Jump to content

Πρόβλημα Τοπική Σύνδεση


lazaridakis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στο πανεπιστήμιο με την πρίζα μου και το λαπτοπ στο γραφείο μου.

Η σύνδεση μου γίνεται με καλώδιο ethernet. Εως χθες το πρωί ήμουν κανονικά συνδεδεμένου με ΙP, Mask, gateway, DNS codes etc...

Από χθες που άλλαξα πρίζα (και κωδικούς διαφορετικούς που πέρασα) στην νέα μου πρίζα, δεν συνδέεται στο ιντερνετ.

Το θέμα είναι ότι βρίσκει δίκτυο αλλά δεν μου δίνει νετ. Δοκίμασα και σε άλλες πρίζες με διαφορετικούς κωδικούς και καλώδια αλλά πάλι τίποτα. Ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοι έχουν κανονικά δίκτυο και νετ.

Κάνω επιδιόρθωση και μου βγάζει το εξής- Το DNS σας δεν ανταποκρίνεται και το DHCP δεν είναι ενεργοποιημένο(αν και δε νομίζω να ευθύνεται σε κάτι αυτό). Επίσης έκανα format το λαπτοπ γιατί το χρειάζονταν αλλά και σήμερα πάλι τα ίδια προβληματα.

Έχετε κάποια λύση να μου προτείνετε? Μπορώ να απενεργοποιήσω την υπάρχουσα τοπική σύνδεση και να κάνω νέα?και αν ναι πώς γίνεται αυτό?

Τέλος δοκίμασα και στο σπίτι να μπω με καλώδιο και όλα είναι κανονικά.(αν και μπαίνουν όλα αυτόματα)Απλά ήθελα να δω μήπως είχα προβλημα με καλώδιο κλπ.

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Επικοινώνησες με την υποστήριξη του πανεπιστημίου σου; Μπορεί να άλλαξε το gateway ή το dhcp που πρέπει να βάλεις ή να έχει κάποια βλάβη.
Link to comment
Share on other sites

Οπως λεει και ο eLeKtriK EyE παραπανω επικοινωνησε με το Διαχειριστη Δικτυου για να σου αλλαξει μπριζα γιατι εισαι δηλωμενος στην παλια σου μπριζα οποτε αμα θελεις να αλλαξεις πρεπει να δηλωσεις την τωρινη σου. Σε ποιο πανεπιστημιο εισαι αν επιτρεπετε στειλε μου pm αν εχεις θεμα.
Link to comment
Share on other sites

Στο ΑΠΘ, δεν νομίζω πάντως να είναι θέμα πρίζας που έκανα αλλαγή. Γιατί και το παλιό μου λαπτοπ συνδέεται κανονικά στην καινούργια μου πρίζα. Ενώ το προβληματικό δεν συνδέεται σε καμία πρίζα μέσα στο γραφείο πλέον.

Έκανα και απο cmd εκκαθάριση DNS και renew μήπως και το πρόβλημα είναι εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Παρε τηλεφωνο (2310 99 9000) στη Διαχειριση Δικτυου να ερθει να το δει το θεμα παντως το θεμα απο εκει ειναι και εγω ειχα προβλημα με μπριζα στο ΑΠΘ :P Edited by Belaki
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...