Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Sony Ericsson K750i


Johny-B
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που είχα πάρει στα χέρια μου το Κ700. Έδειχνε να είναι μια αρκετά καλή και φιλότιμη επιλογή η οποία άξιζε τα λεφτά της. Δυστυχώς όμως αυτή την ηρεμία ήρθε να ταράξει το χαμογελαστό πρόσωπο μιας φίλης. "Κοίτα το καινούριο μου κινητό" μου είπε με χαμόγελό το οποίο τελικά δεν αποδείχτηκε... μεταδοτικό μιας και στην θέα του νέου της κινητού το κατσούφιασμά μου ήταν προφανέστατο!

 

Κάνοντας τη ρητορική ερώτηση ποιο κινητό είναι αυτό η απάντησή της μετέτρεψε το κατσούφιασμα σε εκνευρισμό! "Δεν θυμάμαι, το πήρα με επιδότηση". Μέσα στα επόμενα λεπτά το κινητό είχε κατασχεθεί και είχε περάσει στην κατοχή μου για τις επόμενες μέρες.

 

Η αίσθηση που άφηνε στο χέρι έχει μείνει ακόμα χαραγμένη στη μνήμη μου. Προερχόμενος από το χοντροκομμένο Κ700 η διαφορά ήταν εμφανέστατη. Το σώμα του κινητού δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο κινητό κάτι που το έκανε άκρως ερωτεύσιμο.

 

Η οθόνη και τα χρώματά της ήταν εξαιρετικά. Θυμάμαι ότι βάζοντας τα κινητά δίπλα δίπλα δεν χρειαζόταν να ρίξεις καν δεύτερη ματιά για να διαπιστώσεις τις διαφορές. Το μενού ήταν ταχύτατο αποδεικνύοντας ότι η SonyEricsson συνέχιζε να κάνει διαρκώς καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Ο ήχος του, το μεγάφωνό του και το μικρόφωνο κινούνταν σε αρκετά καλά επίπεδα. Το κινητό ενσωμάτωνε μεγάλη πληθώρα από τα τεχνολογικά καλούδια της εποχής όπως bluetooth, κάμερα 2Megapixels με autofocus, ραδιόφωνο, κάρτα μνήμης κ.α.

 

[ame=

]
[/ame]

 

Σε αυτό όμως που θα πρέπει να αναφερθεί κανείς είναι το γεγονός του σχεδισμού του. Την εποχή που εμφανίστηκε αποτέλεσε ένα από τα πιο όμορφα κινητά. Πραγματικά μπορούσε να συλλάβει τη ματιά σου και να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του!!! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά το Κ750 όλα τα υπόλοιπα candybar κινητά της SE που εμφανίστηκαν έμοιαζαν ή θύμιζαν το Κ750.

 

 

Επιστρέφοντας το κινητό στη φίλη μου μετά από μερικές μέρες συμβίωσης μαζί του διαπίστωσα ότι θα ήταν ένα κινητό που θα έκανε θραύση. Προέβλεψα μάλιστα τότε ότι παρόλο το εξαιρετικό του design θα υπήρχαν προβλήματα με το joystick κι ότι η συσκευή δεν θα έβγαινε ιδιαίτερα ανθεκτική. Στην πρώτη περίπτωση φαίνεται πως έπεσα μέσα ωστόσο στη δεύτερη το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα βλέπω να κυκλοφορούν μερικά μάλλον δεν με επιβεβαιώνει στο 100%.

 

[ame=

]
[/ame]

 

...παίρνοντας την σκυτάλη από τον φίλο zxr θα ήθελα να συμπληρώσω ότι νοιώθω τυχερός που είμαι κάτοχος ενός από τα μεγαλύτερα best seller κινητά όχι μόνο της Sony Ericsson αλλά και γενικότερα. Ακόμη και τώρα το έχω σε άριστη λειτουργική και πολύ καλή εμφανισιακή κατάσταση και δεν είναι λίγες οι φορές που όταν θέλω ένα πολύ ελαφρύ κινητό (99gr.) παίρνω αυτό μαζί μου.

 

Ήταν το πρώτο κινητό που πλέον έβγαζε φωτογραφίες που άξιζαν να εκτυπωθούν, ενώ με είχε αφήσει πολύ ικανοποιημένο και η αντοχή της μπαταρίας του όπως και η λειτουργία του "φακού" των led της κάμερας, ένα χαρακτηριστικό που πρώτη φορά συνάντησα σε κινητό αλλά μου χρησίμευσε ουκ ολίγες φορές!

 

 

Τυχερό κινητό μιας και το 2005 τον Νοέμβριο, σε εκδρομούλα στην Αθήνα το ξέχασα σε καφετέρια στο Μαρούσι βράδυ, κάτι που ανακάλυψα αφού επέστρεψα στο ξενοδοχείο μας στην Αγ.Κωνσταντίνου και ενώ πλέον δεν είχε μετρό. Μετά από άπειρα τηλεφωνήματα στο...κινητό μου, άκουσα την εξαίσια φωνή της σερβιτόρας να μου λέει ότι το SonyEricssonάκι μου είναι εκεί και με περιμένει!!! Ταξί και ξανά ταξί για επιστροφή και η καρδιά του Johny-B ξανά στην θέση της!

 

 

Η συγκεκριμένη επίσκεψη στην Αθήνα συνέπιπτε με την Comdex στην οποία είχε λάβει μέρος με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου και το myphone από την οποία είναι και οι τελευταίες δύο φωτογραφίες, τραβηγμένες φυσικά με το ...ολόφρεσκο τότε Κ750i μου!

 

 

by zxr & Johny-B.

Edited by Mythozz
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Kινητό σταθμός στην Ελλάδα ! Έγραψε ιστορία, πέρασε και από τα χέρια μου. Σούπερ παντού πλην τζουστικ. Εβαλε τον όρο cameraphone στη ζωή μας.

Back to basics

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Θεε μου τι νοσταλγία! Ποιος δεν ειχε το Κ750 για μια στιγμη στη ζωή του;

 

Εμφανιση, μενου λειτουργίες, ολα τελεια για την εποχη.

 

Μπραβο για τις αναμνησεις βρε παιδια...

You're a Time Lord, let's call me the Dream Lord.
Link to comment
Share on other sites

Εκπληκτικό κινητό, το μόνο του μεγάλο μείον η ένταση του ακουστικού που χωρίς hands free δεν είχες τύχη. Το γέλιο είναι πως τώρα βρίσκεται στα χέρια του πεθερού μου ο οποίος είναι μισοκουφός.:lol:

Ήταν από τα πρώτα κινητά που σε προκαλούσαν να το σκαλίζεις, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, απλά και μόνον για τα χρώματά του.:happy:

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Link to comment
Share on other sites

το εχω ακομα!
nokia 3310 - nokia 5130 - sharp gx 25 - k750i - nokia e66 - nokia 5800 - motorola milestone - htc desire-iphone 3gs - ideos x5 - lg optimus black - lg optimus 2x - iphone 4 16gb - galaxy s2 - 4s - s3 - iphone5 - lg g2 - lumia 1020 - note 2 - note 3 - 5s - iphone 6 (asus fonepad 3g 8gb) - lg v10 black - s7 edge
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπυρχε παρεα χωρις 2 απο αυτα :lol: Ειχε ο θειος μου η θεια μου και ενας ξαδερφος μου και το 1/3 της ταξης οταν πηγαινα 1η με 2α γυμνασιου !
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους!

Διάβαζα κάθε εβδομάδα τις "νοσταλγίες" για διάφορα κινητά κι έλεγα, δε μπορεί κάποια στιγμή θα γράψουν και για το 750. Κατά τη ταπεινή μου άποψη η καλύτερη συσκευή κινητού τηλεφώνου (εννοώ όχι smart phone) που υπήρξε.

Το πρόβλημα με το joystick είναι όντως ενοχλητικό αλλά με λίγο φύσημα φτιάχνει έστω για λίγο.

Η μοναδική συσκευή στα όσα χρόνια έχω κινητό, την οποία πήρα με επιδότηση. Η μοναδική παλιά συσκευή μου που έχω ακόμα, και δε πρόκειται να το δώσω φυσικά. Έχω τη συσκευασία υπερπλήρη με ότι έχει μέσα, χαρτιά, ακουστικό, μέχρι και τις ζελατίνες που είχε :lol:.

Η συσκευή ακόμα είναι λειτουργική σε δευτερεύοντα ρόλο μεν αλλά όποτε χρειαστεί τη λειτουργώ έτσι για να μη ξεχνά πως ήταν στα νιάτα της. Είναι σε άψογη κατάσταση με μόνο ένα μικρό σημάδι στη κάτω αριστερή γωνία το οποίο το πέρασα με ένα μαύρο μαρκαδόρο και ούτε καν είναι ορατό αν δε το ξέρεις ότι υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Τι Nostalgia ρε παιδιά! Το τηλέφωνο το χρησιμοποιώ ακόμα μετά από 7 χρόνια καθημερινά και πραγματικά δεν λέει να πάθει τίποτα!

Του έχω αλλάξει μόνο το Joystic μία φορά μέσα στην εγγύηση και μία φορά μπαταρία πριν 3 χρόνια!

Πραγματικά αναρωτιέμαι ώρες ώρες αν αξίζουν οι ώρες συζητήσεων για τα νέα beasts με 1000 πυρήνες και 4PB RAM, κάθως το Κ750ι πρόσφερε ακριβώς αυτά που ήθελε ο χρήστης, απλά, λιτά κι απέριττα!

Link to comment
Share on other sites

Το είχαν φίλοι μου, πραγματικά πολύ καλό και «δυνατό»! Άλλες εποχές... Τότε τα MP έπαιζαν ρόλο... Τώρα, τα λειτουργικά... :(

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Το είχα ως δεύτερο τηλέφωνο και μετά το έδωσα στην νύφη μου που το χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα.

Εγώ έχω πλέον το 770 ως δεύτερο. Επίσης πολύ καλό.

Mobiles I had as primery phones: NOKIA 5110, 6130, 6150, 7110, PANASONIC GD 93, NOKIA 6310, 7650, SONYERICSSON P800, P900, QTEK 9090, QTEK 9100 HTC P3300 TOUCH CRUISE SAMSUNG OMNIA, I-PHONE 3GS, 4S, 5S,SAMSUNG GALAXY S7 S9+,Sony Xperia 5 II Mobiles I had as secondary phones: ERICSSON GH 688, NOKIA 8850, 3510i, SONYERICSSON T310, NOKIA 2650, SE K750i,K770i, ZTE mimosa,K770i, LG G4C, Sony Galaxy A41 Tablets: PIPO M9 pro SAMSUNG galaxy a10/17

Link to comment
Share on other sites

Το οτι το joystick του ηταν εξαιρετικα ευαισθητο και πολλες συσκευες βγηκαν προβληματικες δεν το λεει κανεις.....

 

Το 70% των sony ericsson τότε παρουσίαζαν πρόβλημα στο joystick :lol: Είτε ήταν Κ750, W800, K500, K700 κλπ :rolleyes:

 

Εγώ είχα το W800 που ήταν ίδιο με το Κ750 αλλά μου άρεσε περισσότερο :p

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ είμαι από τους τυχερούς που το joystick δεν παρουσίασε ποτέ, μέχρι και τώρα το παραμικρό πρόβλημα!

Το είχα πάρει από την wind (τότε telestet πρέπει να ήταν ακόμη) και όταν πήγα να βγάλω φωτογραφία δεν έβγαζε.

Το πήγα πίσω, μου το άλλαξαν επί τόπου και έκτοτε κανένα πρόβλημα!:)

Link to comment
Share on other sites

Θεε μου τι νοσταλγία! Ποιος δεν ειχε το Κ750 για μια στιγμη στη ζωή του;

 

οποιος δεν το ειχε...δεν ξερει τι σημαινει κινητο._

 

Εχω ακομα τρια( τα 2 λειτουργουν αψογα και το τριτο με σπασμενη οθονη)

το καλυτερο κινητο ...ever

[sIGPIC][/sIGPIC]Ericsson 197,337,388,768,688,788,T39,T68_SE P900,K500,P910,K750,W800,K800,W910,T650,C905,X1,X10mini+pro_Nokia 6150,3210,8210,7110,6510,3650,6100,6600,6680,9500_Motorola MicroTac 7500,StarTac130,V3x,K1_Panasonic G500,GD90,GD92_Siemens C25,SL45,SX1,S65_Sharp GX20,GX30_Samsung D600,B2100,Galaxy SIII, Sonim XP1, Qtek8010,2020i,S100,9100,8310_iPAQ 6515,hx4700_O2 XDA IIs_Dell Axim X51V_FSC N560_MIO A701_SONY Xperia S,J,T,,Z,Z2_Z5_iPhone 3GS,4,5.6,7
Link to comment
Share on other sites

Το ειχα το κινητο αυτο και θυμαμαι το ειχα παρει 200 ευρω οταν οι αλλοι το πουλουσαν 400+ και ο πολητης προσπαθουσε να με πεισει να παρω το z550 και δεν το ηθελα με τιποτα.....

Πολυ καλη καμερα για την εποχη του γρηγορο στο μενου απο ποιοτητα εξερετικο ποτε δεν ειχα αντιμετοπησει προβλημα και θυμαμαι αμα δεν κανω λαθος οτι διναν και μια καρτα μνημης 64mb δωρο τοτε και μου γεμιζε συνεχεια απο τραγουδια. Οτι αφορα το joystick ναι μετα απο καποιο καιρο εβγαζε ενα προβλημα και στο τελος δεν μπορουσα να παιξω και το τενις που ειχε στα παιχνιδια..

Δυστιχως η συμβιωση μας τελειωσε με πολυ ασχημο τροπο το καλοκαιρι του 2006 αμα δεν κανω λαθος που το εβαλε η μανα μ για πλησιμο μαι με τον σορτσακη και οταν το εβαλε δεν το αφησα να στεγνωση καλα και του εβαλα την μπαταρια και εκει περα μπηκε ενα αντιο αναμεσα μας και θυμαμαι καλα που καθομουν και παταγα του κουμπι για να αναψει το κινιτο αλλα τιποτα..... :( :dash:

Μετα ακολουθησε το w760i αν και κανενα στα το 750 μεγαλος ερωτας :love: :love: :love: :love:

Huawei Ideos x5 > Samsung ativ s > Iphone 4 > Nexus 4 > Huawei p8 lite > Xperia z2
Link to comment
Share on other sites

όντως η τελειότερη συσκευή που είχα και εγώ ποτέ....

πουλάω την παλιά-μικρή μου συλλογή: nokia: 3210, 5110, 5140, 5210, 6110, 6111, 6150, 7360, 8850 ericsson: T18, A2618s, R380s

sony ericsson: Z200, K700i, W300i, T650i, F500, K300i

siemens: M45i, M55, S35i, A55, SL55

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη συσκευή που είχα ποτέ! Πραγματικά εξαιρετικό κινητό. Εξαιρετική κάμερα - για τα δεδομένα της εποχής πάντα- με απίστευτα δυνατό φλας που τύφλωνε και παράλληλα λειτουργούσε και ως φακός και σήμα σος μέσα από το μενού! Πλαϊνό κουμπί music player για πρόσβαση στη μουσική με μία κίνηση!!! Σούπερ ηχείο. Πλήρη συνδεσιμότητα με υπέρυθρες και Bluetooth και συγχρονισμό με τα πάντα. Τότε το συγχρόνιζα με υπέρυθρες ακόμη!! Δυνατότητα εφαρμογών java που κατεβάζαμε από τα γνωστά μαγαζάκια. Το δικό μου με μενού Vodafone της αδελφής μου κανονικό. Τα χρησιμοποιήσαμε μέχρι του σημείου που κάποια μέρα δεν ξανάνοιξαν μετά από τρία και πλέον χρόνια χρήσης. Προσωπικά το θωρώ από τα πιο όμορφα, συμπαγή και λειτουργικά κινητά που πέρασαν από τα χέρια μου!! Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις!!!!
Demis
Link to comment
Share on other sites

Αξέχαστο! Με πολλή δυνατό ηχείο. Θυμάμαι να το ακούω να χτυπάει στην τσέπη μου ενώ οδηγούσα τη μηχανή μου!
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ πέρασα από εκεί και το αγάπησα.. Εξαιρετική κάμερα, ταχύτητα στο μενού και πολύ καλή και ολοκληρωμένη συσκευή.. Δεν είχα πρόβλημα ούτε με το joystick ούτε με μπαταρία και δούλεψε συνολικά 4 χρόνια απρόσκοπτα.. Σκυλί!!
Link to comment
Share on other sites

Ενα απο τα καλύτερα κινητά που κατασκευάστηκαν ποτέ , ποιοτικό και πρακτικό . Το έχω ακόμα και τώρα, λειτουργεί άψογα , το τζοϊστικ δεν έπαθε απολύτως τίποτα, το μόνο που με στενοχώρησε ήταν ότι όταν το πήρα καινούριο ξέβαψε αμέσως το αυτοκόλλητο που έγραφε Cyber-shot και ετσι το ξεκόλλησα. . Πόσες ώρες ομιλίας, πόσα μηνύματα, και πόσες εφαρμογές και παιχνίδια java με αυτο το κινητο. Κινητάρα αυτο μαζι με το νοκια 7210, 8310 ήταν τα καλύτερα μου!!!!
Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο τηλέφωνο που είχα ποτέ!! :love: Ειδικά τότε που είχε βγει και η μετατροπή σε W800, έτσι και ήταν από τα CID36 μπορούσες να του κάνεις τα πάντα! Δυστυχώς μια μέρα έκλεισε και δε ξανάνοιξε και το ξαναπήρα!
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους!!! Περίμενα πως και πως αυτό το nostalgia...! :D Τι να πω εγώ τώρα, τα είπαν όλα οι παραπάνω. Μεγάλος έρωτας, ίσως και για εμένα το πιο πλήρες κινητό που πέρασε από τα χέρια μου! Θυμάμαι τότε για να το πάρω είχα δώσει το παλιό μου K500 (άλλος έρωτας αυτός!) και ένα Siemens του πατέρα μου (δεν θυμάμαι μοντέλο) καθώς και κάποια χρήματα διαφορά σε κατάστημα με ανταλλαγές! Πρέπει να κόστιζε γύρω στα 350, δεν θυμάμαι ακριβώς... ήθελα μόνο να το αποκτήσω, όποιο και να ήταν το κόστος!! Το τι φωτογραφίες είχα βγάλει δε λέγεται, και μόνο το γεγονός ότι μπορούσα να φωτογραφίσω/βιντεοσκοπήσω βράδυ χάρη στο ledάκι, με είχε τρελάνει!!! Τότε δε νομίζω να υπήρχε καλύτερο φωτοκινητό! Θυμάμαι μάλιστα την παρέα μου που το ζήλευε... μετά από κάποιο διάστημα πέρασε στον κολλητό μου! ;) Αξέχαστο μοντέλο, αξέχαστες εποχές...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...