Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Μπαταρία: Οι εμπειρίες σας με τη συσκευή

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

αυτά είναι εξαιρετικά νέα, διότι η διάρκεια μπαταρίας ήταν ένα από τα ελάχιστα αρνητικά που είχα ακούσει.

Ανάλογα τη χρήση του καθενός. Εγώ βγάζω 1.5 με 2 μέρες ανάλογα τη χρήση.

Αν όμως έχω 3g μόνιμα ανοιχτό και είμαι με το κινητό στο χέρι όλη μέρα και το σκαλίζω γυρνάω σπίτι κ το φορτίζω.

Δες το προηγούμενο ποστ μου, έπαιζα όλη την ώρα με 3g έπαιζα και το dear Hunter και το λιώσα, 3 ώρες οθόνη έμεινα από μπαταρία. Δεν είναι όλες οι μέρες μου έτσι όμως!

Η γυναίκα μου που της έδωσα το xperia p έκλεισε 3 μέρες με μπαταρία και 4 ώρες οθόνη και είναι στο 44%!όπως καταλαβαίνεις το έχει σα κανονικό τηλέφωνο! Αν πάρει και το nexus μου σα κανονικό τηλέφωνο βδομάδα την έχει άνετα! Με το xperia εγώ μέρα ποτέ δεν έβγαζα, πάντα το φόρτιζα ενδιάμεσα στο αμάξι!

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

• Απαντήσεις 976
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Όχι δεν θα χωράει, στην αρχή ελπιζαμε να χωρούσε ας πούμε του G2 αλλά όταν κυκλοφόρησαν υπήρχε μια ελάχιστη διάφορα στις διαστάσεις τους. Οποτε άστο, ακόμα κι αν βρεις κινεζική με ας πούμε 2500 θα έπαιρνες το ρίσκο?

Εχω μια εβδομαδα+ το Ν5 (προερχομενος απο HTC ONE) και ειμαι καταευχαριστημενος σε ολα, αλλα η μπαταρια μου εχει κανει εντυπωση. Σιγουρα καλυτερα απ του One.

Καλύτερη; μπράβο!!!!

---

:hunter:

ναιο ειναι καλυτερη , στο ΟΝΕ και ειδικα στην 442 εκδοση, η μπαταρια επεφτε πολυ γρηγορα, στο νεξους πεφτει σημαντικα πιο αργα. >Γενικα και απο το S4 που εχω μια μικρη εμπειρια, ο 600ρης δεν ειναι και ο καλυτερος στην διαχειριση της ενεργειας
All it takes is a swipe...

Κάτι έχει γίνει τώρα τελευταια με την μπαταρία και κρατάει αισθητά πιο πολύ σε κατασταση αναμονής.

Κάτι έχει γίνει τώρα τελευταια με την μπαταρία και κρατάει αισθητά πιο πολύ σε κατασταση αναμονής.

Αυτο σκεφτομουν σημερα το πρωι κι εγω που αφησα για δευτερη ημερα συνεχομενη ανοιχτο το κινητο. Δε θυμαμαι ακριβως που το αφηνα το βραδυ και που το εβρισκα το πρωι, αλλα θυμαμα πως και τις δυο ημερες σε αναμονη καταναλωθηκε ελαχιστη μπαταρια. Βεβαια εγω το εχω 10 μερες το κινητο, οποτε δεν ξερω πως ηταν πριν.

Αυτο σκεφτομουν σημερα το πρωι κι εγω που αφησα για δευτερη ημερα συνεχομενη ανοιχτο το κινητο. Δε θυμαμαι ακριβως που το αφηνα το βραδυ και που το εβρισκα το πρωι, αλλα θυμαμα πως και τις δυο ημερες σε αναμονη καταναλωθηκε ελαχιστη μπαταρια. Βεβαια εγω το εχω 10 μερες το κινητο, οποτε δεν ξερω πως ηταν πριν.

Προφανώς άρχισε να "στρώνει" και η μπαταρία σου και βλέπεις βελτίωση σε αυτονομία.

Οποτε απο τις εμπειριες σας ποιος ειναι ο καλυτερος συνδυασμος για μπαταρια σε στοκ και root(rom,kernel,mods)???

Έχω δοκιμάσει 2-3 kernels.

Καλύτερη μπαταρία έχω με τον stock.

Από χτες έβαλα και το Greenify, και προβλέπω 2 ημέρες με 5 ώρες οθόνη άνετα.

Έχω δοκιμάσει 2-3 kernels.

Καλύτερη μπαταρία έχω με τον stock.

Δε ξέρω ποιους kernel έβαλες και με ποια rom και κυρίως με ποιο τρόπο αλλά -με εξαίρεση 1-2 kernel ίσως-

αν βλέπεις καλύτερη μπαταρία με stock κάτι δε κάνεις καλά. Στη χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να βλέπεις ίδια κατανάλωση.

Δε ξέρω ποιους kernel έβαλες και με ποια rom και κυρίως με ποιο τρόπο αλλά -με εξαίρεση 1-2 kernel ίσως-

αν βλέπεις καλύτερη μπαταρία με stock κάτι δε κάνεις καλά. Στη χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να βλέπεις ίδια κατανάλωση.

Ποιον kernel προτείνεις εσύ λοιπόν, που να βελτιώνει την αυτονομία της μπαταρίας, αλλά να μη χάνεται και η επίδοση;

Ποιον kernel προτείνεις εσύ λοιπόν, που να βελτιώνει την αυτονομία της μπαταρίας, αλλά να μη χάνεται και η επίδοση;

Η επιλογή kernel δε μπορεί να είναι πρόταση αλλά επιλογή του καθενός ανάλογα με τις ανάγκες/χρήση του και φυσικά σε συνδυασμό πάντα με τη rom που χρησιμοποιεί. Για να μη συζητήσουμε καν τις αλλαγές που μπορεί να υπάρχουν από τη μια έκδοση kernel στην άλλη.

