Jump to content

Φωτογραφίες & γενικά περί κάμερας

aegina24
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχει δοκιμάσει κανείς με manual ρυθμίσεις να αντιμετωπίσει το θέμα με το υπερβολικό exposure στον ουρανό και γενικά στα πολύ φωτεινά σημεία όταν στο πλανο μας υπάρχουν έντονες διαφορές πχ σκιερά και ηλιόλουστα σημεία?

Για παράδειγμα σε μια από τις φώτο που έχει βγάλει ο φίλος στην Καβάλα, τα σημεία στις στέγες είναι καμένα.

Αν μειωθεί η έκθεση πιστεύω θα είναιπιο νορμάλ η φωτογραφία.

Στο auto κάποιες δοκιμές που ειχα κάνει δεν ειχα αποτέλεσμα. Με focus ψηλά έβγαινε πολύ σκοτεινή η περιοχή που είχε σκιά.

Βέβαια αυτό διορθώνεται με επεξεργασία ενώ ο καμένος ουρανός όχι.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 393
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχει δοκιμάσει κανείς με manual ρυθμίσεις να αντιμετωπίσει το θέμα με το υπερβολικό exposure στον ουρανό και γενικά στα πολύ φωτεινά σημεία όταν στο πλανο μας υπάρχουν έντονες διαφορές πχ σκιερά και ηλιόλουστα σημεία?

Για παράδειγμα σε μια από τις φώτο που έχει βγάλει ο φίλος στην Καβάλα, τα σημεία στις στέγες είναι καμένα.

Στο auto κάποιες δοκιμές που ειχα κάνει δεν ειχα αποτέλεσμα. Με focus ψηλά έβγαινε πολύ σκοτεινή η περιοχή που είχε σκιά.

Ειδικα σε αυτο που λες για τις "καμμενες" στεγες το παρατηρησα κι εγω, οχι μονο σε αυτη τη φωτογραφια, αλλα και σε αλλες που εβγαλα εκεινη τη στιγμη...

Ο λογος, ή τουλαχιστον ενας απο τους λογους ειναι ο πιο απλος... Ηταν τοσο εντονος ο ηλιος εκεινη την ωρα που στην κυριολεξια δεν εβλεπα τι φωτογραφιζα! Απλα πατουσα με το δαχτυλο πανω π.χ. στο σπιτι για να εστιασει εκει και εβγαζα φωτογραφια, δεν μπορουσα να δω και πολλα πραγματα... :lol::p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δύο σημερινές με το Μ7, με συννεφιά και βροχή.

Η βελτίωση της κάμερας με την έλευση του sense είναι κάτι παραπάνω από αισθητή στα δικά μου μάτια, μετά από 8 μήνες συμβίωσης με την παλιά.

Δεδομένου της δυσκολίας των συνθηκών, εντυπωσιαστηκα με το αποτέλεσμα. Δεν τις έχω δει σε υπολογιστή βέβαια, αλλά μου φαίνονται πολύ καλές.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Καλες ειναι... Το μπανιο σου ομως δεν το ευχαριστηθηκες...!!!!! :lol::lol::lol::p

Άστο, αυτό πήγε στράφι δύο μέρες τώρα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Δύο σημερινές με το Μ7, με συννεφιά και βροχή.

Η βελτίωση της κάμερας με την έλευση του sense είναι κάτι παραπάνω από αισθητή στα δικά μου μάτια, μετά από 8 μήνες συμβίωσης με την παλιά.

Δεδομένου της δυσκολίας των συνθηκών, εντυπωσιαστηκα με το αποτέλεσμα. Δεν τις έχω δει σε υπολογιστή βέβαια, αλλά μου φαίνονται πολύ καλές.

Σε ποια σημεία εντοπίζεις την βελτίωση της κάμερας; Ή είναι μια γενικότερη αίσθηση από την ποιότητα των φωτό;

Will go to heaven for the climate, to hell for the company...

Σε ποια σημεία εντοπίζεις την βελτίωση της κάμερας; Ή είναι μια γενικότερη αίσθηση από την ποιότητα των φωτό;

Έχει αυτό που λες, μια καλύτερη γενικά αίσθηση.

Βγάζει κάπως πιο καθαρά χωρίς να έχει μια υποκιτρινη απόχρωση που είχε πριν.

Βγάζει με μεγαλύτερη ευκολία σε δύσκολες συνθήκες.

Βελτιωμένο αρκετά το hdr που δούλευε παντελώς λάθος.

Πολύ καλύτερες ρυθμίσεις, πιο εύκολες και πρόσθεσαν αυτές που έλειπαν.

Αυτά πολύ πρόχειρα και γρήγορα έχω διαπιστώσει μέχρι στιγμής.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Το νέο hdr δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά για το παλιό ήταν όντως προβληματικό. Δεν μπορούσα να βγάλω καλή φωτό με τπτ.

Το νέο interface το θεωρώ και εγώ πολύ καλύτερο σε όλα. Επιπλέον, μου αρέσει ότι μπορείς να αποθηκεύσεις δικό σου σεταπ (δεν θυμάμαι να το είχε το παλιό).

Το ΣΚ που θα είμαι εκτός θα έχει τεστ φωτογραφικής!!!

Κανονικά σε αυτές τις περιπτώσεις βάζεις ΗDR, αλλά δεν είναι και το καλύτερο του κόσμου.

Η δεύτερη λύση είναι να αρχίζεις να δοκιμάζεις σε διαφορετικά σημεία το φόκους (και τη φωτομέτρηση) και να βρεις το καλύτερο.

Πάντως εγώ προσωπικά ρυθμίζω το WB σε τέτοιες φωτό και ρίχνω την έκθεση και τα πράγματα είναι καλύτερα.

Εδω και απο εμενα μερικες φωτο σε διαφορες συνθηκες... ακομα την μαθαινω την καμερα αφου δεν εχω κλεισει ουτε μηνα με την συσκευη

https://imageshack.com/i/pa47190ej

https://imageshack.com/i/p826c2eej

https://imageshack.com/i/ex308c61j

https://imageshack.com/i/ewfc3f86j

Edited by ocean22
φωτος

[ATTACH]47724[/ATTACH]macro Φωτογραφία με λίγο πείραγμα στα χρώματα

Πραγματικά όμορφη για wallpaper. Μ7 ή Μ8?

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Παρατήρησα (m7/t-mob) ότι όταν ρυθμίζω την κάμερα σε EV +0.5 (αντί του default) έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα όταν το περιβάλλον φωτογράφισης δεν έχει άπλετο φως (πχ. νωρίς το απόγευμα). Το αντίστοιχο σε -0,5 όταν έχει πολύ ήλιο. Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο ή απλά είναι ιδέα μου;

edit:

εξαιρετική φωτογραφία.

Edited by Lippi

Δεν ξέρω αν φταίει το πείραγμα στα χρώματα που έκανες, αλλά έχεις/έχει κάψει λευκά...:(

Παρατήρησα (m7/t-mob) ότι όταν ρυθμίζω την κάμερα σε EV +0.5 (αντί του default) έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα όταν το περιβάλλον φωτογράφισης δεν έχει άπλετο φως (πχ. νωρίς το απόγευμα). Το αντίστοιχο σε -0,5 όταν έχει πολύ ήλιο. Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο ή απλά είναι ιδέα μου;

edit:

εξαιρετική φωτογραφία.

Ισχύει και ειδικά το χαμηλωμα την ημέρα για να μην καεί η φωτογραφία , μιας και η UltraPixel τραβάει πολύ φως.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

[ATTACH]48043[/ATTACH]

[ATTACH]48044[/ATTACH]

[ATTACH]48045[/ATTACH]

[ATTACH]48046[/ATTACH]

μερικες και απο μενα... η ομπρελα και το κοχυλι ειναι με εφε απο την καμερα...

ναι οι φωτό είναι πολύ καλές. Το μόνο είναι ότι λόγω της μικρής ανάλυσης δεν μπορεις να κάνεις καλό crop. Όχι ότι έχει και πολύ σημασία σε φωτό από κινητό τελικά, αλλά για να έχουμε να λέμε.

Σιφνος, πριν λιγες ημερες.

Ειναι η πρωτη φορα που πηγα διακοπες χωρις φωτογραφικη μηχανη... Γενικα ειμαι ικανοποιημενος, το μονο που θα μπορουσα να πω οτι μου λειπει ειναι τα περισσοτερα mpixels. Οχι οτι εχω σκοπο να τυπωσω κροπαρισμενη φωτογραφια, απλα για την λεπτομερεια...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Να βάλω και γω μερικές δικές μου! :happy:

http://i.imgur.com/ZGH5628.jpg

http://imgur.com/a/o9eMK#0

Εδώ μερικές από τις τελευταίες που τράβηξα, περισσότερες μπορείτε να δείτε στο 500px που βρίσκεται στην υπογραφή μου :)

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro