Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Motorola E398


dpolal
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα χρόνια πέρασαν και το 7110 είχε αρχίσει πλέον να δείχνει την ηλικία του... (περισσότερα εδώ)

 

Παρόλο που για τα πάντα κάθομαι και ψάχνω πρώτα στο νετ προκειμένου να βρώ κριτικές και γνώμες, θυμάμαι εκείνο το πρωϊνό καθημερινής να βγαίνω από το σπίτι μόνο για έναν καφέ και με σκοπό να περάσω μια βόλτα από τα κινητομάγαζα της γειτονιάς αλλά μόνο για να πάρω ιδέες, απόψεις και τιμές. Η κληρονομία που μου άφησε το 7110 ήταν ένα περίεργο φετίχ με τις candybar συσκευές, με την καμμία δεν ήθελα clamshell καθώς και η αγάπη για το joystick που το θεωρούσα ιδανικό σαν πολυ-χειριστήριο για μικρές συσκευές.

 

Μπαίνω λοιπόν στον Γερμανό και χαζεύοντας στις χαμηλές θέσεις των ραφιών, εκεί που μπαίνουν συνήθως τα non-cοmmersial κινητά πέφτει ο μάτης μου σε μια μεσαίου μεγέθους συσκευή που για έναν περίεργο λόγο (για φαντάσου...) μου έκανε τόσο δυνατό κλίκ που παίζει να το άκουσε και ο διπλανός πελάτης. Βλέπω λοιπόν για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο και σχετικά άγνωστο ακόμα Motorola E398.

 

 

http://3.bp.blogspot.com/_OwHSa0PMD5c/TBg6JyMlLPI/AAAAAAAAAEk/R_bx7PycINM/s1600/motorola_e398-262x300.jpg

 

 

Έρωτας με την πρώτη ματιά μιλάμε... :O

 

Το αγόρασα αμέσως χωρίς ούτε να ξέρω καλά καλά τί έκανε ούτε και να ρωτήσω τίποτα. Σε σχέση κιόλας με τις άλλες συσκευές ήταν αρκετά οικονομικό σαν πρόταση.

 

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=MKK4WMAiNgI]Motorola E398 ad - YouTube[/ame]

 

Ήταν το πρώτο μου τηλέφωνο με joystick τεσσάρων κατευθύνσεων και click/enter, το πρώτο με έγχρωμη οθόνη, το πρώτο που δεχόταν εξωτερική μνήμη, με τις εξίσου νέες την εποχή εκείνη μικροσκοπικές transflash (μία 64άρα συνόδευε την συσκευασία), το πρώτο με κάμερα, το πρώτο με usb καλώδιο σύνδεσης στον Η/Υ και το πρώτο που μπορούσε να αναπαράγει mp3.... (πολλές οι παρθενιές, είναι αλήθεια :O )

 

H μικροσκοπική σε μέγεθος και χωριτηκότητα μνήμη γέμισε γρήγορα με τα αγαπημένα mp3 που με συνόδευαν ευχάριστα στις διάφορες διαδρομές αν και δεν του έκανα ποτέ την χρήση που ήθελα αφού μια ζωή ξέχναγα να πάρω μαζί μου τα ακουστικά.

 

Το κινητάκι είχε 2 στερεοφωνικά ηχειάκια που έπαιζαν αρκετά τίμια σε ήσυχο περιβάλλον και 1-2 φορές που βρισκόμουν σε club δοκίμασα την λειτουργία club lights που λαμβάνοντας τον ήχο από το περιβάλλον όλο το κινητό μετατρεπόταν σε φωτορυθμικό...

 

http://www.mobile-review.com/newslist/2004/April/images/e398-3.jpg

 

Ψιλοκαρνάβαλος, οφείλω να ομολογήσω καθώς διέθετε και πλαϊνά πολύχρωμα led δίπλα από τα ηχεία του αλλά πολύ εφφετζίδικο μιλάμε... :lol:

 

Κατά το 2ο έτος που το είχα στην κατοχή μου έτυχε να ψάχνω για κάτι στο νετ και έπεσα τυχαία σε ένα ρωσικό site με οδηγίες και αρχεία για να του αλλάξω theme. Αυτή ήταν η εισαγωγή μου στο κόσμο του modding και παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που ασχολιόμουν με πείραγμα κινητού (μία ακόμη παρθενιά) κατάφερα σχετικά εύκολα να του φορτώσω startup screen, icons και ήχους από MS windows XP.

 

Eίχα ψαρώσει αρκετούς, που νόμιζαν ότι το κινητό έτρεχε windows. :lol:

 

Το τηλέφωνο έμεινε στην κατοχή μου περίπου 3 χρόνια. Θεωρώ πως ήταν ένα από τα καλύτερα και ποιό πλούσια σε χαρακτηριστικά κινητά την εποχή που κυκλοφόρησε και δεν με δυσκόλεψε ποτέ παρόλο που ήταν η πρώτη μου επαφή που εξελίχθηκε σε μακρά συμβίωση με την αμερικάνικη εταιρεία...

 

http://img.americanas.com.br/produtos/01/02/item/5347/1/5347112GG.jpg

 

Η επόμενη επανασύνδεση έγινε πριν από 2 μήνες περίπου με την αγορά του Atrix 4G και ελπίζω και αυτή να εξελιχθεί το ίδιο καλά. Άλλη μια όμορφη ανάμνηση πλέον...

Edited by Mythozz

Δεν ελπίζω σε τίποτα.

Δεν φοβάμε τίποτα.

Είμαι παντρεμένος.

