Jump to content

Απόψεις, και γνώμες για τα Turbo X laptops

emmanuelle
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,θα ήθελα τις απόψεις-γνώμες και αξιολογήσεις όσον αφορα την ποιοτητα τών Turbo X laptops τού πλαισίου.

Ο λόγος που ρωτάω είναι οτι ενδέχεται να αγοράσουμε ένα λάπτοπ για το σπίτι και ένα απο τα υποψήφια είναι Turbo X.

Ερώτηση αυτο το hybrid hard drive που προσφέρει, κατα πόσο είναι αξιόλογο και γνωστό στην αγορά?

Ευχαριστώ προκαταβολικα .....όλους

The question is not...when i'll stop, but who's going to stop me

Καταρχήν δεν χρειάζονται διπλά post.

Μου έχουν δώσει ένα από τη δουλειά. Σε γενικές γραμμές δεν είμαι ευχαριστημένος. Αρκετός θόρυβος και μάλιστα σε καταστάσεις χωρίς ζόρισμα. Ώρες ώρες νομίζω ότι θα απογειωθεί.

Το μηχανάκι κάνει 2-3 restart τη μέρα και μου πετάει μπλε οθόνες. Δεν ξέρω αν φταίει κάτι που του έχω κάνει ή αν είναι θέμα hardware. Γενικά αν ήταν να πάρω laptop μάλλον θα κοιτούσα κάτι άλλο.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

πρόσφατα είχα και εγώ στα χέρια μου καινούριο laptop turbo-x, σε γενικες γραμμες θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάτι πιο επώνυμο
οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Καταρχήν δεν χρειάζονται διπλά post.

Μου έχουν δώσει ένα από τη δουλειά. Σε γενικές γραμμές δεν είμαι ευχαριστημένος. Αρκετός θόρυβος και μάλιστα σε καταστάσεις χωρίς ζόρισμα. Ώρες ώρες νομίζω ότι θα απογειωθεί.

Το μηχανάκι κάνει 2-3 restart τη μέρα και μου πετάει μπλε οθόνες. Δεν ξέρω αν φταίει κάτι που του έχω κάνει ή αν είναι θέμα hardware. Γενικά αν ήταν να πάρω laptop μάλλον θα κοιτούσα κάτι άλλο.

Συγνώμη για το διπλο ποστ,αλλα δεν ειχε απαντησει κανεις...

πρόσφατα είχα και εγώ στα χέρια μου καινούριο laptop turbo-x, σε γενικες γραμμες θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάτι πιο επώνυμο

Αλλοι μου λένε καλα άλλοι έτσι και έτσι,και άλλοι να μηνω μακρια :-)

Απ΄ολα έχει ο μπαξές :-)

Ερώτηση για τα Fujitsu Siemens??? Μια ζωή ειμουν με hp,mac & Toshiba.Σκεφτομαι για Samsung ή Fujitsu Siemens

Καλημερα σε όλους,ειμαι μεταξυ σε ένα Φουτζιτσου και σε Σαμσούνγκ.

Υπάρχει κάποιος να μου πει, εάν τα φουτζιτσου είναι αξιοπιστα μηχανάκια?

http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Samsung-300E5C-S02GR-NP300E5C-S02GR.htm

http://www.cosmodata.gr/product/151545/notebook-fujitsu-ah532-me-epexergasti-core-i5-ke-karta-grafikon-gt620-1gb-apoklistika-stin-cosmodata

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0694377&catid=010200

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Εγώ γενικά προτείνω Toshiba για δύο λόγους:

• Αξιοπιστία
  • Εγγύηση ότι κι αν συμβεί (από έριξα νερό στο laptop, μέχρι μου το έκλεψαν)

Για να μάθετε περισσότερα για την εγγύηση ότι κι αν συμβεί, δείτε εδώ

Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις αν το συγκεκριμένο Laptop που θέλεις να πάρεις καλύπτεται από αυτή την εγγύηση (δεν ξέρω αν ισχύει για όλα τα μοντέλα ή μόνο για κάποια)

EDIT Μόλις πρόσεξα ότι αυτό ήταν τα 100ό μήνυμά μου στο MyPhone ^_^

Εγώ γενικά προτείνω Toshiba για δύο λόγους:

• Αξιοπιστία
  • Εγγύηση ότι κι αν συμβεί (από έριξα νερό στο laptop, μέχρι μου το έκλεψαν)

Για να μάθετε περισσότερα για την εγγύηση ότι κι αν συμβεί, δείτε εδώ

Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις αν το συγκεκριμένο Laptop που θέλεις να πάρεις καλύπτεται από αυτή την εγγύηση (δεν ξέρω αν ισχύει για όλα τα μοντέλα ή μόνο για κάποια)

EDIT Μόλις πρόσεξα ότι αυτό ήταν τα 100ό μήνυμά μου στο MyPhone ^_^

Καλησπέρα φιλε,

Και εγω Toshiba ειχα,αλλα για να παρω μηχανημα Toshiba οπως το θέλω δέν μπορώ, καθοτι δεν παίζουν φράγκα, είμαι και άνεργος,και ολα φτάνουν μέχρι σε ένα σημειο.

Γενικά τα turbo-x δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για λάπτοπ, συνήθως συνοδεύονται απο τροφοδοτικά τα οποία είναι κακή ποιότητας παρουσιάζουν υπερτάσεις και με τον καιρό καίνε υποσυστήματα,τα οποία είναι συνήθως ακριβά,βλέπε μητρική.Γενικά πάντως έχουν ανέβει αρκετά προς την ποιότητα λόγο και καλύτερης εκπαίδευσης του προσωπικού καθώς και καλύτερο σχεδιασμό στο case του λάπτοπ.Προτιμώ λάπτοπ "Μάρκας" προκειμένου να έχω το κεφάλι μου ήσυχο λόγο ποιότητας χωρίς να εννοώ ότι δεν υπάρχουν και εκεί περιπτώσεις βλάβης!

• 9 months later...

Παιδια γεια σας

χρειαζομαι ενα λαπτοπ υψηλων επιδόσεωνμε περιπου τετοια χαρακτηριστικα:

http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-notebook/laptop/Turbo-X-HC-II-i7363-850-2VR.htm

Το προβλημα ειναι οτι αν παω σε "μαρκε" λαπτοπ με ιδια χαρ/κα το χιλιαρι μεσα στο νερο ειναι δεδομενο

Τι λέτε να το πάρω??

Ενας φιλος εχει και αυτος τουρμπο-χ που το πηρε πρι 3 χρονια και με πολυ καλα μπλιμπλικια το πιο τουμπανο της εποχης του με ι7 και δν συμμαζευεται...(με ενα χιλιαρι)και μου ειπε οτι παρολο που του εχει αλλαξει την παναγια σε multitasking kai se heavy programsτης σχολης του(ηλεκτορογων μηχανικων και τεχνολογιας Η/Υ) ειναι

απροβληματιστο....

ΤΙ λετε?????

"Καλυτερα ανορθόγραφες αλη8ειες παρα καλογραμμενα ψεματα.Η παιδεια δεν ειναι θεμα ορθογραφιας αλλα ανατροφης"

I7 8gb ram οντως θα ανεβεις σε τιμη.και γω αναζητω λαπτοπ αλλα με i3-i5 6gb ram.σε παραπανω χαρακτηριστικα δε βγαινω οικονομικα.οσον αφορα turbo x οσους ρωτησεις τοσες γνωμες θα παρεις.ο κουνιαδος μου που ασχολειται αρκετα ως πολυ (καθηγητης πληροφορικης) μου λεει πως οσα παιδια τουχουν δειξει το μηχανακι τους (turbo x) ειναι αργο.τωρα,τι να σου πω.αν μπορεις να δεις αυτο που θες live θαταν οτι καλυτερο.επισης μουπε μακρια απο AMD επεξεργαστες γιατι εμφανιζουν γενικα προβληματα.καλη επιλογη ευχομαι.

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

I7 8gb ram οντως θα ανεβεις σε τιμη.και γω αναζητω λαπτοπ αλλα με i3-i5 6gb ram.σε παραπανω χαρακτηριστικα δε βγαινω οικονομικα.οσον αφορα turbo x οσους ρωτησεις τοσες γνωμες θα παρεις.ο κουνιαδος μου που ασχολειται αρκετα ως πολυ (καθηγητης πληροφορικης) μου λεει πως οσα παιδια τουχουν δειξει το μηχανακι τους (turbo x) ειναι αργο.τωρα,τι να σου πω.αν μπορεις να δεις αυτο που θες live θαταν οτι καλυτερο.

Kαταρχας και live νατ ο δω στο πλαισιο δν θα καταλαβω και πολλα αφου μονο φακέλους μπορω να ανοιξω μιας και σερφαρισμα δεν γίνεται στο καταστημα.

Επισης ειναι παραδεκτο οτι εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα οποτε 8α ειναι "ιν" στις απιτησεις μου για μια τριετια τουλαχιστον και τελος

δν μπορω να αφησω ασχολιαστο το 4ωρο σερβις καθως και οτι με μια επεκταση εγγυησης 8α ειμαι κομπλε...τι λετε??

"Καλυτερα ανορθόγραφες αλη8ειες παρα καλογραμμενα ψεματα.Η παιδεια δεν ειναι θεμα ορθογραφιας αλλα ανατροφης"

Kαταρχας και live νατ ο δω στο πλαισιο δν θα καταλαβω και πολλα αφου μονο φακέλους μπορω να ανοιξω μιας και σερφαρισμα δεν γίνεται στο καταστημα.

Επισης ειναι παραδεκτο οτι εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα οποτε 8α ειναι "ιν" στις απιτησεις μου για μια τριετια τουλαχιστον και τελος

δν μπορω να αφησω ασχολιαστο το 4ωρο σερβις καθως και οτι με μια επεκταση εγγυησης 8α ειμαι κομπλε...τι λετε??

Έχεις δίκιο. Η 4ωρη εγγύηση είναι κάτι πολύ θετικό. Από δύο γνωστούς μου όμως, μαθαίνω πως κάθε 3και2 είναι στο Πλαίσιο γιατί κάτι παθαίνει. Επιπλέον, ένα TurboX που κοιτούσα σήμερα, δίνει ένα έτος εγγύησης, αντί για δύο. Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω, απλά καταθέτω τα όσα πέφτουν στην αντίληψή μου.

Έχεις δίκιο. Η 4ωρη εγγύηση είναι κάτι πολύ θετικό. Από δύο γνωστούς μου όμως, μαθαίνω πως κάθε 3και2 είναι στο Πλαίσιο γιατί κάτι παθαίνει. Επιπλέον, ένα TurboX που κοιτούσα σήμερα, δίνει ένα έτος εγγύησης, αντί για δύο. Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω, απλά καταθέτω τα όσα πέφτουν στην αντίληψή μου.

Οντως ενα ετος εχουν (οπως και πολλα επωνυμα τωρα πια-λενοβο κτλ)αλλα με μια επεκταση ενος ετους με 40ευρο ειμαι κομπλε πιστευω

Ενα αλλο ατου που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι ,απο γνωστους το παραθετω, οταν σε ταλαιπωρει το μηχανημα δν "κολλανε" να σου κανουν αντικατασταση.

τελοσπαντων το σκεφτομαι ακομα

οποιος θελει να προσθεσει κατι παρακαλω μν διστασει να ριξει "τον λιθον"..........

Να πάρεις ένα καλό επώνυμο με 2Χ αξία από ένα TURBOx να σου καεί να το κλαίς !!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Να πάρεις επώνυμο φίλε μου κι άσε τα Turbo x για άλλους...

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Να πάρεις επώνυμο φίλε μου κι άσε τα Turbo x για άλλους...

εσυ γιατι το υποστηριζεις αυτο??

Ως κάτοχος μεν, αλλά άσχετος δε (με το θέμα pc), δεν θα ξανά έπαιρνα turbo x..

Το αγόρασα πριν 1,5 χρόνο, περίπου 550€, κάποιο χοντρό θέμα* δε μου έχει βγάλει αλλά μ ενοχλεί η μέτρια ποιότητα πλαστικών/συναρμολόγισης, όταν το ζουλάς σε συγκεκριμένα σημεία, τρίζει σαν παλιός σουμιές..

Επίσης η ποιότητα της οθόνης δεν συγκαταλέγεται στα θετικά του. Από κει και μετά δεν ξέρω να σου πω, αν θεωρείται γρήγορο ή αργό ή κάτι άλλο πέραν της μετριότητας (γενικότερα σαν αίσθηση).

*Έχει λίγες μέρες που κάνει κάτι περίεργα με τον ήχο-κόβεται ξαφνικά (θα έμπαινα σε περισσότερες λεπτομέριeς, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν φταίει αυτό ή εγώ-δεν το χω πάει ακόμα στο service)

Παντασουζα

Οντως ενα ετος εχουν (οπως και πολλα επωνυμα τωρα πια-λενοβο κτλ)αλλα με μια επεκταση ενος ετους με 40ευρο ειμαι κομπλε πιστευω

Ενα αλλο ατου που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι ,απο γνωστους το παραθετω, οταν σε ταλαιπωρει το μηχανημα δν "κολλανε" να σου κανουν αντικατασταση.

τελοσπαντων το σκεφτομαι ακομα

οποιος θελει να προσθεσει κατι παρακαλω μν διστασει να ριξει "τον λιθον"..........

Δεν χρειάζεται αγορά εγγύησης. Υπάρχει νομοθεσία που ορίζει το ύψος της εγγύησης στα 2 έτη και ας γραψουν αυτοί ένα μήνα!

FYI turbo-x πενταετίας-εξαετίας αφου μου έβγαλε το φοιτητικό πέρασε στα χερια της αδερφής με μονο πρόβλημα ένα καμμένο card reader.

Shit Happens!!!

Δεν χρειάζεται αγορά εγγύησης. Υπάρχει νομοθεσία που ορίζει το ύψος της εγγύησης στα 2 έτη και ας γραψουν αυτοί ένα μήνα!

Και τι ακριβώς τους λες όταν σου λένε τα δικά τους? Τους δείχνεις το ΦΕΚ?

(δε το ρωτάω ειρωνικά)

Παντασουζα

Εγώ πριν από 6 χρόνια είχα αγοράσει 2 turbo x για εμένα και την κοπέλα μου. Τα αγόρασα βάση δυνατοτήτων και όχι βάση εμφάνισης. Γενικά εγώ δεν έχω τέτοια θέματα με τα λαπτοπ. Όλα μου αρέσουν εμφανισιακά. Είτε είναι πιο μοντέρνα είτε πιο κλασσικά, είτε πιο μινιμαλιστικά είτε πιο φουτουριστικά (οπως τα Acer) . Έτσι και αλλιώς το ήθελα για βαριά χρήση. Δηλαδή 8ωρη δουλειά μέσα σε υπόγειο πάρκινγκ με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, καυσαέρια τίγκα, και το λαπτοπ να δουλεύει δυνατά γιατί ανέβαζα κάτι χαρακτηράκια στο lineage και τα έβαζα και botαραν ολημερίς με 2 game clients ανοιχτά. Όποιος ξέρει, καταλαβαίνει για τί stretch μιλάμε. Άρα επεξεργαστής, μνήμη, και κάρτα γραφικών στο φουλ.

Πρόβλημα κανένα. Αποδείχτηκαν σκυλιά. Τελικά όχι μόνο επέζησαν 3 χρόνια αλλά κατάφερα να τα μεταπουλήσω σε άριστη κατάσταση προκειμένου να αγοράσω ένα Sony Vaio το οποίο λειτουργεί και αυτό 3 χρόνια χωρίς επίσης κανένα πρόβλημα.

Το λάπτοπ είναι λαχείο. Άμα το προσέχεις το καθαρίζεις προσεχτικά μέσα έξω και του συμπεριφέρεσαι ευγενικά, έχεις πολλές πιθανότητες να τα πάτε καλά και να μη σου βγάλει πρόβλημα. Όλα τα άλλα είναι τύχη.

Τον αριθμο του ΙΝΚΑ ;)

τι ειναι αυτος ο αριθμος??

και φιλε Hierophant πως να καθαρισεις το λαπτοπ απο μεσα??δν ειναι ντεσκτοπ...

• 2 weeks later...
Το λάπτοπ είναι λαχείο. Άμα το προσέχεις το καθαρίζεις προσεχτικά μέσα έξω και του συμπεριφέρεσαι ευγενικά, έχεις πολλές πιθανότητες να τα πάτε καλά και να μη σου βγάλει πρόβλημα. Όλα τα άλλα είναι τύχη.

Ετσι ακριβώς είτε πρόκειται για λάπτοπ είτε για ντέσκτοπ είναι απαραίτητός ο καλός και προγραμματισμένος καθαρισμός - φύσημα από τις σκόνες, και ιδιαίτερα στα λάπτοπ που οι περισσότεροι-ες τα παίρνουν ''αγκαλιά'' στα κρεβάτια ( κουβέρτες) καθαρισμός από τα χνούδια:lol:

• 1 month later...

Γεια σε ολους.

Εχω ενα turbo-x w251hu ,το εχω κερδισει σε εναν διαγονισμο, οπος αναφερατε παραπανω μου βγαζει και μενα κατι μπλε οθονες με κινεζικα και σβηνει η σβηνει ξαφνικα πανο στο gaming(μαλον απο θερμοκρασια).

Ηθελα να ρωτισω αν μπορω να του βαλω μεγαλιτερο επεξεργαστη μιας και εχω βρει στο ebay το ιδιο socket και εχει on board grafics οποτε λογικα θα βαιλτιοθει αρκετα.

Θα το εκτιμουσα αν καποιος ξερει να μου απαντισει.

Κωστας

Γεια σε ολους.

Εχω ενα turbo-x w251hu ,το εχω κερδισει σε εναν διαγονισμο, οπος αναφερατε παραπανω μου βγαζει και μενα κατι μπλε οθονες με κινεζικα και σβηνει η σβηνει ξαφνικα πανο στο gaming(μαλον απο θερμοκρασια).

Ηθελα να ρωτισω αν μπορω να του βαλω μεγαλιτερο επεξεργαστη μιας και εχω βρει στο ebay το ιδιο socket και εχει on board grafics οποτε λογικα θα βαιλτιοθει αρκετα.

Θα το εκτιμουσα αν καποιος ξερει να μου απαντισει.

Κωστας

Θέλει πολύ ψάξιμο εκ μέρους σου και αρκετή διασταύρωση στοιχείων για να δεις αρχικά ποιοι επεξεργαστές ταιριάζουν στο socket σου, τί θερμοκρασίες απαιτούν, και σε τι τιμή παίζουν.

Με μια μικρή έρευνα που έκανα εγώ, βάση του κωδικού του μοντέλου σου, βρήκα ότι έχει αυτά τα specifications :http://img.tapatalk.com/d/13/08/26/9amereru.jpg

Αν είναι σωστά τότε ψάχνεις βάση του Celeron B820 και βρίσκεις το socket του. Από εδώ βρήκα ότι το socket του είναι το 988Β rPGA.

http://img.tapatalk.com/d/13/08/26/y2emameq.jpg

Βάση αυτού του socket βρήκα αυτή τη σελίδα που λέει τους διαθέσιμους επεξεργαστές... αλλα λέει μόνο για i7!

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Socket_G2

Τον δικό σου δεν τον αναφέρει... Δεν ξερω μπορεί να κάνω και λάθος ή κάτι να μου ξέφυγε, αλλά το σίγουρο είναι ότι για να βρεις επεξεργαστή είναι μεγάλο μπλέξιμο. Εγώ όταν άλλαξα τον δικό μου έφαγε μια βδομάδα στο ψάξιμο. Πιο πολύ για να βρω κατάλληλη ψύκτρα γιατί υψηλότεροι επεξεργαστές απαιτούν ψύκτρα από μεγαλύτερο μοντέλο η οποία ψύκτρα να ταιριάζει στο σασί το δικό σου. Δηλαδή... Θα ψάξεις να βρεις τι επεξεργαστές μπαίνουν σε ανώτερα μοντέλα ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ, και θα "κλέψεις" τον επεξεργαστή και την ψύκτρα. Θα δεις πόσο στοιχίζουν και θα αποφασίσεις αν σε συμφέρει η όχι να κάνεις αυτή την αλλαγή στο λαπτοπ σου. Πάντως ενημερωτικά οι επεξεργαστές και οι ψύκτρες δεν είναι φθηνοί. 60 ευρώ έδωσα για την ψύκτρα μου και περίπου 100 για τον επεξεργαστή.

τι ειναι αυτος ο αριθμος??

και φιλε Hierophant πως να καθαρισεις το λαπτοπ απο μεσα??δν ειναι ντεσκτοπ...

Το ανοίγεις από κάτω βγάζοντας τις βίδες και το καπάκι.

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" ή κάνουμε χρήση της "Πολλαπλής παράθεσης"