Jump to content

Medical Software group


Stigmabuster
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν υπάρχει κάποιος αλγόριθμος μετατροπής Αλέξη και ούτε χρειάζεται. Απλά κατεβάζεις ένα plugin του Word, το οποίο σου μετατρέπει κείμενα word σε .lit (microsoft reader).

 

νασε καλά καπετάνιε :)

 

Πανεύκολο είναι δηλαδή

 

αμέσως μην χάσεις εσύ :p

 

Με τα ελληνικά τι γίνεται;

 

λογικά αυτό είνια το μόνημο πρόβλημα που έχουμε. ίσως καλύτερα να δοκιμάσουμε το pdf, που πιστεύω ότι είναι πιο γρήγορο και ... χρήσιμο :worry:

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 111
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Για μένα το καλύτερο format είναι το .prc της Mobipockets..

 

Τη μετατροπή την κάνεις με το Readerworks ένα πρόγραμμα της ίδιας εταιρείας το οποίο είναι και freeware χωρίς δυνατότητα όμως κλειδώματος του αρχείου και δημιουργία TOC..

 

Είναι πολύ καλό format και ο reader είναι ελαφρύς..

Μάλιστα με την έκδοση για p800 του reader μπορείς να διαβάσεις τα βιβλία και στο p800 (το έχω κάνει και δουλεύει μια χαρά)

 

Δυστυχώς μέχρι και την τελευταία φορά που πειραματίστηκα στα Ελληνικά με το Readerworks δεν είχα θετικό αποτέλεσμα..

 

Επίσης πολύ καλό, ελαφρύ και με πάρα πολλά Ιατρικά Βιβλία στη μορφή αυτή είναι το Isilo (είναι ο κλασικός reader των palm που όμως έχει κυκλοφορήσει και για windows και για pocket pc)..

Με το ISiloX που το κατεβάζεις δωρεάν μπορείς να μετατρέψεις αρχεία doc και pdf σε pdb (μορφή αρχείων για iSilo..)

Και πάλι τα ελληνικά δε δουλεύουν..

 

Το acrobat όπως και το Microsoft Reader δεν τα χρησιμοποιώ γιατί είναι αργοί οι readers και κάνεις 1 ώρα να κάνεις search , ιδίως σε αρχεία μερικών mb που συνήθως χρησιμοποιώ..

 

ΥΓ : Το readerworks μετατρέπει αρχεία και σε prc αλλά και σε lit..

Είναι πολύ καλό πρόγραμμα και όποιος θέλει να πειραματιστεί αξίζει..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ atsouch που ανέφερες την σελίδα μου.

 

Γενικά υπάρχει αρκετό δωρεάν υλικό που όμως πρέπει να αξιολογηθεί πριν το συστήσω και σε άλλους. Στη σελίδα μου έχω συγκεντρώσει απλώς αυτά που χρησιμοποιώ και είναι κυρίως freeware. Προς το παρόν και για τις φοιτητικές μου ανάγκες αυτά ήταν αρκετά. Καθώς όμως μπαίνω σταδιακά στη μαχόμενη ιατρική σίγουρα οι απαιτήσεις θα αυξηθούν και θα αξιολογήσω και εμπορικούς τίτλους σχετικούς με ό,τι κάθε φορά κάνω...

 

Στην προσπάθεια αξιολόγησης όποιος θέλει ας βοηθήσει να φτιάξουμε μια ελληνικού ενδιαφέροντος λίστα με ιατρικά βοηθήματα για τα PDA μας. Φυσικά δεν έχω καμμιά αντίρρηση η λίστα να φιλοξενείται και σε άλλους τόπους σχετικούς με τις αγαπημένες μας συσκευές :)

 

Είναι φυσικό όπως παντού και εδώ να κυκλοφορούν σπασμένα προγράμματα. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Προσωπικά δοκιμάζω σπασμένα προγράμματα αλλά όταν θεωρώ ένα πρόγραμμα killer-app και φτάσω να το χρησιμοποιώ συστηματικά, το πληρώνω. Μακροπρόθεσμα κερδισμένος βγαίνω :)

 

ΥΓ: Εγραψα τα παραπάνω παρορμητικά πριν προλάβω να δω ότι ακολουθούν άλλες δύο σελίδες :) Αφού τις διάβασα προσθέτω τα εξής.

 

1. Η εποχή των γιατρών-κροίσων παρέρχεται (προσέξτε, όχι παρήλθε) ανεπιστρεπτί. Ευτυχώς γιατί κάνανε κακό σε όλους. Η ιατρική πλέον είναι πώρωση- όποιος δεν την έχει, βγάζει πολύ ευκολότερα λεφτά αλλού- ή πάιζοντας στοίχημα στο δίκτο. Οποιος νομίζει άλλως, να δώσουμε ραντεβού στην επόμενη γενική εφημερία του ΑΧΕΠΑ :)

 

2. Εαν κάποιος μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή ebooks ή applications να σκεφτούμε σοβαρά την μετατροπή του ελληνικού συνταγολογίου σε μια βάση δεδομένων κατάλληλη για palm/pocketpc ή και ως αυτόνομη εφαρμογή? Μόνο ο αγγλικός σύλλογος επιχειρεί να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς ακόμα να έχει έτοιμο τελικό προιόν. Εάν βάλουμε μπροστά ένα τέτοιο project θα ζητήσουμε υποστήριξη και από φορείς και συλλόγους και το το φόρουμ μας θα γίνει μέχρι και πανευρωπαικά γνωστό :) Τί λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον ivassilis

 

2. Εαν κάποιος μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή ebooks ή applications να σκεφτούμε σοβαρά την μετατροπή του ελληνικού συνταγολογίου σε μια βάση δεδομένων κατάλληλη για palm/pocketpc ή και ως αυτόνομη εφαρμογή? Μόνο ο αγγλικός σύλλογος επιχειρεί να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς ακόμα να έχει έτοιμο τελικό προιόν. Εάν βάλουμε μπροστά ένα τέτοιο project θα ζητήσουμε υποστήριξη και από φορείς και συλλόγους και το το φόρουμ μας θα γίνει μέχρι και πανευρωπαικά γνωστό :) Τί λέτε?

 

 

Χαίρομαι που τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν. :)

 

Σε τι μορφή υπάρχει το "συνταγολόγιο" αυτό; Σε τι ηλεκτρονική μορφή θα θέλατε ιδανικά να είναι;

 

Έχουμε πελάτες μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές στην Ελλάδα και σκέφτομαι ότι ίσως θα μπορούσαν να σπονσοράρουν... ;)

Andreas Tsouchlaris

autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros

dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers!

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

Link to comment
Share on other sites

Γειά χαρά σε όλους. Μόλις γύρισα από διακοπές και διάβασα όλα τα προηγούμενα. Το κινητό μου κολυμπάει κάπου ανοιχτά της Νάξου, οπότε έχασα την επαφή για κανένα διήμερο. Κάποιος φίλος μου ζήτησε κάτι και του το έστειλα πριν λίγο.

Δεν νομίζω ότι είμαστε πειρατές με τόσα βιβλία που έχουμε αγοράσει και αγοράζουμε. Και εγώ ψάχνω τις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους για να τις δω, και αν κρίνω ότι αξίζουν τον κόπο τις αγοράζω, αλλοιώς αρκούμαι στο έντυπο. π.χ. 2500 σελίδες του Harrison 15th edition. Λίγο δύσχρηστο, αλλά την δουλειά μου θα την κάνω. Και η δουλειά μου δεν είναι να κερδίζω από αυτά που διαβάζω, αλλά να γίνω ικανότερος στην διάγνωση και θεραπεία των αρρώστων.

 

Οσον αφορά τον φίλο που είπε ότι "Η εποχή των γιατρών-κροίσων παρέρχεται (προσέξτε, όχι παρήλθε) ανεπιστρεπτί" θα μου επιτρέψει να διαφωνήσω. Δεν παρήλθε. Οι γιατροί κροίσοι άλλαξαν τακτικές και δεν περιμένουν να τα πάρουν πιά από τον πελάτη. Τα παίρνουν κατ' ευθείαν από τις εταιρίες.

 

"Η ιατρική πλέον είναι πώρωση". Ετσι ήταν πάντα φίλε μου, για εμάς τα "κορόϊδα".

"Οποιος νομίζει άλλως, να δώσουμε ραντεβού στην επόμενη γενική εφημερία του ΑΧΕΠΑ" ή του "Ευαγγελισμού" να προσθέσω, αν κάθεται Αθήνα. Θα είμαι εκεί από τις 8 το βράδυ μέχρι την άλλη μέρα στις 4. Ναι, 20 ώρες. Παρά την οδηγία της Ε.Ε. και παρά τον νόμο 88/1999 που ορίζουν ότι είμαι ΕΠΙΚIΝΔΥΝΟΣ μετά τις 6 ώρες εργασίας, όπως και ότι πρέπει να αναπαυθώ ένα 24ωρο μετά την νυκτερινή εργασία.

Και μην ακούω για φακελλάκια. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ και ναι μεν δεν είμαι ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση, αλλά πριν τα φακελλάκια των γιατρών να ρίξουμε μια ματιά και στους υπόλοιπους επαγγελματίες. Να συγκρίνουμε ώρες εργασίας, αντικείμενο εργασίας, υπευθυνότητα, αμοιβές, έτη σπουδών, και συντάξεις.

 

Τα παραπάνω είναι για να ακουστεί και ένας αντίλογος από έναν γιατρό με 25 χρόνια υπηρεσίας στα νοσοκομεία.

 

spin@ath.forthnet.gr

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Alexkass

 

 

 

 

αμέσως μην χάσεις εσύ :p

 

Για εμένα το κάθε post είναι σημαντικό και ξέρεις το λόγο

Σοροί για τα 2 κάπως off topic post μοu

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που προέκυψε κάτι ωφέλιμο από την όλη συζήτηση. Το θέμα του συνταγολογίου είναι πολύ παλιό. Το 1999 είχα γράψει μια πολύ απλή αλλά γρήγορη βάση δεδομένων για την Ελληνική Φαρμακοποιϊα (για προσωπική χρήση, ώστε να ξεφορτωθώ τους σωρούς βιβλία της φαρμακοποιϊας). Το κακό είναι ότι λόγω έλλειψης χρόνου η εφαρμογή δεν προχώρησε, αλλά δεν γνωρίζω αν κατά πόσον θα ήταν νόμιμη η χρήση της μιας που τα δεδομένα δεν είναι ελεύθερα διακινούμενα.

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον kplr

 

Με τα ελληνικά τι γίνεται;

 

Γιατί όταν είχα δοκιμάσει εγώ τόσο το plugin του Word όσο και το Readerworks της MobiPocket τα βγάζανε κινέζικα..

 

Είχα δοκιμάσει και με Unicode αλλά πάλι το ίδιο..

 

 

Για τα .lit χρειάζεται καταρχήν να "τυπώσεις" το κείμενό σου χρησιμοποιώντας μια από τις unicode γραμματοσειρές που εμπεριέχονται στην ROM (εκτός εάν θέλεις να ανεβάσεις την γραμματοσειρά στο pocketpc) και σε δεύτερη φάση - το πιο δύσκολο - να πας με έναν hex editor και να αλλάξεις κάποια bytes στο .lit ώστε να αναγνωριστεί σωστά η κωδικοσελίδα του βιβλίου. Δυστυχώς οι πληροφορίες για την κωδικοσελίδα δεν είναι σε σταθερό offset του αρχείου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ψάξιμο κάθε φορά προκειμένου να βρεθεί το σωστό σημείο :( Αυτό καθιστά την όλη διαδικασία δύσκολη και εξαιρετικά χρονοβόρα. Έχω κάνει κάποια σχετικά posts σε msreader newsgroups και ίσως διορθωθεί αυτό σε κάποια μελλοντική έκδοση.

 

Για τα .prc και τα βιβλία του mobipocket δεν έχω λύση :(

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

Link to comment
Share on other sites

μια αλλη λυση για τα βιβλια ειναι η μορφη isilo, ειναι πολυ δημοφιλες αυτο το φορμα στα palm και εχω παρα πολλα απο την εποχη που ειχα ενα clie. το φορμα αυτο ειναι πολυ ελαφρυ, απο αποψη υπολογιστικης αναγκης, κυκλοφορει στο δικτυο εκδοση Νetter σε μορφη isilo (30Mb) η οποια φορτωνει ταχυτατα. Το adobe ειναι κατα την γνωμη μου βαρια εφαρμογη για τους υπολογιστες παλαμης. εχει τυχει πολλεσ φορες να γραψω σημειωσεις απο μαθηματα και στα δυο φορμα αλλα το isilo λογω "απλοτητας" ως εφαρμογη ειναι σιγουρα προτιμοτερο. απο την αλλη αυτα τα αρχεια ειναι συμβατα και με υπολογιστη και με PPC και Palm (για symbian δεν ξερω). Με μια απλη αναζητηση θα εξακριβωσετε του λογου το αληθες, υπαρχουν παρα πολλα ιατρικα βιβλια και σημειωσεις στο εν λογω φορμα.
άλλο πράκτωρας και άλλο εισπράκτωρας... ΘΟΥΒΟΥ 000
Link to comment
Share on other sites

παρεπτιτοντως, για να σχολιασω και λιγο τα Post της προηγουμενης σελιδας και για να μην λεμε οτι θελουμε δεν ειναι αληθεια πως το 90% των γιατρων "φακελωνεται" ....μην λεμε οτι μας κατεβει, ειδικα αν δεν γνωριζουμε τις καταστασεις.

Αισθανομαι θιγμενος οταν ακουω κατι τετοια. Ας μην ισοπεδωνουμε τα παντα με γενικολογιες και αοριστολογιες!!

Υπαρχει πραγματι μια μεριδα (σιγουρα οχι η πλειοψηφια) ιατρων που τακτικα χρηματιζεται απο ασθενεις, αλλα δεν υπαρχουν αστυνομικοι διεφθαρμενοι? δεν υπαρχουν ταξιτζηδες που ζητανε για μια διαδρομη 500ευρα απο τουριστες? και χιλια δυο αλλα παραδειγματα! ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ????!!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ γιατροι και αυτη ειναι η πλειονοτητα, που τιμουν το λειτουργημα (λειτουργος:αυτός που, μετά από ειδικές σπουδές, έχει ως έργο την παροχή βοήθειας και προστασίας σε αναξιοπαθούντα άτομα της κοινωνίας-απο το λεξικο) τους συναδελφους και τους ασθενεις τους πανω απο ολα και γινονται προτυπα προς μιμηση για εμας τους νεοτερους.

Μπορει να ειμαι πολυ τυχερος παρα ταυτα, μια περιεργη συμπτωση ρε παιδι μου, ως τωρα εχω γνωρισει μονο γιατρους του λεγομενου "10%" (συμφωνα με αυτα που γραφτηκαν εδω μονο αυτο ειναι το συνολο που δεν χρηματιζεται..) ΕΛΕΟΣ! σπουδαζει καποιος 6 χρονια (μπορει και παραπανω!) κανει αγροτικο καποιους (πολλους) μηνες (παει και στρατο εννοειται!), κανει ειδικοτητα 4-6 μπορει και παραπανω χρονια! διαβαζει για ολη του την ζωη και κανει το λειτουργημα του οσο ποιο καλα μπορει και πρεπει να ακουει και αυτα τα πραγματα!?! .-

άλλο πράκτωρας και άλλο εισπράκτωρας... ΘΟΥΒΟΥ 000
Link to comment
Share on other sites

Για να επανέλθω στο θέμα του συνταγολογίου:

 

Το πιο φημισμένο συνταγολόγιο είναι το epocrates.com που αναβαθμίζεται κάθε φορά που συγχρονίζεται το PDA αλλά αναφέρεται δυστυχώς σε αμερικανικά ιδιοσκευάσματα. Παραμένει φυσικά χρήσιμο ιδίως στους νέους γιατρούς που μπορούν να ελέγξουν αμέσως μια δραστική ουσία και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις της.

 

Ωστόσο θα ήταν μια πραγματική Killer-App εάν είχε τα ευρωπαικά ονόματα των φαρμάκων που κυκλοφορούν. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο αγγλικός Οργανισμός Φαρμάκων χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες (πότε θα είναι έτοιμο, σε ποια μορφή κλπ.)

 

Αυτό λοιπόν που μπορεί να γίνει εδώ είναι η μεταφορά του ελληνικού συνταγολογίου σε Palm/PPC μορφή είτε ως βάση δεδομένων είτε και ως αυτόνομη εφαρμογή. Από τη στιγμή που ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων προσφέρει το εν λόγω συνταγολόγιο δωρεάν στο ιντερνετ (http://www.eof.gr/html/natsynt.html) είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα έχει αντίρρηση να μεταφερθεί σε PDA. Βέβαια, βλέπω ότι μόλις κυκλοφόρησε η έκδοση 2003 του συνταγολογίου που πωλείται προς 15ευρώ/αντίτυπο αλλά και πάλι είναι μάλλον συμβολικό ποσό για να καλύπτονται τα έξοδα έκδοσης.

 

Καταλαβαίνετε ότι ένα τέτοιο προιόν θα ήταν ένα πραγματικό κίνητρο για όλο το υγεινομοικό προσωπικό της χώρας να ενδιαφερθεί για τα PDA. Ηδη το ιντερνετ (βλ Medline) και το email έχουν εξοικειώσει όχι μόνο τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία γιατρούς με τις νέες τεχνολογίες. Αλλωστε, ο γιατρός ούτως ή άλλως (υποχρεώνεται από την επιστήμη του) να μαθαίνει νέα πράγματα και να προσαρμόζεται... :)

 

Οσον αφορά την υποστήριξη και τους αναγκαίους χρηματικούς πόρους:

Σαφώς ένα τέτοιο εγχείρημα θα είναι Open Source based. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αναζητήσουμε υποστήριξη τόσο από θεσμικούς φορείς (σκέφτομαι πρώτους τον Ιατρικό Σύλλογο και τον ΕΟΦ) αλλά και εταιρείες. Επ'αυτού θα ήταν καλό να ακούσουμε και τη γνώμη παλαιότερων γιατρών που διαβάζουν το thread.

 

Και προχωρούμε...

Link to comment
Share on other sites

το θεμα του συνταγολογιου μπορει να γινει σχετικα ευκολα ακομα και να διαβαζεται μεσω Internet explorer. δειτε κατι αντιστοιχο -κατα τα αλλα πολυ καλοφτιαγμενο- John Hopkins Antibiotic Guide, http://hopkins-abxguide.org/ Διατιθεται χωρις περιορισμους στην διευθυνση που εγραψα πριν και κανει update καθε τοσο την βαση φαρμακων του. Επισης εχει ενα (βασικο) καταλογο παθογονων μικροοργανισμων ιδιαιτερα χρησιμο!
άλλο πράκτωρας και άλλο εισπράκτωρας... ΘΟΥΒΟΥ 000
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά ivassilis..

 

Να αναφέρω και εγώ μερικά προγράμματα πέρα από το πολύ γνωστό epocrates με φάρμακα..

 

MIMS To mims είναι Αυστραλιανό πρόγραμμα και ως εκ τούτου δεν περιορίζεται μόνο σε Αμερικάνικα ιδιοσκευάσματα

 

Lexi International

 

Το πολύ γνωστό Lexi International το οποίο έχει και διεθνείς ονομασίες

 

Επίσης ένα πρόγραμμα που μέχρι πριν 2 μήνες κυκλοφορούσε σε beta και μόλις κυκλοφόρησε κανονική έκδοση (Η beta μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις) είναι το Tarascon Pharmacopoeia

 

Για το συνταγολόγιο τώρα χρειαζόμαστε τη database από τον ΕΟΦ.

Από τη στιγμή που θα έχουμε την database η επεξεργασία δεν είναι δύσκολη..

 

Πέρα από το γεγονός ότι υπάρχουν έτοιμα προγράμματα για τη δουλειά αυτή (π.χ. διαχείρηση access database) μπορούμε να φτιάξουμε και τον δικό μας reader..

Θέλει χρόνο αλλά δεν είναι ανέφικτο..

Link to comment
Share on other sites

Αν ο ΕΟΦ δίνει την database τότε όλα τα υπόλοιπα είναι απλά (πολύ απλά). Υπάρχει κανένας που να έχει πρόσβαση στον ΕΟΦ να ρωτήσει;

Andreas Tsouchlaris

autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros

dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers!

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

Link to comment
Share on other sites

Για την επικοινωνία με τον ΕΟΦ χρειαζόμαστε πλέον βοήθεια- έαν δεν υπάρχει κάποιος που να μας διαβάζει και να έχει μια κάποια άκρη εκεί μέσα, τότε να ρωτήσω εγώ εδώ στην Ιατρική του ΑΠΘ να δω πως μπορεί να προχωρήσει...
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θα πρέπει να δηλώσουμε ποιοι ενδιαφερόμαστε και ακολούθως να δούμε αν όσοι μαζευόμαστε αρκούμε για να φέρουμε σε πέρας το project. Να μετρήσουμε τις δυνατότητές μας και να συζητήσουμε λίγο επί των τεχνικών προδιαγραφών. Τί θέλουμε και τί είναι εφικτό.

 

Σε δεύτερη φάση, μπορούμε να προσεγγίγουμε τον ΕΟΦ είτε απευθείας -και με βάση την ιατρική ειδικότητα έστω κάποιων από τους εθελοντές- ή και μέσω της έδρας Φαρμακολογίας κάποιων από τις Ιατρικές Σχολές. Εγώ για παράδειγμα προσφέρομαι να επικοινωνήσω με την διευθύντρια του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ- είναι πολύ συζητήσιμος άνθρωπος (αφήστε που είχα πάρει και 9 στο μάθημά της :)

 

Αυτά και βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

#Για την επικοινωνία με τον ΕΟΦ χρειαζόμαστε πλέον βοήθεια#

 

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά μετά από ένα 20ωρο ορθοστασίας από Τρίτη προς Τετάρτη, είχα πάλι εφημερία σήμερα, (ευτυχώς χωρίς ορθοστασία). Αύριο θα ρωτήσω έναν φίλο που είναι στην συντακτική ομάδα του ΕΟΦ από παλιά και ελπίζω να έχω απάντηση την άλλη εβδομάδα. Δεν θυμάμαι πότε συνεδριάζουν.

 

Για να συνενοούμαστε. Η ερώτηση θα είναι: Υπάρχει μιά ομάδα που μπορεί να φτιάξει τον φαρμακευτικό οδηγό σε ηλεκτρονική μορφή για υπολογιστές παλάμης και να τον διαθέσει έστω και μέσω του ΕΟΦ ΔΩΡΕΑΝ, γιατί ο σκοπός της είναι η διάδοση της γνώσης και όχι το κέρδος.

Τους δίνετε την database;

 

Η εκτίμησή μου είναι ότι θα ζητήσει ο ΕΟΦ να έχει τον πρώτο λόγο στην διάθεση του προϊόντος. Επομένως όποιος εργαστεί το κάνει μόνο για το κέφι του και για να ωφελήσει τους άλλους, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα πάρει και κομμάτι από την δόξα. Εμένα η προσπάθεια μου θα είναι η άμεση διασύνδεση των προγραμματιστών με τον ΕΟΦ για να γίνονται οι διαδικασίες άμεσα, χωρίς μεσολαβητές (εμένα δηλαδή).

 

Οποιος το αναλάβει, συμφωνεί με τα παραπάνω; Θα είναι μιά συμφωνία κυρίων, μιά και κανείς από τα δύο μέρη δεν μπορεί να δώσει επαρκείς εγγυήσεις ότι θα την τηρήσει.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν για τους ενδιαφερόμενους βρήκα (χάρη στο συνάδελφο Γιώργο από την Κρήτη) το online συνταγολόγιο του ΕΟΦ (έκδοση 2000) σε .pdb μορφή (στα Palm το βλέπετε μέσω του isilo)

 

Είναι μια αυτούσια έκδοση των ιστοσελίδων μεγέθους 1MB που γενικά τρέχει γρήγορα και δεν έχει προβλήματα στην εμφάνιση. Δεν υπάρχει βάση δεδομένων από πίσω αλλά μέσω την Αναζήτησης μπορεί κάποιος να εντοπίσει το φάρμακο που τον ενδιαφέρει.

 

Δεν γνωρίζω αν η μετατροπή έγινε με την άδεια ή όχι του ΕΟΦ, πάντως σίγουρα είναι μια καλή αρχή και το ερώτημα πλέον είναι αν υπάρχει διάθεση να μετατραπεί σε μια καλύτερη μορφή και η τελευταία (2003) έκδοση του συνταγολογίου. Δεν έχω δει την τελευταία έκδοση αλλά ειλικρινά αν είναι σαν την προηγούμενη δεν νομίζω να υπάρχει λόγος για κάτι πιο εξεζητημένο σε σχέση με ένα απλό hypertext αρχείο...

 

Οσοι έχουν Palm -δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για τα PPC- θα μπορούν να το κατεβάσουν αργότερα σήμερα από την ιστοσελίδα μου σε link που θα προσθέσω εδώ σε λίγο.

Link to comment
Share on other sites

I ekdosi 2003 einai sxedon i idia me tou 2000 - to mono pou exei allaksei einai to.. eksofullo kai fusika kamia 20aria farmaka..

diladi den tha trexei se iSilo gia ppc? ;(

Link to comment
Share on other sites

Ta arxeia gia to skyscape 2003 ta exei o PW-Diablo, melos tou gnostou kanaliou tou irc. Dustuxos exei vlavi o server tou me apotelesma prosorina na min mporoun na ginoun download mazi me ta dekades vivlia tou.
Link to comment
Share on other sites

and here we are...

Για να το ανοίξετε θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το isilo.

Το αρχείο είναι ζιπαρισμένο και σε pdb μορφή. Δεν ξέρω αν ανοίγει με isilo για PPC. Αν κάποιος ξέρει κανένα tip, ας το ρίξει...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...