Smartdigi Δημοσιεύτηκε May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 19, 2013 (edited) Παρουσίαση τηλεφώνου Αξιολόγηση smartphone Tengda X920 ΜΤΚ 6589 Quand core Περισσότερες Φωτογραφίες ΕΔΩ Τεχνικά χαρακτηριστικά όπως τα αναγράφει το minideal Basic Information Model:Tengda X920 Band:2G: GSM 850/900/1800/1900MHz 3G: WCDMA 850/2100MHz Sim Card : Dual SIM Card Dual Standby ----------------------------------- Service Provide: Unlocked Style:Bar Color:Black Shell Material:Plastic ----------------------------------- System OS:Android 4.2.1 CPU:MTK6589, Cortex A7 quad core, 1.2GHz; GPU: PowerVR SGX 544 ROM:8GB RAM:1GB ------------------------------------------ Screen Display Size:5.0 Inch Type:TFT, capacitive touch screen,Ips 5 Resolution:1280 x 720 pixels screen Screen Color:16.000.000 Colors ------------------------------------------ Support Format Ringtones Type:Polyphonic/MP3 Audio File Format:MP3/WAV/AMR/AWB Video File Format:3GP/MPEG4 Image File Format:JPEG/BMP/GIF/PNG/GIF E-book Format:TXT/CHM/DOC/HTML FM Radio:Yes, earphone needed Earphone Port:3.5mm Card Extend:Support TF card up to 16GB extended ------------------------------------------- Data Transfer & Connectivity Data transfer:USB/Bluetooth Mobile internet:WAP/WIFI -------------------------------------------- General Camera/Picture Resolution: Dual Cameras Front camera 5.0MP, up to 2560 x 1920 pixles resolution Back camera 12.0MP with flashlight and auto focus, up to 4096 x 3072 pixels Support full screen capturing Support 720p video record 30fps HD --------------------------------------------- Language:English, Afrikaans, Bahasa Indonesia, Bahasa Melayu, Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, Espanol, Filipino, French, Hrvatski, Zulu, Italiano, Kiswahili, Latviesu, Lietuviu Magyar, Nederlands, Polish, Portuguese, Romana, Rumantsch, Slovencina, Suomi, Svenska, Vietnamese, Turkish, Greek, Bulgarian, Russian, Serbian, Ukrainian, Hebrew, Arabic, Persian, Hindi, Thai, Korean, Japanese, Simplified/Traditional Chinese ---------------------------------------------- Phonebook:500 Message:SMS/MMS Input:Handwrite/Keypad TV:No GPS:Yes, built in, also support A-GPS ----------------------------------------------- With EPO assistance to speed up postioning JAVA:No WIFI:Yes, 802.11 b/g/n Bluetooth:Bluetooth 2.0 Gravity Sensor:Yes Multi-Touch:Yes , 5 point touch ------------------------------------------------ Dimensions:141 x 72 x 9mm/5.55 x 2.83 x 0.35 inch Net Weight(Including battery):166g Standby Time:About 2~3 days Other Feature:Play Store, 3G, WIFI, GPS, FM, Bluetooth, Ebook, Email, Messaging, wallpapers, calendar, calculator, clock, camera, Play Store, etc ------------------------------------------------- Package Size:186 x 100 x 55mm/7.32 x 3.94 x 2.16 inch Weight:477g Accessories:2 x 2020mAh Battery 1 x 3.5mm Earphone 1 x USB Cable 1 x Charger 1 x User Manual Αυτά ήταν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου από την ιστοσελίδα, ποιά όμως είναι η πραγματικότητα? Ας τα δούμε από την αρχή. Καταρχήν το τηλέφωνο ήρθε σε 11 ημέρες από την ημερομηνία παραγγελίας με singpost. Ανοίγοντας την συσκευασία ήταν το τηλέφωνο επιμελώς προστατευμένο με περιτύλιγμα φυσαλίδων. (Αξιόλογη συσκευασία για προστασία από χτυπήματα). Το κουτί του τηλεφώνου είναι ένα απλό σκληρό universal κουτί (τίποτα ιδιαίτερο) Ανοίγοντας την συσκευασία μαζί με το τηλέφωνο περιέχει 1 Χ Φορτιστή 220v 1000mAh (Πολύ καλή κατασκευή για κινέζικο φορτιστή, απλό τους καλύτερους που έχω δει. 2 Χ Μπαταρίες 2000mAh (και όχι 2020 που γράφει το site). 1 Χ Καλώδιο Usb 1 X Handsfree 3.5mm (Ασύμετρο) 1 X Θήκη τηλεφώνου σκληρή (Δεν την αναγράφει το site) Και πάμε στο τηλέφωνο, το τηλέφωνο κάτω από την προστατευτική διαφημιστική μεμβράνη έχει προστατευτικό φίλμ για τις γρατζουνιές (+1 minideal) διότι χρειάζεται θα το έβαζα κι εγώ αλλά με γλύτωσε από τον κόπο. Η οθόνη μεγάλη,τα κόκκινα πλαινά έχουν μια τραχειά μεταλλική αίσθηση με ένα μοντέρνο φινίρισμα.Το πίσω καπάκι είναι πλαστικό με μια πολύ απαλή (soft) και όμορφη αίσθηση όταν το κρατάς με επίστρωση (mat) για να μην γλυστράει. Φυσικά ούτε λόγος για το logo της HTC. (κρίμα) Ανοίγοντας το τηλέφωνο αντίκρυσα ένα boot animation που δεν με ενθουσίασε καθόλου η οθόνη πολύ φωτεινή με ζωντανά χρώματα και ένα ρολόι καιρού με ένα 3D animation με ένα πρόβατο. Καμία σχέση με το HTC butterfly αλλά συμπαθητικό. Κάνοντας scroll την οθόνη είδα την διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο τηλέφωνό μου (Dual core 6577). Γρήγορη απόκριση τουλάχιστον Χ3 φορές. Είχα απορία τι προγράμματα κότσαραν οι κινέζοι μέσα. Λοιπόν τίποτα! Και για να είμαι ειλικρινής έχουν μόνο το πληκτρολόγιό τους μαζί με το default του android, αλλά τίποτε άλλο κινέζικο! (+1 γιατί βαριέμαι να απενεργοποιώ). Επίσης +1 διότι δεν είχε το google chrome εγκατεστημένο (δεν τον δουλεύω διότι δεν έχει flash player, προσωπικά ο default browser μου κάνει πιο πολύ) Δεν είχε εγκατεστημένο ούτε το gmail (κανένα θέμα το έβαλα εγώ) Playstore στην τελευταία του έκδοση. Και επίσης Mobo player, documents to go. Camera: Στην κάμερα με εντυπωσίασε η καθαρότητα και η ευκρίνεια της εικόνας η μπροστά κάμερα έχει ανάλυση φωτογραφιών: 5 mp πραγματικά η πίσω κάμερα έχει ανάλυση φωτογραφιών: 12 mp πραγματικά Το gps έχει καλή και γρήγορη απόκριση , τόσο στο copilot όσο και στο igo primo. Η μπαταρία πλήρως φορτισμένη κρατάει σε full χρήση wifi ανοιχτό, 3g ανοιχτό, μουσική , ταινίες κτλπ 1.5 ημέρα. Σε κανονική χρήση δηλαδή ανοίγω κλείνω το wifi ή το gprs (3G) μιλάω και δεν είμαι όλη μέρα στο κινητό , από πλήρη φόρτιση βγάζει μήνυμα χαμηλής στάθμης σε 4 ημέρες. Με την φωτεινότητα στο αυτόματο φυσικά. Dual sim: Η μία κάρτα δουλεύει σε συχνότητες GSM και η άλλη σε συχνότητες GPRS (3G). Φυσικά internet έχουν και οι δύο. Η μία ανοίγει σε 3G και η άλλη σε απλό GSM internet. Οι κάρτες Sim δουλεύουν ταυτόχρονα.Τι σημαίνει αυτό? (Κάνουν λήψη και οι 2 ταυτόχρονα, εάν καλέσουν στην μια κάρτα και είναι κατειλημμένη η γραμμή φυσικά η άλλη κάρτα συνεχίζει να λειτουργεί είτε είναι στο ίδιο δίκτυο είτε είναι σε άλλο, κα εάν σε καλέσουν στην άλλη κάρτα την ώρα που μιλάς έχεις την δυνατότητα εναλλαγής της γραμμής από την sim 1 στην sim 2.) antutu score: Στατιστικά Πρίν αγοράσω το τηλέφωνο είδα πολλά στατιστικά για αυτό το τηλέφωνο μαζι και άλλα τηλέφωνα.Στο δικό μου τέστ με κάρτα micro sd 2GB class 4 (παίζει ρόλο αυτό) με φούλ φορτωμένο το τηλέφωνο εφαρμογές και ανοιχτό το wifi και το Gprs έδωσε 13386 βαθμούς. Μια άριστη για μένα βαθμολογία. Φυσικά εάν είχα μεγαλύτερη και πιο γρήγορη κάρτα sd σε class 10 η βαθμολογία θα ήταν σαφώς καλύτερη. Η εσωτερική μνήμη την γράφει για 8Gb αλλά πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη είναι τα 5.44gb τα υπόλοιπα δεσμεύονται από το τηλέφωνο. Τι χρησιμοποίησα για να φέρω το τηλέφωνο στα μέτρα μου? Δηλαδή σαν το αυθεντικό butterfly? Δοκίμασα πολλά ρολόγια, καιρούς launchers κτλπ. Κατέληξα στα παρακάτω. Για launcher χρησιμοποιώ τον primo launcher που έχω βρει εδώ και σχεδόν 1 χρόνο και είναι αυτό που θέλω. Δηλαδή, είναι ένας πειραγμένος nova+apex μαζί με ειδοποιήσεις με πολύ πιο ωραία και απαλή κύλιση και στα προγράμματα δεν έχει αυτό το μαύρο backround που σε ψυχοπλακώνει αλλά κρατάει το κανονικό backround και έτσι γίνεται πιο ευχάριστος και ξεκούραστος. Τον launcher αυτό θα τον βρείτε στο διαδίκτυο όχι επίσημα πλέον διότι θεωρήθηκε από τους δημιουργούς του nova και του apex αντιγραφή και τον μπλόκαραν. Για τα εικονίδια τους sense 5 που χρησιμοποιεί η ΗΤC τώρα χρησιμοποίησα το HTC Sense 5 HD Multi Theme v2.0.apk το οποίο θα το βρείτε (και) στο playstore με πληρωμή (φυσικά). Για τον καιρό χρησιμοποίησα το beweather pro το οποίο έχω αγοράσει από καιρό με μια παραμετροποίηση σε transparent. Για μένα είναι ο πιο αξιόπιστος καιρός. Δοκίμασα και το Fancy widget, όμορφο γραφικό αλλά έχει θέμα το widget με την αναννέωση. (κολλάει). Ήχους χρησιμοποίησα αυτούς που έχει μέσα, πλησιάζουν πιο πολύ στα γούστα μου και θυμίζουν λίγο και samsung s4...για περισσότερους δωρεάν ήχους mp3 μπορείτε να βρείτε στο http://www.zedge.net. Για να μπουν οι ήχοι mp3 σε ήχο κλήσης χρησιμοποιείστε το Rings Extended (101k) ελαφριά εφαρμογή από το playstore (δωρεάν). Για πληκτρολόγιο χρησιμοποιώ το Swiftkey keyboard (απλά με βολεύει καλύτερα). Ανακεφαλαιώνοντας , αναζήτησα ένα κινητό που θα μου άρεσε με μεγάλη οθόνη (βέβαια αυτό με κόλλησε σαν ιδέα αλλά τελικά είναι πολύ ωραία), γρήγορο, με HD ανάλυση, Soft αίσθηση και ωραίο σχεδιασμό.Αυτό το βρήκα στο X920 1 προς 1 αντίγραφο του Butterfly της HTC. Η μάχη στην αξιολόγησή μου για την αγορά του κινητού τηλεφώνου μου δόθηκε ανάμεσα σε Tengda X920,Iocean X7,Star S5,Umi S1,IHTC Butterfly H920,Star X920 Butterfly,ALPS VOW V5, MIZ Z5. Νικητής για μένα Tengda X920.Σχέση απόδοσης τιμής +10. Για root? Δεν χρειάζεται να κάνω, το τηλεφωνάκι φυσάει και είναι και χωρίς περιττά Στα -μείον? Τα ακουστικά handsfree είναι άδεια από ήχο , χωρίς Bass. Θα αγοράσω φυσικά από το web με bass boost. Το κινητό έχει bass (το δοκίμασα) τα handfree είναι χάλια. Βίντεο στο youtube Ελπίζω να βοήθησα Smartdigi team Edited May 19, 2013 by Smartdigi Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
raidensub Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 Μια ερωτηση. Ειναι το ιδιο με το Star X920 Butterfly? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Smartdigi Δημ. May 19, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 Μια ερωτηση. Ειναι το ιδιο με το Star X920 Butterfly? Όχι είναι ανώτερο ποιοτικά και έχει καλύτερα χαρακτηριστικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gerstavros2 Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 Ωραίο. Για root, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2247537 απλά κι εύκολα. Αυτό που πρόσεξα κι είμαι σίγουρος ότι ειναι λάθος, είναι οι τιμές που λες για τις κάμερες. Δες στο antutu tester το πραγματικό αριθμό πίξελ των αισθητήρων, λογικά θα ναι 5 ή 8 ο πίσω, και κάνουν interpolate Παράθεση Email επισκευών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nitrox Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 3-4 μερες μπαταρια ειναι σουπερ το τηλεφωνο ψηνομαι μπορεις να βγαλεις καμια φωτο με το κινητο να βαλεις να δουμε ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimzan Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 4 μερες με τη μια καρτα να ειναι σε 3g δυκτια? εγω οταν εθλω να κανω οικονομια στη μπαταρια γυρνω την 3g καρτα σε 2g και εχει αισθητη διαφορα. τελικα μαλλον οι κινεζοι με τον 6589 κανουν καλη δουλεια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
argyk Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 Πολυ καλο το κινητο. Παράθεση LG 4X. P880. LG G. E975. Zopo Zp950+. Lenovo p770. HTC ONE Χ. Samsung S4 . 9505. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ibiza2004 Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 παιδια ιδια κινητα ειναι μην εχουμε αυταπατες!!η μονη διαφορα ειναι στο περιβλημα που ναι οντως ειναι καλυτερο απο το star s5!!!οσο για την μπαταρια και του star αμα κανεις οικονομια σε πολλα τοσα θα βγαλει(θα πεσει δοκιμη)!!! το θεμα ειναι εχει υποστηριξη για custom rom???γιατι απο μια γρηγορη αναζητηση που εκανα δεν εχει και πολλα!!!το star εχει ηδη 8 custom rom και συνεχιζει!!! τεσπα για τα λεφτα τους και τα 2 ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ!!!!!!α ναι και οι καμερες δεν ειναι 12 και 5 αλλα 8 και 3 πανε βεβαια στα 12 και 5 με interpolate!!!ειναι ενα συνηθες τρικ των κινεζων για τις καμερες!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioannis82 Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 Καλοριζικο,ωραια παρουσιαση.αφου ειναι ιδια,μπορεις να βαλεις τις ρομ του star?. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Smartdigi Δημ. May 19, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 Ευχαριστώ, δεν έχω σκοπό να κάνω root είναι άδειο το τηλ. και παίζει καλά για αυτό δεν μπορώ να απαντήσω σχετικά με την rom του star. Yπόσχομαι να το ερευνήσω. Θα ανεβάσω και φώτο από τις κάμερες του κινητού soon. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ibiza2004 Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 Καλοριζικο,ωραια παρουσιαση.αφου ειναι ιδια,μπορεις να βαλεις τις ρομ του star?. πιθανος να γινεται αλλα ποιος το κανει??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gerstavros2 Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 Ευχαριστώ, δεν έχω σκοπό να κάνω root είναι άδειο το τηλ. και παίζει καλά για αυτό δεν μπορώ να απαντήσω σχετικά με την rom του star. Yπόσχομαι να το ερευνήσω. Θα ανεβάσω και φώτο από τις κάμερες του κινητού soon. To root χρησιμεύει σε άπειρα πράγματα πέρα απ το να αφαιρέσεις εφαρμογές συστήματος πιθανος να γινεται αλλα ποιος το κανει??? Απλά εξάγεις τη ρομ απ το τηλέφωνο και φλασάρεις άλλη, κι αν δεν κάνει, ξαναφλασάρεις αυτή που έκανες εξαγωγή. Φυσικά κάνει η ρομ του star, αφού τα τηλέφωνα είναι ολόιδια, τουλάχιστον εσωτερικά Παράθεση Email επισκευών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Smartdigi Δημ. May 20, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2013 Ανέβασα τις φωτογραφίες όπως ζητήσατε να δείτε ανάλυση. https://plus.google.com/u/0/109593487270418668403/posts/HnPvRYtutVj Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nitrox Δημ. May 20, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2013 Ικανοποιητικες οι φωτος του , ευχαριστουμε smartdigi Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amidoini Δημ. June 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2013 Σε αυτή την τιμη βλέπω ότι είναι το πιο αξιολογο.. Μετά απο ένα μήνα χρήσης πως το βλέπεις? Προβλήματα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agganis Δημ. June 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2013 Απο που αγοραστηκε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis0547 Δημ. June 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2013 Εγω πηρα για ενα φιλο το tengda n9500,δεν ανοιξα νεο θεμα γιατι το ειχα μονο μια μερα. Παντως απο το λιγο που το δουλεψα το κινητο πραγματικα τα σπαει!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Smartdigi Δημ. June 29, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2013 Το αγόρασα από minideal http://www.minideal.net/x920-mtk6589-quad-core-smart-phone-android-4-2-with-5-0-inch-hd-screen-1g-8g-12-0mp-camera.html Είμαι υπέρικανοποιημένος , άψογο και πολύ δυνατό. Φύσικά το έχω κάνει 1:1 με το αυθεντικό butterfly. Καιρό, εικονίδια κτλπ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
megalos1974 Δημ. July 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2013 Παιδια το παρειγγειλε κανεις αλλος να μας πει γνωμες διοτι ψηνομαι και εγω να το παραγγειλω για τον αδερφο μου. κανα κουπονι παιζει απο μινιντιλ γιαυτο το κινιτο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agganis Δημ. July 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2013 Το αγόρασα από minideal http://www.minideal.net/x920-mtk6589-quad-core-smart-phone-android-4-2-with-5-0-inch-hd-screen-1g-8g-12-0mp-camera.html Είμαι υπέρικανοποιημένος , άψογο και πολύ δυνατό. Φύσικά το έχω κάνει 1:1 με το αυθεντικό butterfly. Καιρό, εικονίδια κτλπ Το πηρες με SG Post- Registered Airmail? Ποσες ημερες εκανε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Smartdigi Δημ. July 7, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2013 1.5 εβδομάδες , με singpost free shipping Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agganis Δημ. July 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2013 Το παραγγειλα κ το περιμενω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amidoini Δημ. July 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2013 Μου ήρθε και μένα το κινητό(minideal). Έχω όμως 2θεματακια. Κατα τα αλλά το τηλέφωνο είναι άψογο. Πρώτον όταν εκανα το αντούτου αντί να μου βγάλει κατασκευάστρια tengda μου βγάζει alps. Δεύτερον ή μπαταρία δε διαρκεί καθολου. Για μια ως χρήσης τώρα μου έχει πεσει απο 73% σε 45% (wifi ανοιχτό, browsing και facebook) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
The X Δημ. July 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2013 gps ανοιχτο/κλειστο ? Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amidoini Δημ. July 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2013 Κλειστό. Μονο wifi και browsing, φωτισμός στο αυτόματο.. Σκέψου έχει πέσει ακόμα -11% απο τοτε που έγραψα το προηγούμενο μηνυμα .. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts