Jump to content

Windows Update

georgep800
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά το τελευταίο Windows Update που έκανα,αντιμετοπίζω το εξείς πρόβλημμα:

Εκτώς του ότι ορίστηκε να κάνει Windows Update αυτόματα,όταν πάω στην σελίδα της microsoft και επιλέξω τα διαθέσιμα αρχεία για εγκατάσταση,όταν πατάω "Άμεση εγκατάσταση",αν και φαίνεται ότι το κουμπί πατιέται,δεν γίνεται τίποτα...http://briefcase.pathfinder.gr/download/georgep800/24119/286674/0/frown.gif

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

Για να βγάλεις το αυτόματο update, πρέπει να πάς στον Πινακα Ελέγχου, μετά στο Σύστημα στο μενού Αυτόματες Ενημερώσεις και να επιλέξεις αυτό που θέλεις.

Για το άλλο, δεν έχω ιδέα αλλά ένα πρόγραμμα απομάκρυνσης παρασίτων πχ @dw@re ίσως σε βοηθήσει

:alien:

κ @ τ @ ν τ ι @

θα απενεργοποιήσω το αυτόματο update,για να δω αν φταίει αυτό...

Όσον αφορά το @dw@re το έχω,αλλα δεν μου βρίσκει κάτι...

Ναι, μόνο που το να μπεις στο δίκτυο χωρίς firewall και antivirus είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Cockney (15 Ιούλ. 2004 , 10:57)

apenergopoihse to friewall pou xrhsimopoieis kai kane disable to antivirus

se mena auto petyxe kai eixa akribos to idio problhma

meta apo restart kane auta pou sou eipa syndesou sto net kai 8a katebaseis mia xara :)

Μπα... δε θα καταφέρει να τα κατεβάσει ούτε τότε. Αφού αν μπει με τον τρόπο που προτείνεις είναι 99% σίγουρο ότι θα κολλήσει αμέσως κανα sasser ή blaster και το γνωστό μυνηματάκι με το 1 minute shutdown θα κάνει την εμφάνισή του... :worry:

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

Δεν το κατάλαβα αυτό ?

Υπάρχει περίπτωση να μην εχει τα patches για τον blaster ή τον Sasser ?

Είναι "φρέσκο" το PC - καινουργια εγκατάσταση ?

Δεν μου φάνηκε τίποτα τέτοιο από το μύνημα του.

Και κάτι άλλο προς τον Mod μας.

Firewall εχω μονο τον προεγκατεστημένο των ΧΡ και ......... τίποτα αλλο

Καθως και το Ad-aware που το τρέχω όποτε μου θυμηθεί.

Και όλα αυτά εδώ και αρκετόοοοο καιρό και χωρίς Update από την Ms (εξαιρούνται τα 2 patches Blaster+Sasser) και όλα πάνε καλά.

Κατά καιρους έχω δοκιμασει διάφορα (τα ποιο γνωστα) Antivirus & Firewalls, αλλά το μόνο που είδα ήταν το PCάκι μου να δυστροπεί και τα έβγαλα.

Απλά είμαι προσεκτικός κατα την περιηγηση μου στο web και μεχρι τώρα ειμαι οκ (4 χρόνια)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος halvas69 (16 Ιούλ. 2004 , 03:22)

Δεν το κατάλαβα αυτό ?

Υπάρχει περίπτωση να μην εχει τα patches για τον blaster ή τον Sasser ?

Είναι "φρέσκο" το PC - καινουργια εγκατάσταση ?

Δεν μου φάνηκε τίποτα τέτοιο από το μύνημα του.

Βλακεία μου... πάνω στη βιασύνη μου υπέθεσα ότι έκανε clean install. Πάντως όπως και να έχει οι ιοι που κυκλοφορούν δεν είναι μόνο ο sasser και ο blaster. Εξάλλου δεν υπάρχουν μόνο τα worms που εκμεταλλεύονται τα security holes των windows, τόσα trojans και viruses κυκλοφορούν.

Και όλα αυτά εδώ και αρκετόοοοο καιρό και χωρίς Update από την Ms (εξαιρούνται τα 2 patches Blaster+Sasser) και όλα πάνε καλά.

Κατά καιρους έχω δοκιμασει διάφορα (τα ποιο γνωστα) Antivirus & Firewalls, αλλά το μόνο που είδα ήταν το PCάκι μου να δυστροπεί και τα έβγαλα.

Απλά είμαι προσεκτικός κατα την περιηγηση μου στο web και μεχρι τώρα ειμαι οκ (4 χρόνια)

Κακώς... κατ'αρχάς μία φορά να σου γίνει η στραβή και χωρίς κανένα antivirus, firewall και windows update θα έχεις ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα. Και εξ'άλλου το να είσαι τελείως εκτεθιμένος σε οποιαδήποτε επίθεση και απλώς να πιστεύεις ότι είσαι ασφαλής επειδή -πιστεύεις ότι- επισκέπτεσαι μόνο ασφαλή sites είναι αποκλειστικά δική σου επιλογή αλλά δε σημαίνει ότι είναι και η σωστή.

Είναι σα να μου λες ότι κυκλοφορείς στο δρόμο με ένα παμπάλαιο αμάξι, δεν του έχεις κάνει ποτέ service, δεν έχει αερόσακους, δεν φοράς ποτέ ζώνη ΑΛΛΑ είσαι ήσυχος επειδή οδηγείς προσεκτικά... Και αν ξαφνικά σου τη βγει ένας μεθυσμένος από το αντίθετο ρεύμα τι θα κάνεις??? την προσευχή σου...? :confused:

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan (15 Ιούλ. 2004 , 14:56)

Μπα... δε θα καταφέρει να τα κατεβάσει ούτε τότε. Αφού αν μπει με τον τρόπο που προτείνεις είναι 99% σίγουρο ότι θα κολλήσει αμέσως κανα sasser ή blaster και το γνωστό μυνηματάκι με το 1 minute shutdown θα κάνει την εμφάνισή του... :worry:

milise kaneis gia sasser h blaster?

ama sas xtipisei tin porta tou PC sas, prin klisei to pc sas kante auta:

Pigenete sto menu: Start

Meta sto menu: Run

Grapste: Shutdown -a

kai patiste: Enter

Eipe kaneis tipota gia RPC? :lol:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan (16 Ιούλ. 2004 , 03:41)

Βλακεία μου... πάνω στη βιασύνη μου υπέθεσα ότι έκανε clean install. Πάντως όπως και να έχει οι ιοι που κυκλοφορούν δεν είναι μόνο ο sasser και ο blaster. Εξάλλου δεν υπάρχουν μόνο τα worms που εκμεταλλεύονται τα security holes των windows, τόσα trojans και viruses κυκλοφορούν.

Gi auto bale ena Linux pou den exei tripes na isixaseis! :) :whistle: :happy: :D :lol:

To firewall twn windows den arkei, vale to visnetic firewall kai tha me thimitheis.. dioti se auto to firewall mono esi ftiaxneis rules gia TCP/IP/UDP kai alla gnosta packets.. ara den pernaei miga kiriolektika!

oso gia antivirus sinisto to Norton Antivirus 2004, ta ipolipa gnosta! :lol:

kai ta dio mporeis na ta vreis sto google, alla den ime sigouros an tha ta vreis, mporeis na ta vreis kai kapos allios omos.. an exeis apo DSL kai pano sindesi kai msn messenger, stile mou ena PM me to account sou kai tha frontiso na ta pareis kai ta dio leian sintomos me ta cr@ck tous..

Δυστυχώς η κατάσταση έχει γίνει αρκετά δύσκολη. Ένα firewall και ένα antivirus είναι απαραίτητα πλέον (όπως και το update του λειτουργικού). Τα windows έχουν αρκετά προβλήματα ασφαλείας και υπάρχουν πολλοί που τα εκμεταλλεύονται απλά και μόνο για να κάνουν δύσκολη τη ζωή στους υπόλοιπους. Καταλαβαίνω ότι με όλα αυτά βλέπεις διαφορά στις επιδόσεις του μηχανήματος προς το χειρότερο, όμως δεν γίνεται αλλιώς. Δεν έχει σημασία πόσο προσεκτικός είσαι και ποιες διευθύνσεις επισκέπτεσαι στο δίκτυο. Μπορεί τον επόμενο μήνα να εμφανιστεί νέο worm τύπου blaster, δεν το ξέρεις αυτό. Γενικά το internet εδώ και κάποια χρόνια, κάθε άλλο παρά ασφαλές είναι.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rocky13 (16 Ιούλ. 2004 , 05:52)

Pigenete sto menu: Start

Meta sto menu: Run

Grapste: Shutdown -a

kai patiste: Enter

Eipe kaneis tipota gia RPC? :lol:

Γνωστό κόλπο αλλά ο RPC παραμένει κλειστός ακόμα και αφού αποτρέψεις το shutdown και αυτό προκαλεί χοντρά κολλήματα...

Gi auto bale ena Linux pou den exei tripes na isixaseis!

Έλα τώρα... πόσοι χρησιμοποιούν Linux σε καθημερινή βάση αντί για Windows? Ελάχιστοι.

Ακόμα και εγω που έχω Linux δεν τα χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ...

- Jean Rostand

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan (16 Ιούλ. 2004 , 03:41)Κακώς... κατ'αρχάς μία φορά να σου γίνει η στραβή και χωρίς κανένα antivirus, firewall και windows update θα έχεις ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα. Και εξ'άλλου το να είσαι τελείως εκτεθιμένος σε οποιαδήποτε επίθεση και απλώς να πιστεύεις ότι είσαι ασφαλής επειδή -πιστεύεις ότι- επισκέπτεσαι μόνο ασφαλή sites είναι αποκλειστικά δική σου επιλογή αλλά δε σημαίνει ότι είναι και η σωστή.

Είναι σα να μου λες ότι κυκλοφορείς στο δρόμο με ένα παμπάλαιο αμάξι, δεν του έχεις κάνει ποτέ service, δεν έχει αερόσακους, δεν φοράς ποτέ ζώνη ΑΛΛΑ είσαι ήσυχος επειδή οδηγείς προσεκτικά... Και αν ξαφνικά σου τη βγει ένας μεθυσμένος από το αντίθετο ρεύμα τι θα κάνεις??? την προσευχή σου...? :confused:

Υπερβολές !

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde

Δυστυχώς η κατάσταση έχει γίνει αρκετά δύσκολη. Ένα firewall και ένα antivirus είναι απαραίτητα πλέον (όπως και το update του λειτουργικού). Τα windows έχουν αρκετά προβλήματα ασφαλείας και υπάρχουν πολλοί που τα εκμεταλλεύονται απλά και μόνο για να κάνουν δύσκολη τη ζωή στους υπόλοιπους. Καταλαβαίνω ότι με όλα αυτά βλέπεις διαφορά στις επιδόσεις του μηχανήματος προς το χειρότερο, όμως δεν γίνεται αλλιώς. Δεν έχει σημασία πόσο προσεκτικός είσαι και ποιες διευθύνσεις επισκέπτεσαι στο δίκτυο. Μπορεί τον επόμενο μήνα να εμφανιστεί νέο worm τύπου blaster, δεν το ξέρεις αυτό. Γενικά το internet εδώ και κάποια χρόνια, κάθε άλλο παρά ασφαλές είναι.

Έχεις απόλυτο δίκιο,

αλλά τυνχάνει να μην χρησιμοποιώ Ms Explorer και δεν επισκέπτομαι ασφαλή site μόνο.

Και όσο βλέπω κάτι φρόκαλα τύπου Norton δεν θα βάλω antivιrus ή Firewall.

Παίρνω τα ρίσκα και που και που κανά Back-up ;)

Mέχρι στιγμής ολα οκ πάντως.

Συγνώμην από τον θεματοθέτη του post που του το μπιπππππππ λίγο :o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan (16 Ιούλ. 2004 , 16:55)

Γνωστό κόλπο αλλά ο RPC παραμένει κλειστός ακόμα και αφού αποτρέψεις το shutdown και αυτό προκαλεί χοντρά κολλήματα...

Έλα τώρα... πόσοι χρησιμοποιούν Linux σε καθημερινή βάση αντί για Windows? Ελάχιστοι.

Ακόμα και εγω που έχω Linux δεν τα χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ...

to mono provlima pou mporei na iparksei einai na min kanei shutdown to pc sou, auto ginete dioti:

to RPC prokaleitai dioti mesa apo tis perivoites tripes twn windows pernane attacks (tou typou blaster.worm) kai termatizoun to lsass.exe (auti to proccess ine ipethino gia reboot kai shutdown ara xoris auto den ginete na kaneis shutdown h reboot, an exei klisei to lsass.exe molis patisete to koumbi klinei ta progs kanonika klinoun taskbar ktl fevgoun ta ta eikonidia kai kolaei se mia othoni me to backround pou ipirxe..) kai to timer me ta 60 deuterolepta einai epinoisi tis microsoft gia emergency shutdown, kai an to klisete pithanon na min mporei te na klisete kanonika yo pc sas h na min mporeite na to kanete reboot..

Alla gi auto eimai ego!!

se periptosi pou xtipisei o blaster tin porta tou pc sas, kante auto pou anefera pio pano me to "shutdown -a" kai istera gia na mporeite na klisete to pc sas me asfaleia, dimiorgistai dio emergency sortcuts.. pigenete se opoio folder thelete, akoma kai sto desktop kia kante ena deksi klick kai patiste to "new sortcut" kai grapste auta:

Gia reboot:

C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -r -t 00

Gia shutdown:

C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s -t 01

kai an kantete klick se ena apo auta ta sortcuts, tha ginei mia apo tis antoistixes energeies..

Me auta ta 3 pragmata pou sas anefera den exete kanena problem.. sas xtipise tin porta o blaster? balte tin proti entoli pou sas eipa kai katevaste ta hotfix tis microsoft prokeimenou na "mpalothoun" oi "trypes" sta windows kai dimiorgeiste ta sortcuts gia na kanete shutdown h restart to pc sas.. analogos ti thelete...

Tora eipe kaneis tipota? :lol:

Episis linux xrisimopoioun para poloi linux, anamesa se autous ki ego.. dioti auta den exoun tripes kai bugs! ama thelete linux tote pigenete sto antoistixo thread, ekei tha vreite to ftp gia na to katevasete kai na to kanete install kai episis mporeitai na deite kai poles xreisimes plirofories gia ta linux kai efarmoges tou me sizitiseis pou exoun anaferthei ekei kai me links opou parepemtoun se sxetika forums opou iarxoun pali sxetikes sizitiseis se auta ta themata..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rocky13 (16 Ιούλ. 2004 , 23:53)

to mono provlima pou mporei na iparksei einai na min kanei shutdown to pc sou, auto ginete dioti:

to RPC prokaleitai dioti mesa apo tis perivoites tripes twn windows pernane attacks (tou typou blaster.worm) kai termatizoun to lsass.exe (auti to proccess ine ipethino gia reboot kai shutdown ara xoris auto den ginete na kaneis shutdown h reboot, an exei klisei to lsass.exe molis patisete to koumbi klinei ta progs kanonika klinoun taskbar ktl fevgoun ta ta eikonidia kai kolaei se mia othoni me to backround pou ipirxe..) kai to timer me ta 60 deuterolepta einai epinoisi tis microsoft gia emergency shutdown, kai an to klisete pithanon na min mporei te na klisete kanonika yo pc sas h na min mporeite na to kanete reboot..

Alla gi auto eimai ego!!

se periptosi pou xtipisei o blaster tin porta tou pc sas, kante auto pou anefera pio pano me to "shutdown -a" kai istera gia na mporeite na klisete to pc sas me asfaleia, dimiorgistai dio emergency sortcuts.. pigenete se opoio folder thelete, akoma kai sto desktop kia kante ena deksi klick kai patiste to "new sortcut" kai grapste auta:

Gia reboot:

C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -r -t 00

Gia shutdown:

C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s -t 01

kai an kantete klick se ena apo auta ta sortcuts, tha ginei mia apo tis antoistixes energeies..

Me auta ta 3 pragmata pou sas anefera den exete kanena problem.. sas xtipise tin porta o blaster? balte tin proti entoli pou sas eipa kai katevaste ta hotfix tis microsoft prokeimenou na "mpalothoun" oi "trypes" sta windows kai dimiorgeiste ta sortcuts gia na kanete shutdown h restart to pc sas.. analogos ti thelete...

Tora eipe kaneis tipota? :lol:

Episis linux xrisimopoioun para poloi linux, anamesa se autous ki ego.. dioti auta den exoun tripes kai bugs! ama thelete linux tote pigenete sto antoistixo thread, ekei tha vreite to ftp gia na to katevasete kai na to kanete install kai episis mporeitai na deite kai poles xreisimes plirofories gia ta linux kai efarmoges tou me sizitiseis pou exoun anaferthei ekei kai me links opou parepemtoun se sxetika forums opou iarxoun pali sxetikes sizitiseis se auta ta themata..

3 πράγματα να πω:

1. Αν κλείσει ο RPC εκτός του ότι δε θα μπορείς να κάνεις κανονικό shutdown, δε θα μπορείς να κάνεις και copy-paste και θα υπάρχουν και διάφορα άλλα μικροπροβληματάκια που τώρα δεν τα θυμάμαι... (είχα περάσει πολλές επιθέσεις από blaster και sasser και ξέρω τι σου λέω)

2. Αυτό που λες με τα shortcuts δεν είναι τπτ ιδιαίτερο. Απλές εντολές dos είναι τις οποίες απλώς αντί να τις κάνεις από το command prompt τις εκτελείς κατευθείαν από το .exe αρχείο.

3. Όταν είπα ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν Linux εννοούσα αποκλειστικά Linux. Αυτοί λοιπόν είναι ελάχιστοι. Και εγώ όπως σου έγραψα είχα Linux και τα χρησιμοποιούσα, αλλά όχι σαν πρωτεύον λειτουργικό σύστημα αντί για Windows. Αυτό είναι πολύ δύσκολο και αν εσύ το κάνεις τότε είναι μεγάλη μαγκιά... (σοβαρά μιλάω μην το πάρεις ειρωνικά)

Αυτά τα ολίγα... :)

- Jean Rostand

Τελικά απενεργοποίηασα το firewall και το antivirus και το Update ξακινάει κανονικά...

Πώς όμως να κάνω το Update;Όπως αναφαίρεται και εσείς,θα ήταν ότι χειρότερο χωρίς firewall και το antivirus...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος halvas69 (16 Ιούλ. 2004 , 22:49)

Και όσο βλέπω κάτι φρόκαλα τύπου Norton δεν θα βάλω antivιrus ή Firewall.

Φίλε μου μην είσαι των άκρων...

Δεν υπάρχει μόνο ο Νόρτονας!

Βάλε το Zone Alarm (firewall), αυτό έχω.

Ελαφρύ κ αποτελεσματικότατο!

Οσο για antivirus...χμμμ εκεί δοκιμάζεις τι σε βολεύει!

Αυτή την στιγμή το καλύτερο (σε αποτελέσματα) είναι το F Secure.Υπάρχει όμως και του Karpesky...

Παίρνω τα ρίσκα και που και που κανά Back-up ;)

Mέχρι στιγμής ολα οκ πάντως.

Μια φορά θα την πάθεις... :whistle:

Έχεις απόλυτο δίκιο,

αλλά τυνχάνει να μην χρησιμοποιώ Ms Explorer και δεν επισκέπτομαι ασφαλή site μόνο.

Κι εγώ τον Μοzilla Firefox χρησιμοποιώ αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα...παντού υπάρχουν αδυναμίες.

Τα ποσοστά απλά παίζουν! :whistle:

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan (17 Ιούλ. 2004 , 01:24)

3 πράγματα να πω:

1. Αν κλείσει ο RPC εκτός του ότι δε θα μπορείς να κάνεις κανονικό shutdown, δε θα μπορείς να κάνεις και copy-paste και θα υπάρχουν και διάφορα άλλα μικροπροβληματάκια που τώρα δεν τα θυμάμαι... (είχα περάσει πολλές επιθέσεις από blaster και sasser και ξέρω τι σου λέω)

2. Αυτό που λες με τα shortcuts δεν είναι τπτ ιδιαίτερο. Απλές εντολές dos είναι τις οποίες απλώς αντί να τις κάνεις από το command prompt τις εκτελείς κατευθείαν από το .exe αρχείο.

3. Όταν είπα ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν Linux εννοούσα αποκλειστικά Linux. Αυτοί λοιπόν είναι ελάχιστοι. Και εγώ όπως σου έγραψα είχα Linux και τα χρησιμοποιούσα, αλλά όχι σαν πρωτεύον λειτουργικό σύστημα αντί για Windows. Αυτό είναι πολύ δύσκολο και αν εσύ το κάνεις τότε είναι μεγάλη μαγκιά... (σοβαρά μιλάω μην το πάρεις ειρωνικά)

Αυτά τα ολίγα... :)

copy paste mporeis na kaneis kai den iparxoun alla problems, kai mporeis epeisis na kliseis to pc apo t2 sortcuts pou anefera pio pano.. ine ola dokimasmena se epitheseis balster kia sasser

linux xreisimopoion apokleistika para poloi, apla ine diaforetika ta distributions apo linux se linux.. kai den exoun tis paramikres tripes, ego den katalavebno "giati ta theorite diskola?" ine poli apla ama katsete ligo kai ta mathete.. den ine tpt.. an thelete dokimaste ta, katevazontas ta apo EDW (ksekiniste me ta mandrake pou ine gia arxarious, psakste ligo ton ftp kat tha vreite ta 3 images..) sto setup mporei na zitisei kai 4o CD (einai extra) patiste apla "akiro" kai den exete problem.. istera an deite tin statherotita tous isos na alaksete gnomi poloi gia ta windows opos ki ego!

kserei kaneis giati meta to telefteo update pou ekana sta windows tin proigoumeni vdomada alakse i emfanisi kai to stil ton windows?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johnnis (21 Ιούλ. 2004 , 00:29)

kserei kaneis giati meta to telefteo update pou ekana sta windows tin proigoumeni vdomada alakse i emfanisi kai to stil ton windows?

η εμφανιση του λειτουργικου αλλαξε η ο τροπος που σου εμαφανιζεται το windows update? οπως σε εμενα ας πουμε , εβαλα το SP2 RC2 και πλεον μπαινω στο Windows Update ετσι :blink:

Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

otan leo alakse i emfanisi enoo: i grami argasion alakse xroma kai stil gramatoseiras opos kai to menu enarksi.akomi alkse kai to stil gramatoseiras i grami titlou otan anigeis ena fakelo.mou thimizei proigoumenes ekdoseis windows. ego exo ta xp home edition