Jump to content

Sony Xperia Z Ultra


vezyro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ε ναι χαχαχα τι ξένο θα πάρω ??μόλις του το είπα μου λέει έλα παρτο πίσω δεν μου κάνει. Έχει 2 μήνες να το βγάλει από το κουτί να το φορτισει.τώρα είναι θέμα ημερών να το ξαναπάρω πίσω :D

 

Βασικά το χαχαχαχά κολλάει στο ότι θα πάρεις το δικό σου ( πράγμα σπάνιο, πόσοι έχουν δοκιμάσει το ultra και δεν κόλλησαν, εδώ ο αδερφός που όταν το είδε είπε είναι πολύ μεγάλο αλλά όταν το δούλεψε έπαθε την πλάκα του) από εκεί και πέρα Γιώργο καλύτερα το δικό μας εργαλείο, τουλάχιστον ξέρουμε και τι έχει περάσει.

Καληνύχτα και με το καλό!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Εμένα ακόμα με 70 χαρακτήρες στέλνει ελληνικά. Πρέπει να κάνω κάτι;

 

Καλημέρα,:) δοκίμασε το chompSMS από play, τικαρισε στις ρυθμίσεις τα συμπαγής μηνύματα και έχεις 160 χαρακτήρες:happy:

 

Samsung Galaxy Z Fold4 5G Phantom Black. 

     Samsung Galaxy Watch5 Pro Titanium 45mm. 

          Samsung Galaxy buds live white. 

 

hqdefault.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα στην παρέα........

Άρχισανε να βαρανε τα οργανακια σε μένα με την λολλιποπ!!

Κρασαρε το μενού με τις κκλήσεις, το rr3 φόρτωσε κ η οθόνη ήτανε ένα κλικ ποιο δεξιά,το κυκλακι που δείχνει ότι φορτώνει δεν φαινόταν, κ κάτι ψιλό χαζά ακόμα!!

Τέλος πάντων προσπαθώ να εχω ψυχραιμία κ ας ελπίσουμε να στρώσει! Αν δεν,βαλσιμο στο pc companion.............και βλέπουμε!!

Πάντως από τα λίγα που ξέρω μιας και τώρα μαθαίνω, με την 4.4 δεν μου είχε κάνει κιχ!!

Ρε παιδιά τώρα με την λολλιποπ θα κάνουν αναβαθμίσεις ??

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά!Εγώ θα κινηθώ λίγο αντίθετα στο γενικά καλό κλίμα της αναβάθμισης και θα πω ότι μέχρι στιγμής έχω δει περισσότερα αρνητικά παρά θετικά. Να σημειώσω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην μου έχει "κουμπωσει" καλά το update.

Πρώτα από όλα η ταχύτητα και το smoothness για εμένα έχουν υποστεί πλήγμα. Αυτό το βλέπω και κάνοντας scrolling ορισμένες φορές στις οθόνες αλλά και από το γεγονός ότι ο launcher κάνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ restart φορτωνοντας από την αρχή τα εικονίδια. Μετά έχουμε κάποιες μικροαλλαγες στις ρυθμίσεις όπως το ότι για να απενεργοποιησω τους ήχους πρέπει πρωτα να πατήσω το hardware key και μετά να το επιλέξω, η για να αλλάξω από αυτόματη φωτεινότητα σε χειροκίνητη πρέπει να μπω στα settings.Επίσης εκεί που περίμενα να δω μεγαλύτερη συμβατότητα σε εφαρμογές που ομολογουμενως έχουμε θεματακι είδα το αντίθετο,κάποιες εφαρμογές που τις δουλεύω χρόνια να μην είναι πλέον συμβατές. Το άλλο εκνευριστικό είναι κρασαρισματα σε κάποιες εφαρμογες (πχ messenger) που με το kit kat δεν είχα ποτέ θέμα. Να προσθέσω και κάποιες ανουσιες εικαστικές αλλαγές,όπως πχ το μικροσκοπικό εικονίδιο στη φωτογραφία κατά τη διάρκεια κλήσης.Α,και το wifi που και που τρωει τις φρικουλες του και κανει κατι κουλα!

Κλείνοντας να πω πως φυσικά και δεν τα θεωρώ όλα αυτά τόσο σημαντικά και σίγουρα δεν πιστεύω πως κάναμε downgrade, απλά αφού αναφέρατε όλοι οι υπόλοιποι τα θετικά (με τα περισσότερα από τα οποία συμφωνώ) είπα να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου! ;-)

Link to comment
Share on other sites

Tonycool :) μία από τα ίδια :mad: ειδικά χθες το βράδυ μου έσπασε τα νεύρα :mad::mad: έχανε το wifi και ένα σωρό άλλα κουλά..... Ας ελπίσουμε κάτι να γίνει με κάποια πρόσθετα updates....

 

Samsung Galaxy Z Fold4 5G Phantom Black. 

     Samsung Galaxy Watch5 Pro Titanium 45mm. 

          Samsung Galaxy buds live white. 

 

hqdefault.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως το πάω για repair με το Pc Companion.

 

Κυρίως για το θέμα ειδοποιήσεων που έχω και που δεν τις αφήνει ο Exchange λογαριασμος, αλλά και εμ διαφορά κουλά, όπως τα σκαλώματα κατά την εναλλαγή οθονών, το οτι δεν μου δουλευει ο συγχρονισμος του Album με το Playmemories Online, το οτι κανει κατι περίεργα και κλεινει σποραδικά τις κλήσεις στον δεύτερο χτύπο (!!), το οτι η εφαρμογή Facebook σερνεται, το ότι όταν πατάω το πλήκτρο επιστροφής, μου ανοίγει άσχετες εφαρμογές.

 

Θα δω πως θα παει η επιδιορθωση και αν εχουμε τα ιδια, θα αφήσω το δεύτερό μου Ζ1 με την Kitkat!

My devices: Mi 10T Pro, Sony Xperia Z Ultra

Link to comment
Share on other sites

Επιδιόρθωση ρε παιδιά πως κάνουμε ?? Κλείνουμε το κινητό Πατάμε για 10 δευτερόλεπτα το πάνω κουμπί του ήχου μαζί με το κεντρικό κουμπί και μετά όλη την διαδικασία του pc companion?? Γιατί πρέπει να πατήσουμε το volume up μαζί με το power button για 10 δευτερόλεπτα ?? Τι χρησιμεύει αυτό??

Ακόμα ένα σπαστικό που τώρα με το λολλιποπ αλλάξανε εκείνο το μικρό εικονίδιο που βγαίνει όταν θέλεις να διορθώσεις κάτι Σε ένα κείμενο!!

Link to comment
Share on other sites

kotsaras1979, alkis, Αrxontas71, TonyCool

 

με ποιόν τρόπο αναβαθμίσατε σε Lollipop;

 

Προσωπικά έκανα factory format χωρίς κάρτα SIM & μνήμης και στην συνέχεια αναβάθμισα μέσω PC Companion.

Μετά το update τράβηξα άλλο ένα factory format και τέλος εισήγαγα SIM & extSD για να αρχίσω το σετάρισμα.

 

Αυτή τη τη στιγμή η συσκευή έχει 2 exchange, 3 common mail, 98 apps και συγχρονισμός περιεχομένου από

  • όλα τα email calendar/tasks
  • contacts από 2 emails (exch & comm)
  • facebook calendar
  • viber/messenger/skype/whatsapp/lync 2010 alway online
  • 2 apps για realtime weather updates

και ένας σωρός από άλλες ππριές που τρέχουν στο υπόβαθρο και δεν μασάει με τίποτα το θηρίο.

 

Νομίζω πως με ένα clean installation θα είστε κομπλέ. ;)

 

Να σημειώσω πως είναι πιο smooth από πριν και τουλάχιστον για αυτό με την ένταση, μου αρέσει αυτή η αλλαγή και δεν την θεωρώ μειονέκτημα.

Edited by nikoskon
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρες, βρε παιδιά τι στο καλό; Μας μάτιασαν; :lol: :lol:

Εγω μπορώ να πω καλύτερα πάω από πριν!!! Ειδικά με το ασύρματο, που δε συνδεόταν αμέσως.

Από παλιές εφαρμογές δεν έχω πρόβλημα, φατσοβιβλιο δεν έχω για να ξέρω :(

 

Για τα SMS θέλει ρουτ η μαμισια εφαρμογη, ώστε να πάρει 160 χαρακτήρες.

 

Το συνδυασμό των πλήκτρων τον χρησιμοποιείς για να επικοινωνήσει το τηλέφωνο με τον Η/Υ σε κατάσταση download mode όπως στα Samsung.

Για επισκευές: http://servicekiniton.gr/.
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Ρε συ Νίκο κάνε το καλό να μου πεις πως να κάνω ακριβώς όπως έκανες εσύ την αναβάθμιση!!

Εγώ έφερα το τηλ στις εργοστασιακες ρυθμίσεις/έκλεισα το τηλ(χωρίς να βγάλω σιμ και μνήμη)την μνήμη την έκανα ένα φόρματ/έτρεξα ττο pc companion\μέσα από το companion έτρεξα την αναβάθμιση/έκανα τα βήματα που σου λέει στο pc/πάτησα το volume ddown συνδεσα το καλώδιο/φόρτωμα /μια επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων πάλι και τέλος!!

Τώρα αν πιστεύεις ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να μπει ποιο σωστά σε παρακαλώ γράψτον εδω γιατί εγώ νομίζω ρώτησα εδώ αλλά απάντηση δεν πήρα!! Και το έκανα όπως μου είπε η σονυ!!

Θα σου ήμουν ευγνώμων.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερες :) στο νήμα, λοιπόν έγινε επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων χωρίς όμως διαγραφή δεδομένων, σύνδεση στο pc και κατέβασμα lollipop και εκ νέου επαναφορά και στήσιμο, στο Facebook όπου δεν είμαι και φαν για λίγο που το δούλεψα ήταν τραγικο:blink: πρόβλημα στο άνοιγμα σελίδων στον chrome και έχω και 50αρη vdsl:O και έχανε την σύνδεση στο wifi..... Το έκανα πάλι επαναφορά και μέχρι στιγμής δείχνει ανάκαμψη, εάν υπάρχει καλύτερος τρόπος ευχαρίστως να τον κανω:happy:

 

Samsung Galaxy Z Fold4 5G Phantom Black. 

     Samsung Galaxy Watch5 Pro Titanium 45mm. 

          Samsung Galaxy buds live white. 

 

hqdefault.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η αρχική εγκατάσταση έγινε αφού έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Δεν είχα αφαιρέσει Sim και κάρτα μνήμης.

 

Χθες το βράδυ έκανα επιδιόρθωση λογισμικού με το Pc Companion και σήμερα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Πάντως το θέμα με τις ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος παραμένει, αλλά καταλήγω ότι φταίνε τα policies του σέρβερ μας και η stock εφαρμογή email ths Sony. Και στο Ζ1 που αναβάθμισα σήμερα το ίδιο συμβαίνει. Έχει γίνει και σχετικό θέμα για το Ζ3 στο support forum της Sony, όπου όλοι κράζουν και κάποιος "αρμόδιος" ανέφερε οτι έτσι πρέπει να είναι και δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής.

 

Με την εφαρμογή email Nine, όλα δουλέυουν τέλεια.

My devices: Mi 10T Pro, Sony Xperia Z Ultra

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Απότι βλέπω βγαίνουν σιγά σιγά τα προβλήματα ε. Προσωπικά παρατήρησα ότι όντως ο launcher ξαναφορτώνει τα thumbnails κάθε φορά και το ρολόι της Sony τρώει κάτι σπασίματα και δεν φαίνεται καλά. Κατα τ'άλλα από απόδοση όλα είναι smoooth.

 

ps: to sbh52 μετά από 2 μέρες στο ρύζι ανέκεμψε και είναι λειτουργικό. Το ηχείο του καταστράφηκε απο το πλύσιμο αλλά με ακουστικά είμαι κομπλέ. Δεν ξέρω αν κάνω διαφήμιση αλλά παιδιά όσοι δε το πήρατε τι αλλο περιμένετε να ακούσετε για να το πάρετε! Επέζησε από πλυντήριο! :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας .. δεν ξέρω αλλά μήπως όλο αυτό έχει να κάνει με το τι ρολο βαραει η κάθε μας συσκευή και όχι τόσο με το αν κουμπώνει η όχι η αναβάθμιση.. δεν λέω καλο είναι να γίνονται όλα αυτά τα προγενέστερα πριν την οποιαδήποτε αναβάθμιση αλλά στην τελική μήπως είναι πολύ ντόρος για το τίποτα .. πχ ο ανιψιός μου του ήρθε ειδοποίηση και έκανε αναβάθμιση μέσο WIFI… ενώ ήταν στην καφετερία και έπινε καφέ σημειωτέον Με όλα μέσα sim sdcard το τηλ ανοιχτό.. ότι νάνε… τον ρώτησα για τα τι και τα πως και το μονο που μου είπε είναι ότι σε όλο το διάστημα της αναβάθμισης δεν προέκυψε το παραμικρό και ότι το τηλ στην κυριολεξία εκτοξεύτηκε. Επιμένοντας χθες το βραδυ μου το έφερε για να το δω, το δούλεψα αρκετά και με αρκετά app που του είχε βάλει και πραγματικά δεν είδα κάτι το μεμπτό είτε ιδέα κολλήματος.
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρες,

 

κάποιες φορές η εγκατάσταση ή η αναβάθμιση δεν "κάθεται" καλά :( Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες ;)

 

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων νομίζω είναι η καλύτερη λύση (αν μιλάμε για non-rooted συσκευή).

 

Το μόνο μου πρόβλημα είναι οτι δεν βρίσκω widget για το APN :( (μάλλον θα χρησιμοποιήσω nfc tag για να ξεμπερδεύω)

Για επισκευές: http://servicekiniton.gr/.
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο μου πρόβλημα είναι οτι δεν βρίσκω widget για το APN :( (μάλλον θα χρησιμοποιήσω nfc tag για να ξεμπερδεύω)

 

Ναι και μένα δεν παίζουν τα παλιά widgets..το nfc? δε το πιασα αυτό τι εννοείς;

Link to comment
Share on other sites

Ναι και μένα δεν παίζουν τα παλιά widgets..το nfc? δε το πιασα αυτό τι εννοείς;

 

To WiFi λειτουργεί :) (απο παλιά widget)

 

Υπάρχει και σε αυτό το φόρουμ ένας οδηγός για nfc αλλά βρήκα πρόχειρο αυτόν

Για επισκευές: http://servicekiniton.gr/.
Link to comment
Share on other sites

:hypno::hypno::hypno:

To WiFi λειτουργεί :) (απο παλιά widget)

 

Υπάρχει και σε αυτό το φόρουμ ένας οδηγός για nfc αλλά βρήκα πρόχειρο αυτόν

:hypno::hypno::hypno: τώρα μς ψάρωσες!! χαχα αυτά είναι!!

Link to comment
Share on other sites

:hypno::hypno::hypno:

:hypno::hypno::hypno: τώρα μς ψάρωσες!! χαχα αυτά είναι!!

 

έλα βρε :)

 

και κάποιο sbh (δεν θυμάμαι πιο) εχει nfc.

 

Αυτά τα σκ@τουλάκι@ είναι τελικά πολύ χρήσιμα. Μας γλυτώνουν χρόνο και δακτυλισμούς :lol: :lol: :lol:

 

Το βρήκα: Τι είναι το NFC; Τι χρειάζομαι; Πως προγραμματίζεται;

Edited by faji
Για επισκευές: http://servicekiniton.gr/.
Link to comment
Share on other sites

έλα βρε :)

 

και κάποιο sbh (δεν θυμάμαι πιο) εχει nfc.

 

Αυτά τα σκ@τουλάκι@ είναι τελικά πολύ χρήσιμα. Μας γλυτώνουν χρόνο και δακτυλισμούς :lol: :lol: :lol:

 

Το βρήκα: Τι είναι το NFC; Τι χρειάζομαι; Πως προγραμματίζεται;

 

Ωραίος! Τώρα το πιασα για τα καλά. Και έχεις πάρει τέτοια tags ε; Για να πώ την αλήθεια δε νομίζω να πάρω αλλά ότι είναι τρελή gadget-τία είναι! Ναι έχει το sbh52 σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Ρε συ Νίκο κάνε το καλό να μου πεις πως να κάνω ακριβώς όπως έκανες εσύ την αναβάθμιση!!

Εγώ έφερα το τηλ στις εργοστασιακες ρυθμίσεις/έκλεισα το τηλ(χωρίς να βγάλω σιμ και μνήμη)την μνήμη την έκανα ένα φόρματ/έτρεξα ττο pc companion\μέσα από το companion έτρεξα την αναβάθμιση/έκανα τα βήματα που σου λέει στο pc/πάτησα το volume ddown συνδεσα το καλώδιο/φόρτωμα /μια επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων πάλι και τέλος!!

Τώρα αν πιστεύεις ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να μπει ποιο σωστά σε παρακαλώ γράψτον εδω γιατί εγώ νομίζω ρώτησα εδώ αλλά απάντηση δεν πήρα!! Και το έκανα όπως μου είπε η σονυ!!

Θα σου ήμουν ευγνώμων.

 

Δεν νομίζω πως έκανες κάτι λάθος. Απλά επανέλαβε την διαδικασία. Reflash δηλαδή μέσω PC Companion.

 

Καλημερες :) στο νήμα, λοιπόν έγινε επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων χωρίς όμως διαγραφή δεδομένων, σύνδεση στο pc και κατέβασμα lollipop και εκ νέου επαναφορά και στήσιμο, στο Facebook όπου δεν είμαι και φαν για λίγο που το δούλεψα ήταν τραγικο:blink: πρόβλημα στο άνοιγμα σελίδων στον chrome και έχω και 50αρη vdsl:O και έχανε την σύνδεση στο wifi..... Το έκανα πάλι επαναφορά και μέχρι στιγμής δείχνει ανάκαμψη, εάν υπάρχει καλύτερος τρόπος ευχαρίστως να τον κανω:happy:

 

Ελπίζω να μην έχεις θέμα.

 

Η αρχική εγκατάσταση έγινε αφού έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Δεν είχα αφαιρέσει Sim και κάρτα μνήμης.

Χθες το βράδυ έκανα επιδιόρθωση λογισμικού με το Pc Companion και σήμερα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Πάντως το θέμα με τις ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος παραμένει, αλλά καταλήγω ότι φταίνε τα policies του σέρβερ μας και η stock εφαρμογή email ths Sony. Και στο Ζ1 που αναβάθμισα σήμερα το ίδιο συμβαίνει. Έχει γίνει και σχετικό θέμα για το Ζ3 στο support forum της Sony, όπου όλοι κράζουν και κάποιος "αρμόδιος" ανέφερε οτι έτσι πρέπει να είναι και δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής.

Με την εφαρμογή email Nine, όλα δουλέυουν τέλεια.

 

Τελικά δεν είναι bug, αλλά απουσία feature. ;)

 

Καλημέρα! Απότι βλέπω βγαίνουν σιγά σιγά τα προβλήματα ε. Προσωπικά παρατήρησα ότι όντως ο launcher ξαναφορτώνει τα thumbnails κάθε φορά και το ρολόι της Sony τρώει κάτι σπασίματα και δεν φαίνεται καλά. Κατα τ'άλλα από απόδοση όλα είναι smoooth.

 

Δεν νομίζω πως είναι προβλήματα. Τουλάχιστον με reflash φαίνεται πως όλα είναι ΟΚ. Είναι αυτό που λέει ο faji στο επόμενο quote.

 

Καλημέρες,

κάποιες φορές η εγκατάσταση ή η αναβάθμιση δεν "κάθεται" καλά :( Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες ;)

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων νομίζω είναι η καλύτερη λύση (αν μιλάμε για non-rooted συσκευή).

 

Αυτό.

 

Γενικά δεν μπορώ να βρω μειονέκτημα στην Lollipop. Μόνο θετικά. Και μετά από τόσες μέρες χρήσης, σίγουρα στην περίπτωσή μου, η αυτονομία έχει πιάσει ταβάνι! :)

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς την πατήσαμε :(

 

Δεν παίζει άλλο από το να το χρησιμοποιούμε όπως λέει :(

 

Edit: ούτε το NFC κάνει δουλειά. Θέλει root.

Edited by faji
Για επισκευές: http://servicekiniton.gr/.
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Sony Xperia Z Ultra

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...