Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο semaphore έχει για μένα την καλύτερη υλοποίηση. Μόνο που είναι για n4 μόνο. Δεν σκοπεύει να διαθέσει λεφτά για άλλο τηλέφωνο. Εκτός και αν του κάνουμε ένα donation λέω εγώ. Ψήνεται κάνεις; Μια ιδέα...

Τι μου θυμισες τώρα .. Ωραίος ο Στρατος με πολλές γνώσεις . Ατέλειωτα φλασαρισματα επι εποχής Samsung Galaxy 1!

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το όχι βέβαια σε ποια απο της ερωτήσεις μου παει;

Καμία custom δεν περιλαμβάνει το radio.

Το κατεβάζεις, το φλασάρεις μία φορά και τελείωσες.

Καμία custom δεν περιλαμβάνει το radio.

Το κατεβάζεις, το φλασάρεις μία φορά και τελείωσες.

Ώπα κάτι έχω χασει εγώ εκανα update purity πρέπει να βάλω και το radio?

device nexus 5

rom purity 4.4.3

kernel code_blue r 172

Ώπα κάτι έχω χασει εγώ εκανα update purity πρέπει να βάλω και το radio?

Τι radio σου λεει οτι εχεις?

Έχεις το προηγούμενο radio.

To καινούργιο είναι το 2.0.50.1.13

Κατέβασε το από εδώ και φλάσαρε το.

Μην σε απασχολήσει που λέει D820, είναι το ίδιο με το D821.

Edited by gtctsiamp

Παιδιά, ρυθμίσεις για ταχύτητα/smooth στον uber kernel ξέρουμε;;

Μας προσβάλεις τώρα.:lol:

Nαι και για καλη μπαταρια ?:p:lol:

Δεύτερη προσβολή στη σειρά.

Αποχωρώ.:lol:

Παιδιά πιο μετά που θα έχω χρόνο θα βοηθήσω όσο μπορώ και ίσως με screenshots.

Απλά πείτε μου που θέλετε περισσότερη βαρύτητα.

Ίσως να σας κατατοπίσει πιο νωρίς και ο σύντροφος souliar που είναι εξίσου εθισμένος στον UBER.:D

Δεύτερη προσβολή στη σειρά.

Αποχωρώ.:lol:

Παιδιά πιο μετά που θα έχω χρόνο θα βοηθήσω όσο μπορώ και ίσως με screenshots.

Απλά πείτε μου που θέλετε περισσότερη βαρύτητα.

Ίσως να σας κατατοπίσει πιο νωρίς και ο σύντροφος souliar που είναι εξίσου εθισμένος στον UBER.:D

Χαχαχαχα, μας συγχωρείς :D

Εγώ νομίζω 2 συνδυασμοί είναι μια χαρά για να γνωρίζουμε. Έναν με μπαταρία και έναν για ταχύτητα/smooth.

Οπότε και αν μπορέσεις :)

:shoot: Galaxy s10e - Apple AirPods - Gear s3 watch !

Χαχαχαχα, μας συγχωρείς :D

Εγώ νομίζω 2 συνδυασμοί είναι μια χαρά για να γνωρίζουμε. Έναν με μπαταρία και έναν για ταχύτητα/smooth.

Οπότε και αν μπορέσεις :)

Ναθ φυσικα οποτε μπορεσεις θα μας βοηθουσε πολυ !!

Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το chromecast και την προβολή φωτογραφιών και βίντεο από την συλλογή; τυχαία είδα πως όλες οι φωτο αλλά και τα βίντεο παίζουν τέλεια χωρίς το lag των εφαρμογών τρίτων, μέσα από το photos και αφορά όλα τα αρχεία που έχω ανεβάσει στο Google+ με τον συγχρονισμό. Είναι μήπως feature της PA;

Όπως και νάχει όμως είναι απλά τέλειο και ευτυχώς που δεν πλήρωσα έξτρα εφαρμογή γιαυτό!

Ο semaphore έχει για μένα την καλύτερη υλοποίηση. Μόνο που είναι για n4 μόνο. Δεν σκοπεύει να διαθέσει λεφτά για άλλο τηλέφωνο. Εκτός και αν του κάνουμε ένα donation λέω εγώ. Ψήνεται κάνεις; Μια ιδέα...

Εγώ ψήνομαι.

Η υλοποίησή του για DT2W στο Ν4 ήταν εξαιρετική.

Και εγώ μετά από πέρασμα από blue code, elemental x, και άλλους που δεν θυμάμαι είμαι με uber και μάλλον με αυτόν θα κάτσω... Σε αναμονή η μπαταρία κρατάει όπως σε ios... Και δεν έχω πειράξει τίποτα...

Στον subermod το smarmax eps κανει δουλεια;Επίσης ποιο πανω αναφέρθηκε οτι καμια custom δεν έχει το καινουριο radio.Εμένα όμως στην carbon γιατί αναφέρει οτι έχει το τελευταιο;
EVERYTHING YOU KNOW IS WRONG!

Εχει κανεις διαθεσιμο το radio της 4.4.2 σε zip για να το φλασαρω? Με την 4.4.3 παρατηρω αδυναμο σημα σε wifi & 3G. Οταν φλασαρουμε radio κανουμε wipe cache/dalvic cache?

Έχεις το προηγούμενο radio.

To καινούργιο είναι το 2.0.50.1.13

Κατέβασε το από εδώ και φλάσαρε το.

Μην σε απασχολήσει που λέει D820, είναι το ίδιο με το D821.

Ευχαριστώ φιλε να σαι καλά

device nexus 5

rom purity 4.4.3

kernel code_blue r 172

Mini οδηγός ρύθμισης UBER Kernel

Αρχικά θέλω να πω πως δεν υπάρχει αυτό που λέμε ιδανικές ρυθμίσεις αλλά υπάρχουν οι "δικές" μας ρυθμίσεις που με την χρήση βλέπουμε πως μας ταιριάζουν.

Θα προσπαθήσω όμως να δώσω μία γενική κατεύθυνση.

Επίσης προσωπικά για συντηρητικές ρυθμίσεις θα επέλεγα Linaro 4.10 ενώ για πιο επιθετικές τον Sabermod 4.10.

Προγράμματα που χρησιμοποιούμε είναι TricksterMod (Kener’s fav), KControl, & Kernel Tweaker (modded by Kener). Πάντα επιλέγουμε "set on boot" ώστε να μην χαθούν οι ρυθμίσεις μας μετά από reboot.

Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο πως για λόγους συμβατότητας, με το TricksterMod χρησιμοποιούμε τις Francosound εκδόσεις του UBER ενώ με το KControl τις Fauxsound εκδόσεις.

Τέλος, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις μεγάλο ρόλο παίζει η φύση της rom που έχουμε επιλέξει. Κατά γενικό κανόνα, όσο πιο καθαρή τόσο πιο γρήγορη αλλά και ακόμα περισσότερο πιο battery friendly θα είναι μία rom.

Battery Life

Nα ενημερώσω ότι δεν είμαι τύπος του battery life, οπότε εκεί δεν μπορώ να δώσω ακριβείς οδηγίες.:p

Αλλά από ότι έχω μάθει, ο must governor είναι ο smartmax_eps θέτοντας min_freq τα 96MHz. Θα πρότεινα όμως να μην βάλετε και indle_freq 96MHz (mpdecision settings) γιατί μπορεί να παρατηρήσετε έντονα lag όταν "ξυπνάτε" την συσκευή. Επίσης οι λάτρεις του battery life μπορούν να κάνουν και uc του max_freq στα 1,728MHz. Σε ήπια χρήση της συσκευής δεν θα καταλάβετε διαφορά.

GPU governor προτείνω τον simple στα 450MHz ή ακόμα και 400MHz αν δεν χρησιμοποιείτε εφαρμογές που κάνουν έντονη χρήση της gpu.

Εννοείτε πως όλα τα dt2w, s2w & s2sleep είναι off.

Τέλος όποιος θέλει να κάνει undervolting να έχει υπ'όψιν του πως ο UBER είναι ήδη στα -25mV οπότε καλό είναι να πηγαίνετε βήμα-βήμα και μόλις παρατηρήσετε αστάθεια όπως ένα rr πάτε στο αμέσως προηγούμενο βήμα.

Performance

Εδώ χωρίζω σε δύο κατηγορίες, oriented performance και performance όπου η "δικιά" μου oriented είναι κάτι παραπάνω από απλη oriented και η "δικιά" μου performance θεωρώ ότι είναι normal. Xtreme δεν βάζω γιατί δεν το βρίσκω και τόσο λογικό.

Σε γενικές γραμμές στον UBER προτιμούμε δύο CPU governors για performance χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλους.

Είθισται για oriented να προτιμάται ο Uberdemand ενώ για πιο xtreme o Ondemand.

Φυσικά ο καθένας μπορεί να τους χρησιμοποιήσει αντίστροφα.

Άλλωστε ο Ondemand με συντηρητικές ρυθμίσεις είναι ο default governor με καλή συμπεριφορά σε όλους τους τομείς.

Κοινές ρυθμίσεις ανάμεσα σε αυτές τις δύο περιπτώσεις είναι:

GPU Governor: Default (ondemand στα 533MHz)

Enable boost στο mpdecision. Εδώ μπορείτε να πειράξετε τις τιμές του boost κατά βούληση αλλά οι χρήστες του TricksterMod να γνωρίζουν πως λόγω bug η min_freq μπορεί να παίρνει την τιμή του boost_freq του cpu0. Συνήθως την παίρνει μόνο οπτικά αλλά από το general tab μπορείτε να δείτε αν όντως συμβαίνει.

Multicore power saving = 0

Όποιος θέλει περισσότερο πείραγμα μπορεί να πειράξει και τους χρόνους που κάνουν hotplug & unplug οι πυρήνες (fast & slow) από τις ρυθμίσεις του mpdecision. Αν το επιθυμεί κάποιος μπορώ να παραθέσω τιμές αργότερα.

Επίσης από τις ρυθμίσεις του mpdecision μπορούμε να επιλέξουμε να είναι και οι 4 πυρήνες πάντα online (Trinity style). Σαφώς αυτό είναι κάτι που φαντάζει ενεργοβόρο αλλά να λάβετε υπ’οψιν πως δεν δαπανάται ενέργεια για hotplug & unplug των πυρήνων οπότε είναι λιγότερο ενεργοβόρο από ότι ακούγεται και με αξιοσημείωτη αύξηση της απόκρισης της συσκευής.

Ένα άλλο trick είναι στο mpdecision settings να ανεβάσουμε λίγο την idle_freq ώστε να έχει πιο γρήγορη απόκριση η συσκευή όταν την ξυπνάμε.

Πάμε λοιπόν στις ρυθμίσεις των governors. Δεν θα μπω προς το παρόν σε επεξήγηση του τι κάνει η κάθε παράμετρος που ρυθμίζουμε καθώς θα παραθέσω αναλυτικότατα links από το XDA.

Oriented Uberdemand Settings

down_differential = 15 (ή 10)

ignore_nice_load = 0

io_is_busy = 0

powersave_bias = 0

sampling_down_factor = 4 (ή 2)

sampling_rate = 10000 (ή τιμή μέχρι 50000)

second_face_freq = 1728000

up_threshold = 90

Oriented Ondemand Settings

down_differential = 15 (ή 10)

ignore_nice_load = 0

io_is_busy = 0

optimal_freq = 1574400 (ή 1497600)

powersave_bias = 0

sampling_down_factor = 4 (ή 2)

sampling_rate = 10000 (ή τιμή μέχρι 50000)

synq_freq = 1574400 (ή 1497600)

up_threshold = 90

up_threshold_any_cpu_load = 80

up_threshold_multi_core = 80

Performance Uberdemand Settings

down_differential = 30

ignore_nice_load = 0

io_is_busy = 0

powersave_bias = 0

sampling_down_factor = 10

sampling_rate = 10000

second_face_freq = 1728000

up_threshold = 80 (ή 60 PerformanceX)

Performance Ondemand Settings

down_differential = 30

ignore_nice_load = 0

io_is_busy = 0

optimal_freq = 1574400

powersave_bias = 0

sampling_down_factor = 10

sampling_rate = 10000

synq_freq = 1574400

up_threshold = 80 (ή 60 PerformanceX)

up_threshold_any_cpu_load = 80 (ή 60 PerformanceX)

up_threshold_multi_core = 80 (ή 60 PerformanceX)

PerfomanceX χαρακτηρίζω τις κάπως πιο xtreme επιλογές που σε καμία περίπτωση όμως δεν θεωρώ ακραίες.

Μία άλλη επίσης τακτική είναι να θέτουμε την min_freq ίση με την synq_freq και optimal_freq, μάλλον για να πηγαίνει πιο γρήγορα σε αυτό το βήμα ο governor.

Όπως καταλαβαίνετε όλες αυτές οι παράμετροι μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα ώστε να προσεγγίζουν τα γούστα μας.

Αξιόλογα σχετικά links στο xda είναι τα ακόλουθα link1 & link2.

Με τον καιρό θα προσπαθήσω κάπως να ενημερώσω το κείμενο ειδικά για το κομμάτι του battery life.

XDA Thread

Goo.im

Dev-Host

G+ Community

Edited by gtctsiamp

Ωραιος ρε φιλε,αψογος οδηγος,και προσεγμενος σε καθε ρυθμιση που εχεις αναρτησει.....safe-fast and smooth!!! :clap: Edited by Nikos_s3

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

Φοβεροός οδηγος!!Μια ερωτηση ο Kernel Tweaker στο playstore einai modded by Kener η oxi ?

Όχι. Το modded το κατεβάζεις από εδώ.

Όχι. Το modded το κατεβάζεις από εδώ.

O Trickster MOD ειναι καλυτετος γενικά?

Εdit:Σε ευχαριστώ για το apk

O Trickster MOD ειναι καλυτετος γενικά?

Εdit:Σε ευχαριστώ για το apk

Για εμενα ναι ειναι καλυτερος...αλλα για full settings πρεπει να αγορασεις την εφαρμογη,καθως η free εκδοση,εχει αρκετους περιορισμους!

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)