Jump to content

Θερμοκρασία CPU και case!!!

LNinio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξέρει κανείς ποιές είναι οι αποδεκτές θερμοκρασίες για την CPU (intel, AMD ) και το Case ; Σε τι range υπάρχουν; :o Υπάρχει κάποια πηγή στο δίκτυο, που να έχει test κλπ; :confused:

PS: Μην ξεκινήσετε λέγοντας οτι εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία, γιατί αυτό εννοείται!!! :D

• Απαντήσεις 90
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ στο πι-σι μου έχω CPU --> 60 C

kai Case -> 40 C

Δεν είναι υπερβολικές αλλά ας μην ξεπερνανε αυτά τα όρια. Εγώ μάλλιστα θέλω να την coolαρώ λίγω την CPU αλλά δεν ξέρω ακόμα πότε θα δράσω!! ;)

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

Εγώ που έχω έναν AMD XP2000+ πιάνει τα 0-60 στα καπάκια... :lol: :o

Είναι μια σχετικά καλή θερμοκρασία αν και μπορείς να την ελλατώσεις με μια καλή θερμοαγώγιμη κόλλα και ένα καλό cooler... ;)

Περαιτέρω ανεμιστηράκια στο case μπορεί να σου φέρνουν extra αέρα αλλά σου φέρνουν και extra σκόνη οπότε πρέπει να το ανοίγεις κάθε λίγο( 1 φορά στο μήνα-2μηνο πιστεύω είναι καλά) για να το καθαρίζεις φυσώντας το ( όχι εσύ! :lol: κάνε το με ένα πιστολάκι)

Οι P4 έχουν καλύτερο σύστημα θερμοαπαγωγής και φτάνουν στους 40-45 βαθμούς

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Οι AMD μέχρι και 70 βαθμούς αντέχουν άνετα. Από εκεί και πάνω τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα για τον επεξεργαστή και για το σύστημά σας γενικότερα. Πρακτικά έχω δει μετά τους 70 βαθμούς, τα windows να βγάζουν διάφορα περίεργα προβλήματα, μπλε οθόνες κλπ. Επίσης μην ξεχνάτε πως η μέτρηση της θερμοκρασίας δεν είναι πάντα ακριβής και μπορεί να είναι κι υψηλότερη από την ένδειξη που έχετε.

Οι Intel δεν έχουν τόσο πρόβλημα υπερθέρμανσης κι αντέχουν και σε υψηλότερες θερμοκρασίες από τους AMD.

Οπως καταλαβαίνεις η μόνη πληροφορία που μπορείς να βρεις στο Internet είναι τι θερμοκρασίες βλέπουν άλλοι στα δικά τους συστήματα και να κρίνεις τι μπορεί να χρειαστείς. Δεν υπάρχουν κανόνες καθώς η θερμοκρασία εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες (ακόμα κι από την ίδια την κατασκευή της motherboard μερικές φορές).

Μιχάλης :alien:

Σε ένα επώνυμο laptop (όχι build2order) με Intel cpu τι θερμοκρασίες αναπτύσσονται και ποιές είναι οι φυσιολογικές..?
Ι need a six month vacation, twice a year.

Me P4 2.4 kai fan stis 3300 rpm eho 40 C kai 34C to sistima me 2x12'' fans.

Elteo sta laptop einai teleios diaforetika ta pragmata.

Paizoun polla to rolo tous.

Des ta thermika test tou pc magazine.Einai idiaitera analitika.

Mutilator :shifty:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος cosco (26 Ιούν. 2004 , 15:56)

Pos mpori kapios na di tin thermokrasia tis cpu tu?

Συνήθως το cd που συνοδέυει το mobo έχει κάποιο πρόγραμμα!

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Daily Article - Το Καλύτερο Άρθρο της Ημέρας

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος CaeSaR (26 Ιούν. 2004 , 19:26)

Συνήθως το cd που συνοδέυει το mobo έχει κάποιο πρόγραμμα!

