TrinitySon Δημοσιεύτηκε July 29, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 29, 2013 Πρόσφατα άλλαξα mobo. Η mobo είναι της Gigabyte, το μοντέλο είναι G41M-Combo. Η αλλαγή έγινε διότι η προηγούμενη (η οποία ήταν της American Megatrends) "κάηκε". Παρόλο που έκανα την αλλαγή, δεν έκανα φορμάτ. Τα Windows XP Bootαραν κανονικότατα! Φυσικά έκανα ενα ολικό driver update κτλπ. Δυστυχώς όμως τώρα (πέρασε περιπου ένας μήνας) μου ανεβενουν οι θερμοκρασίες, GPU στους 47-50C , η CPU στους 65-75C (και όταν "τρέχω" βαριά προγράμματα ή οταν παίζω games αγγίζει τους 95 βαρμους Κελσίου!) ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα το Shutdown. Ο υπολογιστής μου δηλαδη κανει Shutdown όταν π.χ ανοίξω ενα βιντεο σε HD , εχω ανοιχτο ενα game, και οταν π.χ ενα ανοιχτο και ενα προγραμμα. Οτιδηποτε έχει σχεση με κινουμενη εικονα ειδικα σε υψηλη ευκρινια ..τα παιζει ο υπολογιστης! Τα fps μου δεν ξεπερναν τα 30! Γενικά πιστεύω πως κατι παίζει με την GPU και την νεα MOBO. Ίσως υπάρχει θέμα συμβατότητας, τι λέτε; Το φορμάτ μπορεί να δώσει λύση; Η GPU μου είναι nvidia GEFORCE 9500GT. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. July 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2013 Μαλλον επανεγκαταστασεις χρειαζεσαι. Θεωρητικα καθε εφαρμογη στην εγκατασταση ανιχνευει το υλισμικο και δημιουργει ρυθμισεις. Βεβαια με την εκκινηση της εφαρμογης ξανακανει ελεγχο. Δοκιμασε την επανεγκατασταση καποιας εφαρμογης που φρακαρει μηπως και διορθωθει. Αν ναι τοτε θα πρεπει να τα κανεις ολα. Παντως καλο ειναι μια καθαρη εγκατασταση του συστηματος μετα απο αλλαγη μοβο. Για να μπορουμε να σκεφτουμε σωστα, εχοντας ενα σημειο εκκινησης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. July 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2013 Μαλλον επανεγκαταστασεις χρειαζεσαι. Θεωρητικα καθε εφαρμογη στην εγκατασταση ανιχνευει το υλισμικο και δημιουργει ρυθμισεις. Βεβαια με την εκκινηση της εφαρμογης ξανακανει ελεγχο. Δοκιμασε την επανεγκατασταση καποιας εφαρμογης που φρακαρει μηπως και διορθωθει. Αν ναι τοτε θα πρεπει να τα κανεις ολα. Παντως καλο ειναι μια καθαρη εγκατασταση του συστηματος μετα απο αλλαγη μοβο. Για να μπορουμε να σκεφτουμε σωστα, εχοντας ενα σημειο εκκινησης. Συμφωνώ .... Αντίθετα με τα 7 στα ΧΡ πρέπει πάντα να γίνεται καθαρή εγκατάσταση Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrinitySon Δημ. July 30, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2013 Ευχαριστώ πολύ Guys!! Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω ποια εφαρμογή να επανεγκαταστήσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. July 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2013 Ευχαριστώ πολύ Guys!! Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω ποια εφαρμογή να επανεγκαταστήσω. Μιλάμε για καθαρή (ΧΡ) από την αρχή εγκατάσταση !!!!! Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Peleus17 Δημ. August 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2013 Μάλλον η GPU κάνει bottleneck την CPU..Εάν για παράδειγμα έχεις μια GTX Titan GPU και έναν Pentium Dual Core λογικό να γίνεται αυτό που λες! Χωρίς να θελω να σε πάρω στο λαιμό μου τσέκαρε και αυτό! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrinitySon Δημ. August 5, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις guys!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billmw Δημ. August 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2013 Αφού άλλαξες μητρική και δεν έκανες format πάλι καλά που δεν σου πέταξε μπλε οθόνη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts