Jump to content

Xiaomi Red Rice (Hongmi)

orlox
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Παιδιά έχει καταφέρει κάνεις με ν7 να εγκαταστήσει το Navigon?

Έβαλα την miui7 5.9.26 την απλή όχι την modded, οι φωτογραφίες πάνε στην sd, εντάξει αυτο. Αλλα μετα αφου εγκαθίσταται το here maps, κάνει FC, γιατί ?

Επίσης, πρόβλημα εχει το mobile topographer, το οποίο πετάει ένα μύνημα ότι δεν μπορεί να γράψει στην sd.

Το ίδιο μου εκανε το camera mx , αλλά του αλλαξα ελάχιστα το τελευταίο γραμμα στο path , και έστρωσε.

Έβαλα την miui7 5.9.26 την απλή όχι την modded, οι φωτογραφίες πάνε στην sd, εντάξει αυτο. Αλλα μετα αφου εγκαθίσταται το here maps, κάνει FC, γιατί ?

Επίσης, πρόβλημα εχει το mobile topographer, το οποίο πετάει ένα μύνημα ότι δεν μπορεί να γράψει στην sd.

Το ίδιο μου εκανε το camera mx , αλλά του αλλαξα ελάχιστα το τελευταίο γραμμα στο path , και έστρωσε.

Εγώ με την modded. Και sigic και here map μια χαρά παίζουν. Αφού δε μπαίνει Navigon θα μείνω σε αυτά.

Εγώ με την modded. Και sigic και here map μια χαρά παίζουν. Αφού δε μπαίνει Navigon θα μείνω σε αυτά.

Καλημέρα,

σου παίζει καλά η stock camera, ή έχεις κάνει το κολπάκι αλλαγής του camera.apk στην rom ?

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δοκιμάζω την απλή (οχι την modded) εβδομαδιαία developer και δεν δουλεύουν ορισμένες εφαρμογές (π.χ. το HERE MAPS, το mobile topographer κ.α.) και βγάζουν μήνυμα ότι δεν μπορούν να γράψουν στην SD ή ότι δεν υπάρχει SD.

H stock camera δουλεύει κανονικά (γιατί σώζει απευθείας στην εξωτερική SD). Στην απλή, υπάρχει επιλογή να σώζει είτε στην SD είτε στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου.

Βάζω την modded και αυτές δουλεύουν τέλεια, (γιατί εγκαθίστανται στην εξωτερική SD) , όμως η Stock Camera βγάζει μήνυμα ότι ¨"Παρακαλώ εισάγετε SD κάρτα για να λειτουργήσει η Camera".

Δυστυχώς στις ρυθμίσεις στη stock camera της modded δεν υπάρχει επιλογή μέσου αποθήκευσης.! για να επιλέξω την internal (που όμως είναι η SD) !.

Στην Τελευταία GTV-5.10.8 developer modded δεν δουλεύουν οι Πρόσθετες Ρυθμίσεις στις Ρυθμίσεις. Κάνει FC και γράφει ότι τερματίστηκε, σε ένα πολύ σύντομο μήνυμα που σβήνει σχεδόν αμέσως.

Την κατέβασα χθές αργά το βράδυ, και ξανακατέβασα την προηγούμενη GTV-5.9.26 developer.

Επίσης, η εφαρμογή αναβάθμιση δεν βρήκε τη εβδομαδιαία αναβάθμιση της παρασκευής, και μπήκα και την κατέβασα, Είναι φυσιολογικό αυτό ? Υποτίθεται ότι θα την έβλεπε ? . Έτσι επέλεξα πακέτο αναβάθμισης και περάστηκε με τα παραπάνω προβλήματα.

Αλλά δεν έμειαν με σταυρωμένα χέρια, έκανα ξανά boot se recovery, έκανα factory reset, wipes και πριν και μετά, αλλά δεν άλλαξε κάτι σχετικά με τα παραπάνω προβλήματα.

Μήπως να βάζω τη stable?

Έχω ακόμα XP (...)

μετά την αναβάθμιση δεν μου βλέπει το κινητό σαν MTP,

'εχω δοκιμάσει διάφορα links,

κάποια εύκολη λύση για drivers ?

Edited by athanaso77
Συνεχόμενα μηνύματα

Καλημέρα,

σου παίζει καλά η stock camera, ή έχεις κάνει το κολπάκι αλλαγής του camera.apk στην rom ?

Δοκιμάζω την απλή (οχι την modded) εβδομαδιαία developer και δεν δουλεύουν ορισμένες εφαρμογές (π.χ. το HERE MAPS, το mobile topographer κ.α.) και βγάζουν μήνυμα ότι δεν μπορούν να γράψουν στην SD ή ότι δεν υπάρχει SD.

H stock camera δουλεύει κανονικά (γιατί σώζει απευθείας στην εξωτερική SD). Στην απλή, υπάρχει επιλογή να σώζει είτε στην SD είτε στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου.

Βάζω την modded και αυτές δουλεύουν τέλεια, (γιατί εγκαθίστανται στην εξωτερική SD) , όμως η Stock Camera βγάζει μήνυμα ότι ¨"Παρακαλώ εισάγετε SD κάρτα για να λειτουργήσει η Camera".

Δυστυχώς στις ρυθμίσεις στη stock camera της modded δεν υπάρχει επιλογή μέσου αποθήκευσης.! για να επιλέξω την internal (που όμως είναι η SD) !.

Στην Τελευταία GTV-5.10.8 developer modded δεν δουλεύουν οι Πρόσθετες Ρυθμίσεις στις Ρυθμίσεις. Κάνει FC και γράφει ότι τερματίστηκε, σε ένα πολύ σύντομο μήνυμα που σβήνει σχεδόν αμέσως.

Την κατέβασα χθές αργά το βράδυ, και ξανακατέβασα την προηγούμενη GTV-5.9.26 developer.

Επίσης, η εφαρμογή αναβάθμιση δεν βρήκε τη εβδομαδιαία αναβάθμιση της παρασκευής, και μπήκα και την κατέβασα, Είναι φυσιολογικό αυτό ? Υποτίθεται ότι θα την έβλεπε ? . Έτσι επέλεξα πακέτο αναβάθμισης και περάστηκε με τα παραπάνω προβλήματα.

Αλλά δεν έμειαν με σταυρωμένα χέρια, έκανα ξανά boot se recovery, έκανα factory reset, wipes και πριν και μετά, αλλά δεν άλλαξε κάτι σχετικά με τα παραπάνω προβλήματα.

Μήπως να βάζω τη stable?

Έχω ακόμα XP (...)

η τελευταια stable ειναι V5 θα το αντεξεις να γυρίσεις τόσο πίσω ?

το κινητό ήταν ότι πιο τίμιο υπήρχε ΠΡΙΝ 2 χρόνια . Εμένα ήδη σε λίγες μέρες τα κλείνει καθώς ήμουν από τους πρώτους που είχαν παραλλάβει και όσο και να προσπαθούν να το κρατήσουν λειτουργικό με τις νέες ρομ ο καιρός έχει αρχίσει και δείχνει σιγά σιγά τα σημάδια του .πλέον έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την αντικατάστασή του.

Edited by Jokey5

Συμφωνώ απόλυτα, απλά όσα bug βρήκα δεν έχουν να κάνουν με ελαττώματα του κινητού αλλά της rom, κρίμα για το κινητό.

Έβαλα το update.zip για την stock camera και τον rapfox ftp server για να έχω πρόσβαση στη sd του κινητού μου και όλα ΟΚ. Γλίτωσα και απο τα βρωμοκαλώδια, και τραβάει αρχεία από το κινητό όσο σηκώνει το wifi, 15-30 mb/sec !

Υπάρχει κάπου η τελευταία multi v5 να την εχουμε για καβατζα? Αν έχει κάποιος κάποιο link , μην κατεβασω καμιά κοτσανα σε στιγμή πανικού και βιασύνης και μπρικαρω το κιν.

Εγώ έχω την 5.9.17 dev από xiaomi.eu και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τα Ηere maps δουλεύουν κανονικά όπως επίσης και η stock κάμερα η οποία σώζει στην sd. Ούτε κανένα άλλο σημαντικό bug έχω. Την 5.10.8 που είναι η τελευταία δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα.

Καλημέρα,

Μήπως να βάζω τη stable?

Έχω ακόμα XP (...)

Μόνο η κάμερα είχε θέμα και έβαλα το fix και δουλεύει ρολόι. Μου παρουσίασε και μένα την δεύτερη μέρα να μη μου το αναγνωρίζει με τίποτα το pc μου. Τελικά συνδέθηκα μέσω Mi Pc Suite αλλά με λειτουργία προγραμματιστή ενεργοποιώντας το Ελεγχο σφαλμάτων usb και εγκαταστώντας driver για το κινητό μου. οτι άλλο και αν έχω δοκιμάσει δουλεύει μπεργκέτι. Όλα τέλεια... πρώτη φορά που αναβάθμισα από την ν5 και δε το μετάνιωσα. έχουν κάνει τρομερή δουλειά.

Δυστυχώς ή στον εφαρμογή για sms έχει περιορισμό στα ελληνικά, άντε να ψάχνουμε τώρα κανένα φιξ για sns 160 , όπως στην v5...

Δυστυχώς ή στον εφαρμογή για sms έχει περιορισμό στα ελληνικά, άντε να ψάχνουμε τώρα κανένα φιξ για sns 160 , όπως στην v5...

Ρίξε μία ματιά στο παρακάτω σύνδεσμο

https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Entry/5938-MOD-stock-Mms-apk-%CE%BC%CE%B5-160-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/

WIND for EVER :!:

παιδιά καλησπέρα. έχει κανείς την V7 modded και να έχει βάλει το link2sd να μου πει πως το συνδέει στην Phone storage. Θα του ήμουν ευγνώμων.

Μετά λύπης λέω ότι γύρισα στη τελευταία gtv miui gr v5 stable. Δε λέω ντιζαινατο το περιβάλλον της miui 7, αλλά: Μόνο με modded λέει, ακόμα δεν κατάλαβα τι παίζει με τους χώρους αποθήκευσης και το κολημα που τρώνε καποιες εφαρμογες που δεν μπορούν να γράψουν στη sd, τρωει περισσοτερη ή εστω την ιδια μνημη, δύσχρηστες μερικες ρυθμίσεις, εικονιδια μικρά για πάτημα , αργή μερικές φορές απόκριση και νομίζω ότι τρώει παραπάνω μπαταρία. Επίσης , ή τελαυταια εβδομαδιαία αναβάθμιση σε αναγκάζει να αποχωριστεις το ρουτ και την twrp recovery! Κανονικά η 4.4 κιτκατ έπρεπε να είναι ταχύτερη από την 4.2 όπως διαφημίζουν. Περισσότερες δυνατότητες δεν είδα...

Έκανα ένα τελευταίο μπακαπ στη ν7 (απο την recovery !) να υπάρχει, μέχρι να λυθουν τα οποία θεματα και έστω αν βγει stable το ξανά βλέπουμε.

Μετά λύπης λέω ότι γύρισα στη τελευταία gtv miui gr v5 stable. Δε λέω ντιζαινατο το περιβάλλον της miui 7, αλλά: Μόνο με modded λέει, ακόμα δεν κατάλαβα τι παίζει με τους χώρους αποθήκευσης και το κολημα που τρώνε καποιες εφαρμογες που δεν μπορούν να γράψουν στη sd, τρωει περισσοτερη ή εστω την ιδια μνημη, δύσχρηστες μερικες ρυθμίσεις, εικονιδια μικρά για πάτημα , αργή μερικές φορές απόκριση και νομίζω ότι τρώει παραπάνω μπαταρία. Επίσης , ή τελαυταια εβδομαδιαία αναβάθμιση σε αναγκάζει να αποχωριστεις το ρουτ και την twrp recovery! Κανονικά η 4.4 κιτκατ έπρεπε να είναι ταχύτερη από την 4.2 όπως διαφημίζουν. Περισσότερες δυνατότητες δεν είδα...

Έκανα ένα τελευταίο μπακαπ στη ν7 (απο την recovery !) να υπάρχει, μέχρι να λυθουν τα οποία θεματα και έστω αν βγει stable το ξανά βλέπουμε.

φίλε μου είμαι με την v.7 modded και δεν έχω κανένα από τα προβλήματα που αναφέρεις, όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα.

Ειδικά η μπαταρία μου κρατάει περισσότερο και το λειτουργικό φαίνεται πιο ανάλαφρο.

Ψάξε λοιπόν καλύτερα να βρείς τι κάνεις λάθος.Ίσως βοηθήσουν οι παρακάτω ερωτήσεις:

έκανες καθαρή εγκατάσταση?(full wipes πριν και μετά το install)

οι εφαρμογές που λες δεν γράφουν στην SD,μήπως τις επαναφέρεις από κάποιο backup?

έλεγξες την SD σου για τυχόν πρόβλημα?είναι class 10?

δοκίμασες έστω για λίγο μια original rom από en.miui.com?

ποια είναι η έκδοση που "σε αναγκάζει να αποχωριστείς το root και την twrp recovery"???

το μόνο που θέλει κάθε φορά η modded, είναι ένα copy-paste το (πειραγμένο)apk της κάμερας στην θέση του αρχικού.

Edited by xnikos

φίλε μου είμαι με την v.7 modded και δεν έχω κανένα από τα προβλήματα που αναφέρεις, όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα.

Ειδικά η μπαταρία μου κρατάει περισσότερο και το λειτουργικό φαίνεται πιο ανάλαφρο.

Ψάξε λοιπόν καλύτερα να βρείς τι κάνεις λάθος.Ίσως βοηθήσουν οι παρακάτω ερωτήσεις:

έκανες καθαρή εγκατάσταση?(full wipes πριν και μετά το install)

οι εφαρμογές που λες δεν γράφουν στην SD,μήπως τις επαναφέρεις από κάποιο backup?

έλεγξες την SD σου για τυχόν πρόβλημα?είναι class 10?

δοκίμασες έστω για λίγο μια original rom από en.miui.com?

ποια είναι η έκδοση που "σε αναγκάζει να αποχωριστείς το root και την twrp recovery"???

το μόνο που θέλει κάθε φορά η modded, είναι ένα copy-paste το (πειραγμένο)apk της κάμερας στην θέση του αρχικού.

Φίλε μου και γω είμαι ικανοποίημενος πάρα πολύ με την ν7 modded. όλα πάνε ρολόι.Σφαίρα. Να πω ότι έσβησα τα πάντα πριν την περάσω. Ίσως μερικές φορές να κολλάει κάποια εφαρμογή επειδή θα έχω ανοιχτές πολλές. Αν τις κλείσω τρέχει χαλαρά. Η μπαταρία δε βλέπω μείωση. παράμενει 4 ώρες οθόνης και με full 3g και 2 sim. Το μόνο θέμα είναι ότι μου γέμισε πάλι η εσωτερική μνήμη και ας έχω την modded.(ποιος ο λόγος να βάλω modded) Μπορείς να μου πεις πως μεταφέρεις τα αρχεία στο storage phone (που έχει αλλάξει με την κάρτα μου). με κάποιο πρόγραμμα? με το link2sd.Αν ναι θα μπορούσες να με βοηθήσεις να το κάνω.?Εστω με pm δυο λογάκια bro.

Edited by GEOKART

Παιδιά ο φίλος πιο εύκολο έχει δίκιο το τηλέφωνο αν δε γίνουν διορθώσεις στην ρομ κολλάει και από χώρο και από ραμ. Μια χαρά είναι το τηλέφωνο αλλά μην λέμε ότι θέλουμε. Είναι δύο χρόνια συσκευή

Φίλε μου και γω είμαι ικανοποίημενος πάρα πολύ με την ν7 modded. όλα πάνε ρολόι.Σφαίρα. Να πω ότι έσβησα τα πάντα πριν την περάσω. Ίσως μερικές φορές να κολλάει κάποια εφαρμογή επειδή θα έχω ανοιχτές πολλές. Αν τις κλείσω τρέχει χαλαρά. Η μπαταρία δε βλέπω μείωση. παράμενει 4 ώρες οθόνης και με full 3g και 2 sim. Το μόνο θέμα είναι ότι μου γέμισε πάλι η εσωτερική μνήμη και ας έχω την modded.(ποιος ο λόγος να βάλω modded) Μπορείς να μου πεις πως μεταφέρεις τα αρχεία στο storage phone (που έχει αλλάξει με την κάρτα μου). με κάποιο πρόγραμμα? με το link2sd.Αν ναι θα μπορούσες να με βοηθήσεις να το κάνω.?Εστω με pm δυο λογάκια bro.

φοβάμαι ότι για κάποιους δεν είναι ακόμα απόλυτα κατανοητή η διαφορά της modded και για αυτό φταίει και η περιγραφή του αρχικού δημιουργού της,που είχε ποσταριστεί κι εδώ και μιλούσε για μεταφορά εφαρμογών(το διόρθωσε),κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Όταν εγκαθιστούμε μια εφαρμογή που θέλει να δημιουργήσει έναν φάκελο στην κάρτα για τα μεγάλα αρχεία που χρειάζεται να διαχειριστεί (πχ χάρτες για προγράμματα πλοήγησης,backup του titanium ή του TWRP, φωτογραφίες από camera apps κτλ),αυτός, με την standard έκδοση δημιουργείται στον εσωτερικό(περιορισμένο) χώρο της συσκευής.Το μόνο που κάνει λοιπόν η modded είναι ότι ορίζει σαν εσωτερικό χώρο την SD.Καμία σχέση δεν έχει αυτό με το που εγκαθίσταται οι εφαρμογές.

Και στις δύο rom πηγαίνουν στο /data/app εκτός αν τις μεταφέρουμε εμείς αλλού.

Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους και εφαρμογές,πχ με το link2sd που προϋποθέτει διαμόρφωση ενός μέρους της SD σε ext4 και είναι λίγο πιο περίπλοκο αλλά εγώ ας πούμε προτιμώ το system app safe remover που έχω πάνω από χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα.(Αν σας αλλάζει την θέση των shortcuts μετά από reboot, τα επαναφέρεται εύκολα από το backup του MiHome που καλό είναι να παίρνετε συχνά από προσθ.ρυθμίσεις/αντ.&επαναφορά.Αν έχετε άλλον launcher δεν υπάρχει καν θέμα.)

Δέστε λοιπόν μήπως έχετε τέτοιους φακέλους στην εσωτερική μνήμη και δοκιμάστε να τους μεταφέρεται στην SD.Πολλές εφαρμογές βρίσκουν τους φακέλους τους ανεξάρτητα από την τοποθεσία,ή στην ανάγκη uninstall και install ξανά.Και αν φυσικά τους είχατε εκεί πριν πάτε σε modded,εκεί παραμένουν.

Παιδιά ο φίλος πιο εύκολο έχει δίκιο το τηλέφωνο αν δε γίνουν διορθώσεις στην ρομ κολλάει και από χώρο και από ραμ. Μια χαρά είναι το τηλέφωνο αλλά μην λέμε ότι θέλουμε. Είναι δύο χρόνια συσκευή

τι σχέση έχουν τα δύο χρόνια με την λειτουργία της ROM?:confused:

το δικό μας redmi έλυσε τα βασικά του θέματα εδώ και πάρα πολύ καιρό και υφίσταται φυσικά τους όποιους περιορισμούς του hardware του.

Προφανώς και δεν έχεις παρακολουθήσει τα νήματα του redmi 1s και του redmi 2,όπου τα προβλήματα στις rom ήταν σοβαρότερα από αυτά που αντιμετώπισε το πρώτο.Και φυσικά θα λυθούν και αυτά μιας και υπάρχει υποστήριξη.Εγώ βλέπω ότι ακόμη και η ελληνική που είχε πολλά θέματα παλιά,τώρα λειτουργεί άψογα.

Edited by athanaso77
Συνεχόμενα μηνύματα

Κι εγω ειμαι ευχαριστημενος με την V7. Πιο ελαφρια και με περισσοτερες λειτουργιες μου φαινεται. (καλυτερα χρωμματα στη καμερα)

Στο τελευταιο update βεβαια κρασαρει σε ορισμενες ρυθμισεις, λογικα στο επομενο θα διορθωθει.

Νικο εχεις δικιο ειχε βγει modded και δεν την ειχα παρει χαμπαρι. Αλλο τηλεφωνο πλεον

μια βοηθεια , δεν μπορεί να λειτουργήσει η κάμερα γιατί δεν βλέπει αποθηκευτικό χώρο πως το προσπερνάμε ? μετέφερα όλο το φακελο dcim στην ''εσωτερικη'' αλλά και πάλι τπτ

οκ βρέθηκε η λύση με το φιξ για την καμερα ολα ρολόι πλέον .

Edited by Jokey5

Μια χαρά το βλέπει εμένα το πισι το τηλέφωνο. Τσέκαρε drivers μήπως είναι αυτό το πρόβλημα ή δοκίμασε σε άλλη θύρα να το δει

Μήπως βρέθηκε driver για το κινητό με την v7 για pc ? Έστω σε mass storage κατάσταση.

Ούτε εμένα το βλέπει με την καμμιά και ας έβαλα και drivers. Ουτε σε XP το βλέπει.... Ούτε σε 7...ουτε σε 8...ούτε σε 8.1. Κάτι παίζει... Εγώ βολεύτικα με το airdroid. Σου δίνει την ip του κινητού σου, συνδέεσαι από το pc ασύρματα και κάνεις παπάδες. Δοκίμασε το.

Καλημέρα !

Έχω ένα hongmi κολλημένο στο mi χρυσαφί λογότυπο.

Μπαίνω στο boot mode με Power & Vol-, αλλά όταν επιλέγω recovery mode γίνεται πάλι το ίδιο, δηλ. κολάει στο mi λογότυπο.

Φοράει τη miui 5 multi από to2c.

Μήπως υπάρχει κάποιος ολοκληρωμένος οδηγός για το πως θα ξεκολλήσει ?