basilitsa ktl... k εχουν κ πολλα κλαμπ κ μερικα ειναι τεραστια ισως μεγαλυτερα απο τα περισσοτερα στην Αθηνα.σκανε djs διεθνης φημης κυριως απο electro σκηνη k σε νορμαλ τιμες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poisom Δημ. October 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2007 Θα μου πείτε μάλλον ότι είναι άσχετο και ίσως μου αναρωτηθείτε που το ξέθαψα :P ένα νέο link που βρήκα σχετικά με τον Βιομηχανικό Σχεδιασμό είναι αυτό! http://viomixanikosxediasmos.freehostia.com Παράθεση Sms Gr τώρα το iPhone σου απέκτησε και Αναφορά Παράδοσης---> http://www.iphonecocoapps.com/iphoneapps/smsgr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. October 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2007 Το βρήκες ή το έφτιαξες; ;) Όπως και νά 'χει είναι καλή προσπάθεια. Ελπίζω στην ταχεία αύξηση των μελών του. :) Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poisom Δημ. October 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2007 Χε χε :D θα δούμε πως θα πάει! Εγώ μαζί με κάποιυς φίλους απο την σχολή ασχολούμαστε! Μπερδεύτικα λίγο στο τί ήθελα να γράψω και πώς το έγραψα τελίκα :) Παράθεση Sms Gr τώρα το iPhone σου απέκτησε και Αναφορά Παράδοσης---> http://www.iphonecocoapps.com/iphoneapps/smsgr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts