Jump to content

Midlet αποστολής SMS χαμηλού κόστους με GPRS (JSaveSMS)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με το άνοιγμα της αγοράς στις εφαρμογές J2ME, πολλά προγραμματάκια εμφανίστηκαν που στέλνουν δωρεάν, ή καλύτερα σχεδόν δωρεάν, SMS μέσω GPRS. Όπως μερικοί από σας γνωρίζετε, και ήρθε η ώρα και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι να μάθετε, έχω δημιουργήσει ένα midlet το όποιο σας επιτρέπει να στείλετε SMS μέσω του site του 1rstwap. [1]

'Οπως είναι γνωστό, το 1rstwap σας επιτρέπει να στέλνετε 15 μυνήματα την εβδομάδα εντελώς δωρεάν. Αυτό λοιπόν τώρα μπορούμε να το εκμεταλευτούμε, στέλνοντας μυνήματα με πολύ μικρό κόστος μέσω του midlet, το κόστος της χρήσης του GPRS.

Όπως καταλαβαίνετε αν έχετε Telestet ή CosmOTE, σας έρχεται εντελώς δωρεάν η αποστολή μυνήματος, πληρώνοντας απλά ένα πάγιο κάθε μήνα. Αντίθετα αν έχετε Vodafone, το κόστος είναι είτε 2,5 λεπτά με κανονική σύνδεση είτε 1 λεπτό με Live!. Τα κόστη έχουν υπολογιστεί, θεωρώντας πως το προγραμματάκι κάνει χρήση μόνο 1kb τη φορά. Δυστυχώς όμως τελευταία η χρήση έχει ανέβει στα 2kb και το κόστος έχει διπλασιαστεί[2]. Παρόλα αυτά παραμένει φτηνότερο από το κανονικό SMS.

Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα στην έκδοση 1.0 και είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο (beta). Αυτή τη στιγμή προσφέρει τα παρακάτω:

- Αποστολή μυνημάτων μέσω του 1rstWAP.

- Αποθήκευση περισσότερων από έναν συνδυασμών (username/password).

 

Υπάρχει ήδη ένα πλάνο εργασιών το οποίο εξελίσεται, αλλά και παράλληλα συνεχώς αλλάζει, ώστε να προσφέρει αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε. Παρακάτω δίνω κάποια highlights του τι πρόκειται να δείτε από το midlet.

- Υποστήριξη και άλλων site για αποστολή SMS. Αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω στην ενσωμάτωση γνωστού ελληνικού φορέα που προσφέρει δωρεάν αποστολή μυνημάτων.

- Δυνατότητα αποθήκευσης επαφών (όνομα-τηλέφωνο), καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πρόσβαση από το midlet στον τηλεφωνικό κατάλογο [3]

- Δημιουργία βοηθητικού προγράμματος Java για τον υπολογιστή, το οποίο θα χρησιμεύει για την αποθήκευση των δεδομένων (username/password - επαφές) πριν την αναβάθμιση σε νέα έκδοση.

 

Θα ήθελα σε αυτό το θέμα να δίνετε τις εντυπώσεις σας, καθώς και πιθανές ιδέες για ενσωμάτωση στο midlet. Επίσης αν δεν δουλεύει στο δικό σας κινητό παρακαλώ δώστε πλήρη στοιχεία του κινητού, καθώς και το λάθος που παίρνετε.

 

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα (open source), προστατεύεται, δε, από την άδεια χρήσης GNU/GPL. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το site [4] σε εκτελέσιμη μορφή αλλά και ως κώδικα. Επίσης, αν δεν έχετε καλώδιο σύνδεσης με τον υπολογιστή, μπορείτε να το κατεβάσετε OTA χρησιμοποιόντας την διεύθυνση

http://www.mycgiserver.com/~jsavesms/download.wml

 

Προς το παρόν, μέχρι νεοτέρας, η επικοινωνία μας θα γίνεται μέσω αυτού του θέματος. Σύντομα θα μπορείτε και στο site να γράφετε τις εντυπώσεις σας αλλά και να μου στέλνετε μυνήματα.

 

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Soulman που έδωσε την πολύ καλή ιδέα δημιουργίας αυτού του midlet.

 

Φιλικά

Dionisos (aka Διονύσης Δημακόπουλος)

 

[1] Για να μπορέσετε να στείλετε μύνημα μέσω αυτού του προγράμματος πρέπει να έχετε γραφτεί στο 1rstwap.

[2] Η αποστολή του μυνήματος γίνεται, προς το παρόν, χρησιμοποιώντας ένα εξωτερικό site, το οποίο τελευταία έχει αυξήσει τις (άχρηστες;) πληροφορίες που στέλνει μαζί με την επιβεβαίωση ή απόρριψη του μυνήματος.

[3] Η δυνατότητα δεν προσφέρεται μέσα από το MIDP 1.0 και το βασικό API του J2ME. Παρόλο που μερικές πλατφόρμες υποστηρίζουν, μέσω συγκεκριμένου API για κάθε τηλέφωνο, την προσπέλαση του τηλεφωνικού καταλόγου, δεν επέλεξα αυτή τη λύση, θέλοντας να έχω μια εφαρμογή που θα είναι παντού η ίδια και θα προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες σε όλους.

[4] Το site είναι στο http://www.mycgiserver.com/~jsavesms

Κάντε οικονομία στα SMS χρησιμοποιώντας το JSaveSMS!

Σχολιάστε το JSaveSMS

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 336
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Eγώ δεν έχω καταφέρει να κάνω επιβεβεβαίωση του e-mail στην εγγραφή στο 1stwap.Eνώ μου λέει ότι το e-mail στάλθηκε δεν φτάνει ποτέ σε μένα :worry:
Link to comment
Share on other sites

γινεται να χρησιμοποιησω το σκριπτακι αυτο σε ενα ipaq συνδεμενο με το κινητο? καμμια ιδεα για το πως θα μπορουσα να το κανω? οσο αφορα το προγραμματακι, καλη συνεχεια και παντα τετοια!
άλλο πράκτωρας και άλλο εισπράκτωρας... ΘΟΥΒΟΥ 000
Link to comment
Share on other sites

Το προγραμματάκι αυτό είναι γραμμένο σε Java Micro Edition και λειτουργεί σε συσκευές οι οποίες μπορούν να εκτελέσουν τέτοια προγραμματάκια. Εδώ υπάρχει μια ολοκληρωμένη λίστα από κινητά J2ME enabled από την Sun.

 

Φιλικά

Dionisos

Κάντε οικονομία στα SMS χρησιμοποιώντας το JSaveSMS!

Σχολιάστε το JSaveSMS

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ το 1rstWap (από web) εδώ και πολλούς μήνες. Εδώ και μερικές εβδομάδες βρήκα το JSaveSMS από τον Soulman και το χρησιμοποιώ συχνά με το 7650 χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συγχαρητήρια, πολύ καλή ιδέα και υλοποίηση! http://www.langkawi.dk/u113.gif

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Link to comment
Share on other sites

Υποστήριξη και άλλων site για αποστολή SMS. Αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω στην ενσωμάτωση γνωστού ελληνικού φορέα που προσφέρει δωρεάν αποστολή μυνημάτων.

 

 

 

panta tetoia,gia ayto kleinoun to ena meta to allo ta site me tetoiou eidous yphresies....ante kai ta teleytaia ellhnika twra

Link to comment
Share on other sites

Ελπιζω να το καταφερεις και να δουλεψει και στο Ρ800 μας........πολυ καλο....μπραβο...
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό ακούγεται.

Μακάρι να το καταφέρεις να τρέχει στο Τ610

Πέρασαν...panasonic g500,sony z1,motorola startac,ericsson 768,nokia 3210,sony z5,siemens sl45i,sonyericsson t68i,nokia 7210,panasonic gd87,sonyericsson p800,orange spv,nokia 6600,qtek 8080,sonyericsson t610,samsung sgh-i530,qtek 8010,qtek s100,treo 650,motorola mpx220,nokia n70,qtek 8310,qtek s200,ubiquio 401,htc TyTN, htc p3300, apple iphone 2G, iphone 3G, iphone 3GS, iphone 4, Motorola Droid Razr, HTC One X, Samsung S3, S4, Sony Z1, 1+1, Note4 ...... :p
Link to comment
Share on other sites

φίλε Διονύση,

το πρόγραμμα στην αρχή που το δούλευα πολλές φορές δεν μου έστελνε τα μηνύματα. Τώρα όμως κατά ένα περίργο λόγο, δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα για αρκετό καιρό!!

Μου δημιουργήθηκε μια απορία όσο αφορά τον αριθμό των μηνυμάτων που μπορούμε να στέλνουμε εβδομαδιαίως, υπάρχει περιορισμός δηλαδή?!

Θα ήθελα να αναφέρω κάποια αρνητικά* σημεία που έχω εντοπίσει:

Δεν υποστηρίζει τηλεφωνικό κατάλογο, με αποτέλεσμα να έχω (όταν βρίσκομαι σπίτι) λίστα γραμμένη σε χαρτί με νούμερα που δεν θυμάμαι απ'έξω. :p ή να κάνω copy-paste απο τον κατάλογο του κινητού

Δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες.(οχι οτι είναι και ιδιαίτερο πρόβλημα)

Δεν μπορείς να ρυθμίσεις ορίσεις προεπιλεγμένο σημείο πρόσβασης για τη σύνδεση.

