Jump to content

[Nexus 4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Καθημερινη ROM που εχετε στο NEXUS4  

93 members have voted

1. 1. Καθημερινη ROM που εχετε στο NEXUS4

• Official Google AOSP ROM KitKat
    • SlimKat
    • ParanoidAndroid
    • MAHDI
    • Purity
    • CarbonROM
    • PAC-man
      0
    • VANIR
      0
    • CyanogenMOD
    • other ROM

Recommended Posts

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Έχω εδώ και τέσσερις μέρες βάλει hells core και ενώ πραγματικά η διάρκεια της μπαταρίας έχει αυξηθεί (από 3 και κάτι ώρες σε 4 sot), έχουν εμφανιστεί άλλα προβλήματα. Όταν εκκινεί το κινητό κάνει γύρω στο ένα λεπτό να μου ζητήσει pin, κολλάει και χρειάζεται επανεκκίνηση γύρω στις δύο φορές τη μέρα, το priority mode δε λειτουργεί (ενώ είναι ενεργοποιημένο, όταν έρθει κλήση χτυπάει κανονικά) ενώ και το dt2w χρειάζεται να επαναληφθεί δύο με τρεις φορές για να λειτουργήσει. Κανείς άλλος με παρόμοια προβλήματα;

Σίγουρα δεν φταίει ο kernel.

Δεν μπορεί να καθυστερεί το φόρτωμα ή να μπλοκάρει το priority mode.

Κάτι δεν έκατσε καλά στο σύστημα σου.

Γράψε αναλυτικά, ποια ρομ έχεις, ποιο ακριβώς αρχείο κερνελ πέρασες και με ποιο πρόγραμμα το διαχειρίζεσαι.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• Απαντήσεις 7,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους τους αναγνώστες με υγεία. Έχω ένα θέμα με το nexus 4 και θα εκτιμούσα την βοήθειά σας. Φορούσα rastapop rom με 5.0.2 και φλάσαρα μέσω recovery την r215 franco kernel. Απ' οτι κατάλαβα λόγω kernel χάθηκε το root, οπότε πήγα να δοκιμάσω ένα άλλο kernel με το οποίο δεν κατάφερε ποτέ το κινητό να ανοίξει. Έκανα επαναφορά σε εργοστασιακό mode το κινητό , αλλά πάλι δεν bootare ποτέ. Έχουν σβηστεί όλα μέσω από το κινητό, δεν υπάρχει ούτε μία rom να φλασάρω και να bootarei. Το κινητό μπαίνει σε recovery mode, καθώς και σε download mode, αλλά δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή όταν το συνδέω, που είναι και το ουσιαστικό πρόβλημα καθώς αν συνδέονταν θα είχαν λυθεί όλα τα παραπάνω. Υπάρχει τρόπος να το αναγνωρίσει ο υπολογιστής ή έχει αχρηστευθεί πλέον ? Εδώ και ένα 24ωρο ψάχνω στο internet και συγκεκριμένα στο xda ,αλλά δεν έχω βρει κάτι που να με βοήθησε. Έχω κατεβάσει το nexus rootkit, adb driver installer, προσπαθώ να κάνω χειροκίνητη λήψη driver , αλλά τπτ δεν έγινε, καθώς εξακολουθεί να μην αναγνωρίζεται. Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια, ευχαριστώ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Έχω εδώ και τέσσερις μέρες βάλει hells core και ενώ πραγματικά η διάρκεια της μπαταρίας έχει αυξηθεί (από 3 και κάτι ώρες σε 4 sot), έχουν εμφανιστεί άλλα προβλήματα. Όταν εκκινεί το κινητό κάνει γύρω στο ένα λεπτό να μου ζητήσει pin, κολλάει και χρειάζεται επανεκκίνηση γύρω στις δύο φορές τη μέρα, το priority mode δε λειτουργεί (ενώ είναι ενεργοποιημένο, όταν έρθει κλήση χτυπάει κανονικά) ενώ και το dt2w χρειάζεται να επαναληφθεί δύο με τρεις φορές για να λειτουργήσει. Κανείς άλλος με παρόμοια προβλήματα;

Η πλειοψηφια των προβληματων που αναφερεις, διαχειριζονται απο τον kernel.

Το boot μπορει καλιστα να καθυστερει απο αυτο.

Μπορει να καθυστερει να κανει mount καποιο procedure, αυτο μπορεις να το δεις ανετα απο το timestamp.

Για να μη μπλεκεις, περνα τον stock, βεβαιωσου οτι εστω τα κολληματα εχουν φυγει και ξαναπερνα τον hells.

Αν δεν πιασει, postαρε ενα log να δουμε τι προβληματα μπορουμε να εντοπισουμε.

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους τους αναγνώστες με υγεία. Έχω ένα θέμα με το nexus 4 και θα εκτιμούσα την βοήθειά σας. Φορούσα rastapop rom με 5.0.2 και φλάσαρα μέσω recovery την r215 franco kernel. Απ' οτι κατάλαβα λόγω kernel χάθηκε το root, οπότε πήγα να δοκιμάσω ένα άλλο kernel με το οποίο δεν κατάφερε ποτέ το κινητό να ανοίξει. Έκανα επαναφορά σε εργοστασιακό mode το κινητό , αλλά πάλι δεν bootare ποτέ. Έχουν σβηστεί όλα μέσω από το κινητό, δεν υπάρχει ούτε μία rom να φλασάρω και να bootarei. Το κινητό μπαίνει σε recovery mode, καθώς και σε download mode, αλλά δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή όταν το συνδέω, που είναι και το ουσιαστικό πρόβλημα καθώς αν συνδέονταν θα είχαν λυθεί όλα τα παραπάνω. Υπάρχει τρόπος να το αναγνωρίσει ο υπολογιστής ή έχει αχρηστευθεί πλέον ? Εδώ και ένα 24ωρο ψάχνω στο internet και συγκεκριμένα στο xda ,αλλά δεν έχω βρει κάτι που να με βοήθησε. Έχω κατεβάσει το nexus rootkit, adb driver installer, προσπαθώ να κάνω χειροκίνητη λήψη driver , αλλά τπτ δεν έγινε, καθώς εξακολουθεί να μην αναγνωρίζεται. Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια, ευχαριστώ.

Λιγο ποιο πανω λεγαμε οτι απο franco πρεπει πρωτα να πας σε stock kernel γιατι ο franco βαζει το δικο του ramdisk. :(

Το κινητο ειχε συνδεθει στο pc σου σε fastboot πριν? Η πρωτη φορα προσπαθεις?

Edited by niantic
Post may contain irony.

Γιατί να χαθεί από τον κερνελ το root;

Κάτι άλλο πήγε στραβά.

Σχετικά με το nrt έχει αυτόματη διαδικασία για πέρασμα των drivers.

Το έκανες;

Amazon Fire stick 4k max

Mια χαρα μπορει να χαθει το root, απλα δεν ειναι συνηθες.

Απο τη στιγμη που εβαλε kernel που πειραζει το ramdisk, πειραχτηκε και το SELinux restriction απο το skriptακι install-recovery.sh.

Διορθωθηκε με το τελευταιο supersu βεβαια...

Post may contain irony.

Την επίσημη της google εχω και φλάσαρα τη τελευταία έκδοση του hells από την εφαρμογή του. Μάλλον κάτι δεν έκατσε καλά. Θα ξαναπεράσω στοκ να δω

Ευχαριστώ πολύ όλους. Αυτήν την διαδικασία την είχα κάνει παλαιότερα για να εγκαταστήσω τα drivers και η οποία είχε δουλέψει. Αλλά πλέον δεν μπορώ να την κάνω γτ δεν έχω πρόσβαση στην κανονική λειτουργία του κινητού για να ''παίξω'' με usb debugging και MTP. Στο device manager μου αναγνωρίζει ''nexus 4'' με θαυμαστικό, κάνω αναζήτηση με drivers αλλά δεν μπορεί να μου βρει κάτι... Κάτι δεν κάνω καλά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι..

Ευχαριστώ πολύ όλους. Αυτήν την διαδικασία την είχα κάνει παλαιότερα για να εγκαταστήσω τα drivers και η οποία είχε δουλέψει. Αλλά πλέον δεν μπορώ να την κάνω γτ δεν έχω πρόσβαση στην κανονική λειτουργία του κινητού για να ''παίξω'' με usb debugging και MTP. Στο device manager μου αναγνωρίζει ''nexus 4'' με θαυμαστικό, κάνω αναζήτηση με drivers αλλά δεν μπορεί να μου βρει κάτι... Κάτι δεν κάνω καλά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι..

Το κινητό σου δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι στους drivers στον υπολογιστή. Εκεί που σου βγάζει θαυμαστικό, επέλεξε Update drivers και μετά όχι αυτόματα αλλά να διαλέξεις για ήδη υπάρχουσα συσκευή και θα σου βγάλει λίστα που θα δηλώσεις adb ή Bootloader interface.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Συγγνώμη για το Off-topic αλλά πήρα σήμερα ένα Nexus 4 φίλου (Android L (stock) - rooted) με σκοπό να το περάσω double tap μιας και ζήλεψε από το G2 μου. Με μια γρήγορη ματιά δεν βρήκα κάτι και είπα να κάνω μια ερώτηση εδώ προκειμένου να μην ψάχνω άσκοπα σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)
Βγαίνεις για καφέ και συνειδητοποιείς πως δεν έχεις mb στο κινητό και τα wifi των μαγαζιών είναι κλειδωμένα. Tζάμπα βγήκες! :wacko:

Εγώ μόνο τη semaphore kernel έχω δοκιμάσει και έχει ελάχιστα κολλήματα στο double tap.

http://forum.xda-developers.com/nexus-4/orig-development/kernel-semaphore-n4-2-2-2-t2232898

Gilles smiles!

Βρήκα και μια εφαρμογή HellsCore U2D η οποία λέει πως αλλάζει τον κερνελ. Το θέμα είναι ότι με την αλλαγή κέρνελ θα χαθούν εφαρμογές και δεδομένα, ή δεν αλλάζει τίποτα;
Βγαίνεις για καφέ και συνειδητοποιείς πως δεν έχεις mb στο κινητό και τα wifi των μαγαζιών είναι κλειδωμένα. Tζάμπα βγήκες! :wacko:

Βρήκα και μια εφαρμογή HellsCore U2D η οποία λέει πως αλλάζει τον κερνελ. Το θέμα είναι ότι με την αλλαγή κέρνελ θα χαθούν εφαρμογές και δεδομένα, ή δεν αλλάζει τίποτα;

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσεις λίγο τα πράγματα στο μυαλό σου.

Η αλλαγή κερνελ δεν πειράζει αρχεία και ρυθμίσεις των προγραμμάτων, αλλά μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε μια συσκευή αν κάποιος αρχίζει να πειράζει διαφορές παραμέτρους του κερνελ χωρίς να ξέρει τι κάνουν.

Τώρα,ο κερνελ που αναφέρεσαι είναι ο Hellcore, ο οποίος είναι πολύ καλός. Το U2D απλά τσεκάρει και κατεβάζει την τελευταία έκδοση ανάλογα με την Rom σου. Για να διαχειριστείς τον kernel θες το Hellcore kernel manager, αλλά με προσοχή. Από εκεί πάντως θα ενεργοποιήσεις και το double tap.

Amazon Fire stick 4k max

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσεις λίγο τα πράγματα στο μυαλό σου.

Η αλλαγή κερνελ δεν πειράζει αρχεία και ρυθμίσεις των προγραμμάτων, αλλά μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε μια συσκευή αν κάποιος αρχίζει να πειράζει διαφορές παραμέτρους του κερνελ χωρίς να ξέρει τι κάνουν.

Τώρα,ο κερνελ που αναφέρεσαι είναι ο Hellcore, ο οποίος είναι πολύ καλός. Το U2D απλά τσεκάρει και κατεβάζει την τελευταία έκδοση ανάλογα με την Rom σου. Για να διαχειριστείς τον kernel θες το Hellcore kernel manager, αλλά με προσοχή. Από εκεί πάντως θα ενεργοποιήσεις και το double tap.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε! Οπότε περνάω CWM recovery και φλασάρω τον Semaphore.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε! Οπότε περνάω CWM recovery και φλασάρω τον Semaphore.

???

Μα καλά, τώρα ώρα για τον Hellcore μιλάγαμε.

Αν θες τον Sema, δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτα από αυτά που έγραψα.

Amazon Fire stick 4k max

???

Μα καλά, τώρα ώρα για τον Hellcore μιλάγαμε.

Αν θες τον Sema, δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτα από αυτά που έγραψα.

