Revan Δημοσιεύτηκε June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 29, 2004 Λοιπόν όπως αναφέρω και στον τίτλο έχω 2 προβληματάκια με το καινούργιο μου PC και πιο συγκεκριμένα (μάλλον) με την motherboard.... Έχουμε και λέμε problem No.1: Αφού ανοίξω τον υπολογιστή μου εμφανίζεται μια οθόνη που λέει Fasttrack Controller version τάδε κλπ. Scanning IDE drives.... και μετά από λίγα sec's No drive attached to Fasttrack controller. The BIOS is not installed. Και ύστερα μου συνεχίζει κανονικά και μπαίνει στα Windows. Έκανα ένα search στο google και διάβασα ότι το Fasttrack σχετίζεται με το RAID και τους S-ATA αλλά επειδή δεν ήταν και πολύ αξιόπιστα sites ζητάω τη βοήθειά σας. ΠΛηροφοριακά έχω mobo ASUS K8V SE Deluxe, S-ATA WD 80GB (με εγκατεστημένα τα windows), IDE Seagate 40GB Slave...τα υπόλοιπα νομίζω δεν χρειάζονται. A, και ta ΒΙΟS είναι updated σε version 1003. (Το πρόβλημα υπήρχε και πριν το update) Problem No.2: Προσπαθώ να εγκαταστήσω το Cool&Quiet. Όπως διαβάζω και σε ένα README στο cd της mobo, πάω στο BIOS και κάνω Enable την επιλογή Cool&Quiet. Μετά κάνω update τον driver της CPU από ένα αρχείο του CD και τέλος εγκαθιστώ το πρόγραμμα Cool&Quiet. Όλα καλά ως εδώ. Όταν πάω όμως να ανοίξω το Cool&Quiet από το Program Files μου βγάζει καμιά 20αρια φορές το μύνημα "Error: ',' is not a valid integer." και μετά το πρόγραμμα κλείνει μόνο του. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει??? Ευχαριστώ :alien: Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vanirov Δημ. June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 revan xrisimopiis raid? ean oxi tha to lisis kanontas disable apo bios pisteuo! gia dokimase Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 Το πρώτο σου ερώτημα δεν είναι πρόβλημα! Το motherboard σου έχει 2 bios, το κανονικό και ένα έξτρα για να διαχειρίζεται τους RAID & SATA Controllers σου. Εάν είχες συνδέσει κάποιο δίσκο στις υποδοχές του RAID ή του SATA controller θα στους έβρισκε, επειδή όμως δεν έχεις τίποτα απλά ψάχνει, δεν βρίσκει τίποτα και συνεχίζει. Πιθανόν να μπορείς να απενεργοποιήσεις τελείως το 2ρο BIOS από το κανονικό ΒΙΟS σου, ρίξτου μια ματιά. Όσον αφορά το 2ρο σου ερώτημα, δεν γνωρίζω τι μπορεί να φταίει. Ψάξε στο site της εταιρίας για κάποια αναβαθμισμένη έκδοση του προγράμματος... Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. June 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 Λοιπόν, το 1ο όντως δεν ήταν πρόβλημα...λάθος η διατύπωσή μου. Τελικά το απενεργοποίησα από το BIOS και είμαι οκ. Το 2ο παραμένει και μετά από format που έκανα (για διαφορετικό λόγο έγινε το format).... Δυστυχώς δεν υπάρχει καν κάποια νεότερη έκδοση του προγράμματος από την ASUS για να τη δοκιμάσω... PS: Μια απλή (νομίζω) απορία. Το QFAN τι είναι; Έκανα λίγο googling αλλά μου έβγαζε κατα κύριο λόγο mobo's που διαθέτουν QFAN και όχι κάποια περιγραφή αυτής της λειτουργίας. Αν δεν κάνω λάθος είναι εφαρμογή για να λειτουργεί ο ανεμιστήρας σε χαμηλότερες στροφές όταν δεν υπάρχει φόρτος εργασίας αλλά δεν ξέρω τπτ παραπάνω... Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 Πιθανόν να σου βγάζει το σφάλμα γιατί το πρόγραμμα έχει bug. Στείλε e-mail στην τεχνική υποστήριξη της Asus. Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mavrios Δημ. June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 To Q-Fan της ASUS είναι μια επιλογή η οποία αναφέρετε στο FAN της CPU. Όταν το έχεις ενεργοποιημένο, το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή σου δουλεύει στις ποιο χαμηλές στροφές ώστε να μην παράγει θόρυβο, και όταν αρχίσει να ζεστένεται ο επεξεργαστής (λόγω χρήσης) τότε το mobo αναλαμβάνει να ανεβάσεις τις στροφές του ανεμιστήρα ώστε να συνεχίσει να δουλεύει χωρίς κολλήματα το PC σου! :!: Φυσικά για να δουλέψει πρέπει το ανεμιστηράκι σου να έχει 3 καλώδια και να είναι συνδεμένο εκεί που λέει η ASUS, CPUFAN. :!: :alien: Εάν το ενεργοποιήσεις, είναι προτιμότερο να μην πειράξεις τις παραμέτρους που θα σου εμφανίσει :whistle: Παράθεση κ @ τ @ ν τ ι @ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts