Jump to content

Sony Xperia Z1 Compact

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπερα παιδια! καινουριος στο φορουμ αυτο και αρκετα σκεπτομενος αποφασισα στην επιλογη αυτου του κινητου! για να πω την αληθεια ενω εχω διαβασει πολλα φορουμ και ειδα αρκετα reviews, με προβληματιζδι μονο ενα πραμα. η ποιοτητα φωτο της βραδυνης ληψης. καπου υπαρχει ενα mod το οποιο λενε βελτιωνει την ποιοτητα αρκετα. Καθε συμβουλη δεκτη! ευχαριστω!!!!!

εγω θα σου ελεγα, αν δεν ξερεις απο φωτο να μαθεις πρωτα να χρησιμοποιεις τις ρυθμισεις που σου δινει το κινητο, και μετα να ασχοληθεις με mod. Προσωπικα το βρισκω πολυ καλο τη νυχτα, απλα θελει να προσεξεις 2-3 πραγματα:

1ον αν βγαζεις κατι με μεγαλο ευρος φωτισμου, πχ μια πλατεια που εχει λαμπες, σκοταδι, δεντρα κτλ, να ειναι απολυτα καθαρος ο φακος, εχει τερααααστια διαφορα με το ναχει διαχτυλιες, θα διαχεει το φως πολυ και θα βγαλει φωτογραφια απαισια με κακο dynamic range Που λεμε, δηλαδη πολυ σκοτεινα καποια σημεια και τα φωτα πολυ δυνατα και απλωμενα.

2ον σε δυσκολες συνθηκες απογευμα, που σουρουπωνει και σηκωνει θορυβο, να παιζεις λιγο με Manual ρυθμισεις και εστιαση, πχ σημειακη ή κεντρο κτλ κτλ, γιατι στο αυτοματο δεν εχει παντα σωστες ρυθμισεις, κυριως το iso το ανεβαζει παραπανω..εκτος αν ασχολεισαι με photoshot οποτε τις φτιαχνεις μετα..εμενα μαρεσει να τραβαω σωστα απο την πηγη.

Με γεια το κινητο και να το ευχαριστηθεις, αξιζει καθε ευρω!

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οσοι χρησιμοποιητε το stamina τι λετε?Να το εχουμε μονιμα ενεργοποιημενο?Εννοειται θα επιλεξουμε καποιες εφαρμογες να εκτελουνται.

Ευχαριστω φιλε μου!ειναι και 4.2 ιντσες πιστευω ιδανικο!! !αν κατεβασω αλλη εφαρμογη καμερας? π. χ το camera zoom fx?? ?δεν αλλαζει κατι?? επισης αν μετα το root θα γινονται τα update? :-)

Οσοι χρησιμοποιητε το stamina τι λετε?Να το εχουμε μονιμα ενεργοποιημενο?Εννοειται θα επιλεξουμε καποιες εφαρμογες να εκτελουνται.

Ναι αν δε σε ενοχλεί σε κάποια εφαρμογή, εγώ το έχω μόνιμα ανοιχτό από την πρώτη μέρα. Γιατί να μην σου γλυτώσει λίγη μπαταρία αν μπορεί.. Αρκεί να μην χάνεις από τη λειτουργικοτητα της συσκευής

----- προσθήκη μηνύματος 76 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ευχαριστω φιλε μου!ειναι και 4.2 ιντσες πιστευω ιδανικο!! !αν κατεβασω αλλη εφαρμογη καμερας? π. χ το camera zoom fx?? ?δεν αλλαζει κατι?? επισης αν μετα το root θα γινονται τα update? :-)

Αν και το έχω, δεν είδα διαφορά, αλλά δεν έκατσα να ασχοληθώ πολύ μαζί το.

Μετά το Root μόνο OTA

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Νομίζω ότι δε σε ενοχλεί αν έχεις μονίμως ανοιχτό το Stamina, ούτε και χάνεις από επιδόσεις της συσκευής. Εκτός από το Stamina βέβαια, υπάρχει και η λειτουργία χαμηλής μπαταρίας, με την οποία κάνεις πιο δραστική οικονομία στη μπαταρία, αλλά σου μειώνει φωτεινότητες, κλείνει BT, WiFi, κλπ. Μπορείς βέβαια να το ρυθμίσεις να μην κλείνει τίποτα, ή μόνο κάποια από αυτά, και επιπλέον μπορείς να το ρυθμίσεις να μπαίνει σε λειτουργία κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό μπαταρίας, π.χ. 20%, πάντα ανάλογα με τις ανάγκες σου και τις προτεραιότητές σου.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Γεία σε όλους μετα απο πάρα πολυ έρυνα κατέληξα στο Sony Xperia Z1 Compact η το HTC one mini 2 (ακριβώ) έχει οτι θελω και μέγεθος, είχα πάντα Σονυ λόγο Walkman και ήχους ακούω πολλές ώρες μουσικη.Ξενέρωσα τρελά με την ένταση ήχου τρελάθηκα το πόσο χαμηλός ήταν, είδα σε πολλά φόρουμ και σιτε αυτο το πράγμα. Ξέρεις κανείς τπτ αν θα το διορθωσουν?? αλλιώς παω Htc που έχει τρομερο ηχο και δυνατό.Ευχαριστώ πολυ.

Γεία σε όλους μετα απο πάρα πολυ έρυνα κατέληξα στο Sony Xperia Z1 Compact η το HTC one mini 2 (ακριβώ) έχει οτι θελω και μέγεθος, είχα πάντα Σονυ λόγο Walkman και ήχους ακούω πολλές ώρες μουσικη.Ξενέρωσα τρελά με την ένταση ήχου τρελάθηκα το πόσο χαμηλός ήταν, είδα σε πολλά φόρουμ και σιτε αυτο το πράγμα. Ξέρεις κανείς τπτ αν θα το διορθωσουν?? αλλιώς παω Htc που έχει τρομερο ηχο και δυνατό.Ευχαριστώ πολυ.

γιατι δεν πας σε Ζ3c με λιγο προσπαθεια (οικονομικη)? ειναι πολυ ανωτερο στον ηχο. Κριμα ειναι να τα σκασεις για HTC με 1gb ram..οσο καλο και να ειναι το sense, το ανδροιδ με 1gb ram ζοριζεται..και σε βαθος χρονου θα το νιωσεις, οχι πολυ αργα, μεσα στους πρωτους μηνες ή εβδομαδεςς, αναλογως ποσο το μπουκωνεις.

Για Htc one ??? Πολυ κρίμα για τον ηχο η Sony

Για δες και λιγο εδω...

http://www.phonearena.com/news/Best-smartphones-for-music_id56292

δεν βλεπω πουθενα one mini 2 Ουτε Z1c. Εγω απλα ειπα οτι το One mini 2 δεν αξιζει τα λεφτα του συνολικα σε σχεση με το σονυ,ειτε Ζ1c ειτε Ζ3c. Τωρα αν θες αποκλειστικα κριτηριο τον ηχο, παρτο.

Στη λιστα με τα Headphone output απο κατω βαζεις οτι μοντελο θελεις Τσεκαρε το ! Ειναι βασικος παραγωντας ο ηχος για μενα! Τα Sony ειναι τελευταια. Ψανχω τροπο να το φτιαξω αυτο λενε με καποια apps κατι γινεται λενε.

Στη λιστα με τα Headphone output απο κατω βαζεις οτι μοντελο θελεις Τσεκαρε το ! Ειναι βασικος παραγωντας ο ηχος για μενα! Τα Sony ειναι τελευταια. Ψανχω τροπο να το φτιαξω αυτο λενε με καποια apps κατι γινεται λενε.

καταλαβα. τι να σου πω, υπαρχουν Mods αλλα αν δεν εισαι σιγουρος παρε htc.

Σευχαριστω πολυ παντως κριμα είχα παντα sony 10 χρόνια για τον ηχο της παω για htc on m7.

κοιτα, εγω οσο μουσικη εχω ακουσει δε μου φανηκε κακο,την υψηλη ενταση δεν την θελω για λογους υγειας, κανει κακο και μαθαινεις τα αυτια σου να μην ακουνε καλα..οποτε δεν με απασχολησε η ενταση..η ποιοτητα μια χαρα ηταν και δε θα με απετρεπε να παρω σονυ, οταν ειναι τοσο ολοκληρωμενο κατα ταλλα, αλλα οκ αν ειναι το μονο που σε νοιαζει μη ρισκαρεις. ή παρε ενα ζευγαρι ακουστικα και αντε σε ενα πλαισιο να ακουσεις..

προσοχη με τη μουσικη.. δημιουργουνται 700x βακτηρια στα αυτια!!!τελικα ρε παιδια τα 20.1 MP ειναι αληθινα;;; ειδα ενα τεστ καναν ζουμ σε μια φωτο και ηταν ελαφρως χειροτερη και απο αυτην πουτραβηχτηκε με 8 MP!! !!

Α ξεχασα να σας πω. οσοι ειστε root και θελετε τρελο ηχο περαστε viper4droid !!!!!

Edited by kostas_kanal0011

Καλησπέρα παιδιά. Μετά από σχεδον 4 χρόνια με xperia mini αποφάσισα και γω να πάρω το ζ1C και ειμαι κατοχος του εδω και κάποιες μέρες. Πολύ ωραίο το τηλεφωνο πιστευώ θα το ευχαριστηθώ. Μια ερωτηση θελω να σας κάνω. Ξέρει κανεις αν υπάρχει το κλασικό phonepad για εισαγωγή κειμένου γιατι είναι το μοναδικό που με βολεύει να γραφω. Το λεω αυτό γιατι δεν μπορω να το βρω πουθενα στις ρυθμισεις. Αν δεν υπάρχει, υπαρχει καποιος τροπος ωστε να το περάσω? Το εχω ροοταρισμενο αν αυτο βοηθαει...

κοιτα, εγω οσο μουσικη εχω ακουσει δε μου φανηκε κακο,την υψηλη ενταση δεν την θελω για λογους υγειας, κανει κακο και μαθαινεις τα αυτια σου να μην ακουνε καλα..οποτε δεν με απασχολησε η ενταση..η ποιοτητα μια χαρα ηταν και δε θα με απετρεπε να παρω σονυ, οταν ειναι τοσο ολοκληρωμενο κατα ταλλα, αλλα οκ αν ειναι το μονο που σε νοιαζει μη ρισκαρεις. ή παρε ενα ζευγαρι ακουστικα και αντε σε ενα πλαισιο να ακουσεις..

Οκ θα παρω ξανα τα ακουστικα μου και θα δωσω μια δευτερη ευκαιρια. Για την εντσαση εχεις δικιο δεν πρεπει να ειναι παρα πολυ δυνατα. Ελπιζω ισως να το φτιαξουν με κανα update.

Καλησπέρα παιδιά. Μετά από σχεδον 4 χρόνια με xperia mini αποφάσισα και γω να πάρω το ζ1C και ειμαι κατοχος του εδω και κάποιες μέρες. Πολύ ωραίο το τηλεφωνο πιστευώ θα το ευχαριστηθώ. Μια ερωτηση θελω να σας κάνω. Ξέρει κανεις αν υπάρχει το κλασικό phonepad για εισαγωγή κειμένου γιατι είναι το μοναδικό που με βολεύει να γραφω. Το λεω αυτό γιατι δεν μπορω να το βρω πουθενα στις ρυθμισεις. Αν δεν υπάρχει, υπαρχει καποιος τροπος ωστε να το περάσω? Το εχω ροοταρισμενο αν αυτο βοηθαει...

Μάλλον εννοείς το T9 keyboard...

Δοκίμασε το touchpal, ή το Smart Keyboard

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

Ρυθμίσεις > Πληκτρολόγιο Xperia > Κατακόρ. πληκτρολόγιο > Πληκτρολόγιο τηλεφώνου

Θέλει σκάλισμα το τηλέφωνο τώρα που είναι καινούργιο. :D

T300 > K500 > K700 > K800 > K810 > C905 > Xperia Mini > Xperia S > Xperia Z1 Compact

More than 10 years loyal Sony (Ericsson) user!

Παιδιά, έχει ψαχτεί κάποιος ως προς το μέχρι ποια ταχύτητα καρτών microSD υποστηρίζει το τηλέφωνο, για να ξέρω μέχρι πόσα χρήματα αξίζει να ξοδέψω; Έχω μία SanDisk 64GB U-I, την οποία μέτρησα και πιάνει περίπου 34MB/s read - 16MB/s write. Σκέφτομαι να πάω σε Samsung, και έχω δύο υποψήφιες, την EVO και την Pro. Η μία έρχεται σε προσφορά στα 30€, ή άλλη αυτή τη στιγμή πάει περίπου στα 70€ (σύμφωνα με τις τιμές εδώ). Ακόμα κι αν τη βρω στα 50-55€ που την είχα βρει πριν λίγο καιρό, αξίζει την διαφορά τιμής; Θα δω διαφορά στις επιδόσεις τους; Θένκιου. Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Παιδιά, έχει ψαχτεί κάποιος ως προς το μέχρι ποια ταχύτητα καρτών microSD υποστηρίζει το τηλέφωνο, για να ξέρω μέχρι πόσα χρήματα αξίζει να ξοδέψω; Έχω μία SanDisk 64GB U-I, την οποία μέτρησα και πιάνει περίπου 34MB/s read - 16MB/s write. Σκέφτομαι να πάω σε Samsung, και έχω δύο υποψήφιες, την EVO και την Pro. Η μία έρχεται σε προσφορά στα 30€, ή άλλη αυτή τη στιγμή πάει περίπου στα 70€ (σύμφωνα με τις τιμές εδώ). Ακόμα κι αν τη βρω στα 50-55€ που την είχα βρει πριν λίγο καιρό, αξίζει την διαφορά τιμής; Θα δω διαφορά στις επιδόσεις τους; Θένκιου.

Και εμένα με είχε απασχολήσει ελαφρά το θέμα και τελικά κατέληξα στην Sony UHS1, περισσότερο για λόγους ομοιομορφίας (!..). Από όσο είχα διαβάσει, το ίδιο το Z1c δεν υποστηρίζει ταχύτητες μεγαλύτερες από 40MB/s, οπότε δεν θεώρησα σωστό να δώσω άσκοπα περισσότερα χρήματα. Στην πράξη, δεν έχω ενοχληθεί ποτέ από την κάρτα, δουλεύει απροβλημάτιστα ακόμη και στην εγγραφή HD video.

Παιδιά, έχει ψαχτεί κάποιος ως προς το μέχρι ποια ταχύτητα καρτών microSD υποστηρίζει το τηλέφωνο, για να ξέρω μέχρι πόσα χρήματα αξίζει να ξοδέψω; Έχω μία SanDisk 64GB U-I, την οποία μέτρησα και πιάνει περίπου 34MB/s read - 16MB/s write. Σκέφτομαι να πάω σε Samsung, και έχω δύο υποψήφιες, την EVO και την Pro. Η μία έρχεται σε προσφορά στα 30€, ή άλλη αυτή τη στιγμή πάει περίπου στα 70€ (σύμφωνα με τις τιμές εδώ). Ακόμα κι αν τη βρω στα 50-55€ που την είχα βρει πριν λίγο καιρό, αξίζει την διαφορά τιμής; Θα δω διαφορά στις επιδόσεις τους; Θένκιου.

φιλε Πανο θεωρω οτι δεν αξιζει..πηρα την evo για το Ζ3c και ειναι αψογη..Αν δεις και τι απαιτησεις εχει το 4κ και ποσο γραφει η evo θα δεις οτι το υπερκαλυπτει..οποτε μην πεταξεις λεφτα, τουμπανο η pro αλλα ακριβη

φιλε Πανο θεωρω οτι δεν αξιζει..πηρα την evo για το Ζ3c και ειναι αψογη..Αν δεις και τι απαιτησεις εχει το 4κ και ποσο γραφει η evo θα δεις οτι το υπερκαλυπτει..οποτε μην πεταξεις λεφτα, τουμπανο η pro αλλα ακριβη

Φίλε Νίκο, δεν έχεις άδικο, μάλλον προς την Evo θα κατευθυνθώ τελικά. Όντως η Pro είναι πολύ ακριβή ακόμα. Ίσως όταν πέσει σε τιμή, βλέπουμε.

Φίλε Νίκο, δεν έχεις άδικο, μάλλον προς την Evo θα κατευθυνθώ τελικά. Όντως η Pro είναι πολύ ακριβή ακόμα. Ίσως όταν πέσει σε τιμή, βλέπουμε.

εγω πηρα 64αρα evo και καθαρισα.. Γενικα αν και παντα παιρνω ο,τι καλυτερο μπορω, τωρα που τα εβαλα κατω ειδα οτι η evo υπερκαλυπτει τις αναγκες μας, και για Ζ3 με 4κ..οποτε δεν τα εσκασα..καθως ειναι τα διπλα λεφτα. Για μενα μονο αν θες πολυ απαιτητικη χρηση..

εγω πηρα 64αρα evo και καθαρισα.. Γενικα αν και παντα παιρνω ο,τι καλυτερο μπορω, τωρα που τα εβαλα κατω ειδα οτι η evo υπερκαλυπτει τις αναγκες μας, και για Ζ3 με 4κ..οποτε δεν τα εσκασα..καθως ειναι τα διπλα λεφτα. Για μενα μονο αν θες πολυ απαιτητικη χρηση..

Δεν το σκέφτηκα δεύτερη στιγμή. Την παρήγγειλα ήδη την Evo, σήμερα παραλαμβάνω. Αν και όταν πέσει αισθητά σε τιμή η Pro, βλέπουμε.

Πάντως μετάνιωσα που έσκασα ένα 50άρι για την SanDisk πριν κάποιους μήνες, ούτε 15MB/s write δεν πιάνει στην πράξη. Άλλη φορά θα ψάχνομαι περισσότερο με τις ταχύτητες. Η ADATA των 27€ καλύτερες επιδόσεις έχει.

Edited by panosz75

• The title was changed to Sony Xperia Z1 Compact