Jump to content

Sony Xperia Ζ

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ με ολοκαίνουρια μπαταρία, με την στοκ 5.0.2 έκδοση αν την φάω όλη περίπου, 3 ώρες οθόνης τις έχω. Δηλαδή δεν βλέπω καμιά φοβερή διαφορά αυτονομίας. Φυσικά το ότι μπορείς να το φτιάξεις να δουλεύει με τέτοιο τρόπο που να μην ζεσταίνεται πολύ είναι αρκετά σημαντικό. Όλα τα άλλα λειτουργούν κανονικά; Π.χ. κάμερα, ραδιόφωνο κλπ;

Βασικά αδερφέ κάνεις πραγματικά τα πάντα με αυτή τη ρομ.κόβεις άδειες κόβεις wakelocks.Όλα σουπερ δουλεύουν μόνο ράδιο δεν έχει.αλλα δεν ξέρω αν είναι θέμα εφαρμογής μόνο ή κάτι άλλο.Επίσης Εγώ παίζω τρία χρόνια το clash of clans και Είναι σημαντικό ότι με την ιδία χρήση κατάφερα να μην ζεματαει και να πάρω τόσες ώρες οθόνης και με παιχνίδι.Χωρίς παιχνίδι θεωρώ θα έπαιρνα και τέσσερις χαλαρά

Κοίταξα λίγο το θέμα της συγκεκριμένης rom στο xda και γράφει όντως ότι δεν δουλεύει το ράδιο και η στοκ εφαρμογή της κάμερας. Θα ήθελα να τη δοκιμάσω, αλλά αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το έχω εντελώς απείραχτο και δεν έχω ξαναπειράξει Sony με αποθαρρύνουν λιγάκι. (θα πρέπει να ψάχνω να δω πως το ρουτάρω και περνάω custom recovery κλπ κλπ).

Με τη στοκ 5.0.2 έλεγα πως δεν τρελαίνομαι με την αυτονομία, αλλά τελικά από τότε που άλλαξα μπαταρία περνούσα πάρα πολύ ώρα με mobile data που την καταναλώνουν αρκετά γρηγορότερα. Δοκίμασα μια μέρα να περάσω με wi-fi κυρίως, και για 21 ώρες έχω το παρακάτω αποτέλεσμα. Δεν πέφτω και κάτω, αλλά δεδομένων των χαρακτηριστικών δεν είναι ίσως και τόσο άσχημα. Με κάποια προσοχή τη βγάζω πλέον την ημέρα σχετικά άνετα.

Φανταστικό κάτσε όπως είσαι :-)

[ATTACH]63615[/ATTACH] Σήμερα είχα αυτο το θέμα στο ξαφνικό.Μπορεί να μου θυμίσει κάποιος τι παίζει με cell standby battery drain ?

Edited by zxr

Έχω στοκ lollipop. Ξεκλείδωσα bootloader και προσπαθώ να περάσω custom recovery. Έχει κανείς ιδέα τι πρέπει να εγκαταστήσω; Ψάχνω στο xda αλλά νομίζω δεν μπορώ να βρω κάτι πρόσφατο που να είναι για lollipop. Ή μήπως δεν παίζει ρόλο;

edit : άκυρο, το κατάφερα και πέρασα TWRP.

Edited by Mark_K

Καλημέρα.

Ευχαριστώ. Αυτή δοκίμασα αφού το είχες ψάξει για να μην μπλέξω για αρχή.

Η αλήθεια είναι πως πάει λίγο χειρότερα αν του κόψεις λίγο την ταχύτητα σε CPU και GPU, αλλά σε συνδυασμό με undervolting που έκανα, ζεσταίνεται όντως λιγότερο και πρέπει να κρατάει αρκετά περισσότερο η μπαταρία. Τώρα ξεκινάω μια μέτρηση, γιατί πέρασα την καινούρια έκδοση που βγήκε το πρωί (2.1). Σε πρώτη φάση, πριν από αυτό μέχρι να πάει στα 77% είχα 1 ώρα και 15 λεπτά οθόνη περίπου. Πιστεύω πως οι 4 ώρες είναι ευκολάκι πλέον, και ίσως φτάσουμε και κοντά στις 5. Το θέμα είναι πως βγάζει την ημέρα κάπως πιο άνετα πλέον. Θυμίζω ότι έχω μπαταρία περίπου 15-20 ημερών που είναι ζήτημα να έχει φορτίσει πάνω από 15-20 φορές.

Η κάμερα τελικά δεν με ενόχλησε που λείπει. Έβαλα και τη google camera και θυμήθηκα το nexus που είχα πέρυσι τέτοιο καιρό. Το ράδιο είναι ένα μειονέκτημα, αλλά δε βαριέσαι, έχω και 2ο κινητό που παίζει εκεί αν χρειαστεί.

Απο ότι φήμες λένε ότι θα πάμε στο Android Mhttp://neurogadget.com/2015/08/19/sony-xperia-z-z1-z2-z3-z3-compact-with-android-6-0-marshmallow-update/12855

----- προσθήκη μηνύματος 43 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Απο ότι φήμες λένε ότι θα πάμε στο Android M http://neurogadget.com/2015/08/19/sony-xperia-z-z1-z2-z3-z3-compact-with-android-6-0-marshmallow-update/12855

Μου την έχει δώσει αυτή η Tesla λιγάκι. Τις περισσότερες φορές μετά από restart χάνει τη home screen που έχω φτιάξει. Widgets και συντομεύσεις λες και τα έσβησες όλα. Γενικά δεν μου άρεσε πολύ οπτικά, συγκριτικά με το στοκ, αλλά έλεγα δεν πειράζει. Ζεσταίνεται λιγότερο και κρατάει λίγο παραπάνω η μπαταρία. Αλλά πριν από λίγη ώρα πήγα να το ξεκλειδώσω και δεν αποκρίθηκε. Έκανε restart από μόνο του και πάει για άλλη μια φορά η home screen.

Edit : Τελικά δεν άντεξα με το τηλέφωνο έτσι. Πέρασα kit Kat(να'ναι καλά ο Billy5 με το backup που είχε ανεβάσει). Μετά από 2-3 μέρες που ήμουν με την custom, μου φάνηκε άλλο τηλέφωνο. Όχι ότι ήταν άσχημο σε ταχύτητα πριν, αλλά είναι τόσο πολύ περισσότερο προσεγμένο το εργοστασιακό λογισμικό που νιώθεις ότι έχεις μια high end συσκευή ενώ πριν ένα κινέζικο κλώνο. Μέχρι και η απεικόνιση της οθόνης μου φαίνεται πολύ καλύτερη. Θα κάτσω λίγο με kit Kat να δω πως πάει από μπαταρία, καθώς όταν το είχα ήταν πεσμένη, και έχει ο Θεός.

Edited by Mark_K

Δεν μου έχουν συμβεί αυτά τα προβλήματα Μαρκ.Καλά άμα πάρουμε το Μ θα πάρω Και πάλι σονυ χαριστικά και μόνο για την υποστήριξη!!!!!

Νομίζω πως η καλύτερη λύση θα είναι αν μπορεί να περαστεί custom kernel χωρίς να αλλάξει η στοκ rom, έτσι ώστε να πειράζεις συχνότητες κλπ.

Και εμένα έχουν αρχίσει να μου αρέσουν πολύ τα Sony. :-)

Νομίζω πως η καλύτερη λύση θα είναι αν μπορεί να περαστεί custom kernel χωρίς να αλλάξει η στοκ rom, έτσι ώστε να πειράζεις συχνότητες κλπ.

Και εμένα έχουν αρχίσει να μου αρέσουν πολύ τα Sony. :-)

ετσι να μεγαλωνει το club.. :p

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Βασικά το τηλέφωνο που μου έχει κολλήσει είναι το Ζ3 compact, και ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να το αποκτήσω.

Τις τελευταίες 5 ώρες έχω πάθει πλάκα με το Ζ. Μου φαίνεται πραγματικά άλλο τηλέφωνο με την kit kat. Εμφανισιακά τελικά ήταν πολύ πιο σοβαρό και όμορφο συγκριτικά με την ασπρίλα του lollipop. Αλλά γενικά πάει τόσο καλά που νιώθω λες κάτι πήρα καινούρια συσκευή. Όταν το είχα πάρει από τον αδερφό μου και του είχα βάλει 4.4.4 προφανώς η μπαταρία ήταν σχεδόν στα τελειώματα. Τώρα με τη νέα μου φαίνεται πως κρατάει αρκετά περισσότερο. Και σε σχέση με την 5.0.2, ενώ δείχνει και κάπως πιο smooth.

Βασικά το τηλέφωνο που μου έχει κολλήσει είναι το Ζ3 compact, και ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να το αποκτήσω.

Τις τελευταίες 5 ώρες έχω πάθει πλάκα με το Ζ. Μου φαίνεται πραγματικά άλλο τηλέφωνο με την kit kat. Εμφανισιακά τελικά ήταν πολύ πιο σοβαρό και όμορφο συγκριτικά με την ασπρίλα του lollipop. Αλλά γενικά πάει τόσο καλά που νιώθω λες κάτι πήρα καινούρια συσκευή. Όταν το είχα πάρει από τον αδερφό μου και του είχα βάλει 4.4.4 προφανώς η μπαταρία ήταν σχεδόν στα τελειώματα. Τώρα με τη νέα μου φαίνεται πως κρατάει αρκετά περισσότερο. Και σε σχέση με την 5.0.2, ενώ δείχνει και κάπως πιο smooth.

επειδη εχω περασει τα Ζ,Ζ1,Ζ3c , αμα πας απο το Ζ1 και μετα θα παθεις πλακα, αλλος θεος...οταν πηρα το Ζ, απο το Τ νομιζα πως πηγα σε πυραυλο, αλλα τελικα τα Ζ1 εως Ζ3 ειναι απιστευτα γρηγορα και με διπλασια μπαταρια.

Απο το Ζ1 εως το Ζ3 οι διαφορες ειναι μικρες στην ταχυτητα, οποτε ναι, αν πας στο Ζ3c που εχω και εγω τωρα, δε νομιζω οτι θα αλλαξεις κινητο ξανα με αυτα που κυκλοφορουν τωρα.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Το πιστεύω αυτό. Έχω και ένα Moto E 2ης γενιάς, το οποίο αν όχι και τόσο δυνατό, είναι στο μέγεθος του Ζ3C και έχει περίπου τα 8/10 της αυτονομίας του, και μου φαίνεται ιδανικό μέγεθος για κινητό. Μετά από 3 διαδοχικά 5ιντσα.

Δεν ξέρω τι γίνεται με το Z μου, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι στις 2,5 ώρες sot και έχει φτάσει το ποσοστό της μπαταρίας στο 51%. Τέτοια νούμερα δεν έβλεπα σε lollipop. Έχω δε, αφήσει ανοιχτό τον αυτόματο συγχρονισμό και την τοποθεσία στην εξοικονόμηση μπαταρίας, που αυτά τα 2 τα είχα μόνιμα κλειστά για να μην καταναλώνει παραπάνω.

Νομίζω πως πάει καλύτερα με την 4.4.4 . Το έβγαλα από τη φόρτιση το πρωί και έβγαλα μια χαρά την ημέρα. Έχω την εντύπωση πως με lollipop είχε αισθητό battery drain. Τώρα πια δεν παρατηρώ κάτι τέτοιο. Το αφήνω για κάμποση ώρα και είναι στο ίδιο ποσοστό. Τα στατιστικά μου για την ημέρα που έφυγε (και το πρωί που ήμουν έξω πέρασα και αρκετή ώρα με mobile data ανοιχτά που καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία).

Νομίζω πως πάει καλύτερα με την 4.4.4 . Το έβγαλα από τη φόρτιση το πρωί και έβγαλα μια χαρά την ημέρα. Έχω την εντύπωση πως με lollipop είχε αισθητό battery drain. Τώρα πια δεν παρατηρώ κάτι τέτοιο. Το αφήνω για κάμποση ώρα και είναι στο ίδιο ποσοστό. Τα στατιστικά μου για την ημέρα που έφυγε (και το πρωί που ήμουν έξω πέρασα και αρκετή ώρα με mobile data ανοιχτά που καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία).

και εγω αυτο διαπιστωνω στο Ζ3c, οτι η 4.4.4 δεν πεφτει με τιποτα στην αναμονη, αλλα και σε χρηση το κινητο ειναι κρυο και η μπαταρια βραχος. Διαφορα γυρω στο 10-20% αναλογα τη χρηση, μπορει και παραπανω, αλλα τουλαχιστον τοσο.

Έτσι ακριβώς. Θα έλεγα πως το επίπεδο της θερμοκρασίας είναι περίπου σαν και αυτό που πέτυχα όταν είχα για 2 μέρες custom rom, που για να γίνει με αυτήν έπρεπε να χαμηλώσω συχνότητες και τάσεις, και πραγματικά ώρες ώρες σερνόταν.

Έτσι ακριβώς. Θα έλεγα πως το επίπεδο της θερμοκρασίας είναι περίπου σαν και αυτό που πέτυχα όταν είχα για 2 μέρες custom rom, που για να γίνει με αυτήν έπρεπε να χαμηλώσω συχνότητες και τάσεις, και πραγματικά ώρες ώρες σερνόταν.

εγω δεν ξερω αν σερνεται, ισως να ηταν πιο αερατο με την 5, αλλα οι εφαρμογες δουλευαν πιο πολυ και ειδικα το FB, πρεπει να εχει σχεση με το προβλημα αυτο που ανεφεραν σε καποιο απο τα θεματα τα παιδια, οτι δηλαδη χρησιμοποιει συνεχεια τα δεδομενα οταν ανοιξεις μια εφαρμογη, ακομα και αφοτου την κλεισεις..ετσι εχεις καταναλωση ρευματος και θερμανση αφου κεραια κτλ δουλευουν πολυ περισσοτερο. Αν αυτο το λυσουν νομιζω θα ειμαστε κομπλε με 5, μεχρι τοτε προτιμω την 4.4.4 και ας μην εχω την καλυτερη φωτογραφια που εδωσε στην 5.1.

Το ότι σέρνεται δεν το είπα για την επίσημη 5.0.2 που έχει το Ζ, αλλά για την custom 5.1.1 που είχα βάλει, και αφού είχα χαμηλώσει τη συχνότητα του επεξεργαστή για μη ζεσταίνεται και να κερδίσω κάτι λίγο σε αυτονομία.

Μαρκ ποσο την χαμηλωσες; Εγώ είμαι 1350 με undervolting μαζί και δεν είδα αλλαγή στην ιδία χρήση

Δε θυμάμαι τάσεις. Είχα κάνει αναζήτηση στο Google και είχα βρει ένα site που το αναφέρουν, βρήκα τον πίνακα από έναν που είχε κάνει undervolt χωρίς θέματα, προσέθεσα και 50mV σε κάθε περίπτωση για ασφάλεια και έθεσα τη μέγιστη συχνότητα στο 1.2.

Τώρα με 4.4.4 είμαι ακόμα καλύτερα σε αυτονομία από την Tesla και πάει εμφανώς καλύτερα συγκριτικά με το "χαμηλομένο" ενώ έχω και όλες τις εφαρμογές και ευκολίες της sony που θέλω και χρειάζομαι. Π.χ. xLOUD και mobile bravia engine που στην custom rom απλά τα ξεχνάς.Όπως και η κάμερα, τελικά η δικιά του εφαρμογή μου φαίνεται καλύτερη σε αποτέλεσμα.

εμενα παλι μου κανει επανεκκινησεις στα καλα καθουμενα..οποτε θελει..ειδικα οταν κανει ενημερωση απο play..εχω κανει τα παντα μεχρι που ξαναγυρισα σε jb..και πριν την lolipop μου το εκανε ..δεν το κανει συνεχεια αλλα 1-2 φορες την μερα..εκανα και επαναφορα,ξαναεβαλα την lolipop την jb στρωνει για 2-3 μερες και μετα παλι τα ιδια ..εχει κανεις καμμια ιδεα? η να φταιει το hardware?

• The title was changed to Sony Xperia Ζ