Jump to content

myphone Ιστορικά: Το Symbian, η αρχή και το τέλος του


SaintPetrouil
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όποιος δεν εξελίσσεται πεθαίνει. Μία εμπειρία μόνο με symbian το Ν80. Για την εποχή του έκανε περισσότερα από ότι τα υπόλοιπα αλλά η εμπειρία ήταν τραγική. Όταν επέλεξα το επόμενο μου τηλέφωνο η ΝΟΚΙΑ πουλούσε ακόμα (μετά από 3 χρόνια iphone) κάτι συσκευές με resisitive οθόνες, πενάκια και μικρές μνήμες. Ό,τι της άξιζε το πήρε λοιπόν και αυτής και του Symbian.

Όσο για τον αφελή - πράκτορα (όπως τον λέτε) Elop, αυτό που έκανε ήταν να διαλέξει στρατηγική κι έναν πολύ ισχυρό "σύμμαχο". Σε τέτοια μεγέθη τις αποφάσεις δεν τις παίρνει ένας (πόσο αφελής είστε αν το πιστεύετε αυτό) και τα αποτελέσματα των στρατηγικών δεν έχουν βάθος μηνών αλλά χρόνων. Αν θα του βγει δεν ξέρω αλλά κρίνοντας από υπηρεσίες Ovi music και άλλα τέτοια πρώτον αποδεικνύεται ότι η ΝΟΚΙΑ δεν είχε τη δύναμη μόνη της να επιβάλει πράγματα και τάσεις (για όσους ονειρεύονταν Meego αυτοκρατορίες) και δεύτερον, δεν ξέρω πόσο καλή ήταν η belle αλλά εφόσον δεν εξελίχθηκε όταν έπρεπε, πέθανε. Το τρένο περνάει μια φορά. Ή το προλαβαίνεις ή το χάνεις.

Υ.Γ. Αν ήθελε να μείνει το symbian δε θα έδιωχνε τους άλλους κατασκευαστές από αυτό. Καλά το γλέντησε μερικά χρόνια πουλώντας μικρά smartphone (μέτριας εμπειρίας) σε απαίδευτους που αγόραζαν ΝΟΚΙΑ ή τίποτα, αλλά και το brand name μόνο του δεν μπορεί να πουλάει για πάντα...

 

Και ας γελάει ο Dark, ο bouss έχει δίκιο.

 

Το χω ξαναπεί και θα το ξαναπώ: Όπως πουλάει σήμερα το iPhone σε τεχνολογικά άμαθους πελάτες και θείτσες που το παίρνουν απλά γιατί είναι το ωραίο μικρό στυλάτο και λευκό άηφον και αγνοούν όλα τα υπόλοιπα, έτσι και η Νοκια από εποχής 98 έως 2008 πούλαγε ότι να ναι σε όποιον να ναι.

 

Πόσες φορές δεν είδα Ν95, 6600, 5800 και ότι άλλο θέλετε, ναυαρχίδες κάθε εποχής στα χέρια του κάθε ασχετίδη να το έχει απλά για ομιλία. Τα ίδια που κάνει 5 χρόνια το αηφον ( βασικά κανα δυο χρόνια λιγότερο στην ελλάδα καθώς μέχρι και το 3GS λίγοι το χαν τιμήσει εντός των συνόρων ) τα έκανε 10 χρόνια και βάλε η Nokia.

 

Το Symbian είχε πάντα ωραίο hardware ως και την εποχή του μη touch και από κει και πέρα έχασε και αυτό το αβαντάζ. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει από S2 και πάνω και προτιμάει πχ ένα E series είναι το λιγότερο ρομαντικός.

 

Κρίμα γιατί η Nokia έχει ακόμα στα χέρια της αναμνήσης δυο γενεών χρηστών κινητών της και τις έχει πετάξει στα σκουπίδια με τις κινήσεις της. Για μένα δε τη σώζει τίποτα. Είναι μία ακόμα εταιρεία βραδεία και δυσκίνητη, παλαιάς κοπής που θα σβήσει ή θα βολοδέρνει αλά Motorola

Back to basics

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 190
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αχχχχχ p 800 - p 900 - p910 και το αγαπημενο μου κινητο ever P1i κατι Νοκια ουτε που ηθελα να τα βλεπω παντα ακριβα μια ζωη ακριβα χωρις λογο αν και περασαν απο τα χερια μου κατι 6600 Ν93 και ενα Ομνια ΧΔ αν ειχε μελλον το symbian μονο με UIQ ειχε αλλα τα παρατησε η ericsson και αφησε την Νοκια να τα κανει βλακιες....
I amar prestar aen, han mathon ne nen, han mathon ne chae a han noston ned 'wilith.
Link to comment
Share on other sites

Απ τα μηνύματα μέχρι τώρα πάντως dark δε φαίνονται να ναι τόσοι οι ευχαριστημένοι απ το symbian..

για ποια μηνυματα μιλας δεν καταλαβαινω?(αληθεια δεν ειρωνευομαι)

 

@zerow προφανως υπηρχαν ολοι αυτοι που λες δεν γελαω επειδη δεν το πιστευω...ισα ισα ειναι αληθεια

 

αλλα ο bouss εγραψε αλλο πραγμα..

 

ολοι οι απαιδευτοι επερναν nokia με symbian και οταν ηρθε το iphone ηρθε και η θεια επιφοίτηση μαζι

 

ελα τωρα.. κοροιδευομαστε? οπως αγοραζε και πριν ο πολυς κοσμος αγοραζει και τωρα

 

ασχετα αν μερικοι εδω μεσα ασχολουμαστε παραπανω και θετουμε παραπανω κριτηρια στην επιλογη λειτουργικου/συσκευης

Edited by Dark_ds
Link to comment
Share on other sites

ετσι ειναι οπως τα λες

ολοι το εθαβαν..

αλλα τοσα εκατομμυρια χρηστες δηλαδη εκαναν λαθος? ειχαν ενα σαπιο λειτουργικο? η ειναι απαιδευτοι οπως λεει ο αλλος απο πανω(που θεωρει περισσοτερο smartphone το iphone!) μονο για γελια ειναι κατι τετοια

 

θυμασαι το 2011 που ολα τα site,μαγαζια υπαλληλοι(ακομα και το φυλλαδιο του πλαισιου) εθαβαν το symbian,ελεγαν οτι το εκοψε η nokia(καλα εκαναν βεβαια γιατι αυτο εγινε) αλλα παραλληλα προωθουσαν τα wp παρα πολυ.

προσφατα πηγε γνωστος να παρει κινητο και με ρωτησε( μεγαλος ανθρωπος, εχει συνηθισει τα παλια symbian) και του ειπα αφου θελει nokia και χαρτες να παρει το 610.

τι του ειπε το παιδι στη vodafone? οτι δεν εχει καλους χαρτες,οτι θα αρχισει να τους χρεωνει(!!???!!!!) οτι δεν ειναι καλο το κινητο και οπου να'ναι θα κλεισει η εταιρια και εχει ηδη παρατησει τα windows 7.5 για τα 8αρια που και αυτα δεν ειναι καλα!

και του ειπε να παρει το lg l5 με πολλες εφαρμογες κλπ κλπ και το πηρε τελικα. και τωρα το εχει μετανιωσει ο ανρθωπος γιατι το android ειναι μπαχαλο οπως και να το κανεις, εναν αρχαριο χρηστη(που θελει να παραμεινει και αρχαριος) τον τρελαινει..

 

να σου δωσω και αλλο παραδειγμα.. πηγα να παρω το n9 οταν βγηκε και μου λεει το παιδι στο nokia care(τον ξερω) καλο ειναι ρε αλλα τα νεα lumia που θα βγουν θα ειναι φανταστικα,διαφορετικα απο τα υπολοιπα wp κλπ.

πριν τα χριστουγεννα που πηγα μου ειπε οτι δεν τραβανε και εψαχνε για μεταχειρισμενο n9!

 

Θελω να πω οτι ολες αυτες οι σελιδες δημιουργουν εντυπωσεις/προσδοκιες και καθε φορα τα αλλαζουν.

δεν μπορω να πιστευω ενα site οτι και να γραφει και τα καλυτερα να πει θα το εχω ως μια εικονα

οπως το verge για το symbian που το λεει μαπα. για μενα δεν ειναι ομως οπως για σενα ειναι υπεροχα τα wp και παει λεγοντας.

το τι θα πει ο reviewer(οποιοσδηποτε) δεν ειναι πανακεια..

 

δεν μπορεις να χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα δηλαδη οτι οτι το verge γραφει αυτα για το symbian και καλα εκανε και το παρατησε η nokia

αν ειναι ετσι δες τη εγραψε για το n9 και πες μου μετα αν ειναι λογικη η στροφη προς τα wp..

καταλαβες τι θελω πανω..

 

 

προφανως ειναι για γελια αυτα που εγραψες. και για καφε να ημασταν παλι θα γελουσα. συγνωμη που στο λεω αλλα δεν γινεται να λες απαιδευτους τοσους χρηστες τοσα χρονια. και οταν βγηκε το iphone τι εγινε? φωτιστικαν? ανοιξαν το κεφαλι τους ειδαν την πραγματικοτητα?

 

ας μιλησουμε σοβαρα καμια φορα.

ολοι αγοραζαν τοτε symbian οπως αγοραζουν τωρα iphone και android. δεν το βλεπεις?

τοτε ελεγαν οο η nokia βγαζει τα καλυτερα κινητα(Ετσι χωρις λογο επειδη εχουν πολλοι γυρω τους)

μεχρι πριν μερικα χρονια ηταν το iphone(επειδη το ελεγαν οι ειδησεις και τα μεγαλα site και εξαιτιας της τιμης του)

και τωρα ειναι του android η σειρα. ετσι ειναι παρτο χαμπαρι

κανεις δεν ξυπνησε

αγοραζουν οπως αγοραζαν και πριν..

 

το οτι θα αγορασει ο καθενας δεν τον κανει λιγοτερο/περισσοτερο εξυπνο, επιστημονα οι απαιδευτο..

 

το τι εγινε με το symbian και την Nokia μπορεις να το μαθεις διαβαζοντας μερικα θεματα-ποστ εδω στο forum

δεν θα γραφουμε τα ιδια καθε φορα κουραστηκα

 

Εφόσον λοιπόν μπορούμε να το συζητήσουμε σαν άνθρωποι να σου πω για το N95 που βγήκε 1 χρόνο πριν το iPhone. Με μικρότερη ανάλυση από το Ν80 μου σε μεγαλύτερο μέγεθος (;;; ). Άνοιγες την εφαρμογή για συνομιλία κι έκλεινε μόλις άνοιγες κάτι άλλο από ram. Η εφαρμογή mail που είχε μέσα δεν ήταν για τα μπάζα. Ήταν το τραγικότερο πράγμα που έχω δει. Ομοίως τραγικός ήταν και ο browser. Το Ν80 μου ήταν πιο αργό από το Κ700 που αντικατέστησε σε όλα όσα έκαναν και τα 2 και με τραγικό ακουστικό. Αργότερα είχαν βγάλει το Ν95 8GB. Στα 50+ τραγούδια όλα σέρνονταν. Σε αυτό το περιβάλλον, δίπλα στα ακόμα πιο αργά wm εμφανίστηκε το iPhone. Ok έκανε λιγότερα αλλά τουλάχιστον δεν βλαστημούσες. Κι αυτό όχι γιατί το Symbian ήταν για τα μπάζα αλλά γιατί οι υλοποιήσεις την ΝΟΚΙΑ ήταν μέτριες και στηρίζονταν στη μη ύπαρξη ανταγωνισμού. Ο λόγος που έκανε τη ΝΟΚΙΑ να επαναπαυθεί και τους πελάτες της να φύγουν τρέχοντας και να μην κοιτάξουν πίσω. Καλή τύχη να ξανακερδίσει το momentum...

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience
Link to comment
Share on other sites

για ποια μηνυματα μιλας δεν καταλαβαινω?(αληθεια δεν ειρωνευομαι)

 

@zerow προφανως υπηρχαν ολοι αυτοι που λες δεν γελαω επειδη δεν το πιστευω...ισα ισα ειναι αληθεια

 

αλλα ο bouss εγραψε αλλο πραγμα..

 

ολοι οι απαιδευτοι επερναν nokia με symbian και οταν ηρθε το iphone ηρθε και η θεια επιφοίτηση μαζι

 

ελα τωρα.. κοροιδευομαστε? οπως αγοραζε και πριν ο πολυς κοσμος αγοραζει και τωρα

 

ασχετα αν μερικοι εδω μεσα ασχολουμαστε παραπανω και θετουμε παραπανω κριτηρια στην επιλογη λειτουργικου/συσκευης

 

Τα μηνύματα στο θέμα μέχρι τώρα εννοώ δείχνουν ότι υπήρχαν και μπόλικοι μη ικανοποιημένοι απ το symbian.

Επίσης ξέρεις καλά ότι οι πωλήσεις πολλές φορές δε λένε απολύτως τίποτα. Ο ανταγωνιστής του symbian όταν έκανε τις πωλήσεις αυτές ποιος ήταν? Με το που εμφανίστηκαν 2 άλλα λειτουργικά που έκαναν τα βασικά, το ios πρώτα και το android στη συνέχεια είδαμε όλοι τι πήρε το symbian..

Συμφωνώ ότι υπήρχε το λειτουργικό με το οποίο μάθαμε σχεδόν όλοι τα κινητά, αλλά όπως έχω πει και σε άλλα θέματα η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ήταν ένα απολίθωμα που φυτοζωούσε. Καλύτερα λοιπόν για τη Νοκια που το τελείωσε έτσι ώστε ν αφοσιωθεί στα wp τα οποία είναι το μέλλον για μένα.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον λοιπόν μπορούμε να το συζητήσουμε σαν άνθρωποι να σου πω για το N95 που βγήκε 1 χρόνο πριν το iPhone. Με μικρότερη ανάλυση από το Ν80 μου σε μεγαλύτερο μέγεθος (;;; ). Άνοιγες την εφαρμογή για συνομιλία κι έκλεινε μόλις άνοιγες κάτι άλλο από ram. Η εφαρμογή mail που είχε μέσα δεν ήταν για τα μπάζα. Ήταν το τραγικότερο πράγμα που έχω δει. Ομοίως τραγικός ήταν και ο browser. Το Ν80 μου ήταν πιο αργό από το Κ700 που αντικατέστησε σε όλα όσα έκαναν και τα 2 και με τραγικό ακουστικό. Αργότερα είχαν βγάλει το Ν95 8GB. Στα 50+ τραγούδια όλα σέρνονταν. Σε αυτό το περιβάλλον, δίπλα στα ακόμα πιο αργά wm εμφανίστηκε το iPhone. Ok έκανε λιγότερα αλλά τουλάχιστον δεν βλαστημούσες. Κι αυτό όχι γιατί το Symbian ήταν για τα μπάζα αλλά γιατί οι υλοποιήσεις την ΝΟΚΙΑ ήταν μέτριες και στηρίζονταν στη μη ύπαρξη ανταγωνισμού. Ο λόγος που έκανε τη ΝΟΚΙΑ να επαναπαυθεί και τους πελάτες της να φύγουν τρέχοντας και να μην κοιτάξουν πίσω. Καλή τύχη να ξανακερδίσει το momentum...

δεν καταλαβες που διαφωνω και γιατι γελασα...

 

απο το 3650 μεχρι και τωρα ειχα περισσοτερο symbian και τα πειραζα συνεχως.. ειχα παρα πολλα μοντελα(και τα n80,n95 που λες)

δεν ειχα τετοια προβληματα αληθεια.

και το θεωρω λογικο εσυ να τα εχεις. δεν ειναι ολα για ολους. η δικια σου εμπειρια μπορει να ειναι πολυ χαλια και εμενα παρα πολυ καλη..

και καλα εκανες και πηγες σε iphone αν δου σου αρεσε

δεν εκανε καμια συγκριση λειτουργικων για αλλο πραγμα μιλαω

εξαλλου δεν μπορω να αμφισβητησω τις εμπειριες σου αλλα ουτε και εσυ τις δικες μου

οτι δεν εκανε σε εσενα δεν σημαινει οτι ηταν για πεταμα και οτι εκανε σε εμενα δεν σημαινει οτι ηταν το καλυτερο

 

λεω οτι ειπε και ο zerow,ασχετα αν αυτος καταλαβε οτι ειπα αλλο

 

 

Τα μηνύματα στο θέμα μέχρι τώρα εννοώ δείχνουν ότι υπήρχαν και μπόλικοι μη ικανοποιημένοι απ το symbian.

Επίσης ξέρεις καλά ότι οι πωλήσεις πολλές φορές δε λένε απολύτως τίποτα. Ο ανταγωνιστής του symbian όταν έκανε τις πωλήσεις αυτές ποιος ήταν? Με το που εμφανίστηκαν 2 άλλα λειτουργικά που έκαναν τα βασικά, το ios πρώτα και το android στη συνέχεια είδαμε όλοι τι πήρε το symbian..

Συμφωνώ ότι υπήρχε το λειτουργικό με το οποίο μάθαμε σχεδόν όλοι τα κινητά, αλλά όπως έχω πει και σε άλλα θέματα η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ήταν ένα απολίθωμα που φυτοζωούσε. Καλύτερα λοιπόν για τη Νοκια που το τελείωσε έτσι ώστε ν αφοσιωθεί στα wp τα οποία είναι το μέλλον για μένα.

μπορουν μερικα ποστ σε ενα φορουμ να δωσουν μια συνολικη απηχηση για ενα λειτουργικο?

σε οποιο λειτουργικο και να πας υπαρχουν δυσαρεστημενοι

πχ το iphone ενω ειναι καλο κλπ κλπ δεν τους ικανοποιει ολους εξαιτιας κλειδωματων και τετοια

αντιστοιχως το android και κλπ

(πχ εμενα το android δεν με ικανοποιει και ας μπορω να κανω οτι και μετα symbian/meego και ακομα περισσοτερα λογω τις υποστηριξης)

 

ξερεις τι εκανε το 2007 η apple?

εφερα τον κοσμο στα κινητα..

εκανε ολο τον κοσμο να γυριζει γυρω απο τα κινητα και αυτο μεχρι περσι(γι αυτο και απο φετος σιγα σιγα θα σπασει και αυτη η φουσκα)

η nokia κοιμηθηκε

επειδη απο αυτα που λες μαλλον εννοεις οτι το symbian ηταν το μονοφθαλμος μεσα στους τυφλους(μεχρι το 07)..

αν το n8 ειχε αντιστοιχο hardware με ενα κινητο android θα εβλεπες τις δυνατοτητες του..

Edited by Dark_ds
Link to comment
Share on other sites

ολοι οι απαιδευτοι επερναν nokia με symbian και οταν ηρθε το iphone ηρθε και η θεια επιφοίτηση μαζι

 

ελα τωρα.. κοροιδευομαστε? οπως αγοραζε και πριν ο πολυς κοσμος αγοραζει και τωρα

 

ασχετα αν μερικοι εδω μεσα ασχολουμαστε παραπανω και θετουμε παραπανω κριτηρια στην επιλογη λειτουργικου/συσκευης

 

Ακριβώς ο κόσμος αγόραζε με βάσει τι "ακούγεται", "περπατάει", είναι και λίγο hype ανά εποχή.

Ούτε η Nokia κατάφερε να κάνει τον κόσμο να καταλάβει τον όρο smart δίπλα στο φόουν της, ούτε η Apple κατάφερε να τους μάθει κάτι άλλο από το να ανοίγουν apps ( έτσι να μαστε τρέντι, όχι εφαρμογές ) και να γυρνάν στο home με ένα απλό κουμπί.

 

Όπως επίσης ξέρω τόσο μα τόσα μα τόσα άτομα που πήραν android γιατί ήταν αφής και τα αφής έιναι της μόδας. Και μετά γκρινιάζουν για μικρή μπαταρία και άλλα όμορφα.

 

Ο κόσμος απλά δε γνωρίζει τι αγοράζει και δεν οφείλει να γνωρίζει. Δικά του τα λεφτά δικές του και οι μη-επιλογές που στην ουσία κάνει.

 

 

Η μαγκιά ( ας το πούμε έτσι ) που έφερε την Apple εκεί που είναι, ήταν πως αφαίρεσε μερικά επίπεδα "εξυπνάδας" ( βλέπε ανοιχτό λειτουργικό, προσβάσιμο file system κλπ ) με αντάλλαγμα μια υπεραπλουστευμένη λογική που έκανε το σύνολο του προιόντος καλύτερα αξιοποιήσιμο από μεγαλύτερο δημογραφικο κομμάτι του πληθυσμού.

 

Η "λογική" συνέχεια του Symbian είναι το Android ( φυσικά όχι κατά απόλυτες αναλογίες ) και όχι τα Windows Phone αλλά ξαναλέω πως με εξαίρεση ίσως τα 41 mp του 808 από την εποχή του touch δεν έχει καμία υπεροχή σε hardware και για αυτό παίζει απλά και όμορφα στα πλακάκια που ζητάνε λιγότερα από τα ενδότερα προσφέροντας πάνω κάτω παρόμοια πράγματα.

Back to basics

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

μπορουν μερικα ποστ σε ενα φορουμ να δωσουν μια συνολικη απηχηση για ενα λειτουργικο?

σε οποιο λειτουργικο και να πας υπαρχουν δυσαρεστημενοι

πχ το iphone ενω ειναι καλο κλπ κλπ δεν τους ικανοποιει ολους εξαιτιας κλειδωματων και τετοια

αντιστοιχως το android και κλπ

(πχ εμενα το android δεν με ικανοποιει και ας μπορω να κανω οτι και μετα symbian/meego και ακομα περισσοτερα λογω τις υποστηριξης)

 

ξερεις τι εκανε το 2007 η apple?

εφερα τον κοσμο στα κινητα..

εκανε ολο τον κοσμο να γυριζει γυρω απο τα κινητα και αυτο μεχρι περσι(γι αυτο και απο φετος σιγα σιγα θα σπασει και αυτη η φουσκα)

η nokia κοιμηθηκε

επειδη απο αυτα που λες μαλλον εννοεις οτι το symbian ηταν το μονοφθαλμος μεσα στους τυφλους(μεχρι το 07)..

αν το n8 ειχε αντιστοιχο hardware με ενα κινητο android θα εβλεπες τις δυνατοτητες του..

 

Εννοείται ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικές οι απαντήσεις σ ένα φόρουμ, απλά είναι ένα δείγμα, όπως δείγμα απόλυτο δεν είναι και οι πωλήσεις.

Εσύ δηλαδή δε συμφωνείς στο ότι το symbian ήταν ο μονόφθαλμος ανάμεσα σε τυφλούς?

Αν ο λόγος που έπεσε το symbian όπως λες ήταν το hardware γιατί δεν κράζετε οι fans του symbian τον τότε CEO και έχετε πέσει πάνω στον Elop? Δε θυμάμαι τότε να λέγατε κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είμαι ένα χρόνο σχεδόν χρήστης Galaxy Note + 3 μήνες χρήστης 808 μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως το Nokia Belle fp2 στέκεται για πλάκα μόνο του στην Mid range κατηγορία , με παμφθηνο hardware(1.3 Ghz CPU + 512 RAM) θα έκανε παπάδες. Και αν βάλω δίπλα δίπλα το Note με το 808, αφήνοντας στην άκρη την οθόνη και τα S Pen gestures, σαν scrolling και σβελτάδα είναι ΙΔΙΑ. ΟΤΑΝ με το καλό βγεί η JB για το Note τότε ναι, θεωρώ δεδομένο πως θα το ξεπεράσει. Μην παρεξηγηθώ, το 808 το πήρα για GPS + portable cam/video cam/fm transmitter. Αλλά στην πράξη εντυπωσιάστηκα με το αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν θα άλλαζα το Note μου, με έχει σκλαβώσει το θηρίο. Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε.

 

Ενα απλο φτωχο βιντεακι που ερχεται να επιβεβαιωση οσα λες!

Στο scroling και στην αμεσοτητα ανοιγμα κλεισιμο οθονης χωρις ιχνος lag οπως και στη λειτουργια τηλεφωνου βαζει κατω και το noteli 2 που εχω τωρα ενω κατι S3 ακομα ψαχνουν να φορτωσουν τις επαφες τους!

Αυτο κυριοι ειναι 1 παλιο αρχαιο μονοπυρινο με μονο 512 ραμ και "πεθαμενο" συμπιαν και οχι 4πυρινο super duper με υπερ επαρκεια(2 giga)RAM!!!

Σκεφτητε να ηταν 2πυρινο με 1 γκιγκα ραμ πως θα πηγαινε αλλα ειπαμε,αλλου πεχτηκε το παιχνιδι!

https://www.dropbox.com/s/sbwizr2hhtr81gc/20130130_193636.mp4

 

σσ

Το 808 μου φοραει την ελαφρωμενη του lagoskon(respect:))

To videaki εχει φτιαχτει για φιλο οποτε τη κατανοηση σας!

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικές οι απαντήσεις σ ένα φόρουμ, απλά είναι ένα δείγμα, όπως δείγμα απόλυτο δεν είναι και οι πωλήσεις.

Εσύ δηλαδή δε συμφωνείς στο ότι το symbian ήταν ο μονόφθαλμος ανάμεσα σε τυφλούς?

Αν ο λόγος που έπεσε το symbian όπως λες ήταν το hardware γιατί δεν κράζετε οι fans του symbian τον τότε CEO και έχετε πέσει πάνω στον Elop? Δε θυμάμαι τότε να λέγατε κάτι.

ηταν ο μονοφθαλμος αλλα οχι οπως το εννοεις εσυ..

εσυ εννοεις οτι εκανε κουμαντο επειδη ηταν το καλυτερο μεχρι τοτε και μολις βγηκε το ios και το android εδειξαν οτι το symbian ηταν μεχρι εκει..

εγω πιστευω οτι μπορουσε(και ακομα μπορει δηλαδη,οσο αντεχει μεχρι να κλεισει το μαρκετ) να τα ανταγωνιστει με την αντιστοιχη υποστηριξη ομως. με την belle που επρεπε να εχει ερθει νωριτερα και πολλα που επρεπε να γινουν..

 

εγω προσωπικα εκραζα και εκει(δεν μπορω να εκπροσωπησω ολους του nokia/symbian fans). ναι το symbian τραβουσε με αυτο το μικρο-παλιο hardware αλλα ναι γ@@@ω την κοινωνια μου nokia θελαμε το κατι παραπανω.. οχι τσιμα τσιμα..(μιλαω για το e7 πιο πολυ που με βασανιζε ωρες ωρες)

 

ο λογος που επεσε το symbian ηταν απο την αδιαφορα της nokia αλλα και απο την δολοφονια του απο τον elop.

με την αντιστοιχια του hardware εννοω ολες εκεινες τις δυνατοτητες που εχει το symbian και εξαιτιας των "προδιαγραφων" δεν της βλεπετε σε σχεση με το android

 

πολλοι λενε οτι το symbian δεν ηταν καν smartphone os..

πως γινεται αυτο ομως οταν κανει οτι και το android??

αμα εβγαινε ενα δυπηρινο τοτε θα εκαναν την συγκριση (ο κοσμος) διαφορετικα..

 

 

edit

να κατι τετοια βιντεακα οπως του manan69t βλεπω και ψηνομαι να παρω και εγω ενα 808,

μην με πρηζωνεται και ειναι δυσκολοι οι καιροι ρε! :p

Edited by Dark_ds
Link to comment
Share on other sites

Είδαμε και αναφορές σε Ν80 και εμπειρία χρήσης αυτού.. Να προσθέσω ότι ο τότε μου υπολογιστής σερνόταν, ενώ αυτός που σύνθεσα την προηγούμενη εβδομάδα πάει σφαίρα, κάνει boot σε 18 sec λέμε. Πόσο άστοχο και άσκοπο να κάνουμε συγκρίσεις συσκευών διαφορετικής χρονιάς, πόσο μάλλον δεκαετίας...
Link to comment
Share on other sites

Είδαμε και αναφορές σε Ν80 και εμπειρία χρήσης αυτού.. Να προσθέσω ότι ο τότε μου υπολογιστής σερνόταν, ενώ αυτός που σύνθεσα την προηγούμενη εβδομάδα πάει σφαίρα, κάνει boot σε 18 sec λέμε. Πόσο άστοχο και άσκοπο να κάνουμε συγκρίσεις συσκευών διαφορετικής χρονιάς, πόσο μάλλον δεκαετίας...

 

Κανουν τετοιες συγκρισεις γιατι μαλλον εκει εχουν μεινει οι περισσοτεροι!!:)

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Link to comment
Share on other sites

Ενα απλο φτωχο βιντεακι που ερχεται να επιβεβαιωση οσα λες!

Στο scroling και στην αμεσοτητα ανοιγμα κλεισιμο οθονης χωρις ιχνος lag οπως και στη λειτουργια τηλεφωνου βαζει κατω και το noteli 2 που εχω τωρα ενω κατι S3 ακομα ψαχνουν να φορτωσουν τις επαφες τους!

Αυτο κυριοι ειναι 1 παλιο αρχαιο μονοπυρινο με μονο 512 ραμ και "πεθαμενο" συμπιαν και οχι 4πυρινο super duper με υπερ επαρκεια(2 giga)RAM!!!

Σκεφτητε να ηταν 2πυρινο με 1 γκιγκα ραμ πως θα πηγαινε αλλα ειπαμε,αλλου πεχτηκε το παιχνιδι!

https://www.dropbox.com/s/sbwizr2hhtr81gc/20130130_193636.mp4

 

σσ

Το 808 μου φοραει την ελαφρωμενη του lagoskon(respect:))

To videaki εχει φτιαχτει για φιλο οποτε τη κατανοηση σας!

 

Με υπερκάλυψες. Αυτό το hardware σήμερα είναι παμφθηνο και ότι πρέπει για mid-range. Με τέτοια απόδοση θα ισοπέδωνε την κατηγορία.

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

 

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

 

Oneplus 5 - 128GB

Link to comment
Share on other sites

Με υπερκάλυψες. Αυτό το hardware σήμερα είναι παμφθηνο και ότι πρέπει για mid-range. Με τέτοια απόδοση θα ισοπέδωνε την κατηγορία.

 

Ναι αλλά με τέτοιο midrange καταλαβαίνεις ότι οι high range θα πήγαιναν άπατες.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά με τέτοιο midrange καταλαβαίνεις ότι οι high range θα πήγαιναν άπατες.

 

Όχι. Απλά με τέτοιο mid-range, υποθέτω πως θα είχαν χρόνο να φτάσουν το MeeGo εκεί που πρέπει και να μεγαλώσουν την κοινότητα του. Και θα είχαν χρόνο γιατί τα έσοδα απο την κυριαρχία στην Mid-range αγορά θα ήταν τεράστια. Ποιός δεν θα προτιμούσε μια σιυσκευή με τέτοια απόδοση και με τόσο μα τόσο καθολικά γνώριμο UI ?

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

 

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

 

Oneplus 5 - 128GB

Link to comment
Share on other sites

Όχι. Απλά με τέτοιο mid-range, υποθέτω πως θα είχαν χρόνο να φτάσουν το MeeGo εκεί που πρέπει και να μεγαλώσουν την κοινότητα του. Και θα είχαν χρόνο γιατί τα έσοδα απο την κυριαρχία στην Mid-range αγορά θα ήταν τεράστια. Ποιός δεν θα προτιμούσε μια σιυσκευή με τέτοια απόδοση και με τόσο μα τόσο καθολικά γνώριμο UI ?

Ναι οκ, νόμιζα λες με τις τωρινές συνθήκες με wp.

Link to comment
Share on other sites

Με υπερκάλυψες. Αυτό το hardware σήμερα είναι παμφθηνο και ότι πρέπει για mid-range. Με τέτοια απόδοση θα ισοπέδωνε την κατηγορία.

 

Ετσι ειναι ακριβως,ειδικα με τοσους ενθερμους υποστηριχτες που ειχε το συμπιαν!

 

Ναι αλλά με τέτοιο midrange καταλαβαίνεις ότι οι high range θα πήγαιναν άπατες.

 

Ρωτα και μενα που εκανα το λαθος και πηρα μονοπυρινο android(S duos)και με JB μαμα μαλιστα και απ τα lag και τις καθυστερησεις του με γυρισε κατι χρονια πισω.

Τετοιο χαλι παντως οπως του ολοφρεσκου duos δε προκειτε να το συναντηση κανενας στο 808(ουτε καν στο 701 που ειχα πριν):)

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Link to comment
Share on other sites

Κανουν τετοιες συγκρισεις γιατι μαλλον εκει εχουν μεινει οι περισσοτεροι!!:)

 

Και το Ν8 το ίδιο ελεεινό είναι για μένα με τα προηγούμενα. Εμφάνιση κινητού και λειτουργικού περασμένης δεκαετίας.

 

Ειλικρινά είναι το τελευταίο μου ποστ στο θέμα αυτό γιατί ξέρουμε όλοι ότι έχουμε συζητήσει τα ίδια πράγματα δεκάδες φορές σε δεκάδες θέματα και άκρη δε βγάζουμε :)

Link to comment
Share on other sites

Μεσα 2009...nokia n97 vs iphone 3gs...ακομα με πληγωνει η τοτε η επιλογη μου...6 μηνες μετα ειπα RIP symbian...welcome android...
Link to comment
Share on other sites

μιλαμε για το λειτουργιες/lag κτλ αλλα δεν αναφερει κανεις το κομματι user interface το οποιο παιζει εξισου σημαντικο ρολο. θυμηθειτε απλα πώς ηταν το n8 οταν βγηκε στην αγορα.. το symbian δεν ηταν κακο σαν λειτουργικο, ηταν ομως λιγο σε συγκριση με τους ανταγωνιστες του..

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 - google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra - samsung galaxy s24 ultra

Link to comment
Share on other sites

Και το Ν8 το ίδιο ελεεινό είναι για μένα με τα προηγούμενα. Εμφάνιση κινητού και λειτουργικού περασμένης δεκαετίας.

 

Ειλικρινά είναι το τελευταίο μου ποστ στο θέμα αυτό γιατί ξέρουμε όλοι ότι έχουμε συζητήσει τα ίδια πράγματα δεκάδες φορές σε δεκάδες θέματα και άκρη δε βγάζουμε :)

Νομίζω, ότι είσαι λίγο άδικος για την εξωτερική εμφάνιση. Είναι ένα στιβαρό κινητό, με κορυφαία ποιόητα υλικών και κατασκευής, που ακόμα και τώρα, μετά από τρία χρόνια χρήσης (το τελευταίο εξάμηνο, ως δεύτερο κινητό) χωρίς θήκη, δεν έχει ούτε μια γρατζουνιά. Όμορφος σχεδιασμός, full αλουμίνιο, ακόμα και το εξόγκωμα της εκπληκτικής κάμερας,είναι μαζεμένο, full φορητότητα.

Για το λειτουργικό, πάω πάσο, απόψεις είναι αυτές.

Όσο για το symbian (s60), στρωτό λειτουργικό (όχι ότι δεν είχε τις ιδιοτροπίες του και μάλιστα αρκετές), το γνώρισα μέσα από το σκυλί E72, το μάλλον μούφα Ν97, το Satio και το τουμπανάκι Ν8. Το τελευταίο μάλιστα με βόλεψε τόσο πολύ, που έχω να το λέω, ότι συγκεκριμένα πράγματα δεν τα έχω βρει στο S2 που χρησιμοποιώ τώρα (χώρια ότι για να το φέρω στα ίσα του, όπως είχα συνηθίσει τη χρήση του, πλήρωσα αρκετά ευρώπουλα, Sygic για χάρτες, ανταπτοράκι για hdmi, ανταπτοράκι για usb OTG κλπ). R.I.P (βεβαίως "προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος. Αμήν..")

Ο διάλογος μεταξύ ετεροφρόνων είναι αδύνατος και μεταξύ ομοδόξων περιττός..
Link to comment
Share on other sites

Και το Ν8 το ίδιο ελεεινό είναι για μένα με τα προηγούμενα. Εμφάνιση κινητού και λειτουργικού περασμένης δεκαετίας.

 

Ειλικρινά είναι το τελευταίο μου ποστ στο θέμα αυτό γιατί ξέρουμε όλοι ότι έχουμε συζητήσει τα ίδια πράγματα δεκάδες φορές σε δεκάδες θέματα και άκρη δε βγάζουμε :)

 

Καλά σχετικά με την εμφάνιση του N8 έχω να σου πω επειδή το έχω δίπλα στο Note μου αυτή την στιγμή οτι το Note μοιάζει τουλάχιστον 2 κλάσεις φθηνότερο κινητό.

Επίσης σε υλικά κατασκευής,ποιότητα συνομιλίας,κάμερα και αρκετά ακόμα, δυστυχώς είναι πολύ πολύ μπροστά αυτό το κινητό ''περασμένης δεκαετίας'' όπως αναφέρεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλά σχετικά με την εμφάνιση του N8 έχω να σου πω επειδή το έχω δίπλα στο Note μου αυτή την στιγμή οτι το Note μοιάζει τουλάχιστον 2 κλάσεις φθηνότερο κινητό.

Επίσης σε υλικά κατασκευής,ποιότητα συνομιλίας,κάμερα και αρκετά ακόμα, δυστυχώς είναι πολύ πολύ μπροστά αυτό το κινητό ''περασμένης δεκαετίας'' όπως αναφέρεις.

 

Δε μίλησα για υλικά κατασκευής, μίλησα για εμφάνιση.

Η ποιότητα συνομιλίας δόξα το θεό 25 χρόνια τώρα δε μ έχει προβληματίσει ποτέ, παίζουν και κινητά για βαρύκοους.

Το ίδιο και η κάμερα του Note 2, αν θέλω κάτι παραπάνω θα πάρω ψηφιακή μαζί μου.

Link to comment
Share on other sites

Δε μίλησα για υλικά κατασκευής, μίλησα για εμφάνιση.

Η ποιότητα συνομιλίας δόξα το θεό 25 χρόνια τώρα δε μ έχει προβληματίσει ποτέ, παίζουν και κινητά για βαρύκοους.

Το ίδιο και η κάμερα του Note 2, αν θέλω κάτι παραπάνω θα πάρω ψηφιακή μαζί μου.

 

Άλλο η ποιότητα συνομιλίας και άλλο η ένταση ,αλλά μάλλον με την ποιότητα είσαι τσακωμένος(όπως και εγώ τον τελευταίο καιρό)αλλά έχε χάρη που είναι κινητάρα το Νοτέλι.

Επίσης μαζί με την κάμερα και το Note μπορείς να πάρεις και μία ντουλάπα για να τα κουβαλάς σε καμια εκδρομή,το ίδιο κάνω και εγώ όταν θέλω να βγάλω καμία φωτογραφία ''της προκοπής''.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...