Jump to content

τι θα γινει με αυτα τα *@!#!#@ DVD-r τις Nec???

Livas_D
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μολις προχθες πηρα το DVD-RW Nec 2510

Εγραψα μερικα cd τα εγραψε κανονικα και τα DVD και τα CD

και σημερα παω να γραψω ενα cd Data σε DVD σιντακι,και μου εκαψε 3DVD!!!!

Στα 2 DVD σταματησε στο 2% και στο αλλο στο 34% !!!!

δεν το εκαψε απλα σταματησε να στελνει δεδομενα ο σκληρος στο DVD-R

και πατησα εγω ΣΤΟΠ γιατι μου εβγαλε την πιστη,δεν ελεγε να γραψει με τιποτα!!!!

Γιατι το κανει αυτο???

τι να φταει?

Μηπως θελει καμια ρυθμισει?

Α! και το Buffer γιατι παιζει σαν τρελο? ανεβοκατεβενει συνεχεια , δεν καθεται λιγο σταθερο....!

Συνδεσμολογια την εχω : στην μια θυρα εχω : ΜΑSTER to DVD-R και Slave το DVD-Rom

και στην αλλη θυρα εχω: ΜASTER ton HD και Slave to CD-R

αλλιως δεν γινεται να τα βαλω.....!!!!!

Edit : και το DVD-Rom ξεσυνδεσα , δηλαδη το αφησα μονο του ,το DVD-RW .. αλλα παλι τα ιδια , αρνειται να συνεχισει μετα απο λιγο...!

τα σιντακια που πηρα ειναι τις Philips (4x) , και πηρα και ενα τις Prodisc(4x) και παλι γιοκ....!!!

Ενω στην αρχη που ειχα γραψει σε Philips cd μου τα εγραψε κανονικα!!!

Ειχα να σου πω πολλα μα δε μιλσουσα.Ηξερα τη θεση μου καλα και υποχωρουσα. Ενιωσα να χανομαι αλλα χαμογελουσα. Επαιξα το ρολο μου καλα και αδιαφορουσα.Ακουγα για αλλον να μιλας και συμφωνουσα. Παραλιγο να εκλαιγα κι ομως γελουσα. Γιατι δεν μπορουσα να σου πω το ποσο σ'αγαπησα και ποσο σ'αγαπω...!!!

~~~~!~~~~Livas_D~~~~!~~~~

• Απαντήσεις 73
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Egw grafw se verbatim me dvd-writer sony kai ola einai kala...
Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

Εγω ομως που εχω τις Nec και δεν λεει να τα γραψει με τιποτα??

Λετε να το παω πισω στο πλαισιο απο που το πηρα και να τους ζητησω να μου το αντικαταστισουν επιτοπου???

Η εγκυηση η αποδειξη αγορας δεν ειναι???

Ειχα να σου πω πολλα μα δε μιλσουσα.Ηξερα τη θεση μου καλα και υποχωρουσα. Ενιωσα να χανομαι αλλα χαμογελουσα. Επαιξα το ρολο μου καλα και αδιαφορουσα.Ακουγα για αλλον να μιλας και συμφωνουσα. Παραλιγο να εκλαιγα κι ομως γελουσα. Γιατι δεν μπορουσα να σου πω το ποσο σ'αγαπησα και ποσο σ'αγαπω...!!!

Εγώ που έχω το 2510 μια χαρά δουλεύει χωρίς τα προβλήματα που λες. Μπορεί απλά να έχεις ελλατωματική συσκευή.
Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Pigene to pisw... Des ti ginete ontws mporei na einai provlimatiki h siskevi...or mporei na min einai compatible me ta nec
Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (11 Ιούλ. 2004 , 18:33)

Μολις προχθες πηρα το DVD-RW Nec 2510...ι σε Philips cd μου τα εγραψε κανονικα!!!

Δε πιστεύω να κάνεις άλλες "δουλειές" την ώρα που καίγεις το διασκάκι έτσι ; :worry:

Ubuntu Linux

Egw 1 dvd ekapsa kai to ekapsa enw evlepa allo dvd apo to dvd-player....

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος tntiseverywere (11 Ιούλ. 2004 , 19:42)

Egw 1 dvd ekapsa kai to ekapsa enw evlepa allo dvd apo to dvd-player....

Κατσε γιατι με βρισκεται ανενημερωτο.......Δεν εχουν burnproof τα dvdrw????? :eek: :eek: :eek:

:tease:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος AGNOSTOS (11 Ιούλ. 2004 , 21:03)

Κατσε γιατι με βρισκεται ανενημερωτο.......Δεν εχουν burnproof τα dvdrw????? :eek: :eek: :eek:

Tα πιο πολλά έχουν.To σίγουρο πάντως είναι τα Nec είναι τα πιο ευαίσθητα και τα λιγότερο συμβατά με τα διάφορα δισκάκια.Το nec 1300a που είχα χάλασε μόλις έβαλα 2 princo δισκάκια για εγγραφή.Στο πρώτο έφαγε κόλλημα στα μισά περίπου της εγγραφής και το δεύτερο μόλις πήγε να το κάψει κόλλησε και από τότε δεν αναγνώριζε κανένα άλλο dvd,cd.To πήγα πίσω και μου το αντικατέστησαν με το 2500a αφού έδωσα 10€ επιπλέον.Τα ίδια δισκάκια τα χρησιμοποιώ χωρίς πρόβλημα σε ένα toshiba dvd-rw.Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το toshiba με ταχύτητα 2χ κάνει 1ώρα να κάψει ένα γεμάτο δισκάκι και το Nec 30λεπτά!!!

Em giati den epernes pionner pou ne karadokimasmena bre file mou ti to 8eles to nec?Eythxws gia mena eixa parei nec alla prin to anoiksw otan kata tyxh phga se katasthm ana parw diskakia mou eipan traba to pisw!!Auto 8a sou pw kai egw loipwn traba to pisw kai parakala na sto alaksoun me pionner pou den prokeite pote na exeis problhmata oti diskaki kai na baleis!!Kalh tyxh file kai perimenoume nea.

bbbb exw thn entypwsei oti sou grafei ta sigekrimena se 1x to toshiba kai as lei 2x alliws den eksigite auto file mou.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arfi-gorgona (11 Ιούλ. 2004 , 19:36)

Em giati den epernes pionner pou ne karadokimasmena bre file mou ti to 8eles to nec?Eythxws gia mena eixa parei nec alla prin to anoiksw otan kata tyxh phga se katasthm ana parw diskakia mou eipan traba to pisw!!Auto 8a sou pw kai egw loipwn traba to pisw kai parakala na sto alaksoun me pionner pou den prokeite pote na exeis problhmata oti diskaki kai na baleis!!Kalh tyxh file kai perimenoume nea.

bbbb exw thn entypwsei oti sou grafei ta sigekrimena se 1x to toshiba kai as lei 2x alliws den eksigite auto file mou.

Πολύ υπερβολικό αυτό που λες. Εγώ με noname δισκάκια δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα συμβατά με το 2510 δισκάκια όπως τα δίνει η Nec:

http://www.necd.de/software/1579_Media_List_for_8x_DVD_Writer_(1.07).pdf

Gbil sto katastima pou phga poulane diskakia kai DVD writers,an den kseroun auth pou poulagan kai ta 2 mhxanhmata kai exoun dokimasei ena soro diskakia pios kserei?Isws auth pou antigrafoun kai exoun kata genikh omologia pionner ;) Shmasia exei oti ta pionner einai pio synbata me ta diskakia apo ola ta alla dvdr kai einai kai skylia.Pw pw akougome les kai exw thn antiprosopoioa e? :lol: alla einai h alh8eia ti na kanw !

Κοίτα αυτοί μπορεί απλά να προμοτάρουν κάποια εταιρία και για αυτό να τα λένε αυτα. Στο internet πάντως και στα διάφορα forums εγώ δεν βλέπω ότι τα NEC έχουν πρόβλημα συμβατότητας. Αυτά που ξέρω ότι έχουν τέτοιο πρόβλημα (και από προσωπική εμπειρία) είναι τα Toshiba που δεν έχουν μεγάλη συμβατότητα με noname δισκάκια.

Egw pantws sou leo oti opoion kai na rwthsa ekeinh thn hmera mou eipan na mhn parw to nec,Eks alou den eixan na kerdisoun tipota to eixa agorasei apo allo magazi!!Apla mou eipan akouse mas kai den 8a xaseis,kai na sou pw eimouna se dilhma apo thn apopsh mhpws mou lene xazomares alla telika to ekana kai sigoura den exasa!!Oti kai na tou exw balei to grafei kai pezei kai aneta akoma kai se triparismena PS2 pou exw apo ta palia kai h kefalh tous den einai kai h kaluteri.Den exei mono shmasia na ta grafei alla na ta pezoun kai oi alles suskeues aneta.Opws kai na to kanoume h pioneer einai koryfh oso afora ta dvd writers,isws einai elaxista pio akriba alla t aksizoun ta fraga tous :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sik13 (11 Ιούλ. 2004 , 23:17)

FILE GIA KOITA EAN TO DMA EINAI ENERGOPOIOHMENO...MPOREI NA YPARXEI PROBLHMA EKEI KAI NA MHN DOULEYH TO BUFFER KANONIKA

\

Oντως για κοιταξε το dma μηπως εχει παει σε pio mode!!

Ιδιοτητες υπολογιστη->υλικο->διαχειριση συσκευων->ελεγκτες ide ata ->ιδιοτητες

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος georget (11 Ιούλ. 2004 , 19:37)

Δε πιστεύω να κάνεις άλλες "δουλειές" την ώρα που καίγεις το διασκάκι έτσι ; :worry:

Παντα οταν γραφω CD/DVD εχω ανοιχτο το Winamp και ακουο μουσικη !!!

Αλλα και παλι που το εκλεισα το ιδιο μου κανει...δεν τα γραφει!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gtsia (11 Ιούλ. 2004 , 23:59)

\

Oντως για κοιταξε το dma μηπως εχει παει σε pio mode!!

Ιδιοτητες υπολογιστη->υλικο->διαχειριση συσκευων->ελεγκτες ide ata ->ιδιοτητες

τωρα τι μου λες?

Πηγα εκει και δεν καταλαβα τιποτα!

στο Primary IDE Channel λεει : Device 0 - Transerf Mode: DMA if Available

Current Tranfer mode : Ultra DMA Mode 4

Device 1 - Device type : Ayto detection

Transfer mode : DMA if Available

Current Tranfer mode : Not Aplicable

και στο

Secondary Ide Channel :

Λεει τα ιδια εκτος απο το Device 0 - Current Tranfer mode : Ultra DMA Mode 2

και το DMA του DVD-r ειναι ΟΝ!!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος bbbb (11 Ιούλ. 2004 , 21:12)

Tα πιο πολλά έχουν.To σίγουρο πάντως είναι τα Nec είναι τα πιο ευαίσθητα και τα λιγότερο συμβατά με τα διάφορα δισκάκια.Το nec 1300a που είχα χάλασε μόλις έβαλα 2 princo δισκάκια για εγγραφή.Στο πρώτο έφαγε κόλλημα στα μισά περίπου της εγγραφής και το δεύτερο μόλις πήγε να το κάψει κόλλησε και από τότε δεν αναγνώριζε κανένα άλλο dvd,cd.To πήγα πίσω και μου το αντικατέστησαν με το 2500a αφού έδωσα 10€ επιπλέον.Τα ίδια δισκάκια τα χρησιμοποιώ χωρίς πρόβλημα σε ένα toshiba dvd-rw.Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το toshiba με ταχύτητα 2χ κάνει 1ώρα να κάψει ένα γεμάτο δισκάκι και το Nec 30λεπτά!!!

Eμενα παντως για να γραψει ενα DVD(Παντα για DATA μιλαμε)

σε 4x 4.7G κανει 25λεπτα...! (Οταν εγραφε) !!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arfi-gorgona (11 Ιούλ. 2004 , 21:36)

Αντε να το παω πισω να μου το αντικατασησουν με αλλο Nec ΟΚ !!!

Αλλα με Pionner και να το κανουν θα πληρωσω μεγαλη διαφορα!

Γιατι ειναι και λιγο ακριβουτσικα τα Pinonner!!!!

και κατι τελευταιο !

Αντε να το παω αυριο για να μου το κανουν αντικατασταση !

Και αν μου πουν καναν σουξου μουξου , δεν γινεται και τετοια!!!

τι τους κανεις μετα? το κανεις καλοκαιρινο το μαγαζακι και φευγεις μετα?

και κατι αλλο που παρατηρησα σημερα το απογευμα!

πηγα να ξεσυνδεσο το CD-r που το ειχα με τον σκληρο συνδεμενο .. για να αφησω μονο τον σκληρο και τοDVD-r !

αλλα ελα μου μετα που δεν ανοιγε το PC με τιποτα!

Μου ελεγε κατι για Master bus ide error η κατι τετοιο!

και τελικα εβγαλα τον σκληρο και το εβαλα το Jumpερακι απο θεση μαστερ που ηταν κανονικα ...(δλδ τα pins 5-6)

εβαλα τα pins στην θεση 2 & 4 δηλαδη οριζοντια αντι για καθετα που πρεπει να ειναι κανονικα!!!!

Και μονο ετσι μου ανοιγει ο υπολογιστης και βλεπει τον σκληρο σαν Master !

Τελικα λετε να φταιει ο σκληρος???

αλλα αν εφτεγε ο σληρος , τα cdακια τα απλα που εβαζα να μου γραψει ,λογικα θα τα σταματουσε κι αυτα ε? (τα Cd-r τα γραφει κανονικα) !

Εγω παντως αυριο θα το παω πισω στο πλαισιο , για να ζητησω να μου το κανουν αντικατασταση ...! και μετα θα δουμε τι θα γινει!!!

den exoun kai tosh diafora file mou pia ante na exoun kamia eikosaria euro parapanw to thema einai tha to kanoun?gia phgene kai pes mas ti egine to pio sigouro einai oti tha sou poun na to pas na to doun sto service kai an tous doulepsei ekei de tha to alazoun

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω γιατι γινεται η ολη ιστορια .

Εχω το NEC 2500a (το οποιο εχει γινει πλεον 2510a) και εδω και περισσοτερο απο 4 μηνες δεν εχω κανενα προβλημα με την λειτουργια του .

Εχω γραψει πλεον περισσοτερα απο 400 DVD μαζι με αυτα που εχω γραψει για φιλους και γνωστους και το εχω χρησιμοποιησει για να γραψω και καμια 200αρια CD (οταν θελω να γραψω 2 CD ταυτοχρονα , μαζι με το CD-RW μου)

Ακομα και σε 8x μπορω να γραψω φυσικα σε DVD+R δισκακια χωρις κανενα προβλημα και μαλιστα τελειωνει την εγγραφη σε 8 λεπτα (μιλαμε παντα για γεματο δισκακι)

Εχω καταλαβει ομως και μερικα πραγματα μετα την αγορα του .

Η εγγραφη DVD ειναι περισσοτερο απαιτητικη διαδικασια απο οτι φαινεται .

Ο υπολογιστης και κυριως η μητρικη πρεπει να εχει τα "κοτσια" για να κανει την δουλεια , μεσα στο φυσιολογικο χρονικο διαστημα (γιατι διαβασα και κατι για εγγραφη σε 4x σε 30 λεπτα...)

Το DVD recording εχει μια βασικη διαφορα .

Τα περισσοτερα recorder , μεταξυ των οποιων και το NEC γραφουν σε σταθερη ταχυτητα 4x κατι που απαιτει απο τον σκληρο δισκο μια συνεχομενη ροη δεδομενων με ταχυτητα 5.540 ΚΒ/sec (5,54 ΜΒ) .

Σε πολλες περιπτωσεις , και ειδικα οταν προσπαθει να κανει την αντιγραφη απο τον δισκο στον οποιο βρισκεται το λειτουργικο αυτο ειναι ενα προβλημα , ειδικα αν εκεινη την ωρα κανουμε και αλλες δουλειες με τον υπολογιστη .

(Ακομα και αν το λειτουργικο ειναι σε ξεχωριστο partition απο αυτο στο οποιο ειναι το αρχειο που γραφουμε , δεν παιζει ρολο αφου η ταχυτητα μεταφορας του φυσικου δισκου ειναι δεδομενη) .

Αυτο το "προβλημα" ή αν θελετε η απαιτηση απο το συστημα ειναι ακομα χειροτερη οταν μιλαμε για εγγραφη σε 8x που μεταφραζεται σε 11,08 ΜΒ/sec .

Ετσι , αν κατι δεν παει καλα με την εγγραφη DVD , αν αργει περισσοτερο απο οτι λεει το remain time ή ακομα και αν δεν μπορει να ολοκληρωσει την εγγραφη δεν ειναι απαραιτητο οτι φταιει το DVD-RW .

Παραδειγμα?

Ειχα το CD-RW και το DVD-RW σε μια ATA-33 καλωδιοταινια .

Το αποτελεσμα ηταν η εγγραφη ενος CD σε 44 (full CAV ομως) με το CD-RW να καθυστερει οταν προσπαθουσα να δω και μια ταινια στο DVD-RW την ιδια στιγμη .

Και ολα αυτα απο μια καλωδιοταινια η οποια απλα δεν "αντεχε" την ταχυτητα .

Οσο για το αν γενικα τo συγκεκριμενο μοντελο της NEC ειναι "καλο" "αξιοπιστο" κλπ , ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα αφου ο καθενας μας διαβαζει διαφορετικες ιστοσελιδες , ακουει διαφορετικους υπαλληλους καταστηματων να λενε το μακρυ τους και το κοντο τους (αφου ειναι λιγοι αυτοι που ξερουν τι λενε) και ετσι ο καθενας εχει μαλλον διαφορετικη αποψη .

Εγω και για το Yamaha CD-RW ακουγα οτι μπορει να φανταστει κανεις πριν το παρω , και τωρα εχει αρχισει να γραφει την τριτη χιλιαδα CD μετα απο σχεδον 2 χρονια που το εχω....

Τελικα το πηγα στο πλαισιο σημερα το πρωι !

Το βαλανε να το ελεξουνμε και οντως ειχε προβλημα!!!

Μου το αντικατεστησαν με ενα καινουργιο...!

ΕΡχομαι εδω σπιτι το συνδεω , βαζω ενα σιντακι 4χ Sony και παλι παπαλα...! παλι τα ιδια εκανε!!!

Μηπως τελικα φταιει κανας σκληρος???

Αν και λίγο απίθανο να έχει και το δεύτερο πρόβλημα, μπορεί να είναι έτσι και να έχει όλη η παρτίδα πρόβλημα.

Φυσικά θα πρέπει να κοιτάξει και άλλες παραμέτρους. Από ότι καταλαβαίνω όλα αυτά που σου έχει κάψει μέχρι τώρα, προσπαθείς να τα γράψεις από τον σκληρό δίσκο και όχι από άλλη συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση θα σου πρότεινα να κάνεις κάποιο scan στον σκληρό.