Jump to content

Custom Rom


stefan_city
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.:)

 

ξερω πως εχει χιλιοσυζητηθει το συγκεκριμενο θεμα, και διαβασα πολλα ποστ που αναφερονται στο τι πρεπει να κανεις για να γινεις root, να περασεις μια rom κλπ. αν και με μπερδεψαν, ας τα αφησουμε για αλλη στιγμη, μιας και το κινητο εχει μερικους μηνες εγγυηση ακομα, και δεν θελω να το πειραξω προς το παρον.

 

το κινητο ειναι με την επισημη 2.2 εκδοση, και εχω μερικες ερωτησεις-αποριες.

 

1. ποιες ειναι οι δοκιμασμενες rom, οι οποιες δουλευουν απροβληματιστα; μου αρεσει αρκετα η γνησια εμφανιση που εχει το android, και επισημα την εχουν μονο τα nexus αν δεν κανω λαθος.

2. θελω μια custom rom, με την οποια το κινητο δεν θα χανει την παραμικρη λειτουργια απο οσες εχει τωρα.

3. βαζοντας μια custom rom, απο που κατεβαζω εφαρμογες μετα; εξακολουθω να κατεβαζω απο το google play, ή δεν εχω αυτη τη δυνατοτητα;

4. αν βαλω μια custom 4.0.4 για παραδειγμα, οταν βγει αναβαθμιση αυτης της rom, θα γινει OTA, ή πρεπει να περασω την καινουρια εκδοση οπως εκανα την πρωτη φορα;

5. καποιο προβλημα με το κινητο δεν εχω αντιμετωπισει, περα απο την αυτονομια, η οποια καποιες στιγμες κατανταει τραγικη, και το οτι ο εσωτερικος αποθηκευτικος χωρος για εφαρμογες ειναι ελαχιστος. βαζοντας μια custom rom θα πετυχω βελτιωση και των δυο, και αν ναι, σε τι βαθμο;

 

αυτο προς το παρον. ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

1 και 2. Ολες οι Gingerbread roms είναι σταθερότατες και φουλ δοκιμασμένες πλέον. Αν θες την ταχύτητα του aosp και με ένα look από ICS, τσέκαρε τη ρομ της υπογραφής μου. Σε συνδυασμό με τον kernel επίσης της υπογραφής μου, έχεις τον καλύτερο δυνατό λόγο μπαταρίας-απόδοσης. Δουλεύουν τα πάντα όλα από δυνατότητες του τηλεφώνου, εκτός φυσικά της εγγραφής 720p (που ούτως ή άλλως είναι απαράδεκτη ακόμα και στις sense rom του desire, στις οποίες υπάρχει).

 

3. Κανονικά από το play store.

 

4. Δεν υπάρχει OTΑ. Φλασάρεις κανονικά από recovery.

 

5. H rom της υπογραφής μου έχει ενεργοποιημένο a2sd+ script, που σημαίνει ότι εκμεταλλεύεται το ext3/4 partition της κάρτας σου, χωρίς να καθυστερεί το τηλέφωνο και λύνοντας σε μεγάλο βαθμό το θέμα του χώρου για εφαρμογές.

Link to comment
Share on other sites

μιλαμε για παντελως ασχετο στο θεμα root και custom rom. οποτε, την απαντηση στα 1 και 2 δεν την καταλαβα πληρως, αλλα δεν πειραζει, μιας και δεν θα κανω καποια αλλαγη αμεσα.

 

στο 4, οταν λες φλασαρεις απο recovery, εννοεις πως κανεις ξανα την αρχικη διαδικασια σαν να περνας τη rom για πρωτη φορα; σβηνονται ολα κατα τη διαρκεια της διαδικασιας αυτης; εφαρμογες, επαφες κλπ.

 

η rom που εχεις δειχνει τρομερα ομορφη, κατι τετοιο θελω στο θεμα εμφανισης.

 

για τι αυτονομια μιλαμε; μιας και αν ασχοληθω πολυ με το κινητο, στα μεσα της μερας με εχει αφησει απο μπαταρια. με μετρια χρηση, βγαζω μια μερα.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να διαβάσεις κάποιους οδηγούς που υπάρχουν στο επίσημο θέμα του desire λίγο πιο πάνω για να μπεις λίγο στο κλίμα. Για το update που λέω στο βήμα 4, εννοώ αυτό που ακριβώς λες. Τα δεδομένα σου δε χάνονται, ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις ο εκάστοτε developer αναφέρει σε κάθε update της rom του εάν απαιτείται να γίνει πλήρης διαγραφή του κινητού από recovery (full wipe).

 

Με τη rom που έχω εγώ και τον συγκεκριμένο kernel, βγάζω άνετα 3 μέρες αλλά με κλήσεις κυρίως και όχι τόσο wifi internet ή gps. Έχω δοκιμάσει τις περισσότερες (aosp τουλάχιστον και όχι με το sense) και ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι για μένα ο top.

Link to comment
Share on other sites

σ' ευχαριστω πολυ, πηρα μια ιδεα. θα διαβασω κι αλλα, κι οταν παρω την αποφαση να του βαλω custom rom θα επανελθω. να 'σαι καλα!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...