Link to comment
Share on other sites

Πωωω, τι μου θύμισες. Το είχα και εγώ και έχει μείνει ανεξίτηλο στην μνήμη μου. Τα ledakia ήταν όντως πολύ πανηγυρτζίδικα αλλά και εντυπωσιακά. Το γέλιο είναι πως και εγώ του είχα βάλει το windows xp theme και ψάρωνα κόσμο. Ηταν το πρώτο στερεφωνικο κινητό, αφού είχε 2 ηχεία. Το μόνο που με είχε απογοητέψει σε αυτη την συσκευή, ήταν πως ενώ παρουσιαζόταν σαν music phone δεν είχε equalizer αλλά είχε γενικά καλή απόδοση. Επίσης έπερνε όπως ανέφερες τις καινούριες τοτε micro sd. Το συγκεκριμένο με έκανε να εκτιμήσω την motorola, για την οποία μέχρι τότε δεν είχα την καλύτερη των εντυπώσεων και με οδήγησε να αγοράσω αργότερα το θρυλικό Motorola A1200 Ming. Edited by brokesmack
Bosch Com 509, Ericsson T10s, Ericsson T18s, Nokia 3330, Siemens C35, Panasonic GD67, Sharp GX10, Nokia 3200, Motorola E398, Nokia 9300, Nokia 6085, Motorola W490, Motorola A1200 Ming, LG HB620, Samsung B7300 OmniaLITE, Samsung Galaxy 551, Samsung Nexus S, Iphone 4, Samsung Galaxy Nexus, Motorola Moto G, LG G2 D802, HTC One M9, HTC 10, Nokia X7 (8.1), Nokia 8.3
Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικό κινητό. Η διάρκεια ζωής του ήταν μεγάλη μιας και ήταν τρομερό εργαλείο για Modding, είχε τρομερές δυνατότητες παραμετροποίησης.
Link to comment
Share on other sites

Το είχε φίλη μου αυτό, αλλά δεν το πολυθυμάμαι. Θυμάμαι όμως που οι SE freaks του βγάζαν τα ηχεία και τα περνούσαν σε K800i με άλλα audio drivers. Πρέπει να είχε πολύ δύναμη το άτιμο...!

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Δεν εκανε την μεγαλη επιτυχία, σιγουρα όμως το λατρεψαν οσοι ασχολήθηκαν με modding εκεινη την περίοδο.

 

Το ηχείο του ηταν δυνατο και ΠΟΛΥ καλο στα πριμα, αν θυμάμαι καλα.

regged - always
Link to comment
Share on other sites

Ήταν το πρώτο μου τηλέφωνο με joystick τεσσάρων κατευθύνσεων και click/enter, το πρώτο με έγχρωμη οθόνη, το πρώτο που δεχόταν εξωτερική μνήμη, με τις εξίσου νέες την εποχή εκείνη μικροσκοπικές transflash (μία 64άρα συνόδευε την συσκευασία), το πρώτο με κάμερα, το πρώτο με usb καλώδιο σύνδεσης στον Η/Υ και το πρώτο που μπορούσε να αναπαράγει mp3.... (πολλές οι παρθενιές, είναι αλήθεια :O )

Για δες...τα έκανε όλα αυτά πρώτο το moto? Δεν το ήξερα, τότε δεν ασχολιόμουν και πολύ με τις ιδιότητες των κινητών...απλά ήταν πιο με κέρδιζε περισσότερο εμφανισιακά! Και αυτό μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω!

Link to comment
Share on other sites

και εγω για λιγο το ειχα!καλα ηχεια,ομορφο κινητο extreme για την εποχη του!και φοβερο το ringtone hello...moto!
Link to comment
Share on other sites

Εγω το εχω ακομα αυτο το κινητο αλλα ειναι E1 που εχει +iTunes ,ωραιο κινητο με ledακια που αναβουν αλλα δεν ειχε Equalizer,2ον κολλουσε πολυ στην αναπαραγωγη βιντεο και 3ον μου εσπαγε τα νευρα που δεν επαιζε MP3 πανω απο 192kbps
Link to comment
Share on other sites

Άλλο ένα καλό κινητό που το έθαψε η Motorola. Το είχα και το έχω ακόμα και λειτουργεί!

Πέρα από τα εφέ με τα led (που ήταν πολύ πιο καλαίσθητα και διακριτικά από άλλες Siemens συσκευές) το εντυπωσιακό ήταν τα δύο ηχεία και η μικροσκοπική (από όλες τις απόψεις) κάρτα μνήμης (64 ολόκληρα ΜΒ!) που είχε στη συσκευασία.

Αυτό όμως που άφηνε σαν τελική εντύπωση ήταν η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του. Ντυμένο με καοτσούκ που δεν έχει πάθει τίποτα. Και επιπλέον απτική ανάδραση (haptics). Για μένα αυτό ήταν το πιο ψαρωτικό. Να παίζει μουσική και να δονείται. Και να θυμίσω ότι ήταν ο προπομπός της σειράς ROKR αφού το πρώτο ROKR ήταν το Ε398 σε άσπρο χρώμα.

Και για να μην μακρυγορώ και σας κουράζω και για μένα αποτέλεσε το μέσο για την είσοδο στον κόσμο του modding και φυσικά του άλλαξα τα φώτα καίγοντας την πλακέτα του (δύο φορές).

Ήταν το πληρέστερο πακέτο για την εποχή και την ηλικία μου τότε.

ΥΓ: Είχα πάει στον ΟΤΕ για να μετατρέψω σε σύνδεση το καρτοκινητό μου αποφασισμένος να αγοράσω ένα Mitsubishi και να εγκαταλείψω τη Motorola. Αλλά όταν το είδα...

Edited by jotz
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...