vasiliou Δημοσιεύτηκε October 31, 2012 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 31, 2012 Λοιπών παιδιά ηρθε η ωρα για νεο δίσκο ,γιατι ο 1tb Samsung F1 hd103ut το καλοκαίρι ειχε 3 badsector το Σεπτέμβρη 5 και τωρα 7, οποτε επιτακτική ανάγκη για αλλαγή! Ο δίσκος θα ειναι οικιακός για data και θελω την καλύτερη επιλογή σε απόδοση τιμή. Εχω σκεφτεί τρεις ειμαι ενα βήμα απο το κλικ αλλα θελω 2-3 γνώμες... 1ος Hitatch Deskstar 7K100.C 1TB 3 χρονιά εγγύηση και μου βγαίνει με τα έξοδα αποστολής 80€ :up: 2ος Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB HDD 5 χρονιά εγγύηση :up: αλλα 98€ :down: 3ος Western Digital AV-GP WD15EURS 1.5TB 3 χρονιά εγγύηση καλο το 1.5 :up: τερα λίγο κακό η εγγύηση και η τιμη και επιδώσεις! :down: Περιμένω τα φώτα σας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PsyGreg Δημ. October 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2012 απόδοση σε ταχύτητα δεν θέλεις? μόνο τιμή? αν ναι τότε πάμε σε Solid State Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasiliou Δημ. October 31, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2012 Θελω να ειναι απο 1tb και πανω ,οποτε τους ξεχνάμε τους ssd γιατι σε αυτες τις χωρητικότητες γίνετε απαγορευτική η τιμη τους. Επίσης οι επιδώσεις δεν εχουν τοσο σημασία γιατι θα εχει μεσα video photos mp3 δεν θα εχει πανω το λειτουργικό. Αλλα μας νοιάζει κάπως η εγγύηση και η τιμη! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. October 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2012 θα σου προτεινα τον 2ο αλλα αν σε προβληματιζει η τιμη τοτε τον 1.5ρη :) Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PsyGreg Δημ. October 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2012 καθαρά από θέμα εμπειρίας, επειδή χρόνια χρησιμοποιώ WD δεν μου έχουν βγάλει ποτέ πρόβλημα. Hitachi δεν ξέρω δεν απαντώ :p όσο να' ναι εναν HDD και να του αλλάξεις τα φώτα (εννοώντας να τον τρέχεις 24/7), αν τον "προσέχεις" (ανασυγκρότηση, όχι φόρτωμα μέχρι τέλους, συγκεκριμένη-σωστή χρήση) θα σου βγάλει 10 χρόνια λειτουργίας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasiliou Δημ. October 31, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2012 (edited) Βασικά οσο τους κοιτάζω τοσο πελαγώνω... τώρα μπήκε στο παιχνίδι και αυτός Western Digital AV-GP 2TB και η αναλογία giga/€ εχει ως έξεις Hitachi 0.76 WD black 0.98 WD 1.5TB 0.69 και ο WD 2TB 0.575 Edited October 31, 2012 by vasiliou Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PsyGreg Δημ. October 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2012 πόσο είναι το MAX που μπορείς να διαθέσεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasiliou Δημ. October 31, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2012 Για 1 TB ελεγα να μην περάσει το 100ευρο αλλα τώρα για 15 ευρο αλλο ενα τερα θα το έδινα :cry: ομως με τίποτα δε θα έδινα ας πούμε 105 ευρο για έναν green 2ΤΒ με 2 μονο χρονιά εγγύηση, η για κάποιων Seagate με 1 χρονο εγγύηση ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. October 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2012 ο 2ος παντως, με τα 98, ειναι και ο πιο γρηγορος ;) Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PsyGreg Δημ. October 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2012 Για 1 TB ελεγα να μην περάσει το 100ευρο αλλα τώρα για 15 ευρο αλλο ενα τερα θα το έδινα :cry: ομως με τίποτα δε θα έδινα ας πούμε 105 ευρο για έναν green 2ΤΒ με 2 μονο χρονιά εγγύηση, η για κάποιων Seagate με 1 χρονο εγγύηση ! ποτέ ξανά Seagate! 2 δίσκους είχα και μου έβγαλαν πρόβλημα και οι 2 πάνω στον χρόνο!! 2ος Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB HDD 5 χρονιά εγγύηση αλλα 98€ είναι 2 φορές πιο γρήγορος από τους άλλους WD Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasomageiras Δημ. November 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2012 2ος Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB HDD 5 χρονιά εγγύηση αλλα 98€ έχω έναν 640 wd caviar black και είναι πολύ φωνακλάς ακούγετε σαν τενεκές σκέψου και την φασαρία του πριν αποφασίσεις κατά τα άλλα φυσάει ο δίσκος Παράθεση http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς! (έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Solidarity Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 ....για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, μιας και ψαχνω πολυ τον τελευταιο καιρο για σκληρο δισκο. Στον φιλο που ψηνεται για τον wd - AV, το εψαξα αρκετα. Λενε , πως αυτος ο δισκος, επειδη ειναι σχεδιασμενος για 24ωρη λειτουργια σε συστηματα παρακολουθησης π.χ. οπου καταγραφουν βιντεο για ωρες, ειναι σχεδιασμενος ωστε να αντεχει μεν μηχανικα στο χρονο, αλλα δεν ειναι τοσο αξιοπιστος ως προς τα δεδομενα, αφου θα θυσιασει καποια bytes.Δεν μπορω να το περιγραψω καλα , παντως δεν με επεισε οτι ειναι ο δισκος που θελω. Καλος φαινεται ο wd-RED αλλα με 3 χρονια εγγυηση αντι για 5 του black. Οποτε κι εγω παω για 1tb caviar black. Εσεις παιδια, τι γνωμη εχετε για τους εσωτερικους των 2 Tb? Βγαζουν τοσα πολλα προβληματα οσο ακουγεται? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PsyGreg Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 έχω 1 terra εξωτερικό verbatim πολλά χρόνια, ούτε θυμάμαι από πότε τον έχω και είναι σκυλί. για 2 terra δεν ξέρω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 ....για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, μιας και ψαχνω πολυ τον τελευταιο καιρο για σκληρο δισκο. Στον φιλο που ψηνεται για τον wd - AV, το εψαξα αρκετα. Λενε , πως αυτος ο δισκος, επειδη ειναι σχεδιασμενος για 24ωρη λειτουργια σε συστηματα παρακολουθησης π.χ. οπου καταγραφουν βιντεο για ωρες, ειναι σχεδιασμενος ωστε να αντεχει μεν μηχανικα στο χρονο, αλλα δεν ειναι τοσο αξιοπιστος ως προς τα δεδομενα, αφου θα θυσιασει καποια bytes.Δεν μπορω να το περιγραψω καλα , παντως δεν με επεισε οτι ειναι ο δισκος που θελω. Καλος φαινεται ο wd-RED αλλα με 3 χρονια εγγυηση αντι για 5 του black. Οποτε κι εγω παω για 1tb caviar black. Εσεις παιδια, τι γνωμη εχετε για τους εσωτερικους των 2 Tb? Βγαζουν τοσα πολλα προβληματα οσο ακουγεται? Ο red της wd είναι για nas. Κάποιοι που τον έβαλαν σαν εσωτερικό σε pc ανέφεραν προβλήματα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι βελτιωμένος green, σχεδιασμένος για 24/7. Tον έχω ήδη, περιμένω να μου έρθει ο zyxel 310 για να τον βάλω πάνω. Ο black είναι εξαιρετικός δίσκος και προτείνεται για πρώτος, δηλαδή εκεί που είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό. Αν τον θέλεις απλά για αποθηκευτικό χώρο τον χαραμίζεις. Σαν αποθηκευτικό οι ανάγκες είναι διαφορετικές δηλαδή χαμηλή κατανάλωση, όχι μεγάλες θερμοκρασίες κτλ Για προβλήματα, όλες οι εταιρείες έχουν παρουσιάσει. Επειδή βρέθηκα σε παρόμοια περίπτωση τελικά αγόρασα τον seagate 7200 2TB (2 χρόνια εγγύηση, καλό value). Η προηγούμενη σειρά ήταν προβληματική, οπότε δεν πιστεύω να κάνουν συνεχόμενα 2 φορές μαλ....Ακόμη είναι νωρίς βέβαια αλλά μέχρι στιγμής είναι σούπερ. (Ο μοναδικός δίσκος που μου χάλασε πάντως είναι wd :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Solidarity Δημ. December 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2012 Ο red της wd είναι για nas. Κάποιοι που τον έβαλαν σαν εσωτερικό σε pc ανέφεραν προβλήματα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι βελτιωμένος green, σχεδιασμένος για 24/7. Tον έχω ήδη, περιμένω να μου έρθει ο zyxel 310 για να τον βάλω πάνω. Ο black είναι εξαιρετικός δίσκος και προτείνεται για πρώτος, δηλαδή εκεί που είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό. Αν τον θέλεις απλά για αποθηκευτικό χώρο τον χαραμίζεις. Σαν αποθηκευτικό οι ανάγκες είναι διαφορετικές δηλαδή χαμηλή κατανάλωση, όχι μεγάλες θερμοκρασίες κτλ Για προβλήματα, όλες οι εταιρείες έχουν παρουσιάσει. Επειδή βρέθηκα σε παρόμοια περίπτωση τελικά αγόρασα τον seagate 7200 2TB (2 χρόνια εγγύηση, καλό value). Η προηγούμενη σειρά ήταν προβληματική, οπότε δεν πιστεύω να κάνουν συνεχόμενα 2 φορές μαλ....Ακόμη είναι νωρίς βέβαια αλλά μέχρι στιγμής είναι σούπερ. (Ο μοναδικός δίσκος που μου χάλασε πάντως είναι wd :) Ευχαριστω πολύ φιλε μου για την απαντηση. Να πω κι εγω τη δικη μου εμπειρια απο δισκους. Ως τωρα, σε ολα αυτα τα χρονια που εχω pc (γυρω στα 13), ο μονος δισκος που εχω χασει ειναι Western digital! Και μαλιστα πολυ νωρις, στον πρωτο χρονο του! Εκτοτε, ΜΟΝΟ seagate. Όμως , φοβαμαι με τα οσα διαβαζω. Εσυ ποιον 2TB εχεις? τον 7200.14?Νομιζω οι .11 εβγαλαν τα προβληματα ε? Επισης σκεπτομαι για τον SAMSUNG HD103SJ SPINPOINT F3 1TB SATA2 (80 ευρω) ή τον SAMSUNG HD204UI/Z4 SPINPOINT F4EG 2TB SATA2 (150) αφου εννοειται οτι ζαχαρωνω τα πολλα ΤΒ, αλλα φοβαμαι για αξιοπιστια. Εχει εγγυηση 3 χρονια η samsung, ειναι σε συνεργασια με seagate (καλο αυτο για μενα), αλλα γενικα φοβαμαι τα πολλα TB. Παλια, η seagate εδινε 5 χρονια εγγυηση , τωρα το εκαναν 1....Πολυ υποπτο, δε βρισκεις? Αρα μου λες : ΟΧΙ caviar black, επειδη ειναι ακριβος και θα ζεσταινεται λογω περιστροφων εντελως αδικα ε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts