Jump to content

Sony Ericsson Xperia Νeo V

zxr
 Κοινοποίηση

ποια ρομ προτιμάτε neo v?  

50 members have voted

1. 1. ποια ρομ προτιμάτε neo v?

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρεα!

Θα θελα να παραθεσω και γω την εμπειρια μου, σαν χρηστης custom rom, για πρωτη φορα!

Δεν ηθελα να μπω σε διαδικασια αλλαγης kernel (δεν τα καταφερνα κιολας, γιατι ηταν κλειδωμενος ο bootloader τελικα, οποτε τζαμπα παιδευομουν μερες και μερες).

Εκανα αναβαθμιση στην τελευταια εκδοση, μεσω SEUS. Ελαβα την 4.0.4 (4.1.Β.0.587).

Στην συνεχεια εβαλα την ultimateHD rom στην καρτα του κινητου μου, και κατεβασα την εφαρμογη x-parts απο το play store.

Μεσω της εφαρμογης αυτης, εκανα ρεσταρτ το κινητο και φορτωσε αυτοματως σε ενα μενου οπου μπορουσα να επιλεξω ποια ρομ επιθυμω να εγκαταστησω.

Πραγματικα ηταν σαν να ειχα αλλο κινητο στα χερια μου.

Πανεμορφο μενου, παρα πολυ χρησιμες επιπλεον επιλογες, ταχυτατο!! Παιχνιδια και εφαρμογες που κολλουσαν απιστευτα πριν, τρεχουν μια χαρα τωρα.

Μνημη διαθεσιμη, απειρως περισσοτερη. Και ναι, λειτουργει σωστα και το hdmi, και δειχνει χωρις κολληματα τις ταινιες στην tv ΚΑΙ με υποτιτλους (χωρις να εχουμε επιλεξει το software decoding, αλλα ακομη και με το hardware decoding).

Πραγματικα εχω ενθουσιαστει και δεν περιμενα με τιποτε τοσο δραματικη αλλαγη. Το κινητακι μου πηρε μια πολυ μεγαλη πνοη ζωης.

Καποια στιγμη που θα εχω ορεξη, ισως περασω και διαφορετικο κερνελ, για να πειραματιστω και με οβερκλοκ!!

Φιλε μπορεις να δωσεις λινκ για να κατεβασω την rom ? Επισης καποιες οδηγιες για τις κινησεις που πρεπει να κανω με το x-parts..

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Φιλε μπορεις να δωσεις λινκ για να κατεβασω την rom ? Επισης καποιες οδηγιες για τις κινησεις που πρεπει να κανω με το x-parts..

εγω πουειχα την ultimate HD στην αρχη ολα καλα μετα κολαγε πολυ τωρα εχω την Ζ1 Ηonami Και παλι ευχαριστημενη δεν ειμαι

κι ας εχω και το greenify και ειναι ολες σχεδον απενεργοποιημενες

Edited by p3nny
This is Sparta!!!:nagger:

εγω πουειχα την ultimate HD στην αρχη ολα καλα μετα κολαγε πολυ τωρα εχω την Ζ1 Ηonami Και παλι ευχαριστημενη δεν ειμαι

Τελικα δηλαδη ανθρακες ο θησαυρος με ολες αυτες τις rom για το neo v?

θα ηθελα να ρωτησω αν εχει συμβει και σε καποιον αλλον ..εκει που μιλαω με το κινητο καποιες φορες κανει επανεκκινηση το κινητο απο μονο του..εχει καποιος καποια λυση για αυτο ή παμε για αλλαγη τηλεφωνου?γενικα τις επανεκινησεις τις κανει και μονο του αλλα εχω βγαλει το πιν και δεν κολλαει..το θεμα ειναι με τις κλησεις..υπαρχει καποια πιθανη προταση-λυση?

Τελικα δηλαδη ανθρακες ο θησαυρος με ολες αυτες τις rom για το neo v?

για μενα ναι....και φυσικα δεν θελω με τπτ την ICS. Πιστευω οτι η λιγη εσωτερικη μνημη που εχει το κανει αυτο.

αλλα ειναι κατι που δεν αλλαζει γι αυτο σκφτομαι τωρα το Μ..θα δουμε

Παιδια υπαρχει καποιος οδηγος για να γυρισω το κινητο στη 2.3 καθως με την ICS το κινητο εχει τρελαθει?

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4092789#post4092789

θα ηθελα να ρωτησω αν εχει συμβει και σε καποιον αλλον ..εκει που μιλαω με το κινητο καποιες φορες κανει επανεκκινηση το κινητο απο μονο του..εχει καποιος καποια λυση για αυτο ή παμε για αλλαγη τηλεφωνου?γενικα τις επανεκινησεις τις κανει και μονο του αλλα εχω βγαλει το πιν και δεν κολλαει..το θεμα ειναι με τις κλησεις..υπαρχει καποια πιθανη προταση-λυση?

Το πιο πιθανό να χρειάζεται να ξαναεγκαταστήσεις την rom που ήδη έχεις. Κατέβασε το SEUS για PC απο εδώ

http://sony-ericsson-update-service.en.uptodown.com/download

εγκατεστησέ το και μετά ακολούθα τις οδηγίες του προγράμματος. Θα σου βάλει την πιο τελευταια ενημέρωση. Αν την έχεις ήδη θα σου πει το προγραμμα πως έχεις ήδη την τελευταία ενημέρωση,θες να συνεχισω? Εσυ επέλεξε ναι για να στην ξαναεγκαταστήσει. Σε 3 λεπτά θα είσαι έτοιμος.

**ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΝΗΜΗΣ**

έχω περάσει και εγώ τη Z1 Honami εδώ και 2-3 βδομάδες και έχω το εξής θέμα p3nny, όταν επιστρέφω στη homescreen βγαίνοντας από κάποια εφαρμογή, κάνει ένα τύπου "refresh" το κινητό στην homescreen, εξαφανίζοντας τα πάντα εκτός του wallpaper και εμφανίζοντας τα πάλι όλα μετά από 2-3 δευτερόλεπτα.

Στο κάνει και σένα αυτό?

(υπόψην δεν εννοώ το "Rebooting" που κάνει αν κρατήσεις πατημένο το πλήκτρο επιστροφής, σε εκείνη την περίπτωση εξαφανίζεται και το wallpaper και γράφει Rebooting και χρειάζεται να πατήσω το πλήκτρο home για να επανέλθει, αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση που θα βγω στη homscreen από κάποια εφαρμογή μου κάνει μόνο του "refresh")

Και όσον αφορά τη ROM, έχοντας δοκιμάσει όλες τις ultimateHD που έχουν βγει πριν περάσω στην Z1 Honami, πιστεύω ότι η Z1 Honami τις πατάει όλες σε θέμα εμφάνισης και χρήσης μακράν.

Βέβαια, θα συμφωνήσω με την p3nny και θα πω ότι κι εγώ τρελά ευχαριστημένος δεν είμαι, ούτε με αυτή τη RΟΜ....

LG D802 G2 - AOSP - Android N

ROM: Ressurection Remix 7.1.1

-Δημήτρης-

Έχω και εγώ την ίδια rom και δεν αντιμετωπίζω τέτοιο θέμα. Συγκεκριμένα έχω την έκδοση professional και την έχω περασμένη κάνα 2μηνο τώρα. Όλα τρέχουν τέλεια με κλειδωμένο Bootloader και με το Greenify έχω πάντα 150 MB ram free.Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι στην αρχή της εγκατάστασης να διαλέξεις σωστό συνδυασμό επιλογών. Και γιατί το λέω αυτό? Γιατί όταν την έβαλα πρώτη φορά είχα κάποια θέματα. Ξαναεγκατέστησα με διαφορετικές επιλογές και όλα τα προηγούμενα φτιάξανε αλλά εμφανίστηκαν άλλα θέματα. Ε με την 3η εγκατάσταση και με άλλες επιλογές όλα λειτούργησαν ρολόι. Προσπάθησε να την ξαναεγκαταστήσεις από την αρχή με άλλες επιλογές. Επίσης αν θυμάμαι καλά υπάρχει και ένα add-on για fix settings. Πάντως αυτή η rom είναι ότι καλύτερο για ICS....

Έχω και εγώ την ίδια rom και δεν αντιμετωπίζω τέτοιο θέμα. Συγκεκριμένα έχω την έκδοση professional και την έχω περασμένη κάνα 2μηνο τώρα. Όλα τρέχουν τέλεια με κλειδωμένο Bootloader και με το Greenify έχω πάντα 150 MB ram free.Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι στην αρχή της εγκατάστασης να διαλέξεις σωστό συνδυασμό επιλογών. Και γιατί το λέω αυτό? Γιατί όταν την έβαλα πρώτη φορά είχα κάποια θέματα. Ξαναεγκατέστησα με διαφορετικές επιλογές και όλα τα προηγούμενα φτιάξανε αλλά εμφανίστηκαν άλλα θέματα. Ε με την 3η εγκατάσταση και με άλλες επιλογές όλα λειτούργησαν ρολόι. Προσπάθησε να την ξαναεγκαταστήσεις από την αρχή με άλλες επιλογές. Επίσης αν θυμάμαι καλά υπάρχει και ένα add-on για fix settings. Πάντως αυτή η rom είναι ότι καλύτερο για ICS....

δεν ξερω γιατι εσυ soulfunkdjx δεν εχεις προβλημα παντως εμενα μου κολαγε και η professional και τωρα εχω την exclusive και παλι κολαει απλα αυτη ειναι λιγο πιο ελαφρια απο την professional σε ΜΒ. Σημειωση: Την εχω εγκαταστησει 3 φορες και προσεχω τι επιλεγω

στην αρχη με κλειδωμενο bootloader για καθημερινη χρηση κι οχι game , αλλα επειδη μ αρεσει πολυ σε γραφικα εχεει αλλαξει τελειως το κινητακι μου την κραταω γιατι δεν βρηκα και καμια αλλη που να μου αρεσει τοσο πολυ απο θεμα παρουσιασης, οσπου να παρω το Μ dual που το ζαχαρωνω πριν ακομα κυκλοφορισει :)

οσο για τον φιλο πιο πανω που λεει ειναι σαν να κανει rebοot και φαινεται μονο το wallpaper ναι φιλε μου εμενα αυτο μου το κανει οταν ειμαι στο facebook η σε καποια αλλη σελιδα ειτε μπαινω με τον browser του τηλεφωνου ειτε με τον dolfin, αυτο για μενα σημαινει κολλημα και επισης οταν θελω να παω στο αρχειο κλησεων ή στις επαφες κανει ποση ωρα να μου τα εμφανισει. Οσο για τα free MB οκ σ αυτο ειμαι ευχαριστημενη την μιση μνημη και εχω ελαχιστες εφαρμογες να τρεχουν τις αλλες τις εχω απενεργοποιησει με το greenify

Edited by p3nny

δεν ξερω γιατι εσυ soulfunkdjx δεν εχεις προβλημα παντως εμενα μου κολαγε και η professional και τωρα εχω την exclusive και παλι κολαει απλα αυτη ειναι λιγο πιο ελαφρια απο την professional σε ΜΒ. Σημειωση: Την εχω εγκαταστησει 3 φορες και προσεχω τι επιλεγω

στην αρχη με κλειδωμενο bootloader για καθημερινη χρηση κι οχι game , αλλα επειδη μ αρεσει πολυ σε γραφικα εχεει αλλαξει τελειως το κινητακι μου την κραταω γιατι δεν βρηκα και καμια αλλη που να μου αρεσει τοσο πολυ απο θεμα παρουσιασης, οσπου να παρω το Μ dual που το ζαχαρωνω πριν ακομα κυκλοφορισει :)

οσο για τον φιλο πιο πανω που λεει ειναι σαν να κανει rebοot και φαινεται μονο το wallpaper ναι φιλε μου εμενα αυτο μου το κανει οταν ειμαι στο facebook η σε καποια αλλη σελιδα ειτε μπαινω με τον browser του τηλεφωνου ειτε με τον dolfin, αυτο για μενα σημαινει κολλημα και επισης οταν θελω να παω στο αρχειο κλησεων ή στις επαφες κανει ποση ωρα να μου τα εμφανισει. Οσο για τα free MB οκ σ αυτο ειμαι ευχαριστημενη την μιση μνημη και εχω ελαχιστες εφαρμογες να τρεχουν τις αλλες τις εχω απενεργοποιησει με το greenify

Παιδιά ούτως η άλλως το κινητό μας φτάνει στο τέλος του. Πλέον οι roms που βγαίνουν είναι όλο και πιο απαιτητικές και λογικό ένα κινητό με 512 ram να μην αντέχει και να παρουσιάζει bugs... Δοκιμάστε και την kitkat και πείτε μας εντυπωσεις....η συγκεκριμένη στηρίζεται σε gb και όχι ics.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1631144

Edited by soulfunkdjx

Παιδιά ούτως η άλλως το κινητό μας φτάνει στο τέλος του. Πλέον οι roms που βγαίνουν είναι όλο και πιο απαιτητικές και λογικό ένα κινητό με 512 ram να μην αντέχει και να παρουσιάζει bugs... Δοκιμάστε και την kitkat και πείτε μας εντυπωσεις....

Tα adds on τα περναμε κανονικα με το cws χωρις να κανουμε wipe κλπ ετσι?

την viper που θυμιζει πολυ φτωχη

Παιδιά ούτως η άλλως το κινητό μας φτάνει στο τέλος του. Πλέον οι roms που βγαίνουν είναι όλο και πιο απαιτητικές και λογικό ένα κινητό με 512 ram να μην αντέχει και να παρουσιάζει bugs... Δοκιμάστε και την kitkat και πείτε μας εντυπωσεις....η συγκεκριμένη στηρίζεται σε gb και όχι ics.

Οποιαδήποτε ROM είναι βασισμένη σε GB θα είναι σίγουρα ελαφρύτερη και γρηγορότερη από κάποια που είναι βασισμένη σε ICS.

Και η Gin2JellyBean που είχα δοκιμάσει παλιότερα δούλευε ρολόι, φαντάζομαι και η Gin2KitKat το ίδιο, αλλά την αίγλη στην εμφάνιση των βασισμένων σε ICS ROM δεν την έχουν :lol:

Διαλέγεις και παίρνεις: αν θες κάτι πιο πρακτικό διαλέγεις GB, αν θες κάτι πιο όμορφο στην εμφάνιση(με ότι αυτό συνεπάγεται) διαλέγεις ICS...

LG D802 G2 - AOSP - Android N

ROM: Ressurection Remix 7.1.1

-Δημήτρης-

Οποιαδήποτε ROM είναι βασισμένη σε GB θα είναι σίγουρα ελαφρύτερη και γρηγορότερη από κάποια που είναι βασισμένη σε ICS.

Και η Gin2JellyBean που είχα δοκιμάσει παλιότερα δούλευε ρολόι, φαντάζομαι και η Gin2KitKat το ίδιο, αλλά την αίγλη στην εμφάνιση των βασισμένων σε ICS ROM δεν την έχουν :lol:

Διαλέγεις και παίρνεις: αν θες κάτι πιο πρακτικό διαλέγεις GB, αν θες κάτι πιο όμορφο στην εμφάνιση(με ότι αυτό συνεπάγεται) διαλέγεις ICS...

εγω αποψε εκανα επαναφορα την κανονικη ρομ και ειναι μια χαρα δεν ξαναπειραματιζομαι με αλλες ρομ οι οποιες ειναι βαριες και κολαει το κινητο. Ωραιες ειναι αλλα αμα κολανε τι να το κανεις? αυτα απο εμενα. τελος το neo V για μενα το δεινω στον γιο μου και εγω ηδη παρηγγειλα το Μ dual

Παιδια μπορει καποιος να μου πει πως να βγαλω το gmail account απο την εφαρμογη gmail χωρις να διαγραψω το account απο το κινητο??

ευχαριστω εκ των προτερων

Έκανα αναβάθμιση με το SEUS στην 4.0.4 (4.1.Β.0.587) και θέλω να περάσω την ultimateHD.

Επειδή ο bootloader είναι κλειδωμένος, στις οδηγίες διάβασα πως πρέπει να κάνω root τη συσκευή και μετά με το x-Parts να εγκαταστήσω το CWM recovery για να μπορέσω να περάσω την rom.

Στο tutorial για το root της 4.1.Β.0.587 γράφει πως πρέπει να flashάρω τον 4.1.A.0.562 kernel, μετά να κάνω root και αμέσως να flashάρω τον 4.1.B.0.587 kernel.

Το πρόβλημά μου όμως είναι πως στα links αναφέρει Arc/s. Μπορείτε να μου υποδείξετε ποια αρχεία να κατεβάσω;

Ευχαριστώ.

Edit: Τελικά έκανα root με το Eroot, πέρασα το CWM με το x-Parts και πέρασα την Xperia Z1 Honami Professional που μου ζήτησαν. Έχω στην sdcard και την Xperia Ultimate HD 5.0.1, οπότε ίσως περάσω και αυτή για να δούμε διαφορές.

Edited by tsiftsism

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Επειδή βλέπω ότι έχετε κολλήσει στα ίδια και στα ίδια, απλώς να πω την εμπειρία μου με το xperia ray που παίζουν πάνω κάτω οι ίδιες ROM.

-Αν δεν σε νοιάζουν τα τελευταία features και θες να δουλεύουν όλα ρολόι, μένεις με την stock GB. Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο συνολικά.

-Αν θες κάτι πιο σύγχρονο προσπερνάς αμέσως την stock ics και ΟΛΕΣ τις roms που βασίζονται σε αυτή. Η καλύτερη είναι η FXP CM10, αφού έχει περάσει από πολλούς μήνες εξέλιξης και μόνα μειονεκτήματα την έλλειψη 720p βίντεο και την μικρότερη διάρκεια μπαταρίας. Επίσης η νέα LegacyXperia CM11 είναι πολύ καλή αν και είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο (βελτιώνεται όμως συνεχώς). Γενικά ότι βασίζεται στην cyanogenmod είναι εγγύηση ταχύτητας και ομαλότητας.

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Έκανα αναβάθμιση με το SEUS στην 4.0.4 (4.1.Β.0.587)

Έκανα κι εγώ την αναβάθμιση αυτή. Στη λειτουργία δικτύου βάζω "μόνο gsm" αλλά, όταν απενεργοποιήσω το κινητό και το ανοίξω ξανά, επανέρχεται στο "wcdma (προτιμ.)/gsm" και πρέπει να το ξαναρυθμίσω. Συμβαίνει σε όλους αυτό;

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Έκανα κι εγώ την αναβάθμιση αυτή. Στη λειτουργία δικτύου βάζω "μόνο gsm" αλλά, όταν απενεργοποιήσω το κινητό και το ανοίξω ξανά, επανέρχεται στο "wcdma (προτιμ.)/gsm" και πρέπει να το ξαναρυθμίσω. Συμβαίνει σε όλους αυτό;

ναι πουλακι μου αυτο ειναι χαρακτηριστικο της ICS αν βαλεις ομως οποιαδηποτε αλλη ρομ εχει διορθωθει αυτο

Είμαι με ics root πως θα γυρίσω σε gb?

Αχ αχ αχ... Λίγα λίγα ποστ παραπάνω αν έβλεπες...

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

OK αλλα εχω εκδοση . 587 . Παιζει ρολο αυτο γιατι για καταβασμα της rom 2.3 στο αρχειο ειναι σε .62 .Επισης το x-parts μπορει να βοηθησει?

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia Νeo V