Jump to content

Samsung ATIV Smart PC Windows 8 Tablet PC

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημέρα, προσπαθώ να κάνω ολική επαναφορά στο ταμπλετάκι - μιας κ έχω θέμα με το bluetooth (δεν μπορώ να συνδέσω τίποτα)- αλλά δεν κάνει ούτε εκεί κάτι, σταματάει στην επανεκκίνηση και μένει σε μαύρη οθόνη. Ούτε με ανανέωση κάνει κάτι. Να υποθέσω ότι έχει πειραχτεί ο δίσκος επαναφοράς?

Άρα το μόνο που μου μένει είναι να κάνω φορμάτ με στικάκι?

Edited by argiris77

• Απαντήσεις 320
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

καλημέρα, προσπαθώ να κάνω ολική επαναφορά στο ταμπλετάκι - μιας κ έχω θέμα με το bluetooth (δεν μπορώ να συνδέσω τίποτα)- αλλά δεν κάνει ούτε εκεί κάτι, σταματάει στην επανεκκίνηση και μένει σε μαύρη οθόνη. Ούτε με ανανέωση κάνει κάτι. Να υποθέσω ότι έχει πειραχτεί ο δίσκος επαναφοράς?

Άρα το μόνο που μου μένει είναι να κάνω φορμάτ με στικάκι?

Καλημερα

Ετσι στα καλα καθουμενα εκει που δεν ειχες προβλημα με το bt ξαφνικα εχεις θεματα?

Αμα δεν γινεται με hard/soft reset,και προτου κανεις φορματ που υποψη οτι οποιαδηποτε καλουδια της Samsung ειτε το Allshare playere,ειτε το S-note,ειτε το support center/sw update της Samsung απο το οποιο κανεις αναβαθμιση στους drivers/bios κλπ θα ΧΑΘΟΥΝ ολα,δοκιμασε στο divice manager να απεγκαταστησεις χειροκινητα τους drivers του bt και τρεξε το sw update να κατεβασει και εγκαταστησει εκ νεου απο την αρχη τους drivers για το bt.

Αν εχεις παρει image των windows με το ghost μπορεις να κανεις επαναφορα χωρις να χασεις τιποτα απολυτος,το οποιο image θα το χρησιμοπιησεις ειτε με εξωτερικο dvd ειτε usb stick 8gb το ελαχιστο,ειτε εξωτερικο σκληρο αν δεν γινει με το usb stick.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Καλημέρα

έχω ξανακάνει 2 φορές (1 soft και μία hard) και το ταμπλετάκι επανήλθε όπως ήταν στην αρχή χωρίς τα παραπανίσια της samsung, αυτή την φορά δεν κάνει τίποτα από τα δύο, στην επανεκίνηση για να ξεκινήσει η διαδικασία μου πετάει μαύρη οθόνη (είδαμε και αυτή μετά την μπλέ των windows) και μένει εκεί. Όταν το ξεκινάω μου πετάει μύνημα ότι απέτυχε η διαδικασία λόγω σφάλματος αλλά δεν αναφέρει κάτι άλλο. Υποθετώ ότι το recovery disk partition έχει θέμα? Από forum του hp envy είδα ότι το έχουν και κάποιοι άλλοι παρόμοιο θέμα.

Το bluetooth κάπως το συνέφερα αλλά δεν μπορεί να λάβει από μερικές συσκευές ενώ δέχεται από αυτές. Δεν είχα θέμα γενικώς και ξαφνικά δεν μπορούσα να συνδέσω 2 κινητά .

Για το image το αμέλησα να πω την αλήθεια, το image των windows λέει τιποτα; Γιατί βλέπω ότι δίνει δυνατότητα και σε εξωτερικό δίσκο ή στικάκι

Καλημέρα

έχω ξανακάνει 2 φορές (1 soft και μία hard) και το ταμπλετάκι επανήλθε όπως ήταν στην αρχή χωρίς τα παραπανίσια της samsung, αυτή την φορά δεν κάνει τίποτα από τα δύο, στην επανεκίνηση για να ξεκινήσει η διαδικασία μου πετάει μαύρη οθόνη (είδαμε και αυτή μετά την μπλέ των windows) και μένει εκεί. Όταν το ξεκινάω μου πετάει μύνημα ότι απέτυχε η διαδικασία λόγω σφάλματος αλλά δεν αναφέρει κάτι άλλο. Υποθετώ ότι το recovery disk partition έχει θέμα? Από forum του hp envy είδα ότι το έχουν και κάποιοι άλλοι παρόμοιο θέμα.

Το bluetooth κάπως το συνέφερα αλλά δεν μπορεί να λάβει από μερικές συσκευές ενώ δέχεται από αυτές. Δεν είχα θέμα γενικώς και ξαφνικά δεν μπορούσα να συνδέσω 2 κινητά .

Για το image το αμέλησα να πω την αλήθεια, το image των windows λέει τιποτα; Γιατί βλέπω ότι δίνει δυνατότητα και σε εξωτερικό δίσκο ή στικάκι

Κοιτα απο τη στιγμη που δεν πηρες image οσα τα windows ηταν σε νορμαλ κατασταση,και εφοσον το soft/hard reset αρνειται να ''συμμορφωθει'' αρα ειτε το πας Samsung να επαναφερουν αυτοι τα windows εφοσον το recovey partition εχει θεμα,η αλλιως κανεις εσυ φορματ και καθαρη εγκατασταση των windows.

ΑΛΛΑ σε περιπτωση που κατα την εγκατασταση των windows στο setup βλεπεις το recovey partition ΜΗΝ το διαγραψεις και προχωρα στην εγκατασταση στο αλλο partition,διοτι δεν ξερω τι γινεται απο θεμα εγγυησης αντιπρσωπιας σε περιπτωση που διαγραψεις το recovery partition ετσι.

Τωρα εφοσον δουλευει καλα το tablet σε ολα τα αλλα με εξαιρεση το soft/hard reset και μερικως το bt δοκιμαζοντας αυτα που ανεφερα για τους drivers του bt(μπορεις επισης απο το προσθαφαιρεση προγραμματων του control panel να αφαιρεσης τους drivers του bt και τρεχεις το sw update να τους ξαναεγκαταστησεις απο την αρχη) και βλεπεις αν στρωσει και το bt και γενικως τα windows ειναι απροβληματιστα το αφηνεις ως εχει κατα τη γνωμη μου.

τελικά με δεύτερη επενεγκατάσταση του bluetooth με τους driverς του swupdate λύθηκε το θέμα και όλα καλώς, μένει μόνο το θέμα με το soft-hard reset αλλά προς το παρόν δεν ασχολούμαι άλλο μιας και δεν χρειάζεται.

Το backup των windows είναι καλό; αλλιώς να χρησιμοποιήσω το ghost (μιας και το έχω μαμίσιο) αλλά δεν έχω εξωτερικό dvd για το image, απ΄ οτι γράφεις Alex το ghost κάνει και σε usb στικάκι image οκ?

τελικά με δεύτερη επενεγκατάσταση του bluetooth με τους driverς του swupdate λύθηκε το θέμα και όλα καλώς, μένει μόνο το θέμα με το soft-hard reset αλλά προς το παρόν δεν ασχολούμαι άλλο μιας και δεν χρειάζεται.

Το backup των windows είναι καλό; αλλιώς να χρησιμοποιήσω το ghost (μιας και το έχω μαμίσιο) αλλά δεν έχω εξωτερικό dvd για το image, απ΄ οτι γράφεις Alex το ghost κάνει και σε usb στικάκι image οκ?

Σε dvd εχω δοκιμασει image.

Σε usb οχι,αλλα αν δεν γινεται, σε εξωτερικο σκληρο γινεται στανταρ,αλλα το κακο ειναι οτι θα απασχολεις ολον τον σκληρο μονο για το image χωρις να μπορεις να τον αξιοποιησεις σε αλλη χρηση.

Τεσπα εφοσον εφοσον εξωτερικο dvd δεν εχεις και δεν θελεις να σπαταλησεις εναν ολοκληρο σκληρο δισκο,δεν ειναι τοσο απαραιτητο το image,εκτος αν δεν θες σε περιπτωση στραβης να κανεις φορματ και τα παντα απο την αρχη(εγκατασταση προγραμματων/windows/drivers update/ρυθμισεις συσκευης στα μετρα σου κλπ)

Σταθμιζεις θετικα/αρνητικα και αναλογα πρατεις.

Αλλα image παιρνουμε οταν ολα τρεχουν ομαλα και ρολοι στα windows για να εχει νοημα να το επαναφερεις ξανα στην ιδια ομαλη κατασταση,αν ειναι ηδη προβληματικη καποια παραμετρος των windows το να κανεις επαναφορα μεταφερεις και το προβληματικο αντιστοιχο παραμετρο εκ νεο.

Αυτο ειναι το νοημα να παρεις image των windows,αλλιως δεν εχει νοημα.

Σε dvd εχω δοκιμασει image.

Σε usb οχι,αλλα αν δεν γινεται, σε εξωτερικο σκληρο γινεται στανταρ,αλλα το κακο ειναι οτι θα απασχολεις ολον τον σκληρο μονο για το image χωρις να μπορεις να τον αξιοποιησεις σε αλλη χρηση.

Τεσπα εφοσον εφοσον εξωτερικο dvd δεν εχεις και δεν θελεις να σπαταλησεις εναν ολοκληρο σκληρο δισκο,δεν ειναι τοσο απαραιτητο το image,εκτος αν δεν θες σε περιπτωση στραβης να κανεις φορματ και τα παντα απο την αρχη(εγκατασταση προγραμματων/windows/drivers update/ρυθμισεις συσκευης στα μετρα σου κλπ)

Σταθμιζεις θετικα/αρνητικα και αναλογα πρατεις.

Αλλα image παιρνουμε οταν ολα τρεχουν ομαλα και ρολοι στα windows για να εχει νοημα να το επαναφερεις ξανα στην ιδια ομαλη κατασταση,αν ειναι ηδη προβληματικη καποια παραμετρος των windows το να κανεις επαναφορα μεταφερεις και το προβληματικο αντιστοιχο παραμετρο εκ νεο.

Αυτο ειναι το νοημα να παρεις image των windows,αλλιως δεν εχει νοημα.

alex το image που λες δεν δεσμευει ολοκληρο δισκο, εκτος αν εννοεις την λειτουργια clone disk οπου εκει θες ιδιο δισκο με τον αρχικο και φυσικα δεσμευεται ολόκληρος.

ενα απλο image να παρεις των windows το αποθηκευεις οπουδηποτε και του κανεις επαναφορα οποτε θες.

Στην δουλεια καθε μηνα περνω image και αποθηκεύονται σε εξωτερικο σκληρο αυτοματα. εχω φτιαξει και dvd επαναφορας το οποιο με εχει σωσει 3 φορες οταν δεν ξεκινουσαν τα παραθυρα. Δεν εχω ψαξει αν μπορω να δημιουργησω usb stick επαναφορας.

Παντως και τα image δεν ειναι 100% αξιοπιστη λυση γιατι μου εχουν δημιουργησει κατα καιρους προβληματα, οπως κατεστραμενο image που σταματάει την διαδικασια επαναφορας (ευτυχως που ειχα κρατησει και παλιοτερα), image που χαλαει τον bootloader και επαναφερει ενα ιδιο εις διπλουν:blink:

Edited by argiris77

καλημέρα και πάλι στην παρέα. Εαν και είμαι πολύ χαρούμενος με τις επιδόσεις του μικρού μας, μήπως έχετε βρεί κανένα site με οδηγίες για να το ανεβάσουμε λίγο; Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι όταν κάνει πολλές δουλειές μαζί ή στο Internet με κάποιες βαριές σελίδες που καθυστερεί λίγο παραπάνω.

My Phone Samsung Note 9

My Tablet Ipad Mini 4 4G, Samsung Tab S7 11'' 4G

My Notebook MICROSOFT SURFACE BOOK 2, HP elitebook x360

Καλημέρα Νίκο, λογικό να κολλάει λόγω της φύσης του επεξεργαστή του, εδώ τον τετραπύρηνο πού έχω στη δουλειά με ssd και 16 gb ram όταν του βάζω πολλές δουλειές μαζί ζορίζεται σαν τον τελευταίο celeron της δεκαετίας του 90 (τετραπύρηνος σου λέει μετά).

ρίξε μια ματια στα παρακάτω μπας και βρεις κάτι

http://www.samsungativforums.com/forums/23-SAMSUNG-ATIV-smart-PC-500T-Forum

http://forum.tabletpcreview.com/samsung/

και στο xda μπας και έχει ασχοληθεί κανείς

Καλημερα.

Δεν θεωρω καλη ιδεα το overclocking,δεν νομιζω οτι χρειαζεται και θα φερει σημαντικη διαφορα.

Και επειδη τρωγοντας ανοιγει και η ορεξη :p απο το φθινοπωρο και μετα ετοιμαζονται οι διαδοχοι των σημερινων Clovair Trail με καλυτερες επιδοσεις και αυτονομια στα ιδια επιπεδα με τους σημερινους επεξεργαστες.

http://www.mobilegeeks.com/intel-baytrail-prototype-hands-hd-video-demo/

http://liliputing.com/2013/04/tablets-with-intel-bay-trail-chips-could-be-2x-faster-than-todays-clover-trail-tablets.html

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Δεν με ενδιαφέρει το overclocking. Ίσως να του κάνω format και να στήσω μια πιο καθαρή έκδοση των WIN 8 χωρίς τίποτα πάνω (εαν και τα έχω βγάλει σχεδόν όλα.) Πάντως η μνήμη το ρίχνει το μηχάνημα. Έχω ένα lenovo με ultra low voltage επεξεργαστή core2duo και με 8 GB RAM που του έχω βάλει πετάει κυριολεκτικά.

θα ψάξω να βρω κάποιο τρόπο να χρησιμοποιήσω την microsd για να κερδίσω σε ταχύτητα.

My Phone Samsung Note 9

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Δεν με ενδιαφέρει το overclocking. Ίσως να του κάνω format και να στήσω μια πιο καθαρή έκδοση των WIN 8 χωρίς τίποτα πάνω (εαν και τα έχω βγάλει σχεδόν όλα.) Πάντως η μνήμη το ρίχνει το μηχάνημα. Έχω ένα lenovo με ultra low voltage επεξεργαστή core2duo και με 8 GB RAM που του έχω βάλει πετάει κυριολεκτικά.

θα ψάξω να βρω κάποιο τρόπο να χρησιμοποιήσω την microsd για να κερδίσω σε ταχύτητα.

Μπορείς να πας στα settings-change pc setting-general και κάτω κάτω να να πατησεις remove everything and reinstall windows είναι το λεγόμενο hard reset στα 8ρια και στο επαναφέρει στην εργοστασιακή του κατάσταση χωρίς κανένα καλούπι από Samsung.

Σαν να κανείς format δηλαδή.

Εχεις δίκιο αν είχε ας πούμε 4gb ram και εγώ θα ψυνομουν περισσότερο σε σχέση με ivy bridge CPU,αλλά τώρα υπομονή εώς βγουν οι Bay Trail με υποστήριξη και πάνω από 4gb ram και pure ssd και μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης και βελτίωση στα γραφικά και αλλού και θα αξίζει ακόμα και σε σχέση με τους Haswell.

Δεν νομίζω η micro sd να σου δώσει καλύτερες επιδόσεις σε καμία περίπτωση.

Πάσχουν σε σχέση με ssd και flash memory που εχουν ολα τα σημερινα Atom CPU tablet σαν κυριο αποθηκευτικο χωρο και δεν θα δεις καμία βελτίωση λόγω του μικρών χρόνων ανάγνωση/έγγραφη που έχει η τεχνολογία του flash memory.

Edited by alextrela

Καλησπερα μηπως μπορει να μου πει καποιος γιατι δεν μπορω να κανω boot απο usb stick.Παταω το f10 αλλα δεν κανει boot απο πουθενα,δεν δινει επιλογες..πως μπορω να το παρακαμψω..ευχαρστω

Ευχαριστω αλλα θελω να διαβασει απο usb για να κανω ACRONIS....αλλα οταν του παταω f10 δεν αναγνωριζει το usb για να κανει boot απο το στικακι...

• 2 weeks later...
και ξαφνικα μετα απο 2 περιπου μηνες χρησης του πληκτρολογιου το backspace επαψε να λειτουργει, που να το στειλω για service? εχει κανενας τηλ?

και ξαφνικα μετα απο 2 περιπου μηνες χρησης του πληκτρολογιου το backspace επαψε να λειτουργει, που να το στειλω για service? εχει κανενας τηλ?

Εδω

http://www.samsung.com/gr/info/contactus.html

• 2 weeks later...
καλημέρα και καλή εβδομάδα. Μετά την τελευταία αναβάθμιση του snote το ταμπλετάκι απέκτησε άλλη χάρη. Επιτέλους μπορώ και κρατάω πιο άνετα σημειώσεις και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Όσοι δεν το έχετε κάνει κάντε το και θα καταλάβετε...

My Phone Samsung Note 9

Η Samsung οπως φαινεται ετοιμαζεται να ντησει τον διαδοχο του Ativ Smart με τον τετραπυρινο Bai Trail :)

''Samsung prepping a tablet/convertible with Intel's new power-sipping Bay Trail processor''

http://www.phonearena.com/news/Samsung-prepping-a-tabletconvertible-with-Intels-new-power-sipping-Bay-Trail-processor_id42945

Βεβαια δεν αναμενεται να κυκλοφορησει πριν μπει το φθινοπωρο για τα καλα

Οκτωβριο και επειτα δηλαδη.:p

Η Samsung οπως φαινεται ετοιμαζεται να ντησει τον διαδοχο του Ativ Smart με τον τετραπυρινο Bai Trail :)

''Samsung prepping a tablet/convertible with Intel's new power-sipping Bay Trail processor''

http://www.phonearena.com/news/Samsung-prepping-a-tabletconvertible-with-Intels-new-power-sipping-Bay-Trail-processor_id42945

Βεβαια δεν αναμενεται να κυκλοφορησει πριν μπει το φθινοπωρο για τα καλα

Οκτωβριο και επειτα δηλαδη.:p

Λογικα θα είναι και από τα πρώτα που θα κυκλοφορήσει, όπως και το υπάρχον μοντέλο. Βέβαια αν συνεχίσει με τα γελοία πλαστικα της θα δει τι θα πάρει φέτος...

Λογικα θα είναι και από τα πρώτα που θα κυκλοφορήσει, όπως και το υπάρχον μοντέλο. Βέβαια αν συνεχίσει με τα γελοία πλαστικα της θα δει τι θα πάρει φέτος...

Βρε ας το κυκλοφορησει και αν ειναι το αγοραζω και ας ειναι πλαστικουρα:lol:αρκει να βαλει αυτη τη φορα και μπαταρια στο dock διοτι ηταν βασικη ελλειψη απο το παρον μοντελο η' αμα βαλει και backlit μαζι στο διαδοχο του Pro ακομα καλυτερα.

Τα ειδαμε τα αλουμινια της Asus η'και για τα μπαζα της Sony σχεδιασμο με το Duo 11 και μαλιστα ο διαδοχος τους Duo 13 πολυ χειροτερος σχεδιασμος:wacko:

Τα ξερεις τωρα.;)

Edited by alextrela

Βρε ας το κυκλοφορησει και αν ειναι το αγοραζω και ας ειναι πλαστικουρα:lol:αρκει να βαλει αυτη τη φορα και μπαταρια στο dock διοτι ηταν βασικη ελλειψη απο το παρον μοντελο η' αμα βαλει και backlit μαζι στο διαδοχο του Pro ακομα καλυτερα.

Τα ειδαμε τα αλουμινια της Asus η'και για τα μπαζα της Sony σχεδιασμο με το Duo 11 και μαλιστα ο διαδοχος τους Duo 13 πολυ χειροτερος σχεδιασμος:wacko:

Τα ξερεις τωρα.;)

Αλεξ τα ξέρω, όπως ξέρω ότι το surface pro το ευχαριστιεμαι πολύ περισσότερο από το ativ pro μόνο και μόνο για τα υλικά του.

Προσωπικα θα περιμένω το διάδοχο του surface, οπότε κι αν έρθει. Με καλύπτει απόλυτα το surface pro στην παρούσα φάση...

Αλεξ τα ξέρω, όπως ξέρω ότι το surface pro το ευχαριστιεμαι πολύ περισσότερο από το ativ pro μόνο και μόνο για τα υλικά του.

Προσωπικα θα περιμένω το διάδοχο του surface, οπότε κι αν έρθει. Με καλύπτει απόλυτα το surface pro στην παρούσα φάση...

Αν βγει στην ώρα του δηλαδη εώς την εορταστική περίοδο και ανεβεί στις 11.6 ιντσες και εγω ψηνομαι :p

Αλλα θέλω πρώτα ένα 8ιντσο με τους Bay Trail να ξεφορτωθω το iPad και ένα δεύτερο με αποσπασμένη μπαταρία με backlit και μπαταρία στο dock.

Για να δούμε ποιος OEM θα με καλυψει:D

Μην παίρνεις όρκο ότι δεν θα σε γοήτευσει κατι άλλο εκτός Sarfuce ;)

Εδώ θα είμαστε :rolleyes:

καλημέρα στην παρέα. Ρε παιδια σαν πολλές αναβαθμίσεις δεν βγαίνουν τελευταία για το ταμπλετάκι. Σε κάθε επανεκκίνηση που κάνω θέλει να κάνει και εγκατάσταση νέες ενημερώσεις.

My Phone Samsung Note 9

• 1 month later...
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα. Ξέρει κανενας εαν μπορουμε να βάλουμε 8.1 στο tablet.

My Phone Samsung Note 9

• The title was changed to Samsung ATIV Smart PC Windows 8 Tablet PC