To laptop mou den exi tetio programa.. an kseris pou mporo na vro sto net kapio programa gia hp compaq nx9000 tha to ektimousa poli :)

Buy, Sell or Rent Properties Around The World! - Real Estate Listings

Ρίξτε μια ματιά στο motherboard monitor | Screenshots

Σχετικά με τις θερμοκρασίες: Thermal Management (P4)

Περισσότεροι επεξεργαστές (intel-amd):

http://www.3degs.net/index.php?page=weblinks&dsn1=nav_weblinks

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Re paidia ti einai ayta ta 60+; To PC sas psinete koitakste na kanete kati giati tou trote tis ores zois tou! Gyro stous 40 einai kala! Min ta basanizete ta kaimena!

PORSCHE BoxsterS 3.2

Mini CooperS

KAWASAKI ZX10 07 muzzy's full exhaust, PCIII, K&N

Είμαι πλέον ευτυχισμένος.....:D

Geotech nomizo oti exeis meinei ligo piso..

Oi P4 Prescott anevazoun thermokrasia oti kai na kaneis... Enas filos exei prescott kai se stand-by exei thermokrasia 75°C.... Genika oi kainourgioi P4 exoun provlimata arxitektonikhs.... Afou i intel allakse psiktra mono kai mono gia tous prescott, enw oi Northwood doulevan oloi me tin idia psiktra apo ta 1,8 mexri ta 3+GHz:)

Watch When You Stray My Friend...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος florinaperis (27 Ιούν. 2004 , 16:49)

Εχεις κάποιο link για φορητούς..? :worry:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος geotech22 (28 Ιούν. 2004 , 14:49)

Re paidia ti einai ayta ta 60+; To PC sas psinete koitakste na kanete kati giati tou trote tis ores zois tou! Gyro stous 40 einai kala! Min ta basanizete ta kaimena!

Αφού δεν έχουμε λεφτά για water cooling systems έτσι ώστε να τα φτάσουμε στο Θεό παραμένουμε με το απλό ανεμιστηράκι και την επαγώγιμη κόλλα για να κάνουμε δουλειά...

Για τις θερμοκρασίες μη ξαναλέμε τα ιδια και τα ιδια!

Οι AthlonXP έχουν πρόβλημα και οι πρόσφατοι Intel Pentium 4 επίσης το ίδιο. Όποιος έχει λεφτά προχωράει σε extreme cooling λύσεις... Όποιος δεν έχει μαρούλι να προσέχει.

Αυτά :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Re paidia kai go Prescott exo kai oi thermokrasies mou kumainontai apo 32-50 analoga me ton forto ergasias! Malon o filos sou prepei na allaksi psiktra!

PORSCHE BoxsterS 3.2

Mini CooperS

KAWASAKI ZX10 07 muzzy's full exhaust, PCIII, K&N

Είμαι πλέον ευτυχισμένος.....:D

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (28 Ιούν. 2004 , 17:33)

Εχεις κάποιο link για φορητούς..? :worry:

Mobile Intel® Celeron® Processors

Thermal Management

Mobile Intel® Pentium® III Processors

Thermal Management

Mobile Intel® Pentium® 4 Processors - M

Thermal Management (αυτό δεν το είδα ολοκληρωμένο - λείπει κάτι από τα link ή έχουν γίνει move)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος florinaperis (27 Ιούν. 2004 , 16:49)

Ωραία Link Peris!!! Πάντως τα πράγματα με τις θερμοκρασίες είναι λιγάκι μπλεγμένα και οι απόψεις είναι πολλές!!!

Στο δικό μου σύστημα οι τιμές κυμαίνονται!!! Έχουν φτάσει μέχρι και 67 βαθμούς (σε στιγμές ατελείωτης φούριας και 34 θερμοκρασία δωματίου)!!! Τι να πεις!!!

Πάντως ανεξαρτήτου θερμοκρασίας, το σύστημά μου δεν παρουσίασε ποτέ πρόβλημα!!! (P4 2,66 HT, 1G RAM, G-Force FX 5200 128MB κλπ)!!!

PS: Φωτιααα να σβησει η φωτιαααα, που αναψες εσυυυυυ.....

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος florinaperis (29 Ιούν. 2004 , 01:01)

Mobile Intel® Celeron® Processors

Thermal Management

Mobile Intel® Pentium® III Processors

Thermal Management

Mobile Intel® Pentium® 4 Processors - M

Thermal Management (αυτό δεν το είδα ολοκληρωμένο - λείπει κάτι από τα link ή έχουν γίνει move)

Είσαι απλά ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ !

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος LNinio (29 Ιούν. 2004 , 12:28)

Στο δικό μου σύστημα οι τιμές κυμαίνονται!!! Έχουν φτάσει μέχρι και 67 βαθμούς (σε στιγμές ατελείωτης φούριας και 34 θερμοκρασία δωματίου)!!! Τι να πεις!!!

Πάντως ανεξαρτήτου θερμοκρασίας, το σύστημά μου δεν παρουσίασε ποτέ πρόβλημα!!! (P4 2,66 HT, 1G RAM, G-Force FX 5200 128MB κλπ)!!!

PS: Φωτιααα να σβησει η φωτιαααα, που αναψες εσυυυυυ.....

Γενικώς από ότι κατάλαβα, αν υπάρχει ανεμιστηράκι και ψύκτρα στο επεξεργαστή, δεν υπάρχει πρόβλημα αν θα πάει 50c ή 70c.

Σε φορητό Ρ4 στα 1.8GHz, οι θερμοκρασίες λογικά θα ανέβαιναν πολύ το καλοκαίρι τα τελευταία 2-3 χρόνια που το έχω, όμως δεν πάθαινε τίποτα. Πολλές ώρες λειτουργίας (2-3 ημέρες π.χ.) και να καίει η βάση του laptop, αλλά δεν πάθαινε τίποτα. 1 φορά θυμάμαι μόνο, που απλά κόλλησαν τα Windows (η θερμοκρασία είχε ανέβει πολύ, γιατί τον είχα 3-4 ημέρες ανοιχτό και η ζέστη ήταν αρκετή εκείνες τις ημέρες. Χειμώνα δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Σε Ρ4 3GHz (όχι mobile), τώρα έχω γύρω στους 33c-40c, ανάλογα τις εργασίες και ανεβαίνει στους 55c περίπου αν το ζορίσω. Άντε να πάει και 60c και 65c. Να "χαλάσει" δεν γίνεται, οπότε δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα με τέτοιες θερμοκρασίες.

Συνολικά έχει ανέβει 7c-10c ή θερμοκρασία τώρα το καλοκαίρι. Στην κάρτα γραφικών, υπάρχει μια άνοδο μεγαλύτερη. Τώρα η gpu είναι στους 57c και η ram στους 51c. Πριν 1-2 μήνες ήταν η gpu 45c και η ram στους 40c. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Άντε να ανέβει στους 64c η gpu (το τσεκάρω δηλαδή).

Τι να πω ρε παιδιά... στην Ινδία να δείτε τι θερμοκρασίες ανεβάζουν τα pc σε κάποιους χρήστες. Βάζουν έναν καλύτερο ανεμιστήρα και είναι οκ. Αλλά για να καεί ο επεξεργαστής, δύσκολο το βλέπω, οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Κάποιο κόλλημα στα windows ίσως ή στα παιχνίδια, αλλά και πάλι, αυτό πάρα πολύ σπάνια. Αν συμβαίνει συνέχεια, τότε δεν φταίει ο επεξεργαστής αλλά κάτι άλλο. Καλό είναι να έχουμε 3-4 fans στο case για να κυκλοφορεί ο αέρας στο κουτί.

Πέρη έχω κι εγώ έναν φορητό toshiba με intel Celeron..

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορώ να μετρήσω-παρακολουθώ την θερμοκρασία του..?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (29 Ιούν. 2004 , 20:23)

Πέρη έχω κι εγώ έναν φορητό toshiba με intel Celeron..

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορώ να μετρήσω-παρακολουθώ την θερμοκρασία του..?

Εδώ έχει μια λίστα για το motherboard monitor:

http://mbm.livewiredev.com/mobolist.html

Δεν ξέρω αν μπορείς να δεις θερμοκρασία στο συγκεκριμένο laptop, όμως δοκίμασε να δεις αν δουλεύει. Ρίξε μια ματιά στο παραπάνω link του προγράμματος.