Jump to content

myphone POLL: Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη microSD στα smartphone;

DJDB
 Κοινοποίηση

Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη microSD υποδοχής στο smartphone σας;  

817 members have voted

1. 1. Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη microSD υποδοχής στο smartphone σας;

• Πολύ σημαντική, αποτελεί βασικό κριτήριο αγοράς
      305
    • Αρκετά σημαντική, χωρίς να επηρεάζει πάντα την τελική μου απόφαση
      401
    • Καθόλου σημαντική, δεν κοιτάζω καν αν υπάρχει
      111
    • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
      0

Recommended Posts

Κατα τη γνώμη μου τουλάχιστον στις high end συσκευές πρέπει να υπάρχει άφθονη μνήμη, με όλες αυτές τις δυνατότητες, εφαρμογές, παιχνίδια, full hd κάμερες, δεν έχει νόημα αν δεν έχεις και άφθονη μνήμη. Αν υπάρχει λοιπόν τουλάχιστον 32GB σε συνδιασμό με υποστήριξη USB otg έναι το ιδανικό για μένα και ας μην υπάρχει κάρτα μνήμης. Πάντως αν υπάρχει κάρτα μνήμης καλό θα είναι να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτή και όχι να την κρύβουν κάτω από μπαταρίες και να κανείς εγχείρηση για να την βγάλεις. :p
Nickolas

• Απαντήσεις 131
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αδιάφορο για μένα, ούτε 500ΜΒ δεν έχω σε αρχεία
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Αδιάφορο για μένα, ούτε 500ΜΒ δεν έχω σε αρχεία

δικός μου είσαι εσυ :p (300ΜΒ μόνιμως καλυμένα)

Καθόλου σημαντική για 'μένα. Έχω το Nexus S και η 16gb stock με έχει καλύψει πάντα και παντού! από εκεί και πάνω πλέον παίζουν τα δεδομένα, μιας και οι εποχές οδεύουν προς FHD καταστάσεις...επίσης υποστηρίζω την άποψη του Matias Duarte στο άρθρο που κυκλοφορεί εδώ στο site.

Ολα ειναι θεμα αναγκων.Αν καποιος μπορει να ζησει με 8gb στη συσκευη του οκ.Εγω θελω να εχω οσο περισσοτερο χωρο γινεται.Και ενα ακομα πλεονεκτημα ειναι οτι μπορω ευκολα να περναω τη μνημη σε αλλες συσκευες.

Ξεκαθαρα σημαντικη η υπαρξη της mSD.. Γιατι εκει γινεται ολη η αποθηκευση ογκοδων αρχειων, πχ για εμενα πληθωρα ταινιων και pdf που πρεπει να εχω μαζι μου. Εγω θεωρω τα 32GB μνημη οτι ειναι αρκετα για να δικαιολογειται η ελλειψη της καρτας μνημης...

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

* Αρκετά σημαντική, χωρίς να επηρεάζει πάντα την τελική μου απόφαση

Ναι μου αρέσει η χρήση της SD γιατί δεν έχεις περιορισμούς και μπορείς να την βάλεις και σε άλλη συσκευή (άλλο κινητό, PC, οπουδήποτε με ένα usb card reader) να μεταφέρεις τεράστια αρχεία πιο γρήγορα από ότι με καλώδιο.

αλλά εντάξει, αν η συσκευή έχει μεγάλη μνήμη και γενικώς είναι ένα κινητό που φυσάει και μου αρέσει, τότε εντάξει θα κάνω την θυσία :p

microsd slot ειναι must.εκτος αν η συσκευη ειναι 64gb.

και μονο γιατι θεωρω οτι με πιανουν κοροιδο να πληρωσω υπεραξια 400%/gb τις "εκδοσεις", ενω ξερω ποσο κοστιζει στους κατασκευαστες..

Προσωπικα εχω 64γιγα καρτα στο ηδη 16αρι gs2 μου και με αυτα ειμαι υπερ-καλυμενος..και μου κοστισε 48 ευρω.

MicroSD και κουραφέξαλα! Άμα το κινητό δε βγάζει μωβ φωτογραφίες, δεν αξίζει! :lol:

Προτιμώ να υπάρχει επιλογή MicroSD, αλλά ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει περισσότερα από 8GB σε μία συσκευή μου (κι αυτά κυρίως λόγω nandroid backups που πιάνουν πολύ χώρο).

Στο 16gb Note II μου έχω βάλει πλέον μια 32αρα micro SD class 10. Δεν ειναι καν θέμα συζήτησης, όπως και η μνήμη, έτσι και ο χώρος, όσο πιο πολύ έχεις, τόσο πιο πολύ θες.

Και δω ειναι Ελλάδα, όχι εξωτερικό να παίζεις με cloud κλπ. Τα mega κοστίζουν στο data για τέτοιες δουλειές ειδικά όταν πιάνουν τα giga.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Από την στιγμή που θα έχει 16GB τουλάχιστον εσωτερική, μπορώ να πω ότι ούτε την θέλω την SD (και το μπλέξιμο για το που είναι αποθηκευμένο τι). Αλλά συμφωνώ ότι οι "εκδόσεις" είναι άθλια πρακτική, και ότι σε κινητά των 600 ευρώ θα έπρεπε να είναι must χαρακτηριστικό. Προσωπικά πάντως, προτιμώ σύννεφο για κοινή χρήση αρχείων και στην τελευταία περίπτωση USB σύνδεση.

Για μενα δεν παιζει κανενα ρολο η καρτα μνημης γιατι στα κινητα μου δε βαζω ποτε πανω απο 8-9GB πραγματα (2GB τραγουδια + 5-6GB εφαρμογες και παιχνιδια), οποτε ακομα και οι εκδοσεις κινητων με 16GB με καλυπτουν απολυτα.

ΜySmartphone: Samsung Galaxy S24 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

Δε με ενδιαφέρει τόσο να έχει MicroSD slot αλλα να έχει επαρκή αποθηκευτικό χώρο... 16-32-64gb σε λογικές τιμές και τέλος, σίγουρα επηρεάζει την εμπειρία χρήσης

η ύπαρξη MicroSD, με lag (έστω και απειροελάχιστο) στις εφαρμογές κλπ αλλα είναι αναγκαίο κακό μέχρι να κυκλοφορήσουν κινητά με επαρκή αποθηκευτικό χώρο!

Αν εχω 32gb προσωπικα δεν την χρειαζομαι. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν θα ηθελα να υπαρχει εκει η υποδοχη εστω και χωρις να βαλω ποτε καρτα. Ειναι μια σουπερ λυση για αποθηκευση φωτο και μουσικης, καθως και για μεταφορα αρχειων.

Φυσικά και θέλω micro sd! Δε γουστάρω όλα μου τα δεδομένα στο cloud να τα έχω εκτεθειμέναστην κάθε εταιρεία, να την πληρώνω κάθε τόσο για χώρο και να θέλω και τα διπλάσια MB ίντερνετ στην κ*** vodafone!

Αναλογα την χρηση που κανει ο καθενας...!! Εγω προσωπικα με το 8αρι θα βολευομουν... και με το 16αρι θα ημουν υπερκομπλε...!!

Οσον αφορα Google και Apple... δεν σκεφτονται με τα κριτηρια της Ελλαδας η της καθε Ελλαδας... στην αμερικη τι να κανεις τα 64GB οταν εχεις το συννεφακι και τα προγραμματα με 5GB+ το μηνα...!! Επιπλεον καπως πρεπει να προωθηθει το Google Drive... ;)

Αρκετά σημαντική αφού αν πρόκεται μια συσκευή που μαρέσει και θέλω να αγοράσω έχει π.χ 16gb εσωτερικά θα ήθελα και micro sd.Αν όμως π.χ έπαιρνα μια συσκευή με 32gb εσωτερικά δεν θα μου ήταν πρόβλημα η απουσία της micro sd.Σε γενικές γραμμές όμως είναι must προσωπικά για 'μένα

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Πάλιωσαν και οι κάρτες μνήμης σαν τις resistive οθόνες, είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι δε ξέρουν τι είναι η class,για εμένα είναι χρήσιμη όταν μπορώ να εγκαθιστώ τις εφαρμογές απευθείας στη κάρτα και όχι να ψάχνω αν υποστηρίζει η εφαρμογή μεταφορά όπως γίνεται σε κάποιες custom roms. Γενικά είναι χρήσιμες για buckup αρχείων κυρίως αρά είναι ημιτελής τεχνολογία κυρίως για τους καταναλωτές που δεν γνωρίζουν πολλά για τη χρήση τους, δηλαδή για τους περισσότερους.Ας αυξηθεί ο αποθηκευτικό χώρος των base line συσκευών, τουλάχιστον στις σωστά τιμολογημένες όπως της google για να λυθούν τα όποια προβλήματα και των απαιτητικών

Αδιάφορο αν έχει επέκταση. 2 χρόνια με το Defy, με 8 γιγα κάρτα, και ούτε τα 3 ήταν καλυμμένα. Κι αυτά λόγω χαρτών. Τώρα επέλεξα το Ν9 το 16άρι. Δεν έχει επέκταση, αλλά ούτε και μου χρειάζεται. Για μουσική έχω ένα μικρό player, και για φωτογραφίες μια κομπακτ μηχανή. Για βίντεο, ούτε που το σκέφτομαι να δω στο κινητό μου.

Απλά Α Π Α Ρ Α Ι Τ Η Τ Η

Τίποτε άλλο.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Για εμένα είναι σημαντική όταν δεν έχει αρκετό χώρο από μόνο του το κινητό! Αν έχει 16GB και πάνω, δεν με πειράζει να λείπει η microSD. Το μόνο "πρόβλημα" είναι με τα HD βίντεο που πιάνουν αρκετό χώρο στη μνήμη, αλλά αυτά τα περνάω κατευθείαν στο PC. Πάντως πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να την καταργήσουν...

Aν το κινητό έχει τουλάχιστον 16gb ενσωματωμένης μνήμης, τότε δεν με απασχολεί σχεδόν καθόλου η ύπαρξη υποδοχής.

Αν όμως έχει λιγότερη, τότε ναι τη θεωρώ απαραίτητη.

nokia 5110 - siemens c35 - ericsson T65-

nokia 7210 - samsung V200 - ericsson V800-

nokia N70 - nokia 5800 - HTC EVO 3D-

LG G2

δεν την θεωρώ και τρελά σημαντική αν μόνο αν εταιρίες θα δίνουν έστω ναυαρχίδες με 32 και 64 gb σε καλές τιμές... αλλά τελευταίο καιρό κινητά βγαίνουν με 16 το πολύ και άντε για......... σε αναγκάζουν να πας σε cloud όπου και τα αρχεία σου θα είναι φάτσα φόρα και θα τα "σκας" σε πακέτο δεδομένων και θα τα "σκας" και στον παροχέα του cloud κοινός προσπαθούν να σου πάρουν και τα βρακιά

google drive

50 GB 5 euro περίπου + αναγκαστικά χρειάζεσαι ένα μεγάλο πακέτο data (κάνα 20gb το ελάχιστο να μυν ανεβάσω και κάνα video που τραβιξα?) πάμε +50 ευρώ

δλδ για την χρήση που θέλω θα σκάω κάθε μήνα από 60 euro......... μάλιστα..............

και τι χρήση θα κάνω? ε θα τραβάω κάνα full hd video (5 λεπτα 1 gb) θα ακούω μουσική (50 60 τραγούδια την ήμερα 500 mb μέρα) θα τραβάω photo (2.5 mb μια ) κλπ μόνο από μουσική τα 20 gb θα εξαφανιστούν σε ένα μήνα να μην αναφέρω χίλια άλλα δυο.....

δλδ θα σκάω και 60 euro θα περιοριστώ και τρελλα ............ μάλιστα όχι να μου λείπει.............