Jump to content

Προβλημα στην αντιγραφη cd μουσικης...

Draken
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θελω τη βοηθεια σας. Εχω ενα TDK αντιγραφικο και ενα ASUS cdrom. Το προβλημα ειναι το εξης. Οποτε παω να αντιγραψω καποιο δισκακι on the fly μετα απο πολλα κομματακια στο κενο πριν να αρχισει το επομενο ακουγεται ενα scratchαρισμα, μερικες φορες καθολου, μερικες φορες ανεπαισθητα και μερικες φορες πολυ. Δεν ξερω τι να κανω. (δεν φταιει το original cd) Εχω δοκιμασει διαφορες εκδοσεις Nero και CloneCD χωρις αποτελεσματα. Το υπολοιπο CD ειναι αψογο. Φανταζομαι οτι ειναι προβλημα hardware αλλα δεν ξερω απο που να αρχισω να ψαχνω. Καμια ιδεα;;;

Wirelessly posted (Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Na mhn antigrafeis cd mousikis!H peiratia skotwnei thn mousikh!Na pas na ta agoraseis kanonika! :p xwris plaka twra den 3erw ti mporei na ftaei!Exw antigrapsei tosa k tosa audio cd k den mou exei tuxei kati paromoio.

[Αφού δεν μπορείς να τον βοηθήσεις, θα μπορούσες να μην απαντήσεις, λέω εγώ τώρα...]

Δοκίμασε να μην κάνεις on the fly αντιγραφή. Ρυθμισε δηλαδή το πρόγραμμα αντιγραφής π.χ. nero να αντιγράφει πρώτα το cd στον δίσκο και μετά να γράφει το cdr.

Δοκίμασε να κατεβάσεις και λίγο την ταχύτητα εγγραφής. Αν και νομίζω αν κάνεις αυτό που είπε ο mcde θα διορθωθεί.

@Ντρέηκεν

Πρώτα απ'ολα ελπίζω όλες αυτές τις δοκιμές να τις κάνεις με κάποιο CDRW ώστε να μην καις τζάμπα ένα κάρο σιντί :alien:

Το Άζους είναι ψιλοπρόσφατο μηχάνημα πιστεύω, ε? Δοκίμασε πάντως ν'αντιγράψεις το μουσικό σιντί μ'ενεργοποιημένο το disc at once, έτσι θ'αποφύγεις γενικώς το κενό ανάμεσα απ'τα κομμάτια (εγώ το χρησιμοποιώ πάντοτε κι ας μην είναι συνεχόμενα τα τραγούδια όπως πχ σ'ένα άλμπουμ τρανς.

Το Easy CD το δοκίμασες? Αν και το Νέρο είναι κλάσεις καλύτερο.

@Αντώνη

λολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ

μην αντιγράφεις ποτε μουσική onthefly.

Δοκίμασε πρώτα το άλλο Mode (οχι onthefly) και αν συνεχίζεις να έχεις προβλήματα δοκίμασε να τα κανεις wav (rip δηλαδη) και να τα κάψεις μετα.

Χρησιμοποιώ ASUS cdrom, TEAC αντιγραφικό και NERO software 5.κάτι έκδοση και PC P166MHz 160MB RAM. Έχω γράψει πολλά audio CDs ( η ακρίβεια σκοτώνει τη μουσική ;) ) on the fly με ταχύτητα ανάγνωσης 16x και εγγραφής 8x, χωρίς κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή τους.

Live Another Day,

Climb A Little Higher,

Find Another Reason To Stay...

μπορεί πράγματι να μην υπαρχει πρόβλημα μερικές φορές ή μπορεί απλώς να μην ακούς το πρόβλημα. Είναι γεγονός πάντως οτι το onthefly και οι γρήγορες ταχύτητες ρίχνουν την ποιότητα.

Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156

μπορεί πράγματι να μην υπαρχει πρόβλημα μερικές φορές ή μπορεί απλώς να μην ακούς το πρόβλημα. Είναι γεγονός πάντως οτι το onthefly και οι γρήγορες ταχύτητες ρίχνουν την ποιότητα.

Σαφώς. Αλλά δεν το έχω παρατηρήσει. (Αν δεν ακούω το πρόβλημα, πως θα καταλάβω πως είναι πρόβλημα; :) )

Live Another Day,

Climb A Little Higher,

Find Another Reason To Stay...

πρώτα από όλα καλησπέρα....

Η δική μου συμβουλή είναι να χρησιμοποιείς το Nero, μιας και το χρησιμοποιώ εδώ και 4 χρόνια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, και να απενεργοποιήσεις το "on-the-fly". Πέρα από αυτό ενεργοποίησε το "jitter correction" και μετά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Γενικά όταν αντιγράφεις μουσικό δισκάκι, φρόντισε να το "κατεβάζεις" πρώτα στο δίσκο και μετά να το γράφεις, για να μην έχεις απώλειες. Ο ενοχλητικός ήχος που ακούς στην αρχή του τραγουδιού, είναι το λεγόμενο Jitter.

Εύχομαι να βοήθησα.

Περίεργο πράγμα τα όνειρα....

Για να τα δεις πρέπει να κοιμηθείς.

Για να τα ζήσεις, πρέπει να ξυπνήσεις....

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

@one2377 Θα ενεργοποιησω το jitter correction να δω αν θα βοηθησει σε τπτ. Το θεμα ειναι οτι μου το λεει πριν την αντιγραφη: there has been a possible read error κτλ κτλ. Οποτε μπορει πολυ απλα να ειναι βρομικη η κεφαλη του CDROM :) τελευταια μου το βγαζει αυτο το μυνημα.

@sallax Το asus ειναι του 2002 οποτε σχετικα προσφατο. Οσο για το disc-at-once το εχω ενεργοποιημενο και παρολα αυτα μου βγαζει κενο αναμεσα απο τα tracks. Και ποια η διαφορα του με το disc-at-once/96;

Οσο για ταχυτητα εγγραφης...την εχω στο 8Χ ποιο χαμηλα δεν παει :p

Και δυστυχως εκανα την μλκ να χρησιμοποιησω κανονικα cdr στα πειραματα μου...ηδη -3 και συνεχιζω :) (βαριεμαι να πεταχτω πλαισιο :( )

Δοκίμασε το Acoustica CD Burner. Μπορεί να κάνει μίξη των κομματιών απευθείας, οπότε δεν θα έχεις κενό ανάμεσα στα τραγούδια. Πάντως γενικά στα Audio CDs είναι καλό να αντιγράφεις με μέγιστη ταχύτητα το 8Χ. Μεγαλύτερες ταχύτητες είναι μόνο για data
Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

re paidia ti na ta kanete ta audio cd???

mp3 forever!!!!!!!!!

ego sou protino na pareis to cdex na to peraseis sto skliro sou se wav kai meta me to nerona na ta peraseis sto cdakisou xoris problimata!!!

kali tyxi!!!

http://images.allposters.com/images/151/Reload2_a.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον StR

re paidia ti na ta kanete ta audio cd???

mp3 forever!!!!!!!!!

Ναι, αλλά εκτός από το PC υπάρχουν και τα στερεοφωνικά, τα ραδιοCD αυτοκινήτου κλπ. Μόνο στο PC θα ακούμε μουσική;

Αρχικό Μήνυμα από τον Sergios

Ναι, αλλά εκτός από το PC υπάρχουν και τα στερεοφωνικά, τα ραδιοCD αυτοκινήτου κλπ. Μόνο στο PC θα ακούμε μουσική;

Pros to paron ta exoume anagkh ta audio cd. Alla oxi gia poly akoma. Siga siga oles oi syskeves (ta dvd kai ta radiocd aytokinhtou) apoktoun mp3 dynatothtes.

HTC Desire Root User

Αρχικό Μήνυμα από τον David

Pros to paron ta exoume anagkh ta audio cd. Alla oxi gia poly akoma. Siga siga oles oi syskeves (ta dvd kai ta radiocd aytokinhtou) apoktoun mp3 dynatothtes.

Συμφωνώ απόλυτα. Εγώ έχω ήδη πάνω από 20.000 mp3, έχω αγοράσει φορητό mp3 player και θα βάλω και στο αυτοκίνητο. Παρ' όλα αυτά, επειδή δεν παίζουν ακόμα παντού, αναγκάζομαι και φτιάχνω audio CDs. Ούτως ή άλλως πάντως, δεν έχει όλος ο κόσμος την δυνατότητα να αγοράσει όλο το σχετικό εξοπλισμό για το σπίτι και το αυτοκίνητο, γι' αυτό και απάντησα στο φίλο που είπε πως τα audio CDs είναι άχρηστα