Jump to content

Γενικά περί Power Bank

xrhstos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πωω, γιατί όχι το chuwi?

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Μάλιστα κατάλαβα, άρα μάλλον θα πρέπει να ξεχάσω την αγορά power bank για το συγκεκριμένο tablet από Ελλάδα τουλάχιστον....με μια νέα αναζήτηση και φυσικά εάν αποφασίσω να παραγγείλω από το εξωτερικό αυτό κάνει:

ROMOSS Sense X 10000mAh 5V 9V 12V QC2.0 Quick Charge Power Bank

ή αυτό:

BlitzWolf® BW-P3 9000mAh 18W QC3.0

Εκτός και εάν υπάρχει και κάποια άλλη αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση.

Για να σου δώσει 12v ο quick charger πρέπει να υποστηρίζει η συσκευή το πρότυπο qc2/3 που το tablet σου δεν θα το υποστηρίζει.Απο τον κωδικό του φορτιστή βλέπω πως το tablet είναι το acer iconia και χρειάζεται κάποιο power bank που να βγάζει απευθείας 12v χωρίς fast charge

Για το αυτοκίνητο πιστεύω θα χρειαστείς έναν τέτοιο φορτιστή http://www.ebay.com/itm/Car-Charger-Power-Adapter-for-Acer-Iconia-Tab-A500-A501-A200-A100-A101-Tablet-/291389402924?hash=item43d8296f2c:g:DSEAAOSwe-FU6o-I

ενώ για power bank που να βγάζει απευθείας 12v μάλλον πρέπει να κάνεις home made με 18650 μπαταρίες πχ http://www.ebay.com/itm/3-6V-5V-6V-9V-12V-Mobile-Power-Bank-Box-USB-6-x-18650-Battery-Charger-Adapter/221886473098?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D20131003132420%26meid%3Dea58cc01ceb74fe396b538eab2da2960%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D162186380294 αλλά το κόστος μαζί με τις μπαταρίες θα ξεφεύγει αρκετά.

Edited by bbbb

Για να σου δώσει 12v ο quick charger πρέπει να υποστηρίζει η συσκευή το πρότυπο qc2/3 που το tablet σου δεν θα το υποστηρίζει.Απο τον κωδικό του φορτιστή βλέπω πως το tablet είναι το acer iconia και χρειάζεται κάποιο power bank που να βγάζει απευθείας 12v χωρίς fast charge

Για το αυτοκίνητο πιστεύω θα χρειαστείς έναν τέτοιο φορτιστή http://www.ebay.com/itm/Car-Charger-Power-Adapter-for-Acer-Iconia-Tab-A500-A501-A200-A100-A101-Tablet-/291389402924?hash=item43d8296f2c:g:DSEAAOSwe-FU6o-I

ενώ για power bank που να βγάζει απευθείας 12v μάλλον πρέπει να κάνεις home made με 18650 μπαταρίες πχ http://www.ebay.com/itm/3-6V-5V-6V-9V-12V-Mobile-Power-Bank-Box-USB-6-x-18650-Battery-Charger-Adapter/221886473098?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D20131003132420%26meid%3Dea58cc01ceb74fe396b538eab2da2960%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D162186380294 αλλά το κόστος μαζί με τις μπαταρίες θα ξεφεύγει αρκετά.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ήσουν σαφής. Όντως το μοντέλο tablet του πιτσιρικά μου είναι το Acer Iconia A210. Δεν με απασχολεί τόσο ο φορτιστής αυτοκινήτου όσο το power bank για το οποίο θα πρέπει να βρώ μια λύση.

Μήπως σου είναι εύκολο να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα (θήκη, μπαταρίες) για να πάρω μια ιδέα για το συνολικό κόστος ;

Στάλθηκε από το ASUS_Z00AD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by Stavros_P
Στη ζωή όσο ζεις μαθαίνεις .-

Οι μπαταρίες 18650 που χρειάζονται είναι πχ σαν αυτές http://www.banggood.com/INR18650-35E-3_6v-3500mah-Flattop-Rechargeable-18650-Li-ion-Battery-1pcs-p-1083628.html?rmmds=search

πολλά powerbanks επώνυμα χρησιμοποιούν τέτοιο τύπο μπαταριών lg,samsung κτλ..Υπάρχουν οι καλές αλλά και τελείως της πλάκας..Οτι πληρώσεις-παίρνεις ισχύει..Τώρα για την "θήκη" φόρτισης..Δεν το έχω ψάξει για 12v ιδιαίτερα γιατί δε μου χρειάστηκε ως τώρα.Μόνο αυτά που σου έδειξα στο προηγούμενο μου μήνυμα στο e-bay.Πάντως να ξέρεις ότι στα περισσότερα powerbank η πραγματική χωρητικότητα που είναι προς χρήση είναι περίπου στο 70% της ονομαστικής.πχ ενα των 10000mah θα δώσει 7000mah.

Αλλά κάποια στιγμή είχα δει κάτι "θηρία" powerbank πχ http://www.banggood.com/50800mAh-Multi-Function-Car-Jump-Starter-Power-Bank-Rechargable-Battery-12V-p-1070051.html?rmmds=search που χρησιμεύουν και ως μπαταρία εκκίνησης αν μείνεις στο αυτοκίνητο απο μπαταρία!! και λένε ότι φορτίζουν μέχρι laptop.Δε ξέρω αν σου κάνει κάποιο τέτοιο μοντέλο

Προσοχή με αυτά τα θηρία, γιατί γνωστός μου έκαψε δύο laptop + το power bank, συνολικής αξίας 2500€+

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Καλησπέρα..το θέμα που υπήρχε με τις παραγγελίες των powerbank από ιστοσελίδες της Κίνας έχει τακτοποιηθεί;

Στάλθηκε από το SM-G928F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχει δοκιμάσει κάποιος το powerbank presto από την tronsmart? με ενδιαφέρει λόγου type c και γρήγορης φόρτισης που έχει.

• 2 weeks later...

Δυστυχώς μετά από 7 μήνες άψογης λειτουργίας το XIAOMI 10.000mAh μάλλον πέθανε. Το έβαλα να φορτίσει χθες και μετά από πολλές ώρες έφτασε μόνο μέχρι το 2ο led light και δεν πήγαινε παραπάνω. Ρίχνοντας μια ματιά στο banggood (από όπου και το αγόρασα) διαπίστωσα στα σχόλια ότι υπάρχει αρκετός κόσμος με το ίδιο ή παρόμιο πρόβλημα.

Τους έστειλα mail εξηγώντας το πρόβλημα και ζητώντας refund. Τώρα περιμένω απάντηση. Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον άλλον;

Εμένα το 5000xiaomi απεβίωσε πριν καιρό.Ουτε χρόνο δεν έβγαλε και ζήτημα να έκανε 30 φορτίσεις..

Πλέον το χάρησα στη μανα μου αφου αποθηκεύει μονο 1500mah περίπου κατά προσέγγιση.Και ναι ήταν γνήσιο!

Και μένα ήταν γνήσιο και απογοητεύτικα γιατί θεωρείτε ένα από πολύ καλά powerbanks. Κρίνοντας όμως από τα σχόλια μάλλον δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο. Θα δω τελικά τι θα γίνει με το banggood, αν θα μου κάνουν refund ή θα μου στείλουν άλλο αλλιώς μάλλον θα αγοράσω το 2ο που είχα στο μάτι το TP Link.

Τυχαίνει να τα φτύνουν πολλά επώνυμα και δημοφιλή για την αξιοπιστία τους powerbanks, αλλά μην ξεχνάμε τον παράγοντα προϋποθέσεις για σωστές φορτίσεις. Με τι φορτιστή τα φορτίζουμε, με τι καλώδιο και για πόσες ώρες; εκεί είναι το λάθος παιδιά. Υπάρχουν π.χ. στην αγορά κάτι συμπαθητικά κινέζικα καλώδια στην αγορά που ουκ ολίγες φορές σε μετρήσεις έβγαζαν ότι να ναι και είχα θέμα με προβλήματα σε μητρικές εξαιτίας τους. Ειναι τραγικό λάθος να έχουμε συσκευή με έξοδο έως 2.1 A max και εμείς να φορτίζουμε με φορτιστή 1A ή με φορτιστή 3,1 θεωρώντας ότι έχει πολύ ισχύ θα το φορτίσει.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Τυχαίνει να τα φτύνουν πολλά επώνυμα και δημοφιλή για την αξιοπιστία τους powerbanks, αλλά μην ξεχνάμε τον παράγοντα προϋποθέσεις για σωστές φορτίσεις. Με τι φορτιστή τα φορτίζουμε, με τι καλώδιο και για πόσες ώρες; εκεί είναι το λάθος παιδιά. Υπάρχουν π.χ. στην αγορά κάτι συμπαθητικά κινέζικα καλώδια στην αγορά που ουκ ολίγες φορές σε μετρήσεις έβγαζαν ότι να ναι και είχα θέμα με προβλήματα σε μητρικές εξαιτίας τους. Ειναι τραγικό λάθος να έχουμε συσκευή με έξοδο έως 2.1 A max και εμείς να φορτίζουμε με φορτιστή 1A ή με φορτιστή 3,1 θεωρώντας ότι έχει πολύ ισχύ θα το φορτίσει.

