Jump to content

Sony Xperia Ζ

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,είπα κι εγώ να κάνω ένα τεστ bencmark Antutu να περάσει η ώρα χαζεύοντας λιγάκι μιας και μου φαίνεται πως το κινητό είναι κάθε μέρα και πιο ευχάριστο και πολύ smooth.Κατέβασα λοιπόν από το Play store την γνωστή εφαρμογή και πραγματοποιώντας το τεστ έμεινα πολύ ευχαριστημένος-ενθουσιασμένος βγάζοντας το σκορ 21.872 (1.000 μονάδες περίπου πάνω από το αντίστοιχο επίσημο τεστ της εφαρμογής).Μια χαρά του έχει κάτσει η Kit kat ....φτου φτου :p

* πάνω στα κέφια ,είπα να κάνω και στο xperia L της γυναίκας ,βγάζοντας και αυτό την εξαιρετική τιμή των 12.750 μονάδων :wacko: την οποία θεωρώ εξαιρετική για τα specs του τηλεφώνου....πετάνε τα xperia της οικογένειας :lol:

**kai στις δύο περιπτώσεις δεν είχα απενεργοποιήσει τα αντιβάιρους ,μιας και μου το βγαζε κατα την διάρκεια του τεστ...και λέω δεν βαριέσαι άστο σιγά ότι βγάλει...

Konakis.

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα! Είμαι και εγώ από εχθές κάτοχος του κινιτού. Μου ήρθε με το dock, δύο smarttags, μεμβράνες προστασίας κτλπ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το κουτί δεν είχε ταινία ασφαλείας. Βέβαια σε όσα unboxing έχω δει δεν βλεπω κάποια ταινία ασφαλείας ! ! !

Καλημέρα! Είμαι και εγώ από εχθές κάτοχος του κινιτού. Μου ήρθε με το dock, δύο smarttags, μεμβράνες προστασίας κτλπ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το κουτί δεν είχε ταινία ασφαλείας. Βέβαια σε όσα unboxing έχω δει δεν βλεπω κάποια ταινία ασφαλείας ! ! !

απο που το πηρες και ειχε τοσο πραμα μεσα?

Πουθενα δεν υπαρχουν ταινιες ασφαλειας. (οχι οτι δε θα ηθελα να υπαρχουν, αλλα δεν εχουν ουτε εξω)

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

απο που το πηρες και ειχε τοσο πραμα μεσα?

Πουθενα δεν υπαρχουν ταινιες ασφαλειας. (οχι οτι δε θα ηθελα να υπαρχουν, αλλα δεν εχουν ουτε εξω)

Το πήρα από kinito.gr. Τι εννοείς πουθενά δεν υπάρχουν;

Το πήρα από kinito.gr. Τι εννοείς πουθενά δεν υπάρχουν;

τυχερος εισαι..

Εννοω οτι σε κανενα μαγαζι δε θα δεις εκτος απο κανα πλαισιο κτλ, ουτε ομως στο εξωτερικο, πχ σε media markt. Δεν ψωνιζω καθε μερω απεξω να ξερω, αλλα απο τη στιγμη που εχεις το δικαιωμα να επιστρεψεις πισω μια συσκευη μεσα σε 14 μερες, τι νοημα εχει να βαζουν ταινιες? επομενως με την ιδια λογικη ερχονται και εδω ετσι

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

όμορφες στιγμές να περάσεις μαζί του :)

Konakis.

http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/rom-ultimate-purexz-v1-t2759467 είχα γράψει λάθος το όνομα :cool:. Έδω εννοώ κυρίως. Δεν βλέπω να ασχολούνται πολλοι

Ουσιαστικά αυτή που πέρασες σαν στοκ είναι. Σε στοκ θα πήγαινα σε existenz( περιμένω το επόμενο update και ισως να την δοκιμάσω).

Για άλλες rom δεν ψάχτηκα ακόμη, περιμένω να δω και τι θα κάνει η sony. Θα δωσει 4.4.4 ή κάποιο bug fix τον Αύγουστο; Θα δούμε... Μπορεί πάλι να μου την δώσει και να μην περιμένω κανένα :lol: ...

LG G8s - Lg g6 h870 -- Note 4 N910F(dead) stock 6.0.1 -- Sony Xperia Z 5.1.1 eXistenZ Y 4.0.0 -

Έχεις δίκιο. Νομίζω βγήκε και cm11 nightly. Αν φτάσει m8 έφυγα. Βλέπω και κάτι άλλες που είναι λένε 4.4.4 μόνο η paranoid Android μου τραβα την προσοχή και η cyanogen. Απλά με cm έχω μπερδευτεί αν παίζει official ή όχι

Αααααπ! Cyanogen άκουσα.

Πάντα αγόραζα androids με γνώμονα αν υπάρχει official CM στην τελευταία έκδοση με καθημερινές Nightlies.

Παιδιά δοκίμασα με stock και το lag σε σχέση με την CM11 είναι τραγικό. Η μπαταρία, παρ' όλα τα παράπονα των παιδιών στις προηγούμενες σελίδες, ήταν στα ίδια επίπεδα με την stock 4.3, όπως και με την CM11.

Οδηγίες εγκατάστασης CM11 στο Xperia Z:

1. Κατεβάζεις από εδώ (http://download.cyanogenmod.org/?device=yuga) την τελευταία nightly

2. Κατεβάζεις από εδώ (http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps) τα Google Apps

3. Βάζεις τα δυο zips στην κάρτα SD

4. Κατεβάζεις από εδώ (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790) το Minimal FastBoot και το εγκαθιστάς στην επιφάνεια εργασίας (σημαντικό)

5. Κάνεις extract το boot.img από το zip της nightly, και το τοποθετείς στον φάκελο εγκατάστασης του Minimal FastBoot (στον ίδιο φάκελο που είναι το .exe του fastboot).

6. Κλείνεις το κινητό και το συνδέεις στο PC με κρατημένο το Volume Up. Λογικά ανάβει μπλε φωτάκι.

7. Τρέχεις το fastboot.

8. Εισάγεις τις εντολές:

fastboot -i 0xfce flash boot boot.img

fastboot -i 0xfce reboot

9. Στο reboot θα μπει σε CWM recovery. Κάνεις Wipe Data/Factory Reset ΚΑΙ Wipe Cache, και μετά navigate στο Install from external sdcard και επιλέγεις διαδοχικά τα zips της rom και των gapps

10. Reboot και έτοιμος!

Αυτό που με χαλάει είναι που δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την στοκ κάμερα με cyan . Μάλλον θα κάνω μια δοκιμή την existenz προς το παρόν.

Διάβασα καλά λόγια και για beanstalk.

Ωραίος οδήγός x_vagos_x ! Θέλει ξεκλείδωτο bootloader;

LG G8s - Lg g6 h870 -- Note 4 N910F(dead) stock 6.0.1 -- Sony Xperia Z 5.1.1 eXistenZ Y 4.0.0 -

Ευχαριστώ πολύ βαγκο να είσαι καλά. Θα την δοκιμάσω

Μια ερώτηση:αν κατάλαβα καλά μιλάμε για την 4.4.4 σωστά; το θέμα της υπερθέρμανσης λύθηκε;

Edited by skatzivas

Καλημέρα παιδιά.

skatzivas: Όντως, για 4.4.4 μιλάμε. Και, ναι θέλει ξεκλείδωτο bootloader (αφού στέλνουμε και πειραγμένο boot.img). Βέβαια μπορείς να κάνεις backup το partition μαζί με το drm key που θα χανόταν όταν το έκανες απλά unlock. Το tool λέγεται BackupTA και η διαδικασία είναι πανεύκολη.

Θέμα υπερθέρμανσης έχω μόνο στα απαιτητικά παιχνίδια. Δεν ξέρω αν είμαι τυχερός ή κάνω πολύ φλώρικη χρήση στο κινητό.

Γενικά έχω την αίσθηση πως ότι παράπονο διαβάζω εδώ, το αντιμετωπίζω κι εγώ αλλά σε μικρότερο βαθμό. Δεν υπερθερμαίνεται περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε, πάντως. Όσο και το S4 που είχα.

R_Bachman: όντως είναι λίγο dealbreaker που δεν έχουμε την stock camera στην CM, αλλά νομίζω η Google Camera (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.GoogleCamera) βοηθάει να καλύψει το κενό.

Σου λέω, με την stock rom το lag ήταν απάλευτο σε σχέση με την CM. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη η κατάσταση με Existenz ή την BeanStalk... Πάντως δεν θα καθόμουν στο lag Μόνο και μόνο για την κάμερα, για να είμαι ειλικρινής. :P

Είπα να παίξω και εγώ μερικά παιχνίδια, κατέβασα λοιπόν καμιά δεκαριά και πραγματικά και σε μένα ζεσταίνεται το κινητό μόνο στα απαιτητικά παιχνίδια και όταν σερφαρω σε δίκτυο H+ kai 4G. Πάντως είμαι πολύ χαρούμενος, ευχαριστημενος, το κινητό δεν μασάει, κολλάει πουθενά!! Κατεβάζω ταυτόχρονα εφαρμογές, στέλνω μηνύματα, τσεκάρω fb δίχως το παραμικρό πρόβλημα, πολύ γλυκό smooth, υπέροχο τηλεφωνακι
Konakis.

@ x_vagos_x Για ξεκλέιδωμα δεν το σκεύτομαι ακόμα. Με την επαναφορα ξαναγυρνάς στοκ αλλά δεν ξέρω τι παίζει με την εγγύηση στην arvato. Εύκολα μπορούν να δούν αν έγινε ξεκλέιδωμα.

Για την beanstalk έχω διαβάσει πως είναι πολύ smooth χωρις ξεκλέιδωμα bl. Δεν χάνει κάποιος που θέλει να αλλάξει rom και δεν τον νοιάζουν τα έξτρα της sony να κάνει μια δοκιμή. Αν δεν του κάνει ή δοκιμάζει κάποιες άλλες ή προχωράει σε ξεκλείδωμα.

Χθές μου την βάρεσε και έβαλα την existenz. Πολύ νωρίς για εντυπώσεις αλλά τουλάχιστον το lag στα μενού εξαφανίστηκε. Έχει αρκετά extras και γενικά είναι σαν μια καλογυαλισμένη στοκ. Θα επανέρθω σε μερικές ημέρες για περισσότερα.

Το πρόβλημα που είχα με το wallpaper πάντως έμεινε. Κάθε φορά που ξεκλειδώνω από lockscreen, το wallpaper στην home screen αργεί μισό sec να φορτώσει. Με το live δεν είχα θέμα. Στην αρχή δεν το έκανε αλλά μόλις πέρασα δικό μου wp ξανάρχισε. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που δεν το έχουν όλοι και δεν μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα. Λειτουργικά δεν επηρεάζει αλλά δίνει αίσθηση lag και με τον καιρό κουράζει.

Κοίτα, αφού κρατάς backup το ίδιο partition που έχει τις πληροφορίες που χάνονται με το unlock, νομίζω επαναφέροντάς το δεν μπορεί κανείς να δει με βάσει το software σου αν έχεις ξεκλειδώσει τη συσκευή. Ίσως μέσω IMEI, αν έχουν πρόσβαση στη σελίδα που κάνεις register το IMEI για να σου δώσει unlock key.

Τέσπα, όντως υπάρχουν εκδόσεις που δεν θέλουν ξεκλείδωτο bootloader (ακόμη και rooted stock).

Existenz, ε; Η Stock εμένα είχε το εξής θέμα. Με 3rd party launcher (Apex ή Nova), όταν έπαιζε μουσική δεν έβγαιναν στην lockscreen τα player controls (play, back, forward). Στην existenz δεν έχει τέτοιο θέμα φαντάζομαι; Επίσης, τα widgets της Sony (συγκεκριμένα το Digital Clock και το Walkman Player) εμφανίζονται να τα προσθέσεις σε κάποια homescreen στον Apex/Nova;

Ρωτάω γιατί αυτά τα δυο ήταν τα dealbreakers για εμένα από την stock. [πέρα απ' το lag]

Όσο για το wallpaper σου, μήπως είναι τεραστίων διαστάσεων το original και το κάνει render Κάθε φορά που κάνεις unlock? Αν ισχύει αυτό, και μάλιστα το wallpaper είναι στην microSD σου και δη η microSD είναι και class 4, παίζει να καθυστερεί να το διαβάσει το wp. Στο κάνει με όλα τα custom δικά σου wallpapers (πέρα απ΄τα live)?

Αυτό είναι το θέμα. Μπορούν να το δούν μέσω του site της sony που έγινε το unlock. Θα μπορούσαν να το δεχτούν ή όχι αλλά καλό είναι να γράφουμε το ρίσκο για να μην μπερδέψουμε κάποιον. Ότι πείραγμα στην συσκευή= ρίσκο στην εγγύηση. Απλά με κλειδωμένο bl αν μπορέσεις(ανάλογα το πρόβλημα) να επαναφέρεις την συσκευή σε στοκ, δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος.

Γενικά όσο υπάρχει δυνατότητα να έχω rom με κάποια από τα extras της sony που χρησιμοποιώ θα έχω rom βασισμένη στην stok. Αργότερα με το L θα δω τι θα κάνω.

Για τα widgets που ρωτάς δεν ξέρω. Έχω τον poweramp και μου βγάζει τα controls στην lockscreen (στοκ). Έχω αγορασμένο τον nova αλλά δεν τον προτίμησα. Παρόμοιο ρολόι με της sony έχει η εφαρμογή one more clock αν σε ενδιαφέρει.

Tα wallpaper δεν είναι μεγάλα. Η sd μου 10αρα είναι αλλά και στην εσωτερική να είναι το wp, τα ίδια πάλι.

@vagos εγώ μετά από όλα αυτά λέω για cm11 nightly. Μια τελευταία ερώτηση όταν και άμα βγει κάποιο update στην ρομ πχ. Stable or m8 τα παίρνω με ota? Pushαρει;

Ευχαριστώ πολύ!

Αντε και με L κάποτε... :)

Καλησπερα σας κυριοι..

Θελω να εκφρασω την απογοητευση μου με τα κινητα της sony.

Ειμαι κατοχος του Xperia Z (ειναι το δευτερο μιας και το πρωτο που ειχα ραγισε η οθονη του στην δεξια τσεπη της βερμουδας περσι το καλοκαιρι)

Παμε παρακατω.

Απο το Σαββατο το κινητο μου ξαφνικα εσβησε ενα εδειχνε μπαταρια 76%.Δεν το ειχε ξανακανει.Προσπαθω να το αναψω και ενω εβγαζε το πρωτο σηματακι της sony μετα εσβηνε και δεν προχωρουσε παραπανω.

Πρωτο βημα να κανω hard reset με τη γνωστη διαδικασια που κανεις με τα κουμπια..

Κανενα αποτελεσμα.Παλι το ιδιο συμπτωμα.

Πηγαινω λοιπον στο σπιτι.Το βαζω στην φορτιση και ΟΚ αναβει .Επιβεβαιωνω πως η φορτιση ειναι στο 76%..Τι διαολο?

Περνω την αποφαση και κανω διαγραφη και επαναφορα απο το μενου πρωτα..

Επανερχεται το τηλ και δειχνει φορτιση 5% WTF.

Οποτε το αφηνω να φορτισει κανω συχρονως την επαναφορα ...Βγαζω την φορτιση στο 80% και φευγω.Παπαλα..Με το που εβγαλα το τηλ απο την φορτιση εσβησε το τηλ και δεν αναβε ...

Ξεκιναω φλασαρισμα με seus..

Και παλι 5% η μπαταρια...Ωραια λεω την κατσαμε την βαρκα.

αφηνω να φορτισει 100% ,βγαζω ρευμα φευγω χτυπαει τηλεφωνο απο την γυναικα.ΤΕΛΟΣ.

ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΡΕ ΚΩΛΟΤΗΛΕΦΩΝΟ 700 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.500 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ. ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ?

ΤΟ ξαναφλασαρω με το companion..Τα ιδια ..

Προφανως το τηλ τα εχει παιξει..

Για να προλαβω τους φιλους που θα απαντησουν..

Το τηλ δεν εχει πεσει ποτε.Η φορτιση γινεται οταν πρεπει και ποτε χωρις λογο.

Δεν το εχω κανει root !!

Με το παρακατω που θα γραψω καποιοι θα χαλαστειτε αλλα καποιοι πρωην κατοχοι ειμαι σιγουρος πως θα συμφωνησετε εστω και χωρις να το δειξετε..

Ρε σαν το Iphone δεν εχει ΓΜΤ.

Κανενα απο τα iphone μου ( που ειχα παλια δεν μου εβγαλε ποτε ενα προβλημα.Ποτε ομως)

Απο τοτε που εμπλεξα με την @@@@ KA-sony μονο προβληματα εχω.

Μια ραγιζει η οθονη στην τσεπη.

Μια καποια αναβαθμιση της KA-sony το κανει το τηλφωνο να συμπεριφερεται σαν καθυστερημενο.

Μια βαζεις μια εφαρμογη που σε αναγκαζει να κανεις επαναφορα.

Μια το καλοκαιρι που πρεπει να εχεις μαζι σου και κομπρεσες για τον πυρετο που το πιανει και σου καιει τα χερια.

Και τωρα αυτο με την μπαταρια???

ΕΛΕΟΣ..

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ KA-SONY και γενικα σε android!!!

TEΛΟΣ

Ολα είναι δρόμος!

Δεν μου χάλασε το και το zte αλλά δεν θα θεωρήσω πως μπροστά σε κάποια συσκευή που μου χάλασε τα zte είναι κορυφή. Νομίζω πως καταλαβαίνεις τι λέω...

Αν στο νήμα του iphone^όποιο μοντέλο, απλά δεν έχουν προβλήματα και απλά μοιράζονται την χαρά της εμπειρίας τους, ζηλεύω.

Διαβάζω γενικά για συσκευές και έχω δει post σαν το δικό σου για πολλά και διάφορα μοντέλα. Συνήθως δεν είναι ο κανόνας....ευτυχώς.... Να μην σου τύχει είναι.

Μακάρι να είσαι τυχερός με τις επιλογές σου.

Με την εγγύηση τιποτα;

Edited by R_Bachman

@vagos εγώ μετά από όλα αυτά λέω για cm11 nightly. Μια τελευταία ερώτηση όταν και άμα βγει κάποιο update στην ρομ πχ. Stable or m8 τα παίρνω με ota? Pushαρει;

Ευχαριστώ πολύ!

Αντε και με L κάποτε... :)

Κανονικότατα κάθε πρωί με ενημερώνει για την τελευταία nightly και έχει και one click install. Καταβάζεις, πατας Reboot & Install και το ξεχνάς. Σε 3 λεπτά έχεις την τελευταία nightly χωρίς να πειράξεις εσύ την CWM.

Παρ' όλα αυτα δεν είχαμε ποτέ Milestones. Μόνο nightlies. :cool:

Καλημέρα @βαγκος. Άλλη μια Φορά τις ευχές μου. @ελιασ φίλτατε ενδέχεται να έπεσες σε κακή συσκευή. Συμβαίνει και αυτό. Εφόσον δεν το έχεις σπάσει - φλασαρει με την εγγύηση σου κανονικά. Θεωρώ ότι ο αριθμός των σελίδων εδώ μέσα στο trhread του Ζ δείχνει την αξιοπιστία της συσκευής. Προσωπικές εμπειρίες θα μου πεις και συμφωνώ. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Κι εμένα αν με ρωτήσεις θα σου πω ποτέ ξανά iPhone λόγω μικρής οθόνης και κλειστού OS. Φιλικά πάντα

Καλημερα..

Για ποια εγγυηση μιλαμε ρε παιδια?

Ξερετε ποιος επιδιορθωνει τα κινητα sony στην ελλαδα?

Η ARVATO ...Ο χριστος και η παναγια...Ξερετε τι σημαινει ARVATO? Kαντε μια ερευνα στα φορουμ και θα καταλαβατε.

Ολα είναι δρόμος!

Δηλαδή δεν προσπαθούμε καν να ασχοληθούμε με την Arvato? Καλά μας κάνει τότε και είναι αναποτελεσματική. :P

• The title was changed to Sony Xperia Ζ