Jump to content

Samsung Galaxy S Duos (S7562)


cayman84
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα! Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο προγραμματακι που να μπορουμε να ρυθμιζουμε κατα την εκκινηση της συσκευής μας τι θα ανοίγει κ τι οχι? Τελευταία, έχω την εντύπωση πως το κινητό μου, βέβαια το χω κ δυο χρόνια, καθυστερεί ν ανοίξει κάποιες εφαρμογές. Μήπως φταίει η λίγη ραμ που του χει μείνει? 80ΜΒ..

επισης θα ηθελα κάποιες εφαρμογές να τις περάσω στη καρτα μνήμης.. γίνεται αυτό? ευχαριστώ!

Αν είσαι root πρέπει να χωρίσεις σε δυο partition την SD και μετά με το link2sd τις μεταφέρεις. Για το άλλο που λες εύκολα γίνεται με το all in one toolbox αλλά δεν θυμάμαι α δουλεύει και χωρίς root.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

δηλαδη χωρις ροοτ δε γινεται η μεταφορα ε; που μπορω να βρω καποιον σχετικο κι απλο οδηγο; κι επισης, για τη διαδικασια του να χωρισω την καρτα μου σε δυο μερη;;
Link to comment
Share on other sites

Να μη σε τρομάζουν καθόλου είναι πανεύκολα όλα!

 

Τελικα ειχες δικιο. Ολα καλα τελικα. Σε ευχαριστω και δημοσια για την μεγαλη σου βοηθεια!

Με εκτιμηση Ευαγγελος.
Link to comment
Share on other sites

δηλαδη χωρις ροοτ δε γινεται η μεταφορα ε; που μπορω να βρω καποιον σχετικο κι απλο οδηγο; κι επισης, για τη διαδικασια του να χωρισω την καρτα μου σε δυο μερη;;

Για root μπορείς να δεις αυτόν τον οδηγό από xda και για το partition της sd εδω.

Τελικα ειχες δικιο. Ολα καλα τελικα. Σε ευχαριστω και δημοσια για την μεγαλη σου βοηθεια!

Να σαι καλά!

Link to comment
Share on other sites

σ ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση! διαβασα τους 2 οδηγους που μου χρειαζονται σε πρωτη φαση (ροοτ και cwm-αναγκαστικα).. αλλα μπερδευτηκα απ το πρωτο κιολας βημα. συγκεκριμενα εδω.. Get into Download mode by pressing Volume (-) + Home + Power Keys followed by Volume (+) to Confirm. πιστευω οτι το κανω οπως λεει, εχω κλεισει δηλαδη τη συσκευη, παταω τα πληκτρα..αλλα δεν εμφανιζεται κατι, παρα μονο που ενεργοποιειται το κινητο οταν πατησω το power. και κατι ακομα, απ ο,τι καταλαβα, τα αρχεια τα κατεβαζουμε απ το κινητο ε; αυτο με μπερδεψε λιγο για το πως θα βρουμε το λινκ.. αν ομως τα περναγα απ τον υπολογιστη που τα χω κατεβασει ηδη, δε θα μπορουσα να παρακαμψω αυτο το βημα; βεβαια η ακολουθια των πληκτρων, βλεπω οτι χρησιμευει γενικως.. κι αυτο ειναι ενα θεμα να το μαθω.
Link to comment
Share on other sites

Τα αρχεία τα κατεβάζεις στο πισι και τα περνάς στην κάρτα. Τα πλήκτρα για το download mode είναι volume up + volume down + home + Power και μόλις δονήσει τα αφήνεις. Θέλει cwm για να κάνεις εγκατάσταση το superuser ναι. Απλά στην εγκατάσταση του cwm από Odin πρόσεξε όταν δονήσει η συσκευή στο τέλος του install να βγάλεις το usb και την μπαταρία αλλιώς στο πρώτο start up περνιέται αυτόματα το stock recovery μόνο του!
Link to comment
Share on other sites

στον οδηγο τα χει με λιγο διαφορετικη σειρα... τα δοκιμασα κ με τους 2 τροπους κ τιποτα. πρεπει οταν ειναι κλειστο το κιν ετσι; δε ξερω πως μπορει να παρει το μηνυμα για το τι θελω να κανει οταν ειναι κλειστο.... δε ξερω αν κανω κατι λαθος αλλα μεχρι στιγμης δεν... :/
Link to comment
Share on other sites

κλαησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση! παω να εγκαταστησω μια εφαρμογη και μου βγαζει μηνυμα οτι ο χωρος εχει εξαντληθει διαγραψτε ορισμενα στοιχεια και προσπαθηστε ξανα. Αυτο μου το εκανε ξαφνικα κ δεν νομιζω να ισχυει γιατι εχω ελευθερο χωρο 800mb το κινητο ειναι root κ του εχω μεταφερι κ τις περισσοτερες εφαρμογες στην καρτα. Τι μπορει να εγινε; Μπορω να κανω κατι εγω;
Link to comment
Share on other sites

λοιπον τελικα εφτασα με βαση εναν μεταφρασμενο οδηγο που βρηκα εδω στο φορουμ, στο βημα 12.. μετα την επανακκινηση φτανω σε αυτο το σημειο, και κολλαω.. δηλαδη το μονο που μου επιτρεπει να κανω ειναι reboot system.. δε μου επιλεγει κατι αλλο.... τι εχω κανει λαθος;

 

---

επιτελους.... περασα το su!! ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου, ειδικα αυτο για την αφαιρεση μπαταριας... μιας και τελικα το σκαλωμα ηταν εξαιτιας αυτου. κατι που δε καταλαβα ομως, αν και τωρα δεν εχει τοση σημασια ειναι πως κανω unmount.. γιατι οταν περασα το su στην μνημη τηλεφωνου δε μπορουσα να το κανω install, κι ετσι το περασα στην εξωτερικη.. κ μετα οκ.

Edited by anthoulaki1989
Link to comment
Share on other sites

@aleka_0 800mb μήπως έχεις για data? Σε πιο partition έχεις τα ελεύθερα mb? Κάνε ένα clean cashe και δες κάποιες εφαρμογές πόσο χώρο πιάνουν. Πχ μου έχει τύχει και ήταν συνέχεια αυτό πρόβλημα ο chrome είχε 150+mb cashe γιαυτό και τον σταμάτησα(next browser χρησιμοποιώ τώρα)

 

@anthoulaki1989 το λινκ με τον οδηγο που έδωσες δεν μου το ανοίγει για να δω τα βήματα και να σε πω που κόλλησες. Αν μπορείς δες το λίγο και δώσε πάλι το λινκ.

 

Edit1: Μπήκα από πισι για να δω το λινκ. Λοιπόν αυτός ο οδηγός έχει λάθος. Ας δούμε λίγο τα βήματα:

1)Κλείνουμε το κινητό και το ανοίγουμε πατώντας volume up + volume down + home + power και μόλις δονήσει τα αφήνουμε.(Αυτό λέγεται download mode και το χρειαζόμαστε για να flashάρουμε τα αρχεία που θέλουμε από odin.)

2)Ανοίγουμε το odin και συνδέουμε το κινητό στο πισι και περιμένουμε να κάνει εγκατάσταση τους drivers(αυτόματα γίνεται η εγκατάσταση για win 7 και πάνω). Όταν τελειώσει η εγκατάσταση θα δούμε στο odin ότι μας έχει δώσει χχ[Com:xx]. Τσεκάρουμε το PDA και δίνουμε το path όπου έχουμε κατεβάσει το cwm. Προσέχουμε να είναι checked μόνο το Auto Reboot και το F. Reset Time. Πατάμε το start και περιμένουμε.

3)Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση και δονήσει η συσκευή βγάζουμε το usb και την μπαταρία!! Αλλιώς στην πρώτη έναρξη της συσκευής θα περαστεί πάλι μόνο του το stock recovery!

4)Αφού λοιπόν βγάλαμε την μπαταρία την επανατοποθετούμε και τώρα με τα Volume up + home + power κάνουμε boot την συσκευή μας σε custom recovery(το cwm που flashάραμε λίγο πριν με το odin).

5)Έχουμε ήδη περάσει το zip για το superuser στην sd μας οπότε στο cmw πάμε στην επιλογή choose zip from sd και επιλέγουμε το αρχείο του superuser. πατάμε yes και μόλις τελειώσει το install πάμε πίσω και επιλέγουμε reboot system.

6)Ανοίγει η συσκευή μας κανονικά και βλέπουμε πλέον το superuser σαν εφαρμογή και είμαστε root.

 

Σημείωση: Πως δουλεύει το cwm? Με τα πλήκτρα της έντασης πάμε πάνω κάτω. Με το Power κάνουμε "κλικ" σε αυτό που θέλουμε και με το back button πάμε μία επιλογή πίσω.

 

Edit2: Ότι θέλουμε να κάνουμε install από cwm το περνάμε στην sd όχι στην μνήμη του κινητού. Τώρα δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο για unmount.

Edited by GiannisSma
Link to comment
Share on other sites

ναι ειχα κανει βλακεια... εβαλα αναποδα το ονομα με το url... το διορθωσα για να φαινεται και στους αλλους.

 

---

διαβασα κι αναλυτικα τωρα που ειμαι απο πισι τις διορθωσεις για τον οδηγο.. τα ιδια δεν ειναι; η μονη διαφορα νομιζω ηταν με τα πληκτρα, αλλα μου δουλεψε ετσι οπως το ελεγε.. απλα ειχα κολλησει εκει, γιατι δεν εβγαλα τη μπαταρια.. μετα το ειδα σε κατι σχολια, και καταλαβα τι εννοουσες κι εσυ με τη μπαταρια. αντε τωρα να παμε για το χωρισμα της καρτας. παρεπιπτοντως, το allinone-toolbox που μου προτεινες ειναι πολυ καλο, και εχει επιλογη αν θες να μεταφερεις εφαρμογες στην εξωτερικη μνημη.. δε ξερω ομως μηπως καλυτερα ειναι να κανω το χωρισμα πρωτα.

Edited by anthoulaki1989
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με partition sd γιατί δεν μου χρειάστηκε. Δεν παίζω ούτε παιχνίδια και στο κινητό έχω πολλές εφαρμογές και τις χρησιμοποιώ είναι μια παλιά συσκευή με μικρές αποδώσεις για τα τώρα δεδομένα παρόλαυτα κάνω τα πάντα από το κινητό μερικές φορές με κάποια θεματάκια αλλά και για αυτά που με βοηθάει και κάνω είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα για το all in one toolbox δεν ξέρω αν μεταφέρει εφαρμογή στην sd χωρίς κάποιο partition, το link2sd από την άλλη αν κάνεις το partition της κάρτας και μετά ανοίξεις την εφαρμογή αμέσως σε ρωτάει μόνο τον τύπο που είναι φορμαρισμένο το partition την μορφή που το έχεις διαμορφώσει. Οπότε καλύτερα με το link2sd πιστεύω.
Link to comment
Share on other sites

χωρισα και τη καρτα και ολα καλα! δεν ηταν και κατι δυσκολο τελικα, και με το link2sd οντως πιστευω οτι ειναι καλυτερα.. και παλι σ'ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σου! :)
Link to comment
Share on other sites

Αφού τα είδες και στους οδηγούς όλα εύκολα είναι! Απλά σκέφτεσαι μήπως δεν πάει κάτι σωστά! Αφού τα κατάφερες όλα καλά!
Link to comment
Share on other sites

Τελικα μετα απο 2-3 προσπαθειες μπηκε η εφαρμογη που ηθελα.

Τωρα θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση, θελω να ανοιξω τα data του κινητου αλλα θελω να κατεβαζει μονο μια εφαρμογη. για να σας εξηγησω τι εννοω. εχω Q card και μπορεις να χρησιμοποιεις την εφαρμογη whats app δωρεαν χωρις να σε χρεωνει data. το θεμα ειναι αν εγω τα ανοιξω δεν θα κατεβαζουν οι αλλες εφαρμογες, πως γινεται να τις κλεισω κ να μην κατεβαζουν;

Link to comment
Share on other sites

@aleka_0 μπορείς να δοκιμάσεις αυτή εδω λέγεται NetBlocker. Δουλεύει χωρίς root. Επιλέγεις από την λίστα την εφαρμογή που δεν θες να έχει ίντερνετ είτε με wifi ενεργοποιημένο είτε δεδομένα. Το θέμα είναι ότι αν άνοιξες μια εφαρμογή που έχεις επιλέξει να μην έχει πρόσβαση σε ίντερνετ στο απενεργοποιεί τελείως και για οτιδήποτε άλλο και όταν κλείσεις την εφαρμογή(αυτη που άνοιξες ενώ είναι στην λίστα για να μην έχει πρόσβαση στο ίντερνετ) από τα recent τοτε επανέρχεται το ίντερνετ. Edited by GiannisSma
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα! τις τελευταιες μερες στο κινητο ειχα προσεξει το εξης.. να ψιλοκολλαει οταν συνδεομαι στο ιντερνετ, να αργει να φορτωσει πχ το play.. ορισμενες φορες φεροταν λες και δεν ηταν συνδεδεμενο με ιντερνετ(κυριως με wifi το δοκιμασα), με αποκορυφωμα σημερα που δεν εδειχνε να συνδεεται-ή αργουσε πολυ, με τη κινηση δεδομενων.. κι ετσι μου τη βαρασε και λεω, δε κανω ενα factory reset?? ναι ναι το εκανα, και δεν ειχα κρατησει κανα αντιγραφο η αληθεια ειναι πως δε περιμενα να μου σβησει τα παντα ολα -το θυμομουν λιγο διαφορετικο σε ενα αλλο κιν που το χα δοκιμασει, αλλα μαλλον θυμομουν λαθος- τελοσπαντων δεν ειχα δα και κατι τοσο σημαντικο. ομως αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι παρολο το reset δε σταματησε να ειναι ροοτ.. οταν το ενεργοποιησα με εβαλε κανονικα στη διαδικασια να κανω ρυθμισεις, συνδεση λογαριασμου κλπ, κανονικα οπως τη πρωτη φορα.. δεν ειχα τις εφαρμογες μου ομως προσεξα οτι ειχα το SuperUser, μετα κατεβασα τις διαφορες εφαρμογες -μαλιστα καποιες τις εβαλε κατευθειαν στην καρτα στο ιδιο μερος που τις ειχα βαλει και πριν (??)- και ειδα πως λειτουργει κανονικα σα ροοτ.. μου κανε εντυπωση, και αναρωτιεμαι μηπως θα υπηρχε καποιος τροπος να ανακτησω τα δεδομενα μιας συγκεκριμενης εφαρμογης.. αφου ειχε κρατησει το su γιατι οχι και αλλα αρχεια κι εφαρμογες; εκει με μπερδεψε..
Link to comment
Share on other sites

Το su παρέμεινε γιατί είναι περασμένο στο σύστημα και ως εκ τούτου οι εφαρμογές συστήματος δεν διαγράφονται με factory reset.Για τις υπόλοιπες εφαρμογές δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός αν είχες ενεργή την δημιουργία αντιγράφων στον google λογαριασμό σου. Edited by truckman
Link to comment
Share on other sites

οχι δεν ειχα κρατησει.. θελω τρομαρα μου να κραταω μια μυστικοτητα μεσα σε αυτον τον κοσμο της τεχνολογιας και του ολα να ειναι συνδεδεμενα μεταξυ τους... καταπληκτικα!! αλλα νταξει, δεν ηταν θεμα ζωης κ θανατου.. ελπιζω να μη μου μεινει μαθημα τουλαχιστον να μη βιαζομαι...

