Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η ποιοτητα της επικοινωνιας με τον αλλο εξαρταται απο καποιους παραγωντες..

1.Download Speed & Upload Speed δικια σου

2.Download Speed & Upload Speed του αλλου

3.Ταχυτητα ψηφιοποιησης φωνης απο εσενα

4.Ταχυτητα ψηφιοποιησης φωνης απο τον αλλο

 

Τα δυο πρωτα ειναι μετρια, απ'τη στιγμη που εχετε 384 και οι δυο.

Μετα ενας αλλος σημαντικος παραγοντας ειναι και η καρτα ηχου. Εκει γινεται ολη η διαδικασια ψηφιοποιησης της φωνης σου. Αυτα τα ''πακετα'' που ειποθηκαν. Μετα απο καποια συγκεκριμενη χρονικη διαρκεια ομιλιας δημιουργειται ενα ''πακετο'' πληροφοριας. Ετσι ο transmitter στελνει αυτα τα ''πακετα'', και ο receiver τα παιρνει και τα αποκοδικοποιει και τα κανει κανονικη φωνη. Οσο πιο καλη η καρτα, τοσο πιο καλα και πιο γρηγορα θα γινεται η δημιουργια ''πακετων''. Εαν εχεις καλη καρτα ηχου και ακομα ακους καποιο προβλημα στην διαρκεια της συνομιλιας σου, δοκιμασε να κλισεις κανενα download προγραμμα:p

Και αμα εχεις Laptop???

Οι καρτες ηχου στα Laptop δεν χαρακτηριζονται και οι καλιτερες και ετσι δεν μπορουν να αποδωσουν πολυ καλα με VoIP. Για αυτον ακριβως τον λογο εχουνε βγει και κατι USB τηλεφωνα (USB Καρτες Ηχου στην ουσια) τα οποια περνουν ρολο καρτας ηχου στο Pc ή στο Laptop με αποτελεσμα να μην επιβαρυνεται η ψηφιοποιηση της φωνης απο αλλες ''δουλειες''. Ετσι η ολη επεξεργασια γινεται στο ''τηλεφωνο'' και οχι στο PC.

ΠΡΟΣΟΧΗ Υπαρχουν ''τηλεφωνα'' τα οποια εχουν μονο την ιδιοτητα ενος headset. Ενα μικροφωνακι και ενα ακουστικο..

 

 

Εγω παντως οταν ειχα την 3000kb ταχυτητα ειχα ακομα προβληματακια:blink:

Μολις πηρα ενα ''τηλεφωνακι'' ακουσα πιο καλα σχολια απο τους συνομιλητες μου..Τωρα πια που εχω την 10mb δεν εχω κανενα προβλημα. Βεβαια η ποιοτητα παντα εξαρταται και απο την αλλη πλευρα της γραμμης.

 

Αμα ενδιαφερεσαι για USB Skype Phone εχει στο play.com και σχετικα φθηνα κιολας. Αλλα δεν κανει παραδωση στην Ελλαδα. Μπορεις να δοκιμασεις το official site του skype.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ρε παιδια ποια πρεπει να ειναι η μορφη του username που θα βαλω για να συνδεθω με ενα demo απο forthnet?

 

 

To demo περιέχει όλα όσα χρειάζεσαι για να συνδεθείς. Αν το πήρες από forthnet βάλε user,pass ¨οτι ακριβώς σου έδωσαν

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα όποιος ξέρει να μας πεί μερικά λόγια για να καταλάβουμε πως ακριβώς δουλεύουν.

 

Εχω διαβάσει αρκετά ξένα forum, αλλά δεν ξέρω απο τεχνολογίες DSL (yet) όπως και πολλοί άλλοι χρήστες φαντάζομαι εδώ μέσα και το μόνο που κατάλαβα είναι ότι το PPoE "με συμφέρει" :p

 

Χρειάζεται κάποιος να αφιερώσει λίγη ώρα να γράψει ένα αναλυτικό άρθρο ή να μας παραπέμψει σε ένα ελληνικό site που περιέχει πληροφορίες

 

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη κι εγώ σαν κι εσένα δεν ξέρω από αυτά και πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο ένα τέτοιο άρθρο, αλλά πές μου κάτι, πώς έφτασες στο συμπέρασμα ότι το pppo_e σε συμφέρει;