Σαν να λέμε δηλαδή ότι αν ένα powerbank βγάζει 1 Α πρέπει να το φορτίζουμε με φορτιστή εξόδου 1Α κ.ο.κ;

Sent from my XT1092 using Tapatalk

OnePlus 3T, iPad mini 2

Αυτό είναι το πιο ασφαλές, γιατί πραγματικά είναι κρίμα από ένα τόσο μικρό λάθος, να βγαίνει off η συσκευή μας ;)

Και αυτό δεν ειναι ο κανόνας ομως!

Εχει τυχει να κανω πολλες φορτίσεις με no name φορτιστή και καλωδιο!

Τις πιο πολλες φορτισεις ομως τις εκανα με 1Α και επειτα με 2Α

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Συγκεκριμένα τα xiaomi powerbanks φορτίζουν με φορτιστές που έχουν έως 1,5A, οπότε το 2Α που σου γράφει είναι το μέγιστο που θα φθάσει, δεν σημαίνει σταθερά δουλεύει με αυτή την ένταση (άρα αυτό που βάζουμε samsung φορτιστές επειδή πιστεύουμε ότι φορτίζουν τα πάντα και μετά λέμε τι έπαθε και δεν φορτίζει, καταλαβαίνομε το γιατί). Σίγουρα, εάν μετρηθεί με ψηφιακό πολύμετρο θα έχεις μια ελάχιστη απώλεια. Και μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά έχει πραγματική την σημασία του γιατί να φορτίζεις πάντα με έναν φορτιστή που προτείνει ο κατασκευαστής το κάθε προιόν, δεν είναι τυχαίο.

Δεν χρησιμοποιώ ποτέ κινέζικες συσκευές για φόρτιση ή καλώδια. Για την φόρτιση του powerbank είχα τον φορτιστή του κινητού μου (5V/1,8A) ενώ ορισμένες φορές ένα φορτιστή (5V/1,3A).

Αυτοί οι φορτιστές είναι οι συμβατοί, οι φθηνοί της Samsung που έχει το eshop, είναι 1A και δεν κάνουν, αυτό εν ολίγοις μην το αναλύουμε περαιτέρω.

Και εμένα τελευταία έχει πέσει πολυ η απόδοση.Η φόρτιση γίνεται πάντα μέσω usb καλού φορτιστή με 0.3 amper (αργά και βασανιστικά) έχει κάνει το πολυ 30 φορτίσεις και είναι το 2ο..το πρώτο πήγε λιγοτερο καιρο..Ένα rammos που εχω έχει κάνει την διπλασια δουλειά και κρατάει σαν καινούργιο.. Ένα ακομη προϊόν της xiaomi που με απογοητεύει..να δω τα υπόλοιπα των φίλων Πόσο θα πάνε μιας και πήρα 10 κομμάτια μετα.

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Έχω ένα xiaomi 10000ma το είχα πάρει αρχές Ιανουαρίου 2016 11 ευρώ από banggood. Έχει κλείσει δηλαδή 13 μήνες και είναι σαν καινούργιο. Εχει πάνω από 200 φορτισεις. Το φορτίζω με BlitzWolf φορτιστη qc2. Πολύ ευχαριστημένος χωρίς αυτό δεν πάω πουθενά και εχω ατελείωτη μπαταρία συνέχεια.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

Απ το καλοκαίρι του 2014 το χω εγώ.

Επισης αλλο ενα λιγο καιρο μετa. Κ;ι τα 2 κρατανε καλα!

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Μου απάντησαν από banggood και μου είπαν ότι βρίσκεται εντός εγγύσης αφού δεν έχει περάσει 1 χρόνος και θα γίνει αντικατάσταση. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να το στείλω Κίνα με δικά μου έξοδα. Πρέπει να ρωτήσω στα ΕΛΤΑ τώρα τι κόστος έχει όλο αυτό και αν με συμφέρει στην τελική γιατί το είχα αγοράσει 12,5ευρώ.

Μου ειπε φιλος οτι η χρηση power bank χαλαειτην μπαταρια του κινητου.Τι λετε;

Tcl 20 5g

• The title was changed to Γενικά περί Power Bank