Ναι και γω Hellcore ήθελα να γράψω. :wacko: Άλλαξα τον κέρνελ μέσα από την εφαρμογή και και έβαλα το touch control. Μπορώ να πω πως δουλεύει καλύτερα και από το Double tap του G2 μου.

Αυτή τη rom την έχει δοκιμάσει κάποιος;

http://nxrom.us/

Δεν την εχω δοκιμασει τη συγκεκριμενη, αλλα αυτη τη στιγμη εχω την SlimLP 5.0.2 οπου τρεχει αψογα κ απροβληματιστα. Εχει ολα αυτα τα features απο το site που ανεφερες κ θα ενσωματωθουν κ αλλα στη συνεχεια. Οποιοσ θελει να δοκιμασει Lollipop experience με custom Rom, την συνιστω. Να σημειωσω οτι σε συνδυασμο με semaphore kernel το nexus4 sto Antutu benchmarking επιασε 28500

LG G6

Δεν την εχω δοκιμασει τη συγκεκριμενη, αλλα αυτη τη στιγμη εχω την SlimLP 5.0.2 οπου τρεχει αψογα κ απροβληματιστα. Εχει ολα αυτα τα features απο το site που ανεφερες κ θα ενσωματωθουν κ αλλα στη συνεχεια. Οποιοσ θελει να δοκιμασει Lollipop experience με custom Rom, την συνιστω. Να σημειωσω οτι σε συνδυασμο με semaphore kernel το nexus4 sto Antutu benchmarking επιασε 28500

Δεν πιάνει τα 28.000 λόγω Rom, αλλά λόγω kernel.

Τόσο πιάνω και εγώ με στοκ ρομ και Hell core kernel.

Amazon Fire stick 4k max

Δεν πιάνει τα 28.000 λόγω Rom, αλλά λόγω kernel.

Τόσο πιάνω και εγώ με στοκ ρομ και Hell core kernel.

Βοηθαει κ η ROM, αφου με στοκ ROM οι μετρησεισ στο Antutu ειναι γυρω στα 24000. Με την SlimLP γυρω στα 26000. Με συνδυασμο SlimLP k semaphore φτανει στα 28000.

LG G6

Βοηθαει κ η ROM, αφου με στοκ ROM οι μετρησεισ στο Antutu ειναι γυρω στα 24000. Με την SlimLP γυρω στα 26000. Με συνδυασμο SlimLP k semaphore φτανει στα 28000.

Και ξαναλέω, εγώ με στοκ ρομ πιάνω 27.700 και μόνο κέρνελ έχω αλλαγμένο.

Αν εσύ χρειάζεσαι άλλη rom για να αναβάσεις score, πάσο.

Amazon Fire stick 4k max

Εχει κανεις δοκιμασει τη Rastapop ROM? ειναι Lollipop 5.0.2

Την πέρασα χτες για δοκιμή.

Πολύ γρήγορη, έχει κάποια extra tweaks σε σχέση με την στοκ όπως Volume rocker, αλλαγή μεγέθους nav bar, battery percentage (που δεν μου δουλεύει), αλλά τρώει και κάποια σκαλωματα στο άσχετο, που μπορεί να συνδέονται μεμονωμένα με το κινητό μου, πχ λόγω κερνελ.

Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο ρωτα

Amazon Fire stick 4k max

Είμαι σε stock 4.4. Έβαλα hellscore και ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένος έχω προσέξει κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Η οθόνη αργεί σημαντικά να αναψει όταν δέχομαι κλήση. Έχετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα;

Την πέρασα χτες για δοκιμή.

Πολύ γρήγορη, έχει κάποια extra tweaks σε σχέση με την στοκ όπως Volume rocker, αλλαγή μεγέθους nav bar, battery percentage (που δεν μου δουλεύει), αλλά τρώει και κάποια σκαλωματα στο άσχετο, που μπορεί να συνδέονται μεμονωμένα με το κινητό μου, πχ λόγω κερνελ.

Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο ρωτα

Καλά θα μας τρελάνει με την αυτονομία της! :-)

4:40 SOT με 11% υπόλοιπο μπαταρίας, με συνεχές Wifi μέσα σε ένα 12ωρο, από τις οποίες 2 ώρες σε 3g.

Amazon Fire stick 4k max

• The title was changed to [Nexus 4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)