Jump to content

Περίεργη εμφάνιση λογότυπου INTEL!

georgep800
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρίν 2-3 μέρες, εμφανίστηκε το εξής πρόβλημμα.

Όταν πήγα να ανοίξω τον υπολογιστή, έβγαλε όπως πάντα την μαύρη οθόνη, όπου λέει τα χαρακτηριστηκά του υπολογιστή και εμέσως μετά, πρίν μπει στα windows, μου εφμανίζει το λογότηπο της INTEL.

Η οθόνη είναι όλη γαλάζια,πάνω αριστερά γράφει INTEL,στο κέντρο έχει το σηματάκι της INTEL(αυτό που συνήθος κολάνε πάνω στις κεντρικές μονάδες) και στο κάτω μέρος γράφει INTEL DESKOP BOOTS.

Το πρόβλημμα είναι ότι όταν μπαίνει στα windows, αργεί να φορτώσει 3-4 προγράμματα και τα φορτώνει μετα απο ενάμιση περίπου λεπτό.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

Κοίτα. Λογικά τρέχεις Windows XP, Norton και τα προγράμματα εμφανίζονται αφού εμφανιστεί το σηματάκι του δικτύου στην γραμμή εργαλείων. Λύσεις γι' αυτο είχα δοκιμάσει άπειρες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η μόνη λύση είναι τελειταίο Norton δηλαδή το 2004, τελευταίοι drivers και Service Packs και φυσικά πρωτού μπουν αυτά, γιατί η ζημιά έγινε και δεν υπάρχει γυρισμός format. :eek:

Για να αποφύγεις το format σκέψου τι εγκτέστησες πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα και αν μπορείς κάνε και ένα System Restore.

@intelx86: Έχω Windows XP, αλλα χρησιμοποιώ McAfee,το οποίο τρέχει κανονικά κατα την εκίννηση.

Δεν θυμάμαι να είχα εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή πρίν εμανιστεί...

Θα δοκιμάσω τους τελευταίους drivers και Service Packs,μήπως και διορθοθεί κάτι...

@shodanjr_gr: Δεν έχω ενεργοποιήσει κάτι τέτοιο...Απο που μπορώ να δω αν είναι ενεργοποιημένο;;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

Χμ, δοκίμασε να κάνεις boot από δισκέτα ή κάποια άλλη συσκευή εκτός του δίσκου σου ώστε να δεις αν αυτό το logo εμφανίζεται από λογισμικό εγκατεστημένο στον δίσκο ή προέρχεται από το BIOS του υπολογιστή, στην πρώτη περίπτωση μάλλον πρόκειται για κάποιον boot-manager (το γιατί εγκαταστάθηκε είναι άλλη ιστορία), στην δεύτερη περίπτωση πρόκειται για ρύθμιση του BIOS (αν έχεις Intel motherboard).

Καλή τύχη!

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Directx (25 Αύγ. 2004 , 06:51)

Χμ, δοκίμασε να κάνεις boot από δισκέτα ή κάποια άλλη συσκευή εκτός του δίσκου σου ώστε να δεις αν αυτό το logo εμφανίζεται από λογισμικό εγκατεστημένο στον δίσκο ή προέρχεται από το BIOS του υπολογιστή, στην πρώτη περίπτωση μάλλον πρόκειται για κάποιον boot-manager (το γιατί εγκαταστάθηκε είναι άλλη ιστορία), στην δεύτερη περίπτωση πρόκειται για ρύθμιση του BIOS (αν έχεις Intel motherboard).

Καλή τύχη!

Μπορείς να μου πείς,πως να το κάνω αυτό;; Αντιμετοπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημμα!

Έχω Windows XP Pro Gr.

:alien: