Jump to content

Self-Shutdown, GPU, και FPS!

TrinitySon
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρόσφατα άλλαξα mobo. Η mobo είναι της Gigabyte, το μοντέλο είναι G41M-Combo. Η αλλαγή έγινε διότι η προηγούμενη (η οποία ήταν της American Megatrends) "κάηκε". Παρόλο που έκανα την αλλαγή, δεν έκανα φορμάτ. Τα Windows XP Bootαραν κανονικότατα!

Φυσικά έκανα ενα ολικό driver update κτλπ.

Δυστυχώς όμως τώρα (πέρασε περιπου ένας μήνας) μου ανεβενουν οι θερμοκρασίες, GPU στους 47-50C , η CPU στους 65-75C (και όταν "τρέχω" βαριά προγράμματα ή οταν παίζω games αγγίζει τους 95 βαρμους Κελσίου!) ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα το Shutdown.

Ο υπολογιστής μου δηλαδη κανει Shutdown όταν π.χ ανοίξω ενα βιντεο σε HD , εχω ανοιχτο ενα game, και οταν π.χ ενα ανοιχτο και ενα προγραμμα. Οτιδηποτε έχει σχεση με κινουμενη εικονα ειδικα σε υψηλη ευκρινια ..τα παιζει ο υπολογιστης! Τα fps μου δεν ξεπερναν τα 30!

Γενικά πιστεύω πως κατι παίζει με την GPU και την νεα MOBO. Ίσως υπάρχει θέμα συμβατότητας, τι λέτε; Το φορμάτ μπορεί να δώσει λύση; Η GPU μου είναι nvidia GEFORCE 9500GT.

Μαλλον επανεγκαταστασεις χρειαζεσαι. Θεωρητικα καθε εφαρμογη στην εγκατασταση ανιχνευει το υλισμικο και δημιουργει ρυθμισεις.

Βεβαια με την εκκινηση της εφαρμογης ξανακανει ελεγχο.

Δοκιμασε την επανεγκατασταση καποιας εφαρμογης που φρακαρει μηπως και διορθωθει. Αν ναι τοτε θα πρεπει να τα κανεις ολα.

Παντως καλο ειναι μια καθαρη εγκατασταση του συστηματος μετα απο αλλαγη μοβο.

Για να μπορουμε να σκεφτουμε σωστα, εχοντας ενα σημειο εκκινησης.

Μαλλον επανεγκαταστασεις χρειαζεσαι. Θεωρητικα καθε εφαρμογη στην εγκατασταση ανιχνευει το υλισμικο και δημιουργει ρυθμισεις.

Βεβαια με την εκκινηση της εφαρμογης ξανακανει ελεγχο.

Δοκιμασε την επανεγκατασταση καποιας εφαρμογης που φρακαρει μηπως και διορθωθει. Αν ναι τοτε θα πρεπει να τα κανεις ολα.

Παντως καλο ειναι μια καθαρη εγκατασταση του συστηματος μετα απο αλλαγη μοβο.

Για να μπορουμε να σκεφτουμε σωστα, εχοντας ενα σημειο εκκινησης.

Συμφωνώ .... Αντίθετα με τα 7 στα ΧΡ πρέπει πάντα να γίνεται καθαρή εγκατάσταση

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Ευχαριστώ πολύ Guys!! Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω ποια εφαρμογή να επανεγκαταστήσω.

Μιλάμε για καθαρή (ΧΡ) από την αρχή εγκατάσταση !!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Μάλλον η GPU κάνει bottleneck την CPU..Εάν για παράδειγμα έχεις μια GTX Titan GPU και έναν Pentium Dual Core λογικό να γίνεται αυτό που λες! Χωρίς να θελω να σε πάρω στο λαιμό μου τσέκαρε και αυτό!