Από ότι γνωρίζω και έχω δεί στην πράξη, όταν χρησιμοποιείς το προτόκολλο PPPo_E, πρέπει κάθε φορά που ανήγεις τον υπολογιστή σου να κάνεις κλήση για να συνδεθείς στο internet, ενώ με το PPPoA είναι συνέχεια online.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα..Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρει κάποιος τρόπο με τον οποίο να μπορεί κάποιος να δέχεται και να κάνει κλήσεις κατευθείαν απο το USB Phone μέσω VoipBuster και SJPhone..Έχω βρεί client software για το καθένα τους αλλά δεν μπορώ να τα χρησιμοποιώ και τα 2 ταυτόχρονα..Υπάρχει λύση???:O
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. Επειδή έχω χαθεί στον κυκεώνα των χρεώσεων της εναλλακτικής σταθερής θα ήθελα την βοήθειά σας. Θα ήθελα να μου πει κάποιος εάν γνωρίζει τί ώφελος θα έχω εάν κάνω το πακέτο City 400 της Vivodi σε σχέση με την χρέωση των αστικών κλήσεων από τον ΟΤΕ. Σημειωτέον ότι έχω έναν μέσο όρο το δίμηνο στους λογαριασμούς του OTE γύρω στα 25€ χωρίς ΦΠΑ για αστικές κλήσης. Λαμβάνοντας υπόψιν τα στάνταρ 12€ (+ΦΠΑ) του παγίου της Vivodi + το πάγιο του ΟΤΕ θα ήθελα να ξέρω περίπου πόση διαφορά θα έχω στις αστικές.

 

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

 

Ευχαριστώ πολύ

Xiaomi Redmi Note 8 64GB ROM/4GB RAM
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη κι εγώ σαν κι εσένα δεν ξέρω από αυτά και πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο ένα τέτοιο άρθρο, αλλά πές μου κάτι, πώς έφτασες στο συμπέρασμα ότι το pppo_e σε συμφέρει;.

 

Αν ψάξεις τη φράση PPoA vs PPoE θα δεις ότι με λίγα λόγια, το PPoE έχει όλα τα καλά του PPoA αλλά κανένα απο τα μειονεκτήματά του.

Αλλά αυτό "εγκυκλοπαιδικά", δεν με καλύπτει γιατί δεν βγάζω άκρη με τις αγγλικές ορολογίες που βλέπω στα ξένα forum

 

Από ότι γνωρίζω και έχω δεί στην πράξη, όταν χρησιμοποιείς το προτόκολλο PPPo_E, πρέπει κάθε φορά που ανήγεις τον υπολογιστή σου να κάνεις κλήση για να συνδεθείς στο internet, ενώ με το PPPoA είναι συνέχεια online.

 

Δεν ξέρω τι έχεις, modem, router και πως το έχεις σετάρει, αλλά το δικό μου

Speedtouch 536(6) είναι σεταρισμένο σαν PPoE με το usb καλώδιο και μόλις το ανάψω, μπαίνει μόνο του στο Internet. Και όλα τα speedtouch 530i που είχα σετάρει παλαιότερα, όλα το ίδιο. Και τα δύο μοντέλα είναι modem-router. Δεν ξέρω τι γίνεται με απλά modem...Για ψάξτο λίγο....

 

 

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

PPPoE vs PPPoA

Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση :O

 

Είναι μια αρχή. :)

 

Έριξα μια γρήγορη ματιά...Δεν το διάβασα όλο. Θα το κάνω το βράδυ αλλά από ότι κατάλαβα, οι περισσότεροι είναι το ίδιο μπερδεμένοι με μένα. Για αυτό πρέπει κάποιος που τα έχει ξεκαθαρισμένα στο μυαλό του να μας βοηθήσει αλλά με απλά λόγια όχι να μας πλακώσει σε ορολογίες. Θα τα μάθουμε σιγά σιγά.

 

Επαναλαμβάνω ότι απο ότι είδα στο link, θέλει διάβασμα...Ισως είναι ήδη γραμμένα κάπου εκεί μέσα

 

Ευχαριστώ

 

 

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

Aν θυμάμαι καλά από όταν το είχα ψάξει και εγώ με τη σειρά μου πριν από καιρό ότα έβαλα DSL για να σεταρω το modem-router μου. Μια είναι η βασική διαφορά μεταξύ των δύο προτοκόλων.Το PPoA έχει ελάχιστα μεγαλύτερο καθαρό Bandwidth λόγω ελαφρώς μικρότερου μήκους header στα πακέτα αλλά από την άλλη το PPoE μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα μεγάλυτερο αριθμό sessions οπότε δουλεύει καλύτερα σε καταστάσεις multitasking...
Link to comment
Share on other sites

δηλαδη δεν αποφασιζει ο provider τι θα χρησιμοποιουμε??

_____________________________________________

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη δεν αποφασιζει ο provider τι θα χρησιμοποιουμε??

 

Τουλάχιστον στην Tellas που χρησιμοποιώ εγώ υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθείς και με τα δύο πρωτόκολα. Τι συμβαίνει με τους άλλους δεν ξέρω αν και θα το αναφέρει στο site της η κάθε εταιρεία...

Link to comment
Share on other sites

Otenet και Vivodi που έχω δοκιμάσει, δεν έχουν πρόβλημα. Άλλωστε νομίζω έχει να κάνει με τον bbras του ΟΤΕ και όχι με τον isp.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον η ερωτηση μου ειναι απλη και σαφης. Μενω Πειραια. Ποιο πακετο (πχ cube) να αγορασω για να μπορω να μιλαω με σταθερα μεσω του VoIP Buster?

Επιπλέον σας ενημερωνω οτι εχω την εναλλακτικη επιλογη να γραφτω στο Διοδος καθως ο αδελφος μου ειναι φοιτητης. Οποτε αν υπαρχει και απο εκει καποιο πακετο που ικανοποιει την επιυθμια μου...ας ενημερωσει.

Ευχαριστω!

H θάλασσα του Πειραιά απ'όλες είναι πιο γλυκιά...
Link to comment
Share on other sites

όποιο και να αγοράσεις, άν έχει προβλήματα το dslam του ΟΤΕ στη περιοχή σου (ειδικά με 384) τότε δε θα κάνεις δουλειά.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

γεια σε ολους.

εδω και 1 χρονο περιπου ειμαι κατοχος Conn-X 384 απεριοριστου χρονου απο τις πρωτες συνδεσεις που εγιναν στην Ελλαδα. ο λογαριασμος του σταθερου μου τηλεφωνου που ερχεται καθε 2 μηνες συνηθως, μου λεει πως μου χρεωνει 150 με 170ευρω ΜΟΝΟ την συνδεση μου DSL 384 μιάς και κανω 0 τηλεφωνα. (χρησιμοποιω το κινητο μου).

 

μπορει να μου πει καποιος τι συμβαινει? μου ειπαν πως επειδη ειμαι παλιος χρηστης, πληρωνω περισσοτερα μιας και οι προσφορες αρχισαν αργοτερα. ισχυει? να διακοψω την συνδεση μου και να βαλω μια αλλη, αν ναι ποια?

 

αλλος μου ειπε πως πληρωνει 80ευρω ΜΟΝΟ το DSL του που του ειναι 1mBit!! συν βεβαια τα τηλεφωνα του.

 

εχω μπερδευτει και δεν ξερω τι να κανω ποια...

Link to comment
Share on other sites

Ομοιοπαθής… Το άφησα τρέχοντας… και πήρα το ADSL in a box + της Forthnet με το wireless router… και βρήκα την ησυχία μου για 6 μήνες με 190 ευρώ… νομίζω επανακυκλοφορεί τώρα με την ευκαιρία του Πάσχα., κοίταξε το..

 

 

 

PS Σου δίνουν και το WoW :)

Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.
Link to comment
Share on other sites

Φίλε chrisk το είδα και εγώ και αμέσως κάλεσα στο 134 για πληροφορίες...

Αυτή την στιγμή έχω την 384 με ISP vivodi και γραμμή του ΟΤΕ (αναγκαστικά) και δίνω 34e/μήνα (Provider+γραμμή ΟΤΕ, μαζί με φπα).

Πριν κανένα μήνα έκανα αίτηση από 384 σε 512 γιατί μου είπαν ότι η διαφορά στην τιμή είναι μόνο 3e/μήνα δηλαδή αντί για 34e θα έδινα 37e για την 512.

Ασχετο αλλά ακόμα είμαι με την 384 :lol:

 

Σήμερα μίλησα με otenet και μου είπαν ότι:

Το πακέτο Conn-X 512 με δώρο το ασύρματο SpeedTouch 585 + WiFi USB Stick

κοστίζει ΜΟΝΟ 28e/μήνα (Povider+Γραμμή ΟΤΕ μαζί με φπα). Απλά πρέπει μαζί με την αίτηση να προπληρώσεις τους 2 πρώτους μήνες (56e) και ΤΙΠΟΤΑ άλλο (ενεργοποίηση δωρεάν).

 

θέλω αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα να με ενημέρωση εάν ισχύουν τα παραπάνω που μου τα είπε μια τηλεφωνήτρια της Otenet :confused:

The Mobiler
Link to comment
Share on other sites

kalispera.

thelo kai ego na rotiso kati.

 

eimai foithths tou e.m.polytexneiou kai molis anakalipsa kati protoporiako.

koitakste th selida https://diodos.gsrt.gr/FAQ.aspx .

 

mas prosferoun adsl se xamhloterh timh.

h erotish mou einai an tha plhrono extra lefta ston ote kathe mhna logo ths energopoihshs.... kai an nai poso epipleon???

 

euxarsito

Link to comment
Share on other sites

kalispera.

thelo kai ego na rotiso kati.

 

eimai foithths tou e.m.polytexneiou kai molis anakalipsa kati protoporiako.

koitakste th selida https://diodos.gsrt.gr/FAQ.aspx .

 

mas prosferoun adsl se xamhloterh timh.

h erotish mou einai an tha plhrono extra lefta ston ote kathe mhna logo ths energopoihshs.... kai an nai poso epipleon???

 

euxarsito

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=102887 ;)

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...