Jump to content

AMD και θερμοκρασια........

AGNOSTOS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ειναι φυσιολογικη τωρα το καλοκαιρι θερμοκρασια 70 βαθμων πανω στη cpu ενω η θερμοκρασια συστηματος ειναι 45 βαθμοι?????? :worry: :worry:

Την ανοιξη που το πηρα το μηχανημα η θερμοκρασια ηταν 55 βαθμοι μονιμα!!!!!

:tease:

πολυ ειναι, ειδικα εαν ανεβαινει τοσο πολυ χωρις να κανει τιποτα ιδαιτερο ο η/υ

τωρα, αν ανεβαινει τοσο με υψηλη χρηση cpu, εχεις μια δικαιολογια, αλλα καλυτερα να το φροντισεις

υγ: δεν φανταζομαι να εχεις την "μαμισια" ψυκτρα amd...

υγ2: αν δεν θες να αλλαξεις ψυκτρα, υπαρχουν χαλκινες πλακετες που μπαινουν αναμεσα στον επεξεργαστη και την ψυκτρα, βαλε μια τετοια, με λιγο artic silver 3 και θα εισαι μια χαρα

http://www.cpshopping.com/catalog/images/FAN-A1594.jpg

http://www.exhardware.com/reviews/arcticsilver3/astube.jpg

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Εμενα περσι το καλοκαι χτυπαγε 69-73 βαθμους. (2400+ εχω στα 2600+ τωρα)

Μια μερα το ανοιξα, απλωσα λιγο την σιλικονη και μετα στο επομενο αναμα 43 βαθμους!!Το χειμωνα 35-38 (για την CPU μιλαω παντα)

Τωρα δεν ξερω, θα δω και θα σας πω....

Παραξενα παιχνιδια αλλα μου ελυσε το προβλημα ,ελπιζω να εχεις την ιδια τυχη.

Φίλε καλό θα ήταν αν έχεις την ψύκτρα που προσφέρεται μαζί με τον επεξεργαστή να την αλλάξεις διότι δεν έχει καλές επιδόσεις! Θα σου πρότεινα να βάλεις στον CPU την ψύκτρα της thermaltake την Volcano 11 η οποία είναι πολύ καλή! Επίσης να προσέξεις και πώς απλώνεις την σιλικόνη!
Wellcome To Computer Maniac's Zone!!!

Εγώ πλέον έχω πάψει να ασχολούμαι με αυτό το ζήτημα. Έχει βγάλει ήδη δυο καλοκαίρια και πάει για το τρίτο χωρίς να κάνει "κιχ" (Θάντερμπέρντ 1,2).

Έτσι αφήνω τις δοξασίες κατά μέρος και απολαμβάνω το PC μου :p

To mbm λέει αυτη τη στιγμή

Socket: 50

Diode: 62

Η σωστότερη ένδειξη για τη θερμοκρασία της CPU, είναι η diode ε; Ή κάνω λάθος;

Kikloforise to "Artic Silver 5" isaksio kai me to "Artic Ceramic"

ostoso an thes mia monimi lisi dokimase watercooling... an exeis leyta dokimase to "Thermaltake Aquarius III" alla milame gia 285 Euro prama.. kai ti den exei omos...

:!: parathiro katastashs nerou

:!: eidiki thira gia eisagogi nerou

:!: monitor gia CPU kai Water Temp me alarm (kanei tin antoistixi othoni apo mple fotismo kokino fotismo)

:!: 2 fans gia kaliteri kikloforia tou aera

:!: PCI slot me solinakia kai plaketa pou sindeete me kalodio sto eksoteriko mixanima

perisoteres plirofories edo:

http://www.thermaltake.com/coolers/aquarius/a1681.htm

rocky.....ρωτησα αν ειναι υψηλη η θερμοκρασια και εσυ μου προτεινεις watercooling και μου λες και τα χαρ/κα του!!!! :p :p :p :p

Εδω εφτιαξα ολοκληρο υπολογιστη με parts και κατω απο 500 Ευρω.......δε νομιζω να πιστευεις πως θα παω να παρω 300 Ευρω αυτο που λες ετσι????? :wacko:

:tease:

Φίλε άγνωστε ναι η θερμοκρασία που δείχνει το Βιος είναι μεγάλη. Αλλά θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις κολλήματα η κάποιο άλλο πρόβλημα με το pc σου? Αν όχι μην αλλάξεις τίποτα απλά άνοιξε το καπάκι από το κουτί και ακουμπά την ψήκτρα. Αν έχεις 70 βαθμούς θα καίει. Αν δεν καίει και είναι χλιαρή σημαίνει ότι το βιος σου δείχνει παραπάνω θερμοκρασία. Κατά την δική μου γνώμη πιστεύω ότι το βιος σου δείχνει παραπάνω θερμοκρασία από ότι έχεις πραγματικά.

Η ψύκτρα του boxed athlon είναι κατά την άποψή μου πολύ καλή, σχετικά ήσυχη. Αν θες καλύτερες επιδόσεις απομάκρυνσης θερμότητας, χρησιμοποιείς την υπάρχουσα και αφού καθαρίσεις καλά το σημείο επαφής βάζεις μία από τις σιλικόνες που προτάθηκαν παραπάνω. Τον μεγαλύτερο ρόλο απαγωγής θερμότητας το παίζει η ψύκτρα και όχι το ανεμιστήρι πάντως...

Σημαντικό ρόλο παίζει η κάρτα γραφικών που έχεις στο μηχάνημά σου (διότι συνήθως παράγει εξαιρετική θερμότητα) και ανεβάζει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος αέρα στο κουτί, οπότε τι να σου κάνει και το ανεμιστηράκι των 7000 rpm... Το ίδιο και οι σκληροί δίσκοι.

Για τους athlon υπάρχει και το VCool (http://vcool.occludo.net/) το οποίο κάνει καλή δουλειά. Αυτή τη στιγμή το σύστημά μου είναι στους 37C με 35C θερμοκρασία κουτιού. Χωρίς το Vcool η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 47.

ΥΓ. Για τους Athlon Thunderbird η μέγιστη-θερμοκρασία-που-πρέπει-να-ανησυχήσεις® είναι οι 75C, ενώ για τους AthlonXP οι 60C.

sakis for the masses, θου for the few

εμενα τωρα το καλοκαιρι σε idle εχει απο 56 εως 61, ενω με φουλ χρηση του επεξεργαστη φτανει 67 μεχρι 71 ( 2600xp+ burton).

παντως κολληματα δεν εχω ουτε καποιο ιδιαιτερο προβλημα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sakis (11 Αύγ. 2004 , 03:34)

Η ψύκτρα του boxed athlon είναι κατά την άποψή μου πολύ καλήανεβαίνει στους 47.

nop, οχι, κανεις λαθος,

ειδικα το καλοκαιρι, πεταμα απο το μπαλκονι

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος AGNOSTOS (10 Αύγ. 2004 , 16:57)

rocky.....ρωτησα αν ειναι υψηλη η θερμοκρασια και εσυ μου προτεινεις watercooling και μου λες και τα χαρ/κα του!!!! :p :p :p :p

Εδω εφτιαξα ολοκληρο υπολογιστη με parts και κατω απο 500 Ευρω.......δε νομιζω να πιστευεις πως θα παω να παρω 300 Ευρω αυτο που λες ετσι????? :wacko:

an den theleis na kaei o epeksergastis sou apo tis ipsiles thermokrasies pare to water-cooler pou sou sinestisa gia na soseis mia kai kali ipologisti sou den tha einai megalo provlima 300 Euro.. (mazepse ta, opos ego) kai episis an thes meta prostheteis kapioes "diakladoseis" sta solinakia kai to pernas kai pano apo tin karta grafikwn kai to chipset tis motherboard sou..

btw, dokimase tin Artic Silver 5 kai des an sou exei pali ipsiles thermokrasies (na tin aploseis prosektika omos.. na paei pantou stin epifaneia tou CPU)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rocky13 (11 Αύγ. 2004 , 16:01)

an den theleis na kaei o epeksergastis sou apo tis ipsiles thermokrasies pare to water-cooler pou sou sinestisa gia na soseis mia kai kali ipologisti sou den tha einai megalo provlima 300 Euro.. (mazepse ta, opos ego) kai episis an thes meta prostheteis kapioes "diakladoseis" sta solinakia kai to pernas kai pano apo tin karta grafikwn kai to chipset tis motherboard sou..

btw, dokimase tin Artic Silver 5 kai des an sou exei pali ipsiles thermokrasies (na tin aploseis prosektika omos.. na paei pantou stin epifaneia tou CPU)

Με € 300 παίρνει νέα CPU και mobo, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Οπότε γιατί να τα σκάσει στα σίγουρα τη στιγμή που μπορεί να το αφήσει έτσι ή να δώσε 30 ευρό και να πάρει μια άλλη ψυκτρα και fan;

an den theleis na kaei o epeksergastis sou apo tis ipsiles thermokrasies pare to water-cooler pou sou sinestisa gia na soseis mia kai kali ipologisti sou

καλα, μην τα παρουσιαζεις τοσο δραματικα τα πραγματα,

δηλαδη οσοι δεν εχουν υδροψυξη εχουν καταστραφει ???

προσεκτικα = βαζεις λιγο στις μεγαλες επιφανεις, γιατι οταν κατσει απο πανω η ψυκτρα θα απλωθει

εχε επισης υποψην οτι η artic silver χρειαζεται περιπου 42-72 ωρες για να δρασει, μην περιμενεις θαυματα μεσα σε 5 λεπτα