 

Γιαννη, οσο για τη ρομ.. μου περασε απ το μυαλο, αλλα ελεγα προς το παρον να το κρατησω λιγο ακομα με τη μαμα ρομ.. θα μελετησω παντως και θα το ξανασκεφτω! χεχε.. αληθεια τελικα, ολο αυτο με το χωρισμα της εξωτερικης καρτας, βοηθαει στη ραμ (για να μη κολλαει δηλαδη)? και επισης.. η καστομ ρομ βοηθαει? αν τρωει λιγοτερη ραμ δηλαδη..

Link to comment
Share on other sites

geia sas paidia exo ena provlima me to duos mou kollage kai ekana epanafora ergostasiakon rithmiseon

anoixe mia xara evala glossa ellinika meta sundesa to wifi kai ekei kollise i othoni egine mauri kai mou deixnei pano pano mono thn wra to sima gia to diktio tis kartas sim kai oti exo to wifi anoixto ti kanw????

Link to comment
Share on other sites

geia sas paidia exo ena provlima me to duos mou kollage kai ekana epanafora ergostasiakon rithmiseon

anoixe mia xara evala glossa ellinika meta sundesa to wifi kai ekei kollise i othoni egine mauri kai mou deixnei pano pano mono thn wra to sima gia to diktio tis kartas sim kai oti exo to wifi anoixto ti kanw????

Kαλημέρα.Καταρχάς θα ήθελα να σε ενημερώσω οτι απαγορεύεται απο τους Ο.Π.Χ η μεταγραφή των ελληνικών με την χρήση του λατινικού αλφαβήτου (πρακτική ευρέως γνωστή ως greeklish) και ως εκ τούτου θα σε παρακαλέσω να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες.

Στο πρόβλημα σου τώρα,δοκίμασες να κάνεις μια επανεκκίνηση?

Link to comment
Share on other sites

@anthoulaki1989 δεν είναι μόνο η ρομ που βοηθάει αλλα και ο κερνελ όπου εχεις κι άλλες επιλογές για συχνότητες επεξεργαστή οπότε καλύτερη διαχείριση μπαταρίας. Όσο για την ρομ δεν έχει μέσα όλες τις 'άχρηστες' εφαρμογές της σαμυ και σαφώς διαφορετικό περιβάλλον χρήσης(κατα την γνώμη μου το touchwiz είναι τραγικό!) έχεις καλύτερη απόδοση σε ραμ και κατά συνέπεια να ανέβει λίγο η ταχύτητα της συσκευής!
Link to comment
Share on other sites

ΟΠΠΠΠ ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΡΟΜ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΜ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΑΚΙΝΗΣΗ Ή ΑΝΑΠΟΔΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΡΟΜ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΟ??? ΧΑΧΑΧΑΧ

 

:!: Από Ομάδα Διαχείρισης :!:

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες διότι είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Ο.Π.Χ.

Edited by Sol_Ballads
Link to comment
Share on other sites

μαλιστα.. και απ ο,τι καταλαβα μπορω να περασω ναι μεν αλλη ρομ, αλλα μονο της ιδιας εκδοσης ε; πχ 4.0.4 που οριτζιναλ φοραει στο σαμυ.. δε ξερω αν μπορω να βαλω 4.1 και πανω, αλλα φανταζομαι πρεπει ν αλλαξω κερνελ ε; εκει δε θελω να φτασω, νομιζω ειναι αρκετα επιπομη διαδικασια με πιο σοβαρο ρισκο απ τις προηγουμενες, τουλαχιστον ετσι ειχα καταλαβει απ οταν το εψαχνα με το xperia.. εκει το δοκιμασα μερικες φορες, αλλα δε πετυχε κ το αφησα. απο ρομ εσυ ποια εχεις δοκιμασει και προτεινεις; μια σταθερη κι ελαφρια..
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Samsung Galaxy S Duos (S7562)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...