Εμένα απλά εντύπωση μου έκανε που λες για λιγότερη μπαταρία, μόνο σε κάποιους oc'ed ή πολύ aggressive του στυλ Trinity το έχω δει αυτό και μη σου πω ότι και πάλι η διαφορά ήταν μικρότερη από την "αναμενόμενη".

Το θέμα kernel ανήκει πάντως στις "Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις" νομίζω.

Επισης και με greenify ποιες εφαρμογες προτεινετε να "ηρεμησουμε";

Και τι ακριβώς κάνει το greenify; Το εγκατέστησα κάποια στιγμή, απλά επειδή έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων λόγω κάποιο προβλήματος (που νόμιζα πως είχα) δεν πρόλαβα να ασχοληθώ. Ουσιαστικά αδρανοποιεί κάποιες εφαρμογές που χρησιμοποιούν Wi-Fi/Δεδομένα; Μπορείς να λάβεις όμως τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις ontime;

Βλέπω πολλοί το προτείνουν σαν εφαρμογή. ;)

Και τι ακριβώς κάνει το greenify; Το εγκατέστησα κάποια στιγμή, απλά επειδή έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων λόγω κάποιο προβλήματος (που νόμιζα πως είχα) δεν πρόλαβα να ασχοληθώ. Ουσιαστικά αδρανοποιεί κάποιες εφαρμογές που χρησιμοποιούν Wi-Fi/Δεδομένα; Μπορείς να λάβεις όμως τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις ontime;

Βλέπω πολλοί το προτείνουν σαν εφαρμογή. ;)

Αδρανοποιεί εφαρμογές που έχουν την τάση να τρέχουν από μόνες τους στο παρασκήνιο ή εφαρμογές που ξυπνάνε άλλες εφαρμογές.

Φαίνεται η δουλειά του κυρίως αν έχεις πολλές εφαρμογές στο κινητό.

Να προσθέσω ότι το greenify πάει πακέτο με το wakelock detector ώστε να ξέρεις ποιες εφαρμογές να αδρανοποιησεις

Και οι ειδοποιήσεις/ενημερώσεις πχ Facebook έρχονται κανονικά ενώ είναι αδρανοποιημένη η εφαρμογή από το Greenify ;

ναιο ειναι καλυτερη , στο ΟΝΕ και ειδικα στην 442 εκδοση, η μπαταρια επεφτε πολυ γρηγορα, στο νεξους πεφτει σημαντικα πιο αργα. >Γενικα και απο το S4 που εχω μια μικρη εμπειρια, ο 600ρης δεν ειναι και ο καλυτερος στην διαχειριση της ενεργειας

Mην ξεχνάμε και το bloat που έχουν οι άλλες συσκευές που επηρρεάζουν την αυτονομία...

Mην ξεχνάμε και το bloat που έχουν οι άλλες συσκευές που επηρρεάζουν την αυτονομία...

και GPE που ειχα βαλει παλι τα ιδια ηταν

****ΥΓ εχουμε να προτεινετε κανενα καλο κερνελ για αυξηση διαρκειας μπαταριας, φρανκο κλασσικα?

All it takes is a swipe...

Θα πω κι εγώ την εμπειρία μου μετα απο το note 2 με το οποίο είχα σοβαρό battery drain θέμα μετα την 4.3. Με το nexus με ίδια χρήση και ίδιες εφαρμογές έχω απλα 50% παραπάνω μπαταρία. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Well done Google, well done LG

Και οι ειδοποιήσεις/ενημερώσεις πχ Facebook έρχονται κανονικά ενώ είναι αδρανοποιημένη η εφαρμογή από το Greenify ;

Θα ήθελα κι εγώ μια απάντηση σε αυτό.. Θα έλεγα πως όχι αλλά ας πει όποιος τη χρησιμοποιεί.

Θα ήθελα κι εγώ μια απάντηση σε αυτό.. Θα έλεγα πως όχι αλλά ας πει όποιος τη χρησιμοποιεί.

Κανονικά δεν πρεπει να έρχονται. Αλλά επειδή το fb είναι χάλια εφαρμογή συνεχίζουν και έρχονται. Αν θέλει κάποιος πραγματικό πάγωμα εφαρμογων , για μένα είναι καλυτερο το app ops

Συγκεκριμένα για το Facebook δεν ξέρω γιατί έτσι κι αλλιώς έχω απενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις. Για το Viber όμως, μου έρχονται κατευθείαν οι ειδοποιήσεις (για την ακρίβεια 2-3 δευτερόλεπτα αφού έρθει η ειδοποίηση στο PC). Απλά πρέπει να έχετε το Greenify Pro και να έχετε ενεργοποιήσει από τα experimental features το Keep notifications. Είναι όλη την ώρα κλειστή/παγωμένη η εφαρμογή κι όποτε μου στείλει κάποιος μήνυμα ή πάρει τηλέφωνο στο Viber, εμφανίζεται κανονικά η ειδοποίηση. Πιθανώς έχει κάνει κομπίνα ο developer του Greenify κι απενεργοποιεί όλα τα services των εφαρμογών εκτός από αυτά που είναι υπεύθυνα για τις ειδοποιήσεις.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Ε αμα δεν ερχονται οι ειδοποιησεις ρε παιδια (δηλαδή δεν έχει πληρώσει κάποιος για την Pro έκδοση) ποιο το νοημα ενος smartphone τη σημερον ημερα; Edited by spdrosin

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Μπαταρία: Οι εμπειρίες σας με τη συσκευή