Jump to content

Mozilla, δείτε άπιστοι...

seeker
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος william blake ( 9 Ιούλ. 2004 , 12:54)

εδω σας εφαγε ο οπερα, :D

με 56Κ συνδεση (μη γελατε :whistle: ) κατεβαζω με 4-5

4-5 ετσι απλα δειχνει. δεν ειναι αυτη η πραγματικη ταχυτητα. εμενα ο firefox με isdn δειχνει οτι κατεβαζει με 11 kbs ενω στην πραγματικοτητα κατεβαζει με 7,8 kbs..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde ( 9 Ιούλ. 2004 , 04:01)

Το να είναι freeware ένα πρόγραμμα είναι σοβαρότατος λόγος να το κατεβάσει κανείς αντί για κάποιο άλλο που χρειάζεται πληρωμή, έστω και αν χρησιμοποιήσει τον τρόπο που αναφέρεις.

σωστος. επισης αν δεν κανω λαθος ο firefox εχει διαφημιστει πιο πολυ απο τον opera. στα περισσοτερα sites εχει στα downloads τον firefox αλλα οχι τον opera.

Γενική παρατήρηση για το post σου: πρόσεχε πως κάνεις quote ώστε να μην μένουν τόσα κενά γιατί γίνεται τεράστιο το post και επομένως δύσκολο στην ανάγνωση.

ελπιζω τωρα να το εκανα καλα.. :happy:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Nikos_s3 ( 9 Ιούλ. 2004 , 07:21)

σε αυτό η αλήθεια έχω ένα μικρό παράπονο μιας και με την 64άρα σύνδεση δεν έχω δει ποτέ να φτάνει στα 7ΚΒ/sec... :worry:

για πια extensions μιλάς..?? :worry:

Download statusBar

Allows you to keep track of ongoing and completed downloads in an easy to use, hide-away statusbar.

Download Sort

This extension allows you to automatically send downloads to specific folders depending on the file extension. Also, you can specify what to do if there is already a file of that name in the folder: Prompt for a new filename, increment the filename, or cancel the download.

Download Manger Tweak :cool:

A modification of the Firefox download manager that improves its appearance and allows it to be opened in a separate window, a new tab, or the sidebar.

Download With

Download files with external programs like wget, prozilla, Downloader for X, Flashget, Download Accelerator Plus and GetRight. και αυτο καλο.. ;)

να πω μια παρατηρηση. δεν ξερω αν ειναι bug του download manager του firefox αλλα πολλες φορες το download σταματαει στην μεση ενω οταν το κατεβαζω απο το flashget απο το ιδιο url κατεβαινει ολοκληρο. δεν ξερω γιατι γινεται αυτο ( 2 φορες εγινε δεν ειναι τιποτα το σοβαρο :D )

Συμπέρασμα :

MOzillA RUlezzzZ.....

• Απαντήσεις 99
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Mozilla

Και ο χορός των security bugs... συνεχίζεται!!

Φαίνεται ότι το καλοκαίρι ελκύει τους ειδικούς στην εύρεση προβλημάτων ασφαλείας σε δημοφιλείς εφαρμογές. Μετά τη βροχή των bugs σχετικά με τον Internet Explorer, σειρά έχει ο Mozilla, για τον οποίο βρέθηκε ένα παρεμφερές πρόβλημα, ικανό να οδηγήσει κάποιον στην εκτέλεση εφαρμογής στον υπολογιστή που χρησιμοποιεί το Mozilla για να δει μια σελίδα με συγκεκριμένο κώδικα.

Το πρόβλημα, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία "shell" δημοσιεύθηκε την Τετάρτη μαζί με τον τρόπο επιδιόρθωσής του σε σχετικές mailing-lists που αναφέρονται στην ανάπτυξη του Mozilla. H ομάδα προγραμματιστών του Mozilla επιβεβαίωσε το πρόβλημα και έχει ήδη εκδώσει τα απαραίτητα updates για όλη την οικογένεια Mozilla (Mozilla, Firefox, Thunderbird).

Η ανάδειξη του προβλήματος ασφαλείας μπορεί να γίνει μόνο στην πλατφόρμα των Microsoft Windows XP. Οι εκδόσεις του Mozilla για Linux και MacOS δεν έχουν πρόβλημα.

Πηγη : PC Magazine

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700

Ερώτηση κάποιος που να έχει χρησιμοποιήσει και firefox και mozilla ξέρει αν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα??? Σκέφτομαι να κατεβάσω τον μπαμπά mozilla αλλά δε θέλω να απογοητευτώ...

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

και ρωτω : γιατι να κατεβασεις το μπαμπα mozilla αφου το παιδι firefox εχει οτι και ο mozilla και με τα extensions γινονται ακομα περισσοτερα;

Γιατι δεν κατεβαζεις και τα 2 να δεις ποιο σου παει καλυτερα;

Παντως εχει αναφερθει οτι ο fierfox ειναι λιγο πιο γρηγορος απο Mozilla αλλα προσοχη με την τελευταιa εκδοση του firefox 0.9 γιατι εχουν αναφερθει πολλα bugs

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Ice_Angel ( 9 Ιούλ. 2004 , 14:14)

και ρωτω : γιατι να κατεβασεις το μπαμπα mozilla αφου το παιδι firefox εχει οτι και ο mozilla και με τα extensions γινονται ακομα περισσοτερα;

Και απαντώ: διότι το firefox ΔΕΝ έχει ό,τι και ο mozilla. Ο mozilla έχει κάποια έξτρα χαρακτηριστικά όπως mail, irc κλπ. Αν κοιτάξεις σε αυτό το thread θα καταλάβεις. ;)

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος william blake ( 9 Ιούλ. 2004 , 12:54)

εδω σας εφαγε ο οπερα, :D

με 56Κ συνδεση (μη γελατε :whistle: ) κατεβαζω με 4-5

Και τι έγινε? Εγώ με GetRight κατεβάζω με 5.4 σε σύνδεση 56k...

Σε Mozilla 4.7 εώς 4.9

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος asymvivastos ( 9 Ιούλ. 2004 , 11:18)

Mozilla

Και ο χορός των security bugs... συνεχίζεται!!

Φαίνεται ότι το καλοκαίρι ελκύει τους ειδικούς στην εύρεση προβλημάτων ασφαλείας σε δημοφιλείς εφαρμογές. Μετά τη βροχή των bugs σχετικά με τον Internet Explorer, σειρά έχει ο Mozilla, για τον οποίο βρέθηκε ένα παρεμφερές πρόβλημα, ικανό να οδηγήσει κάποιον στην εκτέλεση εφαρμογής στον υπολογιστή που χρησιμοποιεί το Mozilla για να δει μια σελίδα με συγκεκριμένο κώδικα.

Το πρόβλημα, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία "shell" δημοσιεύθηκε την Τετάρτη μαζί με τον τρόπο επιδιόρθωσής του σε σχετικές mailing-lists που αναφέρονται στην ανάπτυξη του Mozilla. H ομάδα προγραμματιστών του Mozilla επιβεβαίωσε το πρόβλημα και έχει ήδη εκδώσει τα απαραίτητα updates για όλη την οικογένεια Mozilla (Mozilla, Firefox, Thunderbird).

Η ανάδειξη του προβλήματος ασφαλείας μπορεί να γίνει μόνο στην πλατφόρμα των Microsoft Windows XP. Οι εκδόσεις του Mozilla για Linux και MacOS δεν έχουν πρόβλημα.

Πηγη : PC Magazine

Απλά να πω εδώ ότι το πρόβλημα αυτό το έχουν όλοι οι browser κάτω από windows, δεν είναι απλά πρόβλημα των Mozilla, Firefox, αλλά των Windows. Για αυτό και δεν επιρεάζονται οι εκδόσεις για τα υπόλοιπα λειτουργικά.

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Mozilla παιδιά με διαφορά. Ειδικά ο Firefox είναι το κάτι άλλο, ίσως και ο απόλυτος browser. Ο Mozilla-daddy είναι σουίτα που περιλαμβάνει και email, irc κλπ., για αυτό και είναι λίγο πιο αργός και λιγότερο ευέλικτος από το παιδί του.

Κι ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και το Mozilla ThunderBird, που είναι για το Outlook ό,τι είναι ο Firefox για τον IE. ;)

και ας μην ξεχναμε οτι ημουν χρηστης opera για ενα χρονο και μολις εβαλα firefox ο opera πηγε αμεσως στον καδο ανακυκλωσης. τωρα που ξανακατεβασα τον opera 7.5.1 ειχε την ιδια καταληξη. :D

Συμπέρασμα , ή μαλλον ευχη :

Opera rest in peaces.... :happy: :happy:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Ice_Angel ( 9 Ιούλ. 2004 , 18:12)

και ας μην ξεχναμε οτι ημουν χρηστης opera για ενα χρονο και μολις εβαλα firefox ο opera πηγε αμεσως στον καδο ανακυκλωσης. τωρα που ξανακατεβασα τον opera 7.5.1 ειχε την ιδια καταληξη. :D

Συμπέρασμα , ή μαλλον ευχη :

Opera rest in peaces.... :happy: :happy:

ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο έγινε και με εμένα... σύμπτωση άραγε? :whistle: :lol:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker ( 9 Ιούλ. 2004 , 19:12)

ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο έγινε και με εμένα... σύμπτωση άραγε? :whistle: :lol:

μπααααααααα, εμένα όμως έμεινε περισσότερο (γύρο στους 16 μήνες :( ) :p

Ubuntu Linux

Mutilator :shifty:

Aggelopa, Αυτό δεν είναι bug του browser αλλά του λειτουργικού (Windows XP).

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Όσοι έχετε mozilla, δεν καταλαβαίνετε ότι έχει προβλήματα με την εμφάνιση κάποιων σελίδων;; Κάνουν μπαμ... Παράδειγμα στην σελίδα της gigabyte ( της εταιρίας που βγάζει τις μητρικές ) τα μενού φαίνονται πίσω από το flash με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να πλοηγηθεί κάποιος στην σελίδα... Το πρόβλημα υπάρχει και στον opera... Σε άλλες σελίδες υπάρχει πρόβλημα με τις γραμματοσειρές, τα μενού κ.λ.π. Δεν καταλαβαίνω πως τα βλέπετε όλα ρόδινα. Εγώ χρησιμοποιώ internet explorer 6 και MYIE2 που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την εμφάνιση των σελίδων. Ειδικά ο MYIE2 είναι πολύ ποιο ωραίος εμφανισιακά από τον IE6 και έχει και περισσότερες λειτουργίες! Αν δεν διορθωθούν τα προβλήματα των mozilla και opera με την εμφάνιση των σελίδων, δεν υπάρχει περίπτωση να τους χρησιμοποιήσω ΠΟΤΕ σαν βασικούς μου browsers. Τώρα τους χρησιμοποιώ περιστασιακά. Α, και τα τόοοοοοοοσα προβλήματα που ορισμένοι αναφέρουν με τον internet explorer δεν τα έχω δει τόσα χρόνια που τον χρησιμοποιώ...

EDIT

Ξέχασα να πω για την ταχύτητα. Και με pstn/isdn που χρησιμοποιούσα αλλά και τώρα με την adsl 384 που έχω, δεν βλέπω διαφορά ανάμεσα στον internet explorer και στους mozilla και opera. Και θέμα προβλήματος με το Pc δεν υπάρχει διότι όι ταχύτητες με την adsl ( ειδικά στις ώρες μη αιχμής, πράγμα που συμβαίνει με όλους τους adsl providers ) είναι συνεχώς στο full.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος MIB ( 8 Ιούλ. 2004 , 22:53)

osoi exoun IE as koitaxtoun kai meta na postaroun

anyway , sto 8ema mas twra

kalos kai o OPERA kai o MOZILLA,

prosopika metin tin 7 ekdosi tou opera eimai poly ikanopiimenos kai ton exw sini8isei, ebala mozilla gia piramatiko stadio , mou fanike argos, kai ekana test taxititas, kai logika o OPERA itan gia ligo grigoroteros, (gia IE de milame telefteos kai kataidromenos sto test taxitas)

einai opws boleytei kaneis re paidia

kai o mozilla exei pio polla download giati einai free enw o OPERA 8elei fraga kai einai logiko na einai pio piso se poliseis.

pantws apo sxediastes selidwn pou sizitaw katakairous alla kai sto panepistimio oloi lene oti o OPERA einai o grigoroteros kai genika kaliteros.

genika an mou paroun ton OPERA kai meinw me IE den antexw , an mou paroun ton OPERA kai meinw me MOZILLA den me xalaei ka8olou ;)

me piasate genika e? otidoipote ektws apo ton elleino IE! alla ta gousta mou einai ston OPERA logo taxititas ;)

...a kai kati allo , opios 8elei na xrisimopiei ton OPERA sosta 8a prepei na exei kapies basikes gnoseis sta PC (na min einai asxetos) giati 8elei mia sosti ri8misi prota,gia na emfanizei merikes selides swsta kai na anagnorisete swsta apo tis selides.... alla meta gamei!

Μα το θέμα δεν είναι να κάθεσαι να κάνεις ρυθμίσεις για να παίζουν σωστά οι σελίδες... Αν θέλουν να αρχίσουν περισσότεροι χρήστες να χρησιμοποιούν opera ή mozilla, θα πρέπει να τα φροντίσουν αυτά πριν διαθέσουν κάποια νεότερη έκδοση του κάθε browser για download... Εγώ βέβαια, παρόλο που ασχολούμαι αρκετά χρόνια με υπολογιστές, ξέρω φυσικά να κάνω τις ρυθμίσεις αλλά αυτές δεν διορθώνουν τα προβλήματα στην εμφάνιση των σελίδων.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimangelid (13 Ιούλ. 2004 , 09:19)

Όσοι έχετε mozilla, δεν καταλαβαίνετε ότι έχει προβλήματα με την εμφάνιση κάποιων σελίδων;; Κάνουν μπαμ... Παράδειγμα στην σελίδα της gigabyte ( της εταιρίας που βγάζει τις μητρικές ) τα μενού φαίνονται πίσω από το flash με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να πλοηγηθεί κάποιος στην σελίδα... Το πρόβλημα υπάρχει και στον opera... Σε άλλες σελίδες υπάρχει πρόβλημα με τις γραμματοσειρές, τα μενού κ.λ.π. Δεν καταλαβαίνω πως τα βλέπετε όλα ρόδινα. Εγώ χρησιμοποιώ internet explorer 6 και MYIE2 που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την εμφάνιση των σελίδων. Ειδικά ο MYIE2 είναι πολύ ποιο ωραίος εμφανισιακά από τον IE6 και έχει και περισσότερες λειτουργίες! Αν δεν διορθωθούν τα προβλήματα των mozilla και opera με την εμφάνιση των σελίδων, δεν υπάρχει περίπτωση να τους χρησιμοποιήσω ΠΟΤΕ σαν βασικούς μου browsers. Τώρα τους χρησιμοποιώ περιστασιακά. Α, και τα τόοοοοοοοσα προβλήματα που ορισμένοι αναφέρουν με τον internet explorer δεν τα έχω δει τόσα χρόνια που τον χρησιμοποιώ...

1)Aυτογινεται στο 2-3% των σελιδων και αυτο συμβαινει γιατι oi αχρηστοι web-designers δεν σεβονται τα προτυπα και κανουν σελιδες μονο για τον ΑΘΛΙΟ ΙΕ.Eνα παραδειγμα αθλιων web-designers που δεν σεβονται τα προτυπα ειναι καποιοι αχρηστοι δικοι μας(Κυπριοι)------->www.polountai.com Απλα μια επισκεψη με Mozilla θα σας κανει να καταλαβετε.

Ξέχασα να πω για την ταχύτητα. Και με pstn/isdn που χρησιμοποιούσα αλλά και τώρα με την adsl 384 που έχω, δεν βλέπω διαφορά ανάμεσα στον internet explorer και στους mozilla και opera. Και θέμα προβλήματος με το Pc δεν υπάρχει διότι όι ταχύτητες με την adsl ( ειδικά στις ώρες μη αιχμής, πράγμα που συμβαίνει με όλους τους adsl providers ) είναι συνεχώς στο full.

Πιστεψεμε εγω με ΑDSL 1024 για οσο καιρο χρησιμοποιουσα ΙΕ δεν ειχα ΟΥΤΕ το 1/3 της ταχυτητας σε συγκριση με αυτη που παιρνω τωρα στο sending των σελιδων.

Επισης οταν ειχα ΙΕ κατεβαζα με αγνωστη ταχυτητα γυρω στα 30-60 kb αναλογως του site.Τωρα κατεβαζω ΣΤΑΘΕΡΑ πανω απο 100 kb σχεδον σε ολες τις σελιδες εκτος απο αυτες με τους ΠΟΛΥ αργους server οπου και κατεβαζω με 20-25 kb ενω με ΙΕ κατεβαζα με 4-5 kb.

Nexus 4 & iPad mini

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimangelid (13 Ιούλ. 2004 , 09:19)

Τώρα τους χρησιμοποιώ περιστασιακά. Α, και τα τόοοοοοοοσα προβλήματα που ορισμένοι αναφέρουν με τον internet explorer δεν τα έχω δει τόσα χρόνια που τον χρησιμοποιώ...

Σαφώς τόσο ο opera όσο και ο mozilla έχουν ακόμα αρκετό δρόμο να κάνουν στην σωστή απεικόνιση site. Αν και αυτό δεν είναι αποκλειστικά δικό τους πρόβλημα, καθώς πολλά sites φτιάχνονται με μόνο τον ΙΕ κατά νου, και ως γνωστό κανένας κατασκευαστής browser ή σουίτας κατασκευής site δεν ακολουθεί εντελώς πιστά τα πρότυπα που υπάρχουν.

Στον ΙΕ είχα και εγώ απόλυτη εμπιστοσύνη. Δε μιλάω για θέμα ταχύτητας, καθώς στο internet η ταχύτητα είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία που εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Αναφέρομαι στο θέμα της ασφάλειας του browser. Όταν άρχισα να το ψάχνω σοβαρά, έμεινα με το στόμα ανοιχτό, :eek: κυριολεκτικά.

Μια πολύ απλή δοκιμή θα σας πείσει: στήστε δυο virtual pcs, βάλτε στο ένα ΙΕ, στο άλλο Opera ή mozilla, μπείτε σε κανά δυο sites και δείτε τι αλλαγές έχουν γίνει στα δύο virtual pcs. Επίσης ψάξτε λιγάκι στο internet και θα δείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις σελίδες που να παρακάμπτουν τις ρυθμίσεις του ΙΕ.

Important things for a happy relationship:

1. It is important to find a woman that cooks and cleans.

2. It is important to find a woman that makes good money.

3. It is important to find a woman that likes to have sex.

4. It is important that these three women never meet.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker ( 8 Ιούλ. 2004 , 15:23)

Εγώ που είμαι πιο λογικός απο τον διευθυντάκο προτείνω σαφώς Mozilla (τον πλήρη, όχι τον Firefox) απο άποψη ασφαλείας. Και ειδικά σε Linux.

Διάβασα όλα τα posts και μπερδεύτηκα. :p

Και ρωτώ τώρα εγώ, Mozilla ή την Firefox έκδοση και γιατί???

Don't criticize... what you can't understand...!

Mozilla αν θες την σουίτα εφαρμογών πχ. mail, chat κτλ. (12 mb)

Firebird αν θες μόνο τον browser (4mb)

:)

Πάντως όποιος έχει προσπαθήσει να φτιάξει μια σελίδα ακολουθώντας τα web standards (http://www.webstandards.org) και έχει προσπαθήσει να κάνει την σελίδα του να πιστοποιείται σύμφωνα με τους όρους που βάζει η http://www.w3.org/ τότε θα ξέρει πόσο χρονοβόρο είναι να κάνει τη σελίδα του να φαίνεται σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα (pc, mac, screen readers, small screens, kiosks κτλ) και φυσικά πόσο δύσκολο είναι να παρακάψει τις ιδιοτροπίες του ΙΕ με διάφορα hacks.

Το ότι λοιπόν οι designers ακολουθούν το δρόμο του ΙΕ (95% του web) είναι για εξοικονόμιση χρόνου άρα και χρήματος...

Πάντως οι διάσημοι developers λένε ότι ο Firefox κάνει to πιο σωστό (σύμφωνα με τα στάνταρντς) render και τον χρησιμοποιούνε ως σημείο αναφοράς !

:)