Κάθε φορά που στέλνεις ένα sms πρέπει να εξέρχεσαι του προγράμματος έτσι ώστε να αναεώνεται και το status της αποστολής.

Αυτά προς το παρόν! ;)

*(λέγοντας αρνητικά σημεία εννοώ σημεία που επιδέχονται βελτίωσης έτσι ώστε το πρόγραμμα να είναι πιο εύχρηστο :o )

 

 

Φιλικά

http://photos1.blogger.com/hello/116/7828/320/ipod_htf.jpg
Link to comment
Share on other sites

Kalh prospatheia, alla polys kopos gia 15 sms thn evdomada.... Kati me to icq den mporei na ginei? H tha to stamathsei amesws h etairia tou ICQ opws ekane me kapoio gnwsto programmataki se java?

 

To nICQ den tha vgalei nea ekdosh pou na stelnei kai sms?

HTC Desire Root User
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Διονύση και παίδες γειά σας! Έχω διαβάσει και'γώ το thread και το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον καθ'ότι στέλνω αρκετά μηνύματα στο εξωτερικό κι έτσι όπως έχουν κάνει τις τιμές....Έχω κατεβάσει και βάλει το πρόγραμμα στο κινητό μου S-55. Σε μένα δουλεύουν και τα ελληνικά αλλα και ο τηλ.κατάλογος...έφτιαξα λογαριασμό στο 1stwap και προσπάθησα να το χρησιμοποιήσω στο κινητό μου αλλά μου βγάζει το εξής μηνυμα:"Σύνδεση GPRS μη εφικτή" αν και έχω το GPRS ανοικτό και τις ρυθμίσεις της vodafone ενεργοποιημένες.Να σημειώσω επίσης ότι έχω σύνδεση στο vodafone 120. Τι μπορεί να φταίει;;;;hlp plzzzz...
Link to comment
Share on other sites

Ego to exw valei sto 3510i mou kai exo kanei kai sign up sto 1rstwap kai energopoihsh kai ta panta. Mono pou otan pao na steilo ena mynhma mou leei pos den mporei na steilei to mynhma ayth th stigmh :blink:
Link to comment
Share on other sites

Πάω να το κατεβάσω τώρα κ θα στείλω εντυπώσεις προσεχώς...
Link to comment
Share on other sites

οκ οκ το έστειλα απο το κινητό μέσω του doris... πάμε ξανά...

ήθελα να πω πως δεν υπάρχει η επιλογή resend στο πρόγραμμα έτσι ώστε όταν αποτύχει η αποστολή ενός μηνύματος, να μπορεί να ξαναγίνει προαπάθεια αποστολής χωρίς να χρειάζεται να ξαναγράφουμε τα μηνύματα... φυσικά κ πάλι υπάρχει η επιλογή του copy paste σαν μια λύση στο "πρόβλημα" ;) επίσης όταν θες να αποστείλεις δεύτερο μήνυμα πρέπει να βγεις απο το πρόγραμμα έτσι ώστε να ανανεωθει το status της αποστολής.... :o

http://photos1.blogger.com/hello/116/7828/320/ipod_htf.jpg
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να ρυθμίσεις ορίσεις προεπιλεγμένο σημείο πρόσβασης για τη σύνδεση.

Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει μέσα από το MIDP. Έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις στο κινητό σου. Απ' όσο έχω καταλάβει, πιστεύω πως χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα η default σύνδεση, το σημείο πρόσβασης που έχει επιλεγεί ως προεπιλεγμένο στο τηλέφωνο.

"Σύνδεση GPRS μη εφικτή" αν και έχω το GPRS ανοικτό και τις ρυθμίσεις της vodafone ενεργοποιημένες.Να σημειώσω επίσης ότι έχω σύνδεση στο vodafone 120. Τι μπορεί να φταίει;;;;

Αυτό μοιάζει να είναι ένα πρόβλημα με τα Siemens που δεν έχει να κάνει με τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος. Το πρόγραμμα δεν μπορεί να έχει καμία πρόσβαση στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και συνδέεται μέσω του σημείου πρόσβασης που είναι προεπιλεγμένο στο τηλέφωνο. Πρέπει με κάποιον τρόπο λοιπόν να ρυθμίσεις στο κινητό σου ότι το επιλεγμένο σημείο πρόσβασης είναι της Vodafone.

Κάθε φορά που στέλνεις ένα sms πρέπει να εξέρχεσαι του προγράμματος έτσι ώστε να αναεώνεται και το status της αποστολής.

...επίσης όταν θες να αποστείλεις δεύτερο μήνυμα πρέπει να βγεις απο το πρόγραμμα έτσι ώστε να ανανεωθει το status της αποστολής....

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα που εξηγείς. Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο εκτενέστερα και περιγραφικότερα;

mou leei pos den mporei na steilei to mynhma ayth th stigmh

Μάλλον σου εμφανίζει το μύνημα "Your message could not be sent at this time" που είναι το μύνημα αποτυχίας αποστολής. Οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι 1002. Πρώτα απ' όλα επιβεβαίωσε πως δεν έχεις ξεπεράσει τα 15 μυνήματα αυτή την εβδομάδα στο 1rstwap.

δεν υπάρχει η επιλογή resend στο πρόγραμμα έτσι ώστε όταν αποτύχει η αποστολή ενός μηνύματος, να μπορεί να ξαναγίνει προαπάθεια αποστολής χωρίς να χρειάζεται να ξαναγράφουμε τα μηνύματα...

Αυτή η παρατήρηση μου έχει ξαναγίνει και είμαι στη διαδικασία διόρθωσης αυτού του θέματος. Στην επόμενη έκδοση θα το έχω διορθώσει.

Τι είναι αυτό;

Σε ποιό ακριβώς αναφέρεσαι; :p

 

Φιλικά

Dionisos

Κάντε οικονομία στα SMS χρησιμοποιώντας το JSaveSMS!

Σχολιάστε το JSaveSMS

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον maevius

Κάθε φορά που στέλνεις ένα sms πρέπει να εξέρχεσαι του προγράμματος έτσι ώστε να αναεώνεται και το status της αποστολής.

Όταν επιλέγεις την αποστολή του sms σου βγαίνει η οθόνη που λέει please wait.... sending sms. Όταν σταλεί βγαίνει το μήνυμα που λέει the message was sent successfully... οκ μέχρι εδώ. Πατάς back για να γράψεις ένα νέο sms το δημιουργείς κανονικά και πατάς αποστολή, μόνο που τώρα αντι για please wait βγαίνει το μήνυμα του προηγούμενου sms (που έλεγε the message was sent successfully) οπότε δεν μπορείς να ξέρεις αν όντως το μήνυμα εστάλει... ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικότερος :o

http://photos1.blogger.com/hello/116/7828/320/ipod_htf.jpg
Link to comment
Share on other sites

Wirelessly posted (Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

 

Prepei na kanw kapoio registration kapou?Molis katevasa thn efarmogh alla mou zhtaei username k psswd alla den exei pou8ena ap oso eida toulaxiston kati sxetiko me registration...

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον antonis_wrx

 

Wirelessly posted (Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

 

Prepei na kanw kapoio registration kapou?Molis katevasa thn efarmogh alla mou zhtaei username k psswd alla den exei pou8ena ap oso eida toulaxiston kati sxetiko me registration...

 

πρέπει να εγγραφείς στο site http://www.1rstwap.com/ και να χρησιμοποιήσεις αυτά τα στοιχεία στο πρόγραμμα!

http://photos1.blogger.com/hello/116/7828/320/ipod_htf.jpg
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον maevius

 

πρέπει να εγγραφείς στο site http://www.1rstwap.com/ και να χρησιμοποιήσεις αυτά τα στοιχεία στο πρόγραμμα!

 

ok. Γράφτηκα κ τώρα δουλεύει κανονικά.έστειλα μερικά sms κ όλα πήγαν αμέσως!! :cool:
Link to comment
Share on other sites

απο ότι κατάλαβα όταν τελειώσει το εβδομαδιαίο όριο μηνυμάτων σου βγάζει το εξής μήνυμα: The message could not be sent this time ...έχει παρατηρήσει κανείς κάτι τέτοιο? αμάν! τι το βάζουνε το όριο?!! :mad:
http://photos1.blogger.com/hello/116/7828/320/ipod_htf.jpg
Link to comment
Share on other sites

τις τελευταίες μέρες δεν μπορώ να στείλω μήνυμα καθόλου και εμφανίζεται μόνιμα το μήνυμα "the message could not be sent this time" .... :( :(
http://photos1.blogger.com/hello/116/7828/320/ipod_htf.jpg
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον maevius

 

τις τελευταίες μέρες δεν μπορώ να στείλω μήνυμα καθόλου και εμφανίζεται μόνιμα το μήνυμα "the message could not be sent this time" .... :( :(

 

 

Profanws sou exoun teleiwsei ta 15 SMS gia aftin tin evdomada.. :)

Infinite loneliness
Link to comment
Share on other sites

Wirelessly posted (Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

 

Αρχικό μήνυμα από τον/την Soulman

Αρχικό Μήνυμα από τον maevius

 

τις τελευταίες μέρες δεν μπορώ να στείλω μήνυμα καθόλου και εμφανίζεται μόνιμα το μήνυμα "the message could not be sent this time" .... :( :(

 

 

Profanws sou exoun teleiwsei ta 15 SMS gia aftin tin evdomada.. :)

 

Mallon auto prepei na einai.Den prepei na uparxei kapoio provlhma giati egw stelnw kanonika akomh.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...