Jump to content

Xiaomi Red Rice (Hongmi)

orlox
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα !

Έχω ένα hongmi κολλημένο στο mi χρυσαφί λογότυπο.

Μπαίνω στο boot mode με Power & Vol-, αλλά όταν επιλέγω recovery mode γίνεται πάλι το ίδιο, δηλ. κολάει στο mi λογότυπο.

Φοράει τη miui 5 multi από to2c.

Μήπως υπάρχει κάποιος ολοκληρωμένος οδηγός για το πως θα ξεκολλήσει ?

υπάρχει τρόπος μέσω του flashtool να το επαναφέρεις

https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/5913-To-hongmi-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1/

οπως καταλαβαίνεις δεν θα μείνει τπτ από δεδομένα μέσα όμως . η ρομ στο φακελο που θα κατεβάσεις μπορεί να είναι παλιά αλλά δεν πειράζει αρκεί να περάσει μέσα μια και μετα το στήνεις όπως θέλεις

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ούτε λύση βρέθηκε φαντάζομαι με το link2sd σωστά;

ΟΧΙ... Αλλά δοκίμασα το πρόγραμμα που μου είπε ο φίλος πιο πάνω system app safe remover και όλα κομπλέ. Μεταφέρονται στην εξωτερική μια χαρά. Απλά θέλει άλλον launcer γιατί ο ΜI. Με επανεκκίνηση αλλάζει τα εικονίδια.

υπάρχει τρόπος μέσω του flashtool να το επαναφέρεις

https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/5913-To-hongmi-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1/

οπως καταλαβαίνεις δεν θα μείνει τπτ από δεδομένα μέσα όμως . η ρομ στο φακελο που θα κατεβάσεις μπορεί να είναι παλιά αλλά δεν πειράζει αρκεί να περάσει μέσα μια και μετα το στήνεις όπως θέλεις

Ευχαριστώ πολύ !!

Τα κατάφερα και το φλάσαρα με τη miui 5.

Μπορείτε να μπείτε στις πρόσθετες ρυθμίσεις , μετά τις ρυθμίσεις ?. Εγώ δεν ... Με πετάει στην επιφάνεια "εργασίας".

,custom recovery έβαλε κανείς ?, έχω να το κάνω από την v4.

Μπορείτε να μπείτε στις πρόσθετες ρυθμίσεις , μετά τις ρυθμίσεις ?. Εγώ δεν ... Με πετάει στην επιφάνεια "εργασίας".

,custom recovery έβαλε κανείς ?, έχω να το κάνω από την v4.

προφανώς και μπορούμε...

επίσης οι περισσότεροι νομίζω έχουμε TWRP.

ποιά rom έχεις και πως την έβαλες?

προφανώς και μπορούμε...

επίσης οι περισσότεροι νομίζω έχουμε TWRP.

ποιά rom έχεις και πως την έβαλες?

έβαλα την τελευταία από το ελληνικό miui, 5.10.29 αυτή που κατήργησε το TWRP, την πέρασα από το TWRP 2.5.0.0 που είχα ήδη,

δεν έμεινα όμως ευχαριστημένος, είχα κατι εκνευριστικά περιπτώσεις αργής απόκρισης του πληκτρολογίου. Έκανα πάλι wipes αλλά παρέμειναν, και γύρισα σε μία άλλη που είχα κρατήσει από μέσα Οκτωβρίου έκδοση 5.09.χχχ

αυτή μου ανοίγει τις πρόσθετες ρυθμίσεις και δεν μου κολλάει το πληκτρολόγιο στην εναλλαγή ελληνικών αγγλικών.

Αλλά με όλες τις v7 δεν έχω καμια ελπίδα σύνδεσης με PC, ούτε MTP, ούτε καν mass storage (το οποίο είχε ήδη καταργηθεί από την v5) και με κολπάκι QqustomshortCut το είχα ξαναβάλει. Τώρα είμαι με airdroid που πρότεινε συμφορουμίτης παραπάνω και είμαι ΟΚ.

Παρεπιπτόντως στην εφαρμογή file manager της Miui ¨εχει FTP server για να μπεις από το PC στο κινητό αλλά δεν τα πάει καλά με του ελληνικούς χαρακτήρες, ασχέτως κωδικοποίησης που διαλέγω στο Filezilla.

Οντως το mi recovery δεν ειναι βολικο. Το μονο προβλημα που βλεπω ειναι κατι αποσυνδεσεις στο wifi που δεν τις ειχα πριν. Μολις συνδεσω στο pc κανονικα το βλεπει σαν mass storage.

Οντως το mi recovery δεν ειναι βολικο. Το μονο προβλημα που βλεπω ειναι κατι αποσυνδεσεις στο wifi που δεν τις ειχα πριν. Μολις συνδεσω στο pc κανονικα το βλεπει σαν mass storage.

ποτέ δεν είχε mirecovery . Το 3ε είχε από την αρχή το ρυζάκι και μάλιστα ήταν ένας λόγος να μπερδευτούμε στην αρχή ότι δεν ήταν γνήσια η συσκευή οι πρώτοι που παραλάβαμε .

Αλλά με όλες τις v7 δεν έχω καμια ελπίδα σύνδεσης με PC, ούτε MTP, ούτε καν mass storage (το οποίο είχε ήδη καταργηθεί από την v5) και με κολπάκι QqustomshortCut το είχα ξαναβάλει. Τώρα είμαι με airdroid που πρότεινε συμφορουμίτης παραπάνω και είμαι ΟΚ.

Παρεπιπτόντως στην εφαρμογή file manager της Miui ¨εχει FTP server για να μπεις από το PC στο κινητό αλλά δεν τα πάει καλά με του ελληνικούς χαρακτήρες, ασχέτως κωδικοποίησης που διαλέγω στο Filezilla.

για mass storage λίγο δύσκολο το κόβω πια,αλλά με MTP συνδέεται μια χαρά σε win7 και ubuntu

με όλες τις version μέχρι τώρα.Μήπως έχεις win10?

το airdroid καλό και "φιγουρατζίδικο",αλλά υπάρχουν πολύ απλούστεροι και ταχύτεροι τρόποι

να συνδεθείς στο PC.Κατ' αρχήν με FTP μέσω του file manager της Miui -που γράφεις κι εσύ-

και κανονικά δεν χρειάζεσαι το Filezilla,εγώ με τον standard explorer και σε win και σε

linux δεν είχα θέμα.

Και φυσικά ακόμα πιο απλά μέσω κοινόχρηστων φακέλων στο δίκτυο.Με τον Es explorer πχ

(εγώ χρησιμοποιώ τον fx),συνδέεσαι ταχύτατα με ό,τι έχεις ορίσει κοινόχρηστο στο PC,και κάνεις

την δουλειά σου με copy/paste.

είσαι σίγουρος για το mi recovery αλλά και το mass storage που λές?

μήπως συνδέεσαι μέσω MTP?

Μολις εβαλα την τελευταια ελληνικη αντικατεστησε το twrp με mi.

αν την έβαζες μέσα από το TWRP(που είναι και το πιο σωστό πάντα-κατά την γνώμη μου),

το TWRP θα παρέμενε.

Μολις το συνδεσω στο pc το βλεπει σαν στικακι. (τωρα mass storage λεγεται πως δεν γνωριζω :P)

Ισως γι΄αυτο το εχασα το παλιο recovery, θα το ξαναπερασω δεν ειναι κοπος ;)

Edit: MTP λεγεται το ειδα στις επιλογες στο κινητο.

δεν τα γνωριζω αυτα τα πρωτοκολλα, στη σχολη μονο UDP/TCP εμαθα :P

Edited by giannis1_

Κάποιο λινκ για drivers σε win xp , για το miui v7, έχει κάποιος?

Έχω κάνει απεγκατασταση αυτών που είχα, (και από safe mode) επανεγκατάσταση, ακόμα και το mi suite εβαλα,.

Απενεργοποιησα το επιλογες για προγρσμματιστες > σφαλματων usb. Αλλά με το που συνδεω το κινητό στο usb το βρίσκει αλλά πάλι Ρωταει για drivers. Για πλάκα έβαλα πάλι την τελευταία v5 stable και το βρισκει αμέσως. Τα ίδια προβλήματα και στο λάπτοπ με win7/x64.

Επίσης στο minideal.net έχει πέσει υπερβολικά ή τιμή του στα $90. Αξίζει το δικό μας ή να πάρει κανείς το redmi 2 1gb στα $100 ή το 2gb στα $125 ?

Πάντως για τη χρήση που το θελει το άτομο που θα το δωσω το δικό μας τον καλύπτει.

Τελικα δεν καταφερα να περασω το TWRP, γιατι μου βγαζει οτι δεν βρισκει το update.zip.

Μετονομασα σε update.zip και ακομα το ιδιο κανει. καποια ιδεα? (mi recovery εχω)

Τελικα δεν καταφερα να περασω το TWRP, γιατι μου βγαζει οτι δεν βρισκει το update.zip.

Μετονομασα σε update.zip και ακομα το ιδιο κανει. καποια ιδεα? (mi recovery εχω)

1. το έβαλες στην SD ή στην εσωτερική ?

2. μήπως καταλάθος το ονόμασες update.zip.zip (ναι το έχω πάθει και εγώ) γιατί τα windows κρύβουν τις καταλήξεις (ακόμα και τις διπλές)

Δες με δεξί κλικ /properties τί ακριβώς έχεις.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

για mass storage λίγο δύσκολο το κόβω πια,αλλά με MTP συνδέεται μια χαρά σε win7 και ubuntu

με όλες τις version μέχρι τώρα.Μήπως έχεις win10?

το airdroid καλό και "φιγουρατζίδικο",αλλά υπάρχουν πολύ απλούστεροι και ταχύτεροι τρόποι

να συνδεθείς στο PC.Κατ' αρχήν με FTP μέσω του file manager της Miui -που γράφεις κι εσύ-

και κανονικά δεν χρειάζεσαι το Filezilla,εγώ με τον standard explorer και σε win και σε

linux δεν είχα θέμα.

Και φυσικά ακόμα πιο απλά μέσω κοινόχρηστων φακέλων στο δίκτυο.Με τον Es explorer πχ

(εγώ χρησιμοποιώ τον fx),συνδέεσαι ταχύτατα με ό,τι έχεις ορίσει κοινόχρηστο στο PC,και κάνεις

την δουλειά σου με copy/paste.

είσαι σίγουρος για το mi recovery αλλά και το mass storage που λές?

μήπως συνδέεσαι μέσω MTP?

αν την έβαζες μέσα από το TWRP(που είναι και το πιο σωστό πάντα-κατά την γνώμη μου),

το TWRP θα παρέμενε.

το TWRP χάνεται ακόμα και αν φλασάρεις μέσψ ρεκοβερυ.

Δοκίμασα σε laptop φίλου με windows 7 , "παρθένο" δεν είχε ακουμπήσει το κινητό μας, και δεν ΄χει καν smartphone και δεν το βλεπει με την καμία.

Ζητάει drivers , τι στο... γίνεται με την 7 ?

το εβαλα στην εσωτερικη που ειναι η sd στην ουσια. δεν μπορω να το βαλω στην sd διοτι ειναι γεματη 2,14/2,14 mb...

το εβαλα στην εσωτερικη που ειναι η sd στην ουσια. δεν μπορω να το βαλω στην sd διοτι ειναι γεματη 2,14/2,14 mb...

παράξενο.... εγώ θα μετέφερα-έσβηνα κάτι για λίγο , αν και νομίζω ότι είναι θέμα ονομασίας αρχείου όπως γράφανε κάποιοι στα μέσα του νήματος....

Μία φωτογραφία με το mirecovery μπορείς να βάλεις;

συγνώμη κιόλας αλλά έχεις το redmi 1(κι όχι το 1s) και έχει mi recovery?:confused:

το TWRP χάνεται ακόμα και αν φλασάρεις μέσψ ρεκοβερυ.

Δοκίμασα σε laptop φίλου με windows 7 , "παρθένο" δεν είχε ακουμπήσει το κινητό μας, και δεν ΄χει καν smartphone και δεν το βλεπει με την καμία.

Ζητάει drivers , τι στο... γίνεται με την 7 ?

μόλις πέρασα την ελληνική 5.11.5 μέσω TWRP (2.5.0.0)

φυσικά και παρέμεινε το TWRP(όπως και με τα προηγούμενα update άλλωστε)

και όπως ξαναέγραψα κανονικότατα το βλέπουν τα win7 στο δικό μου και σε άλλα δύο PC που δοκίμασα.

μην γενικεύεται όταν έχετε κάποιο πρόβλημα,δεν βοηθάει

στο θέμα της σύνδεσης συνήθως είναι θέμα υπολογιστή,

ήταν συνδεδεμένος στο internet?

ή ψάξε για MTP drivers

*στην v.5 προφανώς συνδέεται σαν mass storage (διαφορετικοί drivers)

Edited by xnikos

με την αναβαθμιση στην 5,10,29 χαθηκε το twrp και πηρε τη θεση του το mi recovery.

το θεμα ειναι οτι δεν εχει επιλογη για backup, ετσι δεν κανω ενημερωση σε νεα εκδοση μηπως κατι παει στραβα και χασω τα δεδομενα μου. :(

Κάνε back up από την εφαρμογή της miui.

Κι εγώ το mi recovery έχω και κάνω κάθε βδομάδα ενημέρωση, δεν έχει τύχει ποτέ μέχρι τώρα να αντιμετωπίσω πρόβλημα.

Edited by nico4gr

με την αναβαθμιση στην 5,10,29 χαθηκε το twrp και πηρε τη θεση του το mi recovery.

το θεμα ειναι οτι δεν εχει επιλογη για backup, ετσι δεν κανω ενημερωση σε νεα εκδοση μηπως κατι παει στραβα και χασω τα δεδομενα μου. :(

ένα λεπτό είναι να μπεί το TWRP:

https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Entry/6028-Custom-Recoveries/?5ac2af22#files

Καλησπερα, αντιμετωπιζω προβλημα με μερικες εφαρμογες.

Οταν πανε να ανοιξουν κανουν οτι ανοιγουν, αλλα τελικα κρασαρουν.

Τις κανω απεγκατασταση, reboot το κινητο, ξανα εγκατασταση και παλι κρασαρουν.

Οι εφαρμογες της rom λειτουργουν κανονικα.

Το κινητο δεν εχει πειραχτει καθολου.

Ειναι με την rom οπως το αγορασα, μονο root.

Το εχει ο γαμπρος μου και εχει μια βδομαδα που συμβαινουν τα παραπανω.

Καμια προταση?

Ευχαριστω!

Καλησπερα, αντιμετωπιζω προβλημα με μερικες εφαρμογες.

Οταν πανε να ανοιξουν κανουν οτι ανοιγουν, αλλα τελικα κρασαρουν.

Τις κανω απεγκατασταση, reboot το κινητο, ξανα εγκατασταση και παλι κρασαρουν.

Οι εφαρμογες της rom λειτουργουν κανονικα.

Το κινητο δεν εχει πειραχτει καθολου.

Ειναι με την rom οπως το αγορασα, μονο root.

Το εχει ο γαμπρος μου και εχει μια βδομαδα που συμβαινουν τα παραπανω.

Καμια προταση?

Ευχαριστω!

αν και δεν μας λες πολλά για την ROM φαντάζομαι ότι είναι κάποια multi από αυτές που βάζουν τα μαγαζιά και συνήθως έχουν πολλά προβλήματα.

πάρε backup αν θέλεις με το titanium ή με το ενσωματωμένο app,και βάλε μετά την τελευταία ελληνική rom από εδώ:

https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Entry/5959-5-11-12-Xiaomi-Hongmi-Redmi-1/ για το redmi/hongmi 1

μπορείς να δοκιμάσεις και απλή επαναφορά εργοστ.ρυθμίσεων,αλλά αφού θα χάσεις έτσι κι αλλιώς τα δεδομένα θα σύστηνα μια αναβάθμιση.

Edited by xnikos

αν και δεν μας λες πολλά για την ROM φαντάζομαι ότι είναι κάποια multi από αυτές που βάζουν τα μαγαζιά και συνήθως έχουν πολλά προβλήματα.

πάρε backup αν θέλεις με το titanium ή με το ενσωματωμένο app,και βάλε μετά την τελευταία ελληνική rom από εδώ:

https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Entry/5959-5-11-12-Xiaomi-Hongmi-Redmi-1/ για το redmi/hongmi 1

μπορείς να δοκιμάσεις και απλή επαναφορά εργοστ.ρυθμίσεων,αλλά αφού θα χάσεις έτσι κι αλλιώς τα δεδομένα θα σύστηνα μια αναβάθμιση.

Σωστά, δικό μου λάθος,ειναι multi.

Οκ, ευχαριστώ πολύ.

Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

Καλησπερα το κινητο φοραει

Android 4.2.2 HM2013023

MIUI-JBBCNAL25.0

Αν φλασαρω 4.4.2 HM2013023

GTV-5.11.12 απευθειας θα εχω προβλημα?

Ρωταω γιατι ειναι 4.4.2.

Ευχαριστω!