Jump to content

DSL

Κοινοποίηση

Θα βαλετα DSL?  

115 members have voted

1. 1. Θα βαλετα DSL?

• Εχω βαλει ηδη!
      20
    • Εχω κανει αιτηση / Θα κανω στις επομενες μερες
      18
    • Με αυτες τις τιμες οχι, θελω 60% κατω για αρχη
      27
    • Με αυτες τις τιμες οχι, θελω 50% κατω για αρχη
      33
    • Με αυτες τις τιμες οχι, θελω 20% κατω για αρχη
      14
    • Τι να το κανω το DSL?
      3

Recommended Posts

Σε συνεχεια μιας κουβεντας στο IRC αναρωτιεμαι ποσοι εχουν βαλει DSL....

Μερικες διευκρινισεις:

Οι 3 επιλογες για μειωση τιμων ειναι για το τι θεωρειτε αποδεχτο ως αρχικη τιμη. εννοιειτε οτι μετα ολοι θελουμε να πεσουν κι αλλο οι τιμες.

Επισις μη ψηφησετε με τι θα θελατε σε μια ηδανικη κατασταση, αλλα το τι πραγματικα θα πραξετε....

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Επέλεξα το "Με αυτες τις τιμες οχι, θελω 60% κατω για αρχη" γιατί πιστεύω πως δεν αξίζουν τα τόσα χρήματα που μας ζητάνε, από την στιγμή που ξέρουμε τι γίνεται στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχει (προσωπικά) και σημαντικός λόγος να δώσω τόσα χρήματα, για την ώρα, για να έχω DSL, οπότε δεν μπορώ να το δω ως κάτι λογικό (την επιλογή μου για μια τέτοια γραμμή).

Μόλις πέσουν αρκετά οι τιμές και δω ότι μπορώ να έχω και εγώ μία τέτοια σύνδεση, χωρίς να εργάζομαι μόνο για αυτή, σίγουρα κάνω μία σύνδεση.

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Ψήφισα 50% κάτω. Πιστεύω θα είναι αρκετά πιο προσιτό και πιο λογικό για τα Ελληνικά δεδομένα. Τωρα που το σκέφτομαι μπορεί να ψήφιζα και 60%...

Απλά αναφέρω πως όσο σπούδαζα στην Αγγλία, είχα σύνδεση Τ1 :cool: (είχα φτάσει download με :!: 1,05 ΜΒ/sec :!: ) και πλήρωσα 80 Λίρες (45.000 δρχ περ) για έναν ολόκληρο χρόνο!! Ωραίες εποχές...

εγω παντως αν ημουν Ελλαδα θα εκανε την αιτηση σε μια 20% μειωση. Αυτο με τη προυποθεση οτι δεν ειχα υπαρξει κατοχος DSL στο παρελθον. Τωρα που εχω τη σχετικη εμπειρια και ξερω τα καλα του always on νομιζω οτι θα εδινα οτι μου ζηταγαν.

Παντως ρε παιδια εχετε σκεφτει οτι την 500αρα γραμμη μπορειτε να τη μοιραστειτε και με το γειτονα του διπλανου διαμερισματος??

Για τη κοπελα μου ειχα φτιαξει ενα δικτυο με Router, οπου 4 ατομα σε ενα 2οροφο σπιτι μοιραζοντουσαν μια 512 γραμμη.

Mahatma Gandhi

Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV

Παντως ρε παιδια εχετε σκεφτει οτι την 500αρα γραμμη μπορειτε να τη μοιραστειτε και με το γειτονα του διπλανου διαμερισματος??

Το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια, όμως δύσκολα να βρεις γείτονα που να θέλει κάτι τέτοιο (στην περίπτωσή μου). Ουσιαστικά δεν έχουν ιδέα τί είναι αυτό.

Σε 3 άτομα στην οικοδομή, που τους βοηθάω στα Pc κάποιες φορές, είχα αναφέρει παλαιότερα για isdn και μέχρι να το σκεφτούν κ.λ.π., πάντα προλάβαινα και έκανα μόνος μου την σύνδεση (αφού περνούσε ο καιρός).

Φοιτητές κ.λ.π. που μένουν στην οικοδομή, λίγο δύσκολο οικονομικά.

Γενικώς πρέπει να έχεις και λίγη τύχη με τους γείτονες ώστε να το κάνεις.

Δυστηχώς εγώ δεν... :(

btw, έκπτωση 30% για έναν ολόκληρο χρόνο παρέχεται ήδη από την Otenet. Το πρόβλημα είναι ότι καθώς το b/w δεν είναι εγγυημένο, έχει γίνει και 70% έκπτωση και σε αυτό. :(
Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Αρχικό Μήνυμα από τον telePS

Ψήφισα 50% κάτω. Πιστεύω θα είναι αρκετά πιο προσιτό και πιο λογικό για τα Ελληνικά δεδομένα. Τωρα που το σκέφτομαι μπορεί να ψήφιζα και 60%...

Απλά αναφέρω πως όσο σπούδαζα στην Αγγλία, είχα σύνδεση Τ1 :cool: (είχα φτάσει download με :!: 1,05 ΜΒ/sec :!: ) και πλήρωσα 80 Λίρες (45.000 δρχ περ) για έναν ολόκληρο χρόνο!! Ωραίες εποχές...

Nομίζω υπερβάλεις λίγο...μόνο 80 λίρες για ένα χρόνο? Ποιά εταιρεία? Η DSL φτάνει μέχρι 1Μbps απλά το μοιράζεσαι με άλλους χρήστες...η Τ1 είναι αποκλειστική! ;)

50% κατω και κατι γινεται.......σιγα μην δωσω τα λεφτα μου για να βγαλουν το κοστος της υποδομης τους κατι λησταρχοι (οτε..κλπ)

50% κατω για αρχή!

Να μου ρχεται περίπου όσο μου ρχεται και η ΙSDN! Δεν υπάρχει λόγος να βάλω αν δεν με συμφέρει οικονομικά!

Για downloads να είναι καλά το πανεπιστήμιο!

Δεν ειναι λογικο να ζητατε παντως μια υπηρεσια πολλαπλασιων δυνατοτητων απο το ISDN σε τιμεσ ISDN

Mahatma Gandhi

Αρχικό Μήνυμα από τον VaradeRo

btw, έκπτωση 30% για έναν ολόκληρο χρόνο παρέχεται ήδη από την Otenet.

Ξέρεις κάτι περισσότερο, γι αυτό που ανέφερες;;; :eek: :o

Don't criticize... what you can't understand...!

Αρχικό Μήνυμα από τον Omen

Nομίζω υπερβάλεις λίγο...μόνο 80 λίρες για ένα χρόνο? Ποιά εταιρεία? Η DSL φτάνει μέχρι 1Μbps απλά το μοιράζεσαι με άλλους χρήστες...η Τ1 είναι αποκλειστική! ;)

Κατοικούσα σε εστία για 3 χρόνια στο Liverpool.

Τον πρώτο χρόνο πλήρωσα 100 Λιρες (με περιορισμένο download), τον δεύτερο 100 Λίρες (με απεριόριστο download) και τον τρίτο 80 Λίρες :!: (με απεριόριστο download).

Για την σύνδεση είχα κάρτα δικτυου στον υπολογιστή μου η οποία συνδεόταν με την ειδική μπρίζα στο δωματιό μου. ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΟΥΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!

Δεν ξέρω ποιά εταιρία ηταν γιατί την συνδρομή την πλήρωνα στην εστία, όπως και όλοι οι κάτοικοι. Δεν είχα να επιλέξω. Απλά είχα ακούσει οτι τον server τον έλεγαν JANET.

Δεν έχω λόγο να πω ψεματα. :( :(

ξέχασα να σημειώσω πως η εστία λεγόταν Atlantic Point. Αλλά γνωρίζω οτι οι ίδιες τιμές ίσχυαν και σε άλλες εστίες.

Ευχαριστώ

Καλά φίλε μου πες ότι οι τιμές αφορούσαν πανεπιστημιακές γραμμές...

Το JANET ειναι το GRnet της Αγγλίας (ορίστε, εδώ το ξέρω εγώ αυτό που δεν έχω πάει Αγγλία ακόμα...)

Χαιρετίσματα, με πανεπιστημιακές χρεώσεις φέξε μου...

Πάντως KostasV (θα σε βρω εσένα online κάποτε..) λάθος κάνεις. Απ' ότι ξέρω αλλού η ISDN ειναι πιο ακριβή από την DSL (αφού έχει χρονοχρέωση ενώ η dsl όχι..)

Εγώ θα έβαζα γραμμή τώρα αν είχα δυνατότητα να πληρώνω ένα χαμηλό πάγιο 15, άντε 20 Ευρώ το μήνα (στον πΟΤΕ) ώστε να παίρνω ISP μόνο για όταν θα είμαι Ελλάδα...Μέχρι να γίνει αυτό, άντε γεια :) ...Laterz!

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Δε ξερω τι ειναι το GRNet, παντως το JANET ειναι το ακαδημαικο δικτυο της Βρετανιας. ( Joint Academic NETwork), to οποιο πιανει τρελλες ταχυτητες. Τα τελευταια χρονια ακποια πανεπιστιμια του Βορρα, του Liberpool συμπεριλαμβανομενου φτιαξαν και το ακομα γρηγοροτερο HYPER JANET.

Στις εστιες του Μαντσεστερ δινουν Τ1 με οριο 2 GB th mera kai unlimited to brady

Mahatma Gandhi

Εγω έκρινα με βάση αυτά που πλήρωνα συγκρίνοντας με αυτά που καλούμαι να πληρώσω τώρα.

Αρα μάλλον ήταν πιο φθηνό λόγω του uni.

Στην Ελλάδα δεν έχω ιδέα τι γίνεται με το internet στα πανεπιστήμια :whistle:

Δίνουν έστω ISDN με καλύτερες τιμές;

Αρχικό Μήνυμα από τον YVP

telePS>>>> Sto diko mou pan/mio, stin patra, dinoun dial up kai ISDN tsampa.

ISDN τσάμπα :eek: :eek:

Τους βγάζω το καπέλο!

Αρχικό Μήνυμα από τον Bayern7

Όταν λες τζάμπα εννοείς ότι δεν έχει συνδρομή!

Τον ΟΤΕ τον πληρώνεις κανονικα... ε;

Πληρώνουν ΟΤΕ. Δωρεάν έχουν την συνδρομή.

παντως οποιος θελει να βαλει ας το σκεφτει πρωτα.το μονο που θα σας πω ειναι οτι εγω μπαινω αισιως στην 4η εβδομαδα αναμονης συνδεσης μου με DSL.αυτο θα πει οτι οδευουμαι προς την ολυμπιαδα με ταχυτατους ρυθμους και εξευρωπαιζομαστε

Αρχικό Μήνυμα από τον florinaperis

Πληρώνουν ΟΤΕ. Δωρεάν έχουν την συνδρομή.

Σε όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δίνουν συνδέσεις το ίδιο ισχύει!

βλ ΑΠΘ, Πατρα κλπ :o