Jump to content

Γνώμες για ένα HP Pavillion 5112!!! Επείγον

LNinio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχει βρεθεί ένα laptop HP Pavillion 5112 (καινούργιο χωρίς ουδεμία χρήση στο κουτί του) με 800 ευρώ!!!

Παρακαλώ όποιος ξέρει παραπάνω για το συγκεκριμένο σύστημα και μπορεί να με βοηθήσει αν είναι καλή η αγορά του ή όχι ας το κάνει!!!

Θα του είμαι ευγνώμων!!! :rolleyes:

PS: Πόσο "κακό" είναι το οτι έχει επεξεργαστή Celeron 2800 και 256 RΑΜ; :confused:

το συστημα ειναι αρκετα αδυναμο....HP Pavilion zv5112EA, Celeron 2.8GHz, 256MB, HDD 40GB, DVD-CD/RW combo, 15.4'' TFT WXGA, ATI Mobility Radeon 9000 up to 64MB , no FDD, Modem, LAN, Windows XP Home Greek/Euro, Greek/International keyboard, 1 Year Warranty..εχει λιγη μνημη και αν αναλογιστείς ότι απο τα 256 πρεπει να αφαιρέσεις τα 64 mb γιατι τα δεσμεύει η κάρτα γαρφικών καταλαβαίνεις ποσο αποδυναμωνεται η ram του.δεν εχει floppy αλλα πολλα τα νεα laptops δεν εχουν οποτε δεν ειναι και μεγαλο μειον.Μετά για τον επεξεργαστη τι να σου πω το γεγονος οτι ειναι celeron καταλαβαινεις οτι ειναι ολίγον τι αδύναμος και ειδικα στους φορητούς υπολογιστές που η ισχύς των επεξεργαστων πεφτει σε αποδοση οταν λειτουργουν για μεγαλο χρονικο διάστημα.Η κάρτα γραφικωνδεν ειναι και τιποτα το σπουδαίο ειναι shared οπως ειπα πιο πανω και εχει λογικά agp bus 4x.DVD-combo drive...αν εισαι οκ με αυτο εμενα μου περισσευει υπαρχουν παντως φορητοι με dvdrw.Ο σκληρος δίσκος του ειναι μικρος....οπως βλεπεις το εχω θαψει το μηχανημα αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο κυκλοφορεί.Στην τιμη που τον βρήκες δεν ειναι και μεγαλη προσφορα εδω που τα λεμε δεν κερδιζεις και πολλα το μηχανημα του κουτιου κοστιζει γύρω στα 1100ευρω.

Βέβαια εσυ αποφασίζεις για τι δουλεία το θελεις και βέβαια αναλογιζομενος την οικονομική σου ευχέρεια παντα...Προσωπικα δεν θα το έπαιρνα

Υπογραφή....

To μηχανημα ειναι μια χαρα φιλε μου... απλα να προσθεσεις στανταρ ακομα 256ΜΒ μνημη! Το οτι ειναι Celeron δεν πρεπει να σε απασχολει καθολου, αν δεν εχεις σκοπο να του χωνεις τιποτα τρελλα παιχνιδια. Κατα τα αλλα τα περρισοτερα κλασσικα πραγματα (internet explorer, office, strategy games και λοιπα αναλογα) θα τα τρεχει γρηγορα (εαν βαλεις την εξτρα μνημη)

Και ο σκληρος του επισης ειναι υπεραρκετος εαν δε το πηζεις το μηχανημα με "βλακιουλες" media content, demos κλπ αχρηστα...

Μιλαω εκ πειρας... :)

Γνωμη μου... και ειδικα για 800euro... go for it!!! :D

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

@Alphaleader εχεις αναλογιστει ποσο κανει η αναβαθμιση σε ram για ενα laptop...??πολλα τα λεφτα φιλε...ο δικος μου εχει 512 και ηθελα να το κανω στα 1gz ..μολις ακουσα την τιμη εβηξα και ειπα αστο καλυτερα..οι φορητοι εχουν 2 slots..εγω εχω 2 αρθωματα των 256.Για να τον φτασω στα 1gh πρεπει να αγορασω 2 των 512...και αυτα τα 256 θα τα εχω ετσι για μπιμπελο...
Υπογραφή....

To laptop το θέλω για συμπληρωματική χρήση ουσιαστικά ;) . Υπάρχει ένα αρκετά δυνατό desktop και ουσιαστικά χρειάζομαι ένα φορητό για... να κάνει αυτό που λέει!!! Να μπορώ να... "μεταφέρω" δουλειά να τρέχω απροβλημάτιστα σουίτες γραφείου, να μπορώ να δω κανένα DVD (λέμε τώρα) ή να παίξω κανένα παιχνιδάκι (επίσης λέμε τώρα, γιατί και στο desktop το μόνο παιχνίδι που έπαιξα για... 3 μέρες ήταν το Colin MacRae)!!!

Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις απο το laptop και η προσθήκη 256ΜΒ κοστίζει 55 ευρώ (το ρώτησα σήμερα στο Πλαίσιο)!!!

Απλά δεν θέλω "καθυστερήσεις" όταν ανοίγει το pwrpoint ή to word, εκνευριστηκά "κολλήματα" όταν θα παίζω μουσική (πχ) και ταυτόχρονα θα κάνω μια παρουσίαση σε pwrpoint... ή να χρησημοποιώ ταυτόχρονα word, pwrpoint και internet και να ψιλοκολλάει!!! :rolleyes:

• 2 weeks later...
Αυτη τη στιγμή στο Πλαίσιο εχει 1002 ευρώ μαζί με τσαντα Addision και 12 μήνες PSTN Forthnet. Το μηχανημα είναι μιά χαρά με τη προσθήκη μνήμης οπως είπε ο φίλος μας παραπάνω. Ειναι και πολύ όμορφο και εχει και wireless κάρτα 802.11b ενσωματωμένη
Stefanos

To μεγαλύτερο μειονέκτημα του όπως ειπαν και οι αλλοι ειναι η λιγοστή RAM αλλα και η . Κολλήματα δεν θα εχεις μόνο μην αρχίσεις να του βαζεις χαζα demo προγραμματακια ή shareware που μετα θα σβήσεις οπότε φουσκώνεις το μηχανημα και την registry με αχρηστα πραγματα.

Για 800e και με οχι με αναγκες για gaming και video editing ειναι καλα.

Ειπε ο Εβραιος να παει στο παζαρι και ηταν ημερα...............Σαββατο!!