Jump to content

BlackBerry Z10

k0miStiS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημερα, εχω το ζ10 , εχω παρατηρησει μεγαλη καταναλωση mb χωρις λογο, δηλαδη σε 20 μερες γυρω στα 600 mb, χωρις να κατεβασω εφαρμογες η κατι αλλο παρα μονο τα μαιλ.να σημειωθει οτι με προηγουμενη συσκευη windows phone δεν ξεπερνουσα τα 70 mb το μηνα. εχει παρατηρησει αλλος κατι αναλογο??

Δουλεύεις με bis/bes ή απλά data plan;

Γιατί αν είναι χωρίς bis/bes είναι λογικό.

• Απαντήσεις 3,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλό θα ήταν να τηλεφωνουσες στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της blackberry και του παροχου σου για να βγάλεις άκρη. Είναι εξωφρενικά τα νουμερα που παρέθεσες

το πήρα χθες και περιμένω ΑΚΟΜΑ να γίνει το activation της micro SIM απο VODAFONE. θα ήθελα να διευκρίνίσω το εξής: μέχρι τώρα έχω ένα 9900 με εταιρικό συμβόλαιο και μηνιαίο πρόγραμμα με 1024ΜΒ (BES). Με την ενεργοποίηση της micro SIM και τη μετάβαση στο Z10 πρέπει να αλλάξω κάτι στο πρόγραμμα μου; Καταλαβαίνω ότι ο συγχρονισμός πλέον θα γίνεται εκτός BES...μεσο BIS ?

για να αποφύγω τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις...

το πήρα χθες και περιμένω ΑΚΟΜΑ να γίνει το activation της micro SIM απο VODAFONE. θα ήθελα να διευκρίνίσω το εξής: μέχρι τώρα έχω ένα 9900 με εταιρικό συμβόλαιο και μηνιαίο πρόγραμμα με 1024ΜΒ (BES). Με την ενεργοποίηση της micro SIM και τη μετάβαση στο Z10 πρέπει να αλλάξω κάτι στο πρόγραμμα μου; Καταλαβαίνω ότι ο συγχρονισμός πλέον θα γίνεται εκτός BES...μεσο BIS ?

για να αποφύγω τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις...

Δολυλευες με BES αυτό αημαίνει ότι αν θέλεις και μπορείς ενεργοποιείς την νέα συσκευή Z10 με το BES Server της δουλειάς σου (το κάνει ο IT administrator της δουλειάς σου), για να συνεχίσεις να εκμεταλλεύεσαι την συμπίεση που σου προσφέρεται από την δουλειά σου, το πακέτο bes δηλ..των 1024MB + το mirror contacts, calendar με τον exchange server της δουλειά σου...

αυτό καταλαβαίνω ότι ρωτάς...

τώρα για οτιδήποτε άλλο αλλάζεις πρόγραμμα από εταιρικό σε ατομικό με bis πλέον.

από τα λίγα που διαβάζω, το Z10 μπορεί να δουλέψει χωρίς blackberry internet service με μόνο τα data που σου παρέχει ο κάθε πάροχος αν σου παρέχει(συνήθως όλοι δίνουν κάτι)

Αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ ρουφάει data λένε όλοι σαν τρελό (λογικό για εμένα αφού δεν κάνει πλέον συμπίεση)

Πιστεύω να σε βοήθησα

Δολυλευες με BES αυτό αημαίνει ότι αν θέλεις και μπορείς ενεργοποιείς την νέα συσκευή Z10 με το BES Server της δουλειάς σου (το κάνει ο IT administrator της δουλειάς σου), για να συνεχίσεις να εκμεταλλεύεσαι την συμπίεση που σου προσφέρεται από την δουλειά σου, το πακέτο bes δηλ..των 1024MB + το mirror contacts, calendar με τον exchange server της δουλειά σου...

αυτό καταλαβαίνω ότι ρωτάς...

τώρα για οτιδήποτε άλλο αλλάζεις πρόγραμμα από εταιρικό σε ατομικό με bis πλέον.

από τα λίγα που διαβάζω, το Z10 μπορεί να δουλέψει χωρίς blackberry internet service με μόνο τα data που σου παρέχει ο κάθε πάροχος αν σου παρέχει(συνήθως όλοι δίνουν κάτι)

Αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ ρουφάει data λένε όλοι σαν τρελό (λογικό για εμένα αφού δεν κάνει πλέον συμπίεση)

Πιστεύω να σε βοήθησα

Δυστυχώς με BES δεν γίνεται γιατί πρέπει να κάνει αναβάθμιση η εταιρία σε BES 10 exchange που δεν το βλέπω να γίνεται συντομα (ακόμα δεν έχει ερθει επίσημα στην Ελλάδα). Οπότε η ερώτηση είναι ισχύει το υπαρχον BIS?

όσοι το έχουν σε τι επίπεδα κατανάλωσης ΜΒ / μήνα παίζουν;

Δυστυχώς με BES δεν γίνεται γιατί πρέπει να κάνει αναβάθμιση η εταιρία σε BES 10 exchange που δεν το βλέπω να γίνεται συντομα (ακόμα δεν έχει ερθει επίσημα στην Ελλάδα). Οπότε η ερώτηση είναι ισχύει το υπαρχον BIS?

όσοι το έχουν σε τι επίπεδα κατανάλωσης ΜΒ / μήνα παίζουν;

Αν θυμάμαι καλά το bes γίνεται bis δηλαδή δουλεύει κανονικά αν δεν υπάρχει ο σερβερ. Αλλά επίσημα ρωτάς τον παροχο σου.

Δεν ξέρω χωρίς συμπίεση πόσα καταναλώνει. Πάντα είχα συμπίεση αφού μόνο έτσι έπαιζε και ειλικρινά είναι ότι καλύτερο αν είσαι hard user.

Πραγματη ρε παιδια τι γινεται με το blackberry world;

Δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

BlackBerry Passport and a Playbook

Εδώ και λίγες ώρες, οι dedicated BlakBerry developers έχουν στα χέρια τους την alpha build του επερχόμενου, και πολυαναμενόμενου, update για το BlackBerry 10 OS.

Το εν λόγo update θα γίνει διαθέσιμο για το Ζ10 αμέσως μετά την επίσημη κυκλοφορία του Q10, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως μέχρι στο τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχει ξεκινήσει το σταδιακό rollout.

Οι αλλαγές που φέρνει το update 10.1 είναι πολλές και σημαντικότατες και σας τις παραθέτουμε ευθύς αμέσως (τουλάχιστο όσες γνωρίζουμε μέχρι στιγμής):

HDR option for taking photos

PIN to PIN messaging now available and present in the BlackBerry Hub

APN editing is now enabled (Though this may remain carrier based)

‘Highlights” for text such as word correction on the keyboard are now green, instead of blue

‘Text Picker’ has been improved, now allows for easily moving left and right between letters easier

Sharing menu is now black, just like on the BlackBerry Q10

New help demos and walkthroughs after initial boot

Select All for broadcast messages is now available

Ability to turn off alerts for specific applications

Easier to check for updates in BlackBerry World

Phone can be fully unlocked at lock screen now by the power button

BlackBerry World now has options for coupon redemption

Pasting of phone numbers directly into dialpad

Installed apps can be opened from with BlackBerry World (No longer shows ‘installed’ now shows ‘open’)

Η λογική υποδεινύει πως και το εν λόγω update θα περάσει πρώτα από τους κατά τόπους carriers κάτι που σημαίνει πως κάποιοι θα το πάρουν νωρίτερα από κάποιους άλλους, αλλά τουλάχιστο πλέον στην Ελλάδα υπάρχει τουλάχιστο ένας πάροχος ο οποίος δίνει τα updates της BB.

Source: gadgeta.me

Μόλις το πήρα και το ενεργοποίησα. :) στη σύνδεση μου δείχνει H...Με το 9900 είχα 3G σήμα ...είναι λογικό; έχω το ST100-2

άλλη μια ερώτηση ... πρόσεξα ότι έχει αυτόματα φορτώσει apn setting: internet.vodafone.gr...στο 9900 είχα BES/BIS και απλά έκανα αλλαγή συσκευής...πρέπει να το έχω;

1) To H ειναι ανωτερο του 3g και σωστα το εχεις. Θα εχεις πιο γρηγορο ιντερνετ αλλα θα χρεωνεσαι και πιο πολλα δεδομενα. Προσεχε το και κανονισε αναλογα και το πακετο σου

2)Η συσκευη δουλευει σαν κλασικο smartphone οποτε εχει τα settings ενος iphone ή ενος android. Ολα σωστα δηλαδη

φαντάζομαι πως θά λάβω το sms για το 80% από VOD. Στα network settings αν θέλω να κατεβάσω την κατανάλωση μπορώ να βάλω το 2G?

Επίσης το πρόβλημα με το app world συνεχίζει ακόμα; όσο και αν προσπαθήσω απλά προσπαθεί να ανοίξει....ο browser παίζει κανονικά...

φαντάζομαι πως θά λάβω το sms για το 80% από VOD. Στα network settings αν θέλω να κατεβάσω την κατανάλωση μπορώ να βάλω το 2G?

Επίσης το πρόβλημα με το app world συνεχίζει ακόμα; όσο και αν προσπαθήσω απλά προσπαθεί να ανοίξει....ο browser παίζει κανονικά...

Κανε restore μονο ετσι εφτιαξε σε μενα. Απλα να ξερεις οτι τα χανεις ολα γιατι αν κανεις επαναφορα των δεδομενων απο καποιο backup μετα, δεν θα σου ξαναανοιγει το world. Το δοκιμασα γιαυτο στο λεω.

Edited by KonKart

Πώς κάνεις restore ;

Συνδεσε το με τον υπολογιστη, ανοιξε το blackberry link και οταν σου αναγνωρισει τη συσκευη σου, πηγαινε στις ρυθμισεις της συσκευης και επελεξε επαναφορα λογισμικου συσκευης. Ναχεις την σιμ εκτος ωστε να σου βρει και το τελευταιο update και να στο εγκαταστησει. Σημαντικο, ΜΗΝ κανεις επαναφορα δεδομενων απο παλιο backup γιατι ΔΕΝ θα ανοιγει παλι το bbworld.

Καλώς ήρθες Z10 στην Ελλάδα και επίσημα :)

http://www.wind.com.gr/gr/gia-ton-idioti/kinita-amp-suskeues/kinita-suskeues/view-device/?deviceid=503

Μακάρι να ήταν πιο φθηνό.....

• The